• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Latvijas Banka
Latvijas Banka publicē noteikumus un normatīvos norādījumus par kredītiestāžu darbību regulējošajām prasībām, kredītiestāžu darbību raksturojošo rādītāju aprēķināšanas un komercsabiedrību pārskatu sagatavošanas un iesniegšanas kārtību.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas Bankas 2022. gada 13. jūnija noteikumi Nr. 211 "Statistisko datu par vērtspapīriem sagatavošanas un iesniegšanas noteikumi". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 20.06.2022., Nr. 118 https://www.vestnesis.lv/op/2022/118.24

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas lēmums Nr. 96

Par Adven Latvia SIA noteiktajiem (piedāvātajiem) siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifiem

Vēl šajā numurā

20.06.2022., Nr. 118

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Latvijas Banka

Veids: noteikumi

Numurs: 211

Pieņemts: 13.06.2022.

OP numurs: 2022/118.24

2022/118.24
RĪKI

Latvijas Bankas noteikumi: Šajā laidienā 2 Pēdējās nedēļas laikā 3 Visi

Latvijas Bankas noteikumi Nr. 211

Rīgā 2022. gada 13. jūnijā

Statistisko datu par vērtspapīriem sagatavošanas un iesniegšanas noteikumi

Izdoti saskaņā ar Latvijas Bankas likuma
63. panta otro daļu

I. Vispārīgie jautājumi

1. Noteikumi nosaka:

1.1. prasības un kārtību, saskaņā ar kuru Latvijā reģistrēta kredītiestāde un citā valstī reģistrētas kredītiestādes filiāle Latvijā (tālāk tekstā – kredītiestāde), un šo noteikumu 8. punktā minētā ieguldījumu brokeru sabiedrība (tālāk tekstā – ieguldījumu brokeru sabiedrība) sagatavo un iesniedz Latvijas Bankai statistiskos datus par vērtspapīriem (tālāk tekstā – statistiskie dati);

1.2. statistisko datu iesniegšanas termiņus;

1.3. statistisko datu glabāšanas ilgumu.

2. Noteikumos lietotie termini atbilst Latvijas Bankas noteikumos, kas nosaka statistisko datu par kredītiestāžu un citu monetāro finanšu iestāžu finansiālo stāvokli (MBP) sagatavošanu un iesniegšanu, Eiropas Parlamenta un Padomes 2013. gada 21. maija Regulā (ES) Nr. 549/2013 par Eiropas nacionālo un reģionālo kontu sistēmu Eiropas Savienībā un Eiropas Parlamenta un Padomes 2013. gada 26. jūnija Regulā (ES) Nr. 575/2013 par prudenciālajām prasībām attiecībā uz kredītiestādēm un ieguldījumu brokeru sabiedrībām, un ar ko groza Regulu (ES) Nr. 648/2012 (tālāk tekstā – Regula (ES) Nr. 575/2013), sniegtajam šo terminu skaidrojumam.

3. Statistiskie dati nepieciešami Latvijas Bankas uzdevumu veikšanai, t.sk. maksājumu bilances un starptautisko investīciju bilances statistikas, finanšu kontu statistikas, vērtspapīru turējumu statistikas, ieguldījumu fondu statistikas un citu finanšu starpnieku statistikas sagatavošanai un Vienotā uzraudzības mehānisma vajadzībām saskaņā ar starptautiskajiem standartiem un Eiropas Savienības, t.sk. Eiropas Centrālās bankas, tiesību aktu prasībām.

4. Statistiskos datus Latvijas Banka var nodot Latvijas Bankas likuma 71. panta otrajā daļā un trešajā daļā minētajām iestādēm, ievērojot minētajā likumā noteiktās prasības.

5. Statistiskos datus Latvijas Banka glabā pastāvīgi.

II. Statistisko datu sagatavošanas un iesniegšanas vispārējās prasības, kārtība un iesniegšanas termiņi

6. Kredītiestāde sagatavo un iesniedz statistiskos datus Latvijas Bankai līdz septītajai darbadienai pēc attiecīgā mēneša beigām atbilstoši šādiem šo noteikumu pielikumiem:

6.1. 1. pielikums "Vērtspapīru ar ISIN kodu mēneša pārskats" (tālāk tekstā – "Vērtspapīru ar ISIN kodu mēneša pārskats");

6.2. 2. pielikums "Vērtspapīru bez ISIN koda mēneša pārskats" (tālāk tekstā – "Vērtspapīru bez ISIN koda mēneša pārskats");

6.3. 3. pielikums "Kapitāla vērtspapīru mēneša pārskats (atbilstoši kredītiestāžu un citu monetāro finanšu iestāžu "Mēneša bilances pārskata" 270000. pozīcijai)" (tālāk tekstā – "Kapitāla vērtspapīru mēneša pārskats").

7. Kredītiestāde, kuru Eiropas Centrālās bankas Padome saskaņā ar Eiropas Centrālās bankas 2012. gada 17. oktobra Regulas (ES) Nr. 1011/2012 par vērtspapīru turējumu statistiku 2. panta 4. punktu iekļāvusi grupas statistisko datu sniedzēju (group data reporting agents) sarakstā, sagatavo un iesniedz statistiskos datus Latvijas Bankai līdz 30. kalendārajai dienai pēc kalendārā gada ceturkšņa beigām atbilstoši šo noteikumu 4. pielikumam "Kredītiestādes grupas vērtspapīru ceturkšņa pārskats" (tālāk tekstā – "Kredītiestādes grupas vērtspapīru ceturkšņa pārskats"). Grupas statistisko datu sniedzēju sarakstu uztur Eiropas Centrālā banka. Pirmo "Kredītiestādes grupas vērtspapīru ceturkšņa pārskatu" kredītiestāde iesniedz Latvijas Bankai par pirmo kalendārā gada ceturksni, kurš sākas pēc paziņojuma par kredītiestādes iekļaušanu grupas statistisko datu sniedzēju sarakstā saņemšanas dienas.

8. Ieguldījumu brokeru sabiedrība, kurai saskaņā ar Latvijas normatīvajiem aktiem ir tiesības Latvijā sniegt ieguldījumu pakalpojumus un kura ir saņēmusi licenci finanšu instrumentu turēšanai (ieguldījumu blakuspakalpojums), sagatavo un līdz piektajai darbadienai pēc attiecīgā mēneša beigām iesniedz Latvijas Bankai:

8.1. "Vērtspapīru ar ISIN kodu mēneša pārskatu";

8.2. "Vērtspapīru bez ISIN koda mēneša pārskatu".

9. Kredītiestādes sagatavotajā "Vērtspapīru ar ISIN kodu mēneša pārskatā" un "Vērtspapīru bez ISIN koda mēneša pārskatā" norādītajai savā turējumā esošo vērtspapīru pozīcijas "Kopējais vērtspapīru apjoms (euro)" kopsummai jāatbilst kredītiestāžu un citu monetāro finanšu iestāžu "Mēneša bilances pārskata" 250000., 225300. un 260000. pozīcijas kopsummai.

10. Ja emitents attiecīgā vērtspapīra emisiju veicis, izmantojot citas sabiedrības starpniecību, ar emitenta identificēšanu un aprēķiniem saistītajās pozīcijās uzrāda emisijā piesaistīto naudas līdzekļu galasaņēmēja datus.

11. Statistiskos datus Latvijas Bankai iesniedz elektroniskā veidā saskaņā ar Latvijas Bankas noteikumiem, kuri regulē elektronisko informācijas apmaiņu ar Latvijas Banku, statistisko datu sniedzēji, kas ir kredītiestādes, – izmantojot paaugstinātās drošības sistēmu, pārējie statistisko datu sniedzēji – izmantojot nebanku statistikas sistēmu.

12. Summas euro (pārrēķinot saskaņā ar grāmatvedībā izmantojamo attiecīgās ārvalstu valūtas kursu attiecīgā mēneša pēdējā datumā) vai citā valūtā uzrāda līdz divām zīmēm aiz komata, procentu vērtības – līdz četrām zīmēm aiz komata un skaita vērtības – līdz astoņām zīmēm aiz komata.

13. Pozīcijās "Turētāja identifikators", "Emitenta identifikators", "Turētāja LEI kods", "Emitenta LEI kods", "Tiešā mātes uzņēmuma identifikators" un "Garantijas devēja identifikators" ietverto identifikatoru veido ne vairāk kā 25 simboli.

14. Datumus norāda formātā dd.mm.gggg, kur dd – dienas skaitlis, mm – mēneša skaitlis un gggg – gadskaitlis.

III. "Vērtspapīru ar ISIN kodu mēneša pārskata" sagatavošanas prasības un kārtība

15. "Vērtspapīru ar ISIN kodu mēneša pārskatā" ietver statistiskos datus par tiem bilances aktīvos uzrādītajiem, kā arī finanšu instrumentu kontos, t.sk. kredītiestādes vai ieguldījumu brokeru sabiedrības klientu turējumā, esošajiem vērtspapīriem attiecīgā mēneša pēdējā datumā, kuriem Nacionālo numerācijas aģentūru asociācijas dalībnieks vai pilnvarnieks piešķīris starptautisko vērtspapīru identifikācijas numuru (International Securities Identification Number; tālāk tekstā – ISIN kods) saskaņā ar starptautisko standartu ISO 6166 "ISIN kodi".

16. Kredītiestāde "Vērtspapīru ar ISIN kodu mēneša pārskatā" neietver statistiskos datus par vērtspapīriem, kuri nodrošina tās līdzdalību saistītā vai radniecīgā sabiedrībā.

IV. "Vērtspapīru bez ISIN koda mēneša pārskata" sagatavošanas prasības un kārtība

17. "Vērtspapīru bez ISIN koda mēneša pārskatā" ietver statistiskos datus par tiem bilances aktīvos uzrādītajiem, kā arī finanšu instrumentu kontos, t.sk. kredītiestādes vai ieguldījumu brokeru sabiedrības klientu turējumā, esošajiem vērtspapīriem attiecīgā mēneša pēdējā datumā, par kuriem statistiskie dati nav iekļauti "Vērtspapīru ar ISIN kodu mēneša pārskatā".

18. Kredītiestāde "Vērtspapīru bez ISIN koda mēneša pārskatā" neietver statistiskos datus par vērtspapīriem, kuri nodrošina līdzdalību saistītā vai radniecīgā sabiedrībā.

V. "Kapitāla vērtspapīru mēneša pārskata" sagatavošanas prasības un kārtība

19. "Kapitāla vērtspapīru mēneša pārskatā" kredītiestāde ietver statistiskos datus par vērtspapīriem, kuri nodrošina tās līdzdalību saistītās un radniecīgās sabiedrībās attiecīgā mēneša pēdējā datumā.

20. Pozīcijas "Kopējais vērtspapīru apjoms (euro)" vērtība atbilst kredītiestāžu un citu monetāro finanšu iestāžu "Mēneša bilances pārskata" 270000. pozīcijas vērtībai.

VI. "Kredītiestādes grupas vērtspapīru ceturkšņa pārskata" sagatavošanas prasības un kārtība

21. "Kredītiestādes grupas vērtspapīru ceturkšņa pārskatā" kredītiestāde ietver statistiskos datus par tiem parāda vērtspapīru, biržā tirgoto akciju un ieguldījumu fondu ieguldījumu apliecību atlikumiem kalendārā gada ceturkšņa pēdējā datumā, kuri ir kredītiestādes grupas turējumā, iekļaujot arī šīs kredītiestādes grupas iestāžu emitētos vērtspapīrus.

22. Pozīcijās "Emitenta nosaukums", "Emitenta rezidences valsts kods", "Emitenta sektora kods", "Emitenta NACE sektors", "Emisijas datums", "Dzēšanas datums", "Instrumenta kods", "Emitenta identifikators", "Emitenta LEI kods", "Kopējā vērtspapīru apjoma tirgus vērtība (euro)", "Emitenta statuss", "Emitenta statusa maiņas datums", "Galveno aktīvu kategorija", "Vērtspapīroto aktīvu kategorija", "Vērtspapīra statuss", "Vērtspapīra statusa maiņas datums", "No finanšu instrumenta izrietošo kavēto maksājumu apjoms (euro)", "No finanšu instrumenta izrietošo maksājumu kavējuma iestāšanās datums", "Finanšu instrumenta nodrošinājuma līmenis", "Finanšu instrumenta nodrošinājuma ģeogrāfiskā atrašanās vieta" un "Garantijas devēja identifikators" statistiskos datus sniedz par vērtspapīriem bez ISIN koda.

23. Pozīcijās "Emitenta PD (%)", "LGD ekonomiskās lejupslīdes laikā (%)", "LGD parastos ekonomiskās attīstības periodos (%)", "Riska pakāpe (%)", "Riska darījuma vērtība (t.sk. darījuma saistību neizpildes riska vērtība; euro)", "Kapitāla aprēķināšanas pieeja" un "Darījuma riska grupa" statistiskos datus sniedz par netirdzniecības portfelī esošiem vērtspapīriem.

VII. Statistisko datu sniegšanas prasības un kārtība pozīciju dalījumā

24. Pozīcijā "ISIN kods" uzrāda attiecīgā vērtspapīra 12 zīmju kodu, ko saskaņā ar starptautisko standartu ISO 6166 "ISIN kodi" piešķīris Nacionālo numerācijas aģentūru asociācijas dalībnieks vai pilnvarnieks.

25. Pozīcijā "ID numurs" uzrāda attiecīgā vērtspapīra starptautisko vai uzskaites sistēmā esošo unikālo identifikatoru, ko veido ne vairāk kā 20 simbolu.

26. Pozīcijā "ISIN kods/ID numurs" uzrāda attiecīgā vērtspapīra ISIN kodu saskaņā ar šo noteikumu 24. punkta nosacījumiem vai, ja ISIN kods nav pieejams, identifikatoru saskaņā ar šo noteikumu 25. punkta nosacījumiem.

27. Pozīcijā "Emitenta nosaukums" uzrāda pilnu vērtspapīra emitenta nosaukumu.

28. Pozīcijā "Emitenta rezidences valsts kods" uzrāda vērtspapīra emitenta rezidences valsts kodu saskaņā ar starptautisko standartu ISO 3166 "Valstu un to teritoriālā iedalījuma vienību nosaukumu kodi" vai starptautiskās organizācijas kodu saskaņā ar Latvijas Bankas uzturēto sarakstu "Starptautisko organizāciju kodi un sektori".

29. Pozīcijā "Emitenta sektora kods" uzrāda vērtspapīra emitenta sektora kodu saskaņā ar šo noteikumu 5. pielikumu. Ieguldījumu fonda un alternatīvo ieguldījumu fonda, t.sk. naudas tirgus fonda un pensiju fonda, emitētajiem vērtspapīriem piederību emitenta sektoram nosaka pēc attiecīgā fonda veida.

30. Pozīcijā "Emitenta NACE sektors" uzrāda emitenta četrzīmju kodu saskaņā ar Eiropas Parlamenta un Padomes 2006. gada 20. decembra Regulā (EK) Nr. 1893/2006, ar ko izveido NACE 2. red. saimniecisko darbību statistisko klasifikāciju, kā arī groza Padomes Regulu (EEK) Nr. 3037/90 un dažas EK regulas par īpašām statistikas jomām, noteikto saimnieciskās darbības statistisko klasifikāciju.

31. Pozīcijā "Emisijas datums" uzrāda datumu, kurā vērtspapīrs emitēts. Ja veikta vērtspapīra papildemisija, uzrāda sākotnējās emisijas datumu.

32. Pozīcijā "Dzēšanas datums" uzrāda parāda vērtspapīra dzēšanas datumu.

33. Pozīcijā "Instrumenta kods" uzrāda finanšu instrumenta kodu saskaņā ar šo noteikumu 5. pielikumu.

34. Pozīcijā "Valūtas kods" uzrāda vērtspapīra emisijas valūtas kodu saskaņā ar starptautisko standartu ISO 4217 "Valūtu un resursu kodi".

35. Pozīcijā "Kopējais vērtspapīru apjoms nominālvērtībā (emisijas valūtā)" uzrāda katra vērtspapīra turētāja kontā esošo parāda vērtspapīru turējuma kopējo nominālvērtību emisijas valūtā.

36. Pozīcijā "Kupona likme (%)" uzrāda parāda vērtspapīra kupona likmes apmēru procentos attiecīgā mēneša pēdējā datumā.

37. Pozīcijā "Turētāja rezidences valsts kods" uzrāda vērtspapīra turētāja rezidences valsts kodu saskaņā ar starptautisko standartu ISO 3166 "Valstu un to teritoriālā iedalījuma vienību nosaukumu kodi" vai starptautiskās organizācijas kodu saskaņā ar Latvijas Bankas uzturēto sarakstu "Starptautisko organizāciju kodi un sektori", ņemot vērā, ka:

37.1. klientu uzdevumā turētiem vērtspapīriem uzrāda attiecīgā klienta rezidences valsts vai starptautiskās organizācijas kodu;

37.2. nominālajā finanšu instrumentu kontā esošiem vērtspapīriem, kuriem nav iespējams norādīt personu, kam vērtspapīri pieder, uzrāda nominālā finanšu instrumentu konta turētāja rezidences valsts vai starptautiskās organizācijas kodu;

37.3. reversā repo darījuma rezultātā iegūtiem vērtspapīriem uzrāda darījuma partnera rezidences valsts vai starptautiskās organizācijas kodu.

38. Pozīcijā "Turētāja sektora kods" uzrāda tā vērtspapīra turētāja, kura rezidences valsts kods norādīts pozīcijā "Turētāja rezidences valsts kods", sektora kodu saskaņā ar šo noteikumu 5. pielikumu. Ieguldījumu fonda un alternatīvo ieguldījumu fonda, naudas tirgus fonda un pensiju fonda portfelī ietvertajiem vērtspapīriem piederību vērtspapīra turētāja sektoram nosaka pēc attiecīgā fonda veida.

39. Pozīcijā "Turētāja identifikators" uzrāda:

39.1. "Kredītiestādes grupas vērtspapīru ceturkšņa pārskatā" – attiecīgā vērtspapīra turētāja kodu saskaņā ar Eiropas Centrālās bankas uzturētajiem finanšu iestāžu sarakstiem vai, ja šā vērtspapīra turētājs nav iekļauts Eiropas Centrālās bankas uzturētajos finanšu iestāžu sarakstos, reģistrācijas numuru turētāja reģistrācijas valsts komercreģistrā;

39.2. "Vērtspapīru ar ISIN kodu mēneša pārskatā" un "Vērtspapīru bez ISIN koda mēneša pārskatā" – attiecīgā vērtspapīra turētāja kodu saskaņā ar Eiropas Centrālās bankas uzturētajiem finanšu iestāžu sarakstiem vai, ja šā vērtspapīra turētājs ir Latvijā reģistrēta ieguldījumu brokeru sabiedrība, ieguldījumu pārvaldes sabiedrība, apdrošināšanas sabiedrība vai pensiju fonds, reģistrācijas numuru Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistra komercreģistrā.

40. Pozīcijā "Portfeļa veids" uzrāda kredītiestāžu un pensiju fondu turējumā esošā portfeļa veida kodu saskaņā ar šo noteikumu 5. pielikumu.

41. Pozīcijā "Papildinformācija" uzrāda darījumu vai starpniecību raksturojošo kodu saskaņā ar šo noteikumu 5. pielikumu.

42. Pozīcijā "Kopējais vērtspapīru apjoms (euro)" uzrāda katra vērtspapīra turētāja kontā esošo vērtspapīru turējuma kopējo vērtību euro (ja vērtība ir negatīva, to norāda ar mīnusa zīmi). Šīs pozīcijas kopsummu uzrāda pozīcijā "Kontrolsumma".

43. Pozīcijā "Līdzdalības apmērs (%)" uzrāda līdzdalības apmēru procentos no pamatkapitāla.

44. Pozīcijā "Skaits" uzrāda katra vērtspapīra turētāja kontā esošo kapitāla vērtspapīru un ieguldījumu apliecību skaitu.

45. Pozīcijā "Vērtspapīru kopējais emitētais apjoms (emisijas valūtā)" uzrāda vērtspapīru kopējo emitēto apjomu emisijas valūtā.

46. Pozīcijā "Emitenta pašu kapitāls (emisijas valūtā)" uzrāda vērtspapīra emitenta pašu kapitāla (starpība starp aktīviem un saistībām) apjomu vērtspapīra emisijas valūtā.

47. Pozīcijā "Emitenta pārskata gada peļņa vai zaudējumi (emisijas valūtā)" uzrāda vērtspapīra emitenta pārskata gada peļņu vai zaudējumus (zaudējumus uzrāda ar mīnusa zīmi), kuri radušies periodā no finanšu gada sākuma, vērtspapīra emisijas valūtā.

48. Pozīcijā "Emitenta identifikators" uzrāda vērtspapīra emitenta kodu saskaņā ar Eiropas Centrālās bankas uzturētajiem finanšu iestāžu sarakstiem vai, ja emitents nav iekļauts Eiropas Centrālās bankas uzturētajos finanšu iestāžu sarakstos, reģistrācijas numuru emitenta reģistrācijas valsts komercreģistrā.

VIII. Statistisko datu sniegšanas prasības un kārtība "Kredītiestādes grupas ceturkšņa pārskata" papildu pozīcijās

49. Pozīcijā "Emitenta LEI kods" uzrāda vērtspapīra emitenta juridiskās personas identifikatoru (tālāk tekstā – LEI kods) saskaņā ar starptautisko standartu ISO 17442 "Financial services – Legal entity identifier (LEI)".

50. Pozīcijā "Turētāja LEI kods" uzrāda vērtspapīra turētāja LEI kodu saskaņā ar starptautisko standartu ISO 17442 "Financial services – Legal entity identifier (LEI)".

51. Pozīcijā "Tiešā mātes uzņēmuma identifikators" uzrāda vērtspapīra turētāja tiešā mātes uzņēmuma kodu saskaņā ar Eiropas Centrālās bankas uzturētajiem finanšu iestāžu sarakstiem vai reģistrācijas numuru vērtspapīra turētāja tiešā mātes uzņēmuma reģistrācijas valsts komercreģistrā, ja vērtspapīra turētāja tiešā mātes uzņēmuma kods nav iekļauts Eiropas Centrālās bankas uzturētajos finanšu iestāžu sarakstos.

52. Pozīcijā "Emitenta statuss prudenciālajā izpratnē" atspoguļo, vai emitents prudenciālajā izpratnē ietilpst grupas statistisko datu sniedzēja grupā, norādot kodu saskaņā ar šo noteikumu 6. pielikumu.

53. Pozīcijā "Emitenta statuss grāmatvedības izpratnē" atspoguļo, vai emitents grāmatvedības izpratnē ietilpst grupas statistisko datu sniedzēja grupā, norādot kodu saskaņā ar šo noteikumu 6. pielikumu.

54. Pozīcijā "Pārskatīšanas un pārstrukturēšanas statuss" uzrāda finanšu instrumenta emisijas nosacījumu pārskatīšanas un pārstrukturēšanas statusa kodu saskaņā ar šo noteikumu 6. pielikumu.

55. Pozīcijā "Pārskatīšanas un pārstrukturēšanas statusa maiņas datums" uzrāda datumu, kurā mainīts finanšu instrumenta pārskatīšanas vai pārstrukturēšanas statuss.

56. Pozīcijā "No finanšu instrumenta izrietošo saistību izpildes statuss" uzrāda saistību izpildes statusa kodu saskaņā ar šo noteikumu 6. pielikumu.

57. Pozīcijā "No finanšu instrumenta izrietošo saistību izpildes statusa maiņas datums" uzrāda no finanšu instrumenta izrietošo saistību izpildes statusa maiņas datumu:

57.1. ja pozīcijā "No finanšu instrumenta izrietošo saistību izpildes statuss" nekad nav bijusi norādīta saistību neizpilde, uzrāda emisijas datumu;

57.2. ja iestājusies saistību neizpilde, uzrāda saistību neizpildes iestāšanās datumu;

57.3. ja pēc saistību neizpildes iestājusies saistību izpilde, uzrāda datumu, kurā iestājusies saistību izpilde.

58. Pozīcijā "Emitenta saistību neizpildes pazīme" uzrāda emitenta saistību neizpildes pazīmes kodu saskaņā ar šo noteikumu 6. pielikumu.

59. Pozīcijā "Emitenta saistību neizpildes pazīmes maiņas datums" uzrāda datumu, kurā mainīta emitenta saistību neizpildes pazīme. Ja pozīcijā "Emitenta saistību neizpildes pazīme" norādīts kods "14", pozīcijā "Emitenta saistību neizpildes pazīmes datums" statistiskos datus nesniedz.

60. Pozīcijā "No finanšu instrumenta izrietošo saistību neizpildes pazīme" uzrāda no finanšu instrumenta izrietošo saistību neizpildes pazīmes kodu saskaņā ar šo noteikumu 6. pielikumu.

61. Pozīcijā "No finanšu instrumenta izrietošo saistību neizpildes pazīmes maiņas datums" uzrāda datumu, kurā mainīta no finanšu instrumenta izrietošo saistību neizpildes pazīme. Ja pozīcijā "No finanšu instrumenta izrietošo saistību neizpildes pazīme" norādīts kods "14", pozīcijā "No finanšu instrumenta izrietošo saistību neizpildes pazīmes maiņas datums" statistiskos datus nesniedz.

62. Pozīcijā "Grāmatvedības standarti" uzrāda vērtspapīra turētāja finanšu instrumenta grāmatošanai lietoto grāmatvedības standartu kodu saskaņā ar šo noteikumu 6. pielikumu.

63. Pozīcijā "Kopējā vērtspapīru apjoma tirgus vērtība (euro)" uzrāda katra vērtspapīra turētāja kontā esošo vērtspapīru turējuma kopējo tirgus vērtību pārskata ceturkšņa pēdējā datumā euro.

64. Pozīcijā "Vērtības samazinājuma veids" uzrāda vērtspapīra vērtības samazinājuma veida kodu saskaņā ar šo noteikumu 6. pielikumu.

65. Pozīcijā "Vērtības samazinājuma novērtēšanas metode" uzrāda izmantotās vērtspapīra vērtības samazinājuma novērtēšanas metodes kodu saskaņā ar šo noteikumu 6. pielikumu.

66. Pozīcijā "Uzkrātā vērtības samazinājuma summa (euro)" uzrāda summu, kas paredzēta vērtspapīru zaudējumu segšanai, atbilstoši vērtspapīra vērtības samazinājumam saskaņā ar lietoto grāmatvedības standartu.

67. Pozīcijā "Apgrūtinājuma veids" uzrāda vērtspapīra apgrūtinājuma veida kodu saskaņā ar šo noteikumu 6. pielikumu.

68. Pozīcijā "Finanšu instrumenta klasifikācijas kods grāmatvedībā" uzrāda finanšu instrumenta grāmatošanai lietoto klasifikācijas kodu saskaņā ar šo noteikumu 6. pielikumu.

69. Pozīcijā "Prudenciālais portfelis" atspoguļo, vai attiecīgais vērtspapīrs ir ietverts tirdzniecības vai netirdzniecības portfelī, norādot attiecīgo kodu saskaņā ar šo noteikumu 6. pielikumu.

70. Pozīcijā "Kredītriska ietekmē uzkrātās patiesās vērtības pārmaiņas (euro)" uzrāda finanšu instrumenta kredītriska ietekmē uzkrātās patiesās vērtības pārmaiņas vērtspapīra turētājam saskaņā ar Komisijas 2020. gada 17. decembra Īstenošanas regulu (ES) 2021/451, ar ko nosaka īstenošanas tehniskos standartus Eiropas Parlamenta un Padomes Regulas (ES) Nr. 575/2013 piemērošanai attiecībā uz iestāžu sniegtajiem uzraudzības pārskatiem un atceļ Īstenošanas regulu (ES) Nr. 680/2014 (tālāk tekstā – Īstenošanas regula (ES) 2021/451) V pielikumu.

71. Pozīcijā "Kopš saistību neizpildes brīža atgūto naudas līdzekļu apjoms (euro)" uzrāda kopš brīža, kad iestājusies no finanšu instrumenta izrietošo saistību neizpilde, atgūto naudas līdzekļu kopsummu.

72. Pozīcijā "Emitenta PD (%)" uzrāda saistību neizpildes varbūtības (probability of default; tālāk tekstā – PD) rādītāju, kas procentos raksturo varbūtību, ka emitents viena gada laikā neizpildīs savas saistības, nosakot to saskaņā ar Regulas (ES) Nr. 575/2013 160., 163., 179. un 180. pantu.

73. Pozīcijā "LGD ekonomiskās lejupslīdes laikā (%)" uzrāda saistību neizpildes zaudējumu (loss given default; tālāk tekstā – LGD) rādītāju ekonomiskās lejupslīdes laikā, kas aprēķināts saskaņā ar Regulas (ES) Nr. 575/2013 181. pantu. LGD rādītājs raksturo tās summas, kura ekonomiskās lejupslīdes laikā varētu tikt zaudēta riska darījumā, ja no finanšu instrumenta izrietošās saistības netiktu izpildītas viena gada laikā, procentos izteiktu attiecību pret neatmaksāto summu saistību neizpildes gadījumā.

74. Pozīcijā "LGD parastos ekonomiskās attīstības periodos (%)" uzrāda LGD rādītāju parastos ekonomiskās attīstības periodos. LGD rādītājs raksturo tās summas, kura parastos ekonomiskās attīstības periodos varētu tikt zaudēta riska darījumā, ja no finanšu instrumenta izrietošās saistības netiktu izpildītas viena gada laikā, procentos izteiktu attiecību pret neatmaksāto summu saistību neizpildes gadījumā.

75. Pozīcijā "Riska pakāpe (%)" uzrāda ar riska darījumu saistīto risku pakāpi procentos saskaņā ar Regulu (ES) Nr. 575/2013.

76. Pozīcijā "Riska darījuma vērtība (t.sk. darījuma saistību neizpildes riska vērtība; euro)" uzrāda riska darījuma vērtību pēc kredītriska samazināšanas un kredīta konversijas faktoru piemērošanas saskaņā ar Īstenošanas regulu (ES) 2021/451.

77. Pozīcijā "Kapitāla aprēķināšanas pieeja" saskaņā ar šo noteikumu 6. pielikumu norāda tās standartizētās pieejas vai uz iekšējiem reitingiem balstītās pieejas (tālāk tekstā – IRB pieeja) kodu, saskaņā ar kuru aprēķinātas attiecīgā finanšu instrumenta riska svērtās vērtības Regulas (ES) Nr. 575/2013 92. panta 3. punkta a) un f) apakšpunkta vajadzībām.

78. Pozīcijā "Darījuma riska grupa" norāda darījuma riska grupas kodu saskaņā ar šo noteikumu 6. pielikumu, ņemot vērā to, vai izmantota standartizētā pieeja vai IRB pieeja.

79. Pozīcijā "Emitenta statuss" uzrāda vērtspapīru bez ISIN koda emitenta statusa kodu saskaņā ar šo noteikumu 6. pielikumu.

80. Pozīcijā "Emitenta statusa maiņas datums" uzrāda datumu, kurā mainīts šo noteikumu 76. punktā minētā emitenta statuss. Ja pozīcijā "Emitenta statuss" uzrādīts kods "100", pozīcijā "Emitenta statusa maiņas datums" uzrāda attiecīgā vērtspapīra emisijas datumu.

81. Pozīcijā "Galveno aktīvu kategorija" uzrāda pēc iespējas detalizētāku aktīva kategorijas kodu saskaņā ar šo noteikumu 6. pielikumu.

82. Pozīcijā "Vērtspapīroto aktīvu kategorija" uzrāda pēc iespējas detalizētāku vērtspapīroto aktīvu veida kodu saskaņā ar šo noteikumu 6. pielikumu.

83. Pozīcijā "Vērtspapīra statuss" uzrāda vērtspapīra statusa kodu saskaņā ar šo noteikumu 6. pielikumu.

84. Pozīcijā "Vērtspapīra statusa maiņas datums" uzrāda datumu, kurā mainīts vērtspapīra statuss. Ja pozīcijā "Vērtspapīra statuss" uzrādīts kods "100", uzrāda vērtspapīra emisijas datumu.

85. Pozīcijā "No finanšu instrumenta izrietošo kavēto maksājumu apjoms (euro)" uzrāda summu, ko veido attiecīgā kalendārā gada ceturkšņa beigās nesamaksātā finanšu instrumenta pamatsumma, procentu maksājumi un visu veidu komisijas maksas, kurām iestājies līgumā noteiktais samaksas termiņš un kuras nav samaksātas (ir iestājies kavējums). Ja attiecīgā kalendārā gada ceturkšņa beigās finanšu instrumentam nav iestājies saistību izpildes kavējums, uzrāda "0".

86. Pozīcijā "No finanšu instrumenta izrietošo maksājumu kavējuma iestāšanās datums" uzrāda datumu, kurā attiecīgajam finanšu instrumentam iestājies saistību izpildes kavējums saskaņā ar Īstenošanas regulas (ES) 2021/451 V pielikumu.

87. Pozīcijā "Finanšu instrumenta nodrošinājuma līmenis" uzrāda vērtspapīra nodrošinājuma līmeņa trīsciparu kodu, kurā pirmais cipars norāda finanšu instrumenta garantijas veidu, otrais – finanšu instrumenta saistību segšanas prioritāti maksātnespējas gadījumā, bet trešais – finanšu instrumenta nodrošinājuma pazīmes kodu saskaņā ar šo noteikumu 6. pielikumu.

88. Pozīcijā "Finanšu instrumenta nodrošinājuma ģeogrāfiskā atrašanās vieta" uzrāda finanšu instrumenta nodrošinājuma ģeogrāfiskās atrašanās vietas valsts kodu saskaņā ar starptautisko standartu ISO 3166 "Valstu un to teritoriālā iedalījuma vienību nosaukumu kodi".

89. Pozīcijā "Garantijas devēja identifikators" uzrāda garantijas devēja kodu saskaņā ar Eiropas Centrālās bankas uzturētajiem finanšu iestāžu sarakstiem vai, ja garantijas devējs nav iekļauts Eiropas Centrālās bankas uzturētajos finanšu iestāžu sarakstos, reģistrācijas numuru garantijas devēja reģistrācijas valsts komercreģistrā.

IX. Noslēguma jautājumi

90. Atzīt par spēku zaudējušiem Latvijas Bankas 2018. gada 15. marta noteikumus Nr. 163 "Vērtspapīru pārskatu sagatavošanas noteikumi" (Latvijas Vēstnesis, 2018, Nr. 57).

91. Statistiskajiem datiem par 2022. gada decembri piemēro Latvijas Bankas 2018. gada 15. marta noteikumus Nr. 163 "Vērtspapīru pārskatu sagatavošanas noteikumi". Šajā punktā minētos statistiskos datus iesniedz Latvijas Bankai līdz 2023. gada 10. janvārim.

92. Statistiskajiem datiem par 2022. gada 4. ceturksni piemēro Latvijas Bankas 2018. gada 15. marta noteikumus Nr. 163 "Vērtspapīru pārskatu sagatavošanas noteikumi". Šajā punktā minētos statistiskos datus iesniedz Latvijas Bankai līdz 2023. gada 30. janvārim.

93. Noteikumi stājas spēkā 2023. gada 1. janvārī.

Latvijas Bankas prezidents M. Kazāks

 

1. pielikums
Latvijas Bankas 2022. gada 13. jūnija
noteikumiem Nr. 211

Vērtspapīru ar ISIN kodu mēneša pārskats

20_____. gada _____. _____________

   
Kredītiestādes kods vai ieguldījumu brokeru sabiedrības reģistrācijas numurs  
   
Nr. p.k. ISIN kods Emitenta rezidences valsts kods Emitenta sektora kods Instrumenta kods Valūtas kods Kopējais vērtspapīru apjoms nominālvērtībā (emisijas valūtā) Turētāja rezidences valsts kods Turētāja sektora kods Turētāja identifikators Portfeļa veids Papildinformācija Kopējais vērtspapīru apjoms (euro) Skaits
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Kontrolsumma x
Izpildītājs     Iesniegšanas datums  
  (vārds, uzvārds; e-pasta adrese; tālruņa numurs)      

Latvijas Bankas prezidents M. Kazāks

 

2. pielikums
Latvijas Bankas 2022. gada 13. jūnija
noteikumiem Nr. 211

Vērtspapīru bez ISIN koda mēneša pārskats

20_____. gada _____. _____________

   
Kredītiestādes kods vai ieguldījumu brokeru sabiedrības reģistrācijas numurs  
   
Nr. p.k. ID numurs Emitenta nosaukums Emitenta rezidences valsts kods Emitenta sektora kods Emitenta NACE sektors Emisijas datums Dzēšanas datums Instrumenta kods Valūtas kods
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
                 
Kopējais vērtspapīru apjoms nominālvērtībā (emisijas valūtā) Kupona likme (%) Turētāja rezidences valsts kods Turētāja sektora kods Turētāja identifikators Portfeļa veids Papildinformācija Kopējais vērtspapīru apjoms (euro) Skaits
11 12 13 14 15 16 17 18 19
Kontrolsumma X
Izpildītājs     Iesniegšanas datums  
  (vārds, uzvārds; e-pasta adrese; tālruņa numurs)      

Latvijas Bankas prezidents M. Kazāks

 

3. pielikums
Latvijas Bankas 2022. gada 13. jūnija
noteikumiem Nr. 211

Kapitāla vērtspapīru mēneša pārskats (atbilstoši monetāro finanšu iestāžu "Mēneša bilances pārskata" 270000. pozīcijai)

20_____. gada _____. _____________

   
Kredītiestādes kods  
   
Nr. p.k. ISIN kods/ID numurs Emitenta nosaukums Emitenta rezidences valsts kods Emitenta sektora kods Instrumenta kods Valūtas kods
1 2 3 4 5 6 7
               
Līdzdalības apmērs
(%)

Kopējais vērtspapīru apjoms
(euro)

Skaits Emitenta NACE sektors Vērtspapīru kopējais emitētais apjoms (emisijas valūtā) Emitenta pašu kapitāls (emisijas valūtā) Emitenta pārskata gada peļņa vai zaudējumi (emisijas valūtā) Emitenta identifikators
8 9 10 11 12 13 14 15
Kontrolsumma
Izpildītājs     Iesniegšanas datums  
  (vārds, uzvārds; e-pasta adrese; tālruņa numurs)      

Latvijas Bankas prezidents M. Kazāks

 

4. pielikums
Latvijas Bankas 2022. gada 13. jūnija
noteikumiem Nr. 211

Kredītiestādes grupas vērtspapīru ceturkšņa pārskats

20_____. gada _____. _______________

   
Kredītiestādes kods  
   
Nr. p.k. ISIN kods/ID numurs Emitenta nosaukums1 Emitenta rezidences valsts kods1 Emitenta sektora kods1 Emitenta NACE sektors1 Emisijas datums1 Dzēšanas datums1 Instrumenta kods1 Valūtas kods Kopējais vērtspapīru apjoms nominālvērtībā (emisijas valūtā) Turētāja rezidences valsts kods Turētāja sektora kods
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
Kontrolsumma    
 
Turētāja identifikators Kopējais vērtspapīru apjoms
(euro)

Skaits Emitenta identifikators1 Emitenta LEI kods1

Turētāja LEI kods

Tiešā mātes uzņēmuma identifikators Emitenta statuss Pārskatīšanas un pārstrukturēšanas No finanšu instrumenta izrietošo saistību izpildes
prudenciālajā izpratnē grāmatvedības izpratnē statuss statusa maiņas datums statuss statusa maiņas datums
14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26
Kontrolsumma

(4. pielikuma turpinājums)

Emitenta saistību neizpildes No finanšu instrumenta izrietošo saistību neizpildes Grāmatvedības standarti Kopējā vērtspapīru apjoma tirgus vērtība (euro)1 Vērtības samazinājuma Uzkrātā vērtības samazinājuma summa (euro) Apgrūti-nājuma veids Finanšu instrumenta klasifikācijas kods grāmatvedībā
pazīme pazīmes maiņas datums pazīme pazīmes maiņas datums veids novērtēšanas metode
27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37
 
Prudenciālais portfelis Kredītriska ietekmē uzkrātās patiesās vērtības pārmaiņas (euro) Kopš saistību neizpildes brīža atgūto naudas līdzekļu apjoms (euro) Emitenta PD (%)2 LGD ekonomiskās lejupslīdes laikā (%)2 LGD parastos ekonomiskās attīstības periodos (%)2 Riska pakāpe (%)2 Riska darījuma vērtība (t.sk. darījuma saistību neizpildes riska vērtība; euro)2 Kapitāla aprēķināšanas pieeja2 Darījuma riska grupa2
38 39 40 41 42 43 44 45 46 47

(4. pielikuma turpinājums)

Emitenta statuss1 Emitenta statusa maiņas datums1 Galveno aktīvu kategorija1 Vērtspapīroto aktīvu kategorija1 Vērtspapīra statuss1 Vērtspapīra statusa maiņas datums1 No finanšu instrumenta izrietošo Finanšu instrumenta Garantijas devēja identifikators1
kavēto maksājumu apjoms (euro)1 maksājumu kavējuma iestāšanās datums1 nodrošinājuma līmenis1 nodrošinājuma ģeogrāfiskā atrašanās vieta1
48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58

1 Aizpilda vērtspapīriem bez ISIN koda.

2 Aizpilda netirdzniecības portfelī esošiem vērtspapīriem.

Izpildītājs     Iesniegšanas datums  
  (vārds, uzvārds; e-pasta adrese; tālruņa numurs)      

Latvijas Bankas prezidents M. Kazāks

 

5. pielikums
Latvijas Bankas 2022. gada 13. jūnija
noteikumiem Nr. 211

Pārskatos izmantotie kodi

Nr. p.k. Nosaukums Kods Skaidrojums
1 2 3 4
1. Emitenta un turētāja sektora kods SK11 Nefinanšu sabiedrības
SK121 Centrālā banka
SK122 Monetārās finanšu iestādes, izņemot naudas tirgus fondus
SK123 Naudas tirgus fondi
SK124 Ieguldījumu fondi, izņemot naudas tirgus fondus, un alternatīvo ieguldījumu fondi
SK125 Citi finanšu starpnieki, izņemot apdrošināšanas sabiedrības un pensiju fondus
SK126 Finanšu palīgsabiedrības
SK127 Piesaistošās finanšu iestādes un naudas aizdevēji
SK128 Apdrošināšanas sabiedrības
SK129 Pensiju fondi
SK1311 Centrālā valdība
SK1312 Pavalsts valdība
SK1313 Vietējā valdība
SK1314 Sociālās nodrošināšanas fondi
SK14 Mājsaimniecības
SK15 Mājsaimniecības apkalpojošās bezpeļņas organizācijas
2. Instrumenta kods AF31 Īstermiņa parāda vērtspapīri
AF32 Ilgtermiņa parāda vērtspapīri
AF511 Kotētas akcijas
AF512 Nekotētas akcijas
AF519 Citi kapitāla vērtspapīri
AF521 Naudas tirgus fondu ieguldījumu apliecības
AF522 Ieguldījumu fondu, izņemot naudas tirgus fondus, un alternatīvo ieguldījumu fondu ieguldījumu apliecības
3. Portfeļa veids
3.1. Kredītiestāžu turējumā esoši tirgojami parāda vērtspapīri MMTB Amortizētajā iegādes vērtībā vērtēti vērtspapīri
MMPV Patiesajā vērtībā vērtēti vērtspapīri ar atspoguļojumu peļņas vai zaudējumu aprēķinā
MMPI Patiesajā vērtībā vērtēti vērtspapīri ar atspoguļojumu pārējos apvienotajos ienākumos
3.2. Kredītiestāžu turējumā esoši netirgojami parāda vērtspapīri, kuri netiek iekļauti kredītiestāžu un citu monetāro finanšu iestāžu "Mēneša bilances pārskata" 250000. pozīcijā MMNTTB Amortizētajā iegādes vērtībā vērtēti vērtspapīri
MMNTPV Patiesajā vērtībā vērtēti vērtspapīri ar atspoguļojumu peļņas vai zaudējumu aprēķinā
MMNTPI Patiesajā vērtībā vērtēti vērtspapīri ar atspoguļojumu pārējos apvienotajos ienākumos
3.3. Pensiju fondu turēti vērtspapīri MMPF Pensiju fonda turējumā esoši vērtspapīri
MMPL Pensiju plānu vārdā turēti vērtspapīri
MMVF Valsts fondēto pensiju shēmas līdzekļu pārvaldīšanā esoši vērtspapīri
4. Papildinformācija MM13 Repo darījumā iesaistīti vērtspapīri
MM14 Reversā repo darījumā iesaistīti (iegūti) vērtspapīri
MM50 Nominālajos finanšu instrumentu kontos esoši vērtspapīri
MM53 Repo darījumā iesaistīti nominālajos finanšu instrumentu kontos esoši vērtspapīri
MM54 Reversā repo darījumā iesaistīti (iegūti) nominālajos finanšu instrumentu kontos esoši vērtspapīri

Latvijas Bankas prezidents M. Kazāks

 

6. pielikums
Latvijas Bankas 2022. gada 13. jūnija
noteikumiem Nr. 211

"Kredītiestādes grupas vērtspapīru ceturkšņa pārskatā" papildus izmantotie kodi

Nr. p.k. Nosaukums Ailes kods pārskatā Kods Koda nosaukums un skaidrojums
1 2 3 4 5
1. Emitenta statuss prudenciālajā izpratnē 21 Y Vērtspapīra emitents ietilpst grupas statistisko datu sniedzēja grupā

(prudenciālajā izpratnē)

N Vērtspapīra emitents neietilpst grupas statistisko datu sniedzēja grupā

(prudenciālajā izpratnē)

2. Emitenta statuss grāmatvedības izpratnē 22 Y Vērtspapīra emitents ietilpst grupas statistisko datu sniedzēja grupā

(grāmatvedības izpratnē)

N Vērtspapīra emitents neietilpst grupas statistisko datu sniedzēja grupā

(grāmatvedības izpratnē)

3. Pārskatīšanas un pārstrukturēšanas statuss 23 3 Pārskatīšana un refinansēšana

(saskaņā ar Īstenošanas regulu (ES) 2021/451)

4 Pārskatīšana un refinansēšana, mainot termiņus vai noteikumus un samazinot ienākumu likmi zem tirgus procentu likmes

(saskaņā ar Eiropas Centrālās bankas 2013. gada 24. septembra Regulu (ES) Nr. 1072/2013 par monetāro finanšu iestāžu piemēroto procentu likmju statistiku)

      5 Pārskatīšana un refinansēšana, mainot termiņus vai noteikumus, bet nesamazinot ienākumu likmi zem tirgus procentu likmes

(saskaņā ar Īstenošanas regulu (ES) 2021/451)

8 Netiek piemēroti pārskatīšanas un pārstrukturēšanas principi

(saskaņā ar Īstenošanas regulu (ES) 2021/451)

      9 Finanšu instrumentiem ar atjaunotiem noteikumiem nav piemērota pārskatīšana

(saskaņā ar Īstenošanas regulu (ES) 2021/451)

      0 Pārskatīšanas un pārstrukturēšanas statuss nav piemērojams (grupas iekšējie turējumi, īsās pozīcijas un kapitāla vērtspapīri)
4. No finanšu instrumenta izrietošo saistību izpildes statuss 25 1 No finanšu instrumenta izrietošo saistību izpilde nenotiek
11 No finanšu instrumenta izrietošo saistību izpilde notiek
0 No finanšu instrumenta izrietošo saistību izpildes statuss nav piemērojams (grupas iekšējie turējumi, īsās pozīcijas un kapitāla vērtspapīri)
5. Emitenta un no finanšu instrumenta izrietošo saistību neizpildes pazīmes 27; 29 14 Nav neizpildes pazīmju
18 Neizpildes pazīmes tāpēc, ka nespēs samaksāt un kavējums pārsniedz 90 dienu

(emitenta vai no finanšu instrumenta izrietošās saistības varētu tikt nepildītas, kā minēts Regulas (ES) Nr. 575/2013 178. panta 1. punkta a) un b) apakšpunktā)

19 Neizpildes pazīmes tāpēc, ka nespēs samaksāt

(emitenta vai no finanšu instrumenta izrietošās saistības varētu tikt nepildītas, kā minēts Regulas (ES) Nr. 575/2013 178. panta 1. punkta a) apakšpunktā)

20 Neizpildes pazīmes tāpēc, ka kavējums pārsniedz 90 dienu

(emitenta vai no finanšu instrumenta izrietošās saistības varētu tikt nepildītas, kā minēts Regulas (ES) Nr. 575/2013 178. panta 1. punkta b) apakšpunktā)

      0 Emitenta un no finanšu instrumenta izrietošo saistību neizpildes pazīmes nav piemērojamas (grupas iekšējie turējumi, īsās pozīcijas un kapitāla vērtspapīri)
6. Grāmatvedības standarti 31 1 Valsts vispārpieņemtajiem grāmatvedības principiem (Generally Accepted Accounting Principles; tālāk tekstā – valsts GAAP) atbilstoši uzskaites portfeļi (tālāk tekstā – valsts GAAP uzskaites portfeļi), kuri neatbilst Starptautisko Finanšu pārskatu standartu (International Financial Reporting Standards; tālāk tekstā – SFPS) lietošanai finanšu instrumentu grāmatošanai
      2 SFPS atbilstoši uzskaites portfeļi (tālāk tekstā – SFPS uzskaites portfeļi)
      3 Valsts GAAP uzskaites portfeļi, kuri atbilst SFPS lietošanai finanšu instrumentu grāmatošanai
7. Vērtības samazinājuma veids 33 21 Vispārējie atskaitījumi (saskaņā ar valsts GAAP)

(vērtības samazinājums ir piemērots saskaņā ar citiem standartiem, nevis 9. SFPS, un vērtspapīru uzskaites portfeļiem nepiemēro īpašus atskaitījumus)

23 1. posms (saskaņā ar 9. SFPS)
24 2. posms (saskaņā ar 9. SFPS)
25 3. posms (saskaņā ar 9. SFPS)
26 Īpaši atskaitījumi (saskaņā ar valsts GAAP)

(vērtības samazinājums ir piemērots saskaņā ar citiem standartiem, nevis 9. SFPS, un vērtspapīru uzskaites portfeļiem piemēro īpašus atskaitījumus)

57 POCI (SFPS)

(izmanto instrumentiem ar samazinātu vērtību un būtiski paaugstinātu kredītrisku (purchased or originated credit-impaired financial assets) saskaņā ar 9. SFPS)

0 Vērtības samazinājums nav piemērojams
8. Vērtības samazinājuma novērtēšanas metode 34 1 Kolektīvā novērtējuma metode
2 Individuālā novērtējuma metode
      0 Vērtības samazinājuma novērtēšanas metode nav piemērojama
9. Apgrūtinājuma veids 36 1 Bez apgrūtinājuma

(finanšu instruments, kurš nav ieķīlāts, uz kuru neattiecas vienošanās būt par nodrošinājumu jebkuram citam finanšu instrumentam vai uzlabot tā kredītkvalitāti un kuru nevar brīvi atsaukt)

      5 Centrālās bankas finansējums (visu veidu, t.sk. repo līgumi)

(saskaņā ar Regulas (ES) Nr. 575/2013 99. panta 5. punktā un 100. pantā minētajiem Eiropas Banku iestādes īstenošanas tehniskajiem standartiem par pārskatu sniegšanu attiecībā uz aktīvu apgrūtinājumiem)

      6 Biržā tirgotie atvasinātie finanšu instrumenti

(saskaņā ar Regulas (ES) Nr. 575/2013 99. panta 5. punktā un 100. pantā minētajiem Eiropas Banku iestādes īstenošanas tehniskajiem standartiem par pārskatu sniegšanu attiecībā uz aktīvu apgrūtinājumiem)

      7 Ārpusbiržas atvasinātie finanšu instrumenti

(saskaņā ar Regulas (ES) Nr. 575/2013 99. panta 5. punktā un 100. pantā minētajiem Eiropas Banku iestādes īstenošanas tehniskajiem standartiem par pārskatu sniegšanu attiecībā uz aktīvu apgrūtinājumiem)

      8 Noguldījumi (atpirkšanas līgumi; neietverot līgumus ar centrālo banku)

(saskaņā ar Regulas (ES) Nr. 575/2013 99. panta 5. punktā un 100. pantā minētajiem Eiropas Banku iestādes īstenošanas tehniskajiem standartiem par pārskatu sniegšanu attiecībā uz aktīvu apgrūtinājumiem)

      9 Noguldījumi, kas nav atpirkšanas līgumi

(saskaņā ar Regulas (ES) Nr. 575/2013 99. panta 5. punktā un 100. pantā minētajiem Eiropas Banku iestādes īstenošanas tehniskajiem standartiem par pārskatu sniegšanu attiecībā uz aktīvu apgrūtinājumiem)

      10 Emitētie parāda vērtspapīri (nodrošinātās obligācijas)

(saskaņā ar Regulas (ES) Nr. 575/2013 99. panta 5. punktā un 100. pantā minētajiem Eiropas Banku iestādes īstenošanas tehniskajiem standartiem par pārskatu sniegšanu attiecībā uz aktīvu apgrūtinājumiem)

      11 Emitētie parāda vērtspapīri (ar aktīviem nodrošinātie vērtspapīri (Asset Backed Securities; tālāk tekstā – ABS))

(saskaņā ar Regulas (ES) Nr. 575/2013 99. panta 5. punktā un 100. pantā minētajiem Eiropas Banku iestādes īstenošanas tehniskajiem standartiem par pārskatu sniegšanu attiecībā uz aktīvu apgrūtinājumiem)

      12 Emitētie parāda vērtspapīri, kas nav nodrošinātās obligācijas un ABS

(saskaņā ar Regulas (ES) Nr. 575/2013 99. panta 5. punktā un 100. pantā minētajiem Eiropas Banku iestādes īstenošanas tehniskajiem standartiem par pārskatu sniegšanu attiecībā uz aktīvu apgrūtinājumiem)

      13 Citi apgrūtinājuma avoti

(saskaņā ar Regulas (ES) Nr. 575/2013 99. panta 5. punktā un 100. pantā minētajiem Eiropas Banku iestādes īstenošanas tehniskajiem standartiem par pārskatu sniegšanu attiecībā uz aktīvu apgrūtinājumiem)

      0 Apgrūtinājuma veids nav piemērojams (grupas iekšējie turējumi un īsās pozīcijas)
10. Finanšu instrumenta klasifikācijas kods grāmatvedībā 37 2 Tirdzniecības nolūkā turēti finanšu aktīvi (SFPS uzskaites portfeļi)
3 Tirdzniecības nolūkā turēti finanšu aktīvi (valsts GAAP uzskaites portfeļi)
4 Finanšu aktīvi patiesajā vērtībā ar atspoguļojumu peļņas vai zaudējumu aprēķinā

(finanšu aktīvi patiesajā vērtībā ar atspoguļojumu peļņas vai zaudējumu aprēķinā to sākotnējās atzīšanas brīdī vai vēlāk (SFPS uzskaites portfeļi), izņemot aktīvus, kuri klasificēti kā tirdzniecības nolūkā turēti finanšu aktīvi)

6 Finanšu aktīvi amortizētajā iegādes vērtībā (SFPS uzskaites portfeļi)
7 Netirdzniecības neatvasinātie finanšu aktīvi, kuri novērtēti patiesajā vērtībā, ar atspoguļojumu peļņas vai zaudējumu aprēķinā (valsts GAAP uzskaites portfeļi)
8 Finanšu aktīvi patiesajā vērtībā ar atspoguļojumu citos visaptverošajos ienākumos

(pamatojoties uz komercdarbības modeli un naudas plūsmu īpašībām (SFPS uzskaites portfeļi))

9 Netirdzniecības neatvasināti finanšu aktīvi, kuri novērtēti patiesajā vērtībā, izmantojot pašu kapitālu (valsts GAAP uzskaites portfeļi)
      13 Netirdzniecības parāda instrumenti, kuri novērtēti, izmantojot iegādes izmaksu metodi (valsts GAAP uzskaites portfeļi)
      15 Citi netirdzniecības neatvasinātie finanšu aktīvi (valsts GAAP uzskaites portfeļi)
      41 Netirdzniecības finanšu aktīvi, obligāti uzskaitot patiesajā vērtībā, ar atspoguļojumu peļņas vai zaudējumu aprēķinā (SFPS uzskaites portfeļi)
      47 Finanšu aktīvi patiesajā vērtībā ar atspoguļojumu peļņas vai zaudējumu aprēķinā (valsts GAAP uzskaites portfeļi)
      49 Finanšu aktīvi, kas ir ieguldījumi asociētajos uzņēmumos, kopuzņēmumos un meitas uzņēmumos (finanšu aktīvi, kas atbilstoši regulatīvajam konsolidācijas tvērumam netiek pilnā apmērā vai proporcionāli konsolidēti, izņemot gadījumus, kad tie saskaņā ar 5. SFPS tiek klasificēti kā pārdošanai turēti)
      99 Nav piemērojams – nav atzīts bilancē

(bilancē neatzīti vērtspapīru turējumi)

      0 Finanšu instrumenta klasifikācijas kods grāmatvedībā nav piemērojams (grupas iekšējie turējumi un īsās pozīcijas)
11. Prudenciālais portfelis 38 1 Tirdzniecības portfelī ietvertie vērtspapīri
2 Netirdzniecības portfelī ietvertie vērtspapīri
0 Prudenciālajā portfelī neietvertie vērtspapīri (grupas iekšējie turējumi un īsās pozīcijas)
12. Kapitāla aprēķināšanas pieeja 46 1 IRB pieeja: 1 250% riska pakāpe

(vērtspapīroti finanšu instrumenti, kuriem riska darījumu riska svērtās vērtības aprēķināšanai piešķirta 1 250% riska pakāpe saskaņā ar Regulas (ES) Nr. 575/2013 259. panta 1. punkta d) apakšpunktu)

      20 IRB pieeja: grupēšanas pieeja attiecībā uz specializēto kreditēšanu

(turējumi, izņemot vērtspapīrošanu vai kapitāla vērtspapīru riska darījumus: riska darījuma riska svērto vērtību aprēķināšana specializētās kreditēšanas riska darījumiem, uz kuriem attiecas uzraudzības grupēšanas pieeja, piešķirot riska darījumiem riska pakāpes)

      25 IRB pieeja: iekšējā novērtējuma metode

(vērtspapīroti finanšu instrumenti, kuriem riska darījumu riska svērtās vērtības aprēķināšanai lietota iekšējā novērtējuma metode saskaņā ar Regulas (ES) Nr. 575/2013 259. panta 3. un 4. punktu)

      33 IRB pieeja: iekšējo modeļu pieeja

(kapitāla vērtspapīri, kuriem riska darījumu riska svērtās vērtības aprēķināšanai lietota iekšējo modeļu pieeja saskaņā ar Regulas (ES) Nr. 575/2013 155. panta 4. punktu)

      34 IRB pieeja: PD/LGD pieeja

(kapitāla vērtspapīri, kuru riska darījumu riska svērtās vērtības aprēķināšanai lietota PD/LGD pieeja saskaņā ar Regulas (ES) Nr. 575/2013 155. panta 3. punktu)

      35 IRB pieeja: vienkāršā riska pakāpju pieeja

(kapitāla vērtspapīri, kuriem riska darījumu riska svērtās vērtības aprēķināšanai lietota vienkāršā riska pakāpju pieeja saskaņā ar Regulas (ES) Nr. 575/2013 155. panta 2. punktu)

      42 Standartizētā pieeja

(prudenciāliem nolūkiem izmantotā kapitāla aprēķināšanas standartizētā pieeja saskaņā ar Regulas (ES) Nr. 575/2013 trešās daļas II sadaļas 2. nodaļu)

      66 IRB pieeja: uzlabotā pieeja

(kapitāla vērtspapīri, kuriem riska darījumu riska svērtās vērtības aprēķināšanai izmanto kredītiestādes pašas aprēķināto PD un kredītiestāde papildus aprēķina un izmanto pati savus riska parametrus saskaņā ar uzraudzības pamatnostādnēm)

      67 IRB pieeja: pamatpieeja

(kapitāla vērtspapīri, kuriem riska darījumu riska svērtās vērtības aprēķināšanai izmanto kredītiestādes pašas aprēķināto PD, bet citiem parametriem (piemēram, LGD rādītājam) izmanto uzraudzības iestāžu nodrošinātas iepriekš noteiktas vērtības)

      68 IRB pieeja: fiksētas riska pakāpes pieeja

(kapitāla vērtspapīru riska darījumiem riska svērtās vērtības aprēķināšanai piemēro fiksētas riska pakāpes saskaņā ar Regulas (ES) Nr. 575/2013 155. pantu, izņemot gadījumus, kad riska darījumiem piemēro vienkāršo riska pakāpju pieeju vai izmanto iespēju (pastāvīgu vai pagaidu) daļai pozīciju piemērot standartizēto pieeju)

      118 SEC-IRBA pieeja: uz iekšējiem reitingiem balstīta pieeja vērtspapīrošanas pozīcijām

(vērtspapīrošana: riska darījumu riska svērto vērtību aprēķināšana vērtspapīrošanas pozīcijām, kurām lieto uz iekšējiem reitingiem balstītu pieeju)

      122 SEC-SA pieeja: standartizētā pieeja vērtspapīrošanai

(vērtspapīrošana: riska darījumu riska svērto vērtību aprēķināšana vērtspapīrošanas pozīcijām, kurām lieto standartizēto pieeju)

      125 SEC-ERBA pieeja: uz ārējiem reitingiem balstīta pieeja vērtspapīrošanas pozīcijām

(vērtspapīrošana: riska darījumu riska svērto vērtību aprēķināšana vērtspapīrošanas pozīcijām, kurām lieto uz ārējiem reitingiem balstītu pieeju)

      99 Nav piemērojams – no pašu kapitāla atskaitītas pozīcijas

(no pašu kapitāla atskaitītas pozīcijas)

      0 Klasifikācijas aprēķināšanas pieeja nav piemērojama
13. Darījuma riska grupa 47 1 Standartizētā pieeja: riska darījumi ar kapitāla vērtspapīriem
      2 Standartizētā pieeja: riska darījumi, no kuriem izrietošās saistības netiek pildītas
      3 Standartizētā pieeja: riska darījumi nodrošināto obligāciju veidā
      4 Standartizētā pieeja: riska darījumi kolektīvo ieguldījumu uzņēmumu daļu vai ieguldījumu apliecību veidā
      5 Standartizētā pieeja: riska darījumi, kuri nodrošināti ar nekustamā īpašuma hipotēku
      6 Standartizētā pieeja: riska darījumi ar centrālo valdību vai centrālo banku
      7 Standartizētā pieeja: riska darījumi ar komercsabiedrībām, kurām nav īstermiņa kredītnovērtējuma
      8 Standartizētā pieeja: riska darījumi ar kredītiestādēm vai ieguldījumu brokeru sabiedrībām, kurām ir noteikts īstermiņa kredītnovērtējums
      9 Standartizētā pieeja: riska darījumi ar kredītiestādēm vai ieguldījumu brokeru sabiedrībām, kurām nav noteikts īstermiņa kredītnovērtējums
      10 Standartizētā pieeja: riska darījumi ar starptautiskajām organizācijām
      11 Standartizētā pieeja: riska darījumi ar daudzpusējām attīstības bankām
      12 Standartizētā pieeja: riska darījumi ar publiskā sektora struktūrām
      13 Standartizētā pieeja: riska darījumi ar pavalsts vai vietējām valdībām
      14 Standartizētā pieeja: riska darījumi, kuri saistīti ar īpaši augstu risku
      16 Standartizētā pieeja: riska darījumi, kuri nav ietverti citās standartizētās pieejas riska darījumu grupās
      17 Standartizētā pieeja: riska darījumi ar fiziskām personām vai mazajiem un vidējiem uzņēmumiem
      51 IRB pieeja: riska darījumi ar kapitāla vērtspapīriem
      52 IRB pieeja: riska darījumi ar vērtspapīriem, kuri nav kapitāla vērtspapīri, kuri nav iesaistīti vērtspapīrošanā vai kuri nav citi aktīvi, kas nav kredītsaistības
      53 IRB pieeja: riska darījumi ar centrālo valdību vai centrālo banku
      54 IRB pieeja: riska darījumi ar komercsabiedrībām, ja veikts specializētās kreditēšanas darījums
      55 IRB pieeja: riska darījumi ar komercsabiedrībām, ja nav veikts specializētās kreditēšanas darījums
      56 IRB pieeja: riska darījumi ar kredītiestādēm un ieguldījumu brokeru sabiedrībām
      57 IRB pieeja: riska darījumi, kuri izriet no iesaistīšanās vērtspapīrošanā
      58 IRB pieeja: riska darījumi ar citiem aktīviem, kas nav kredītsaistības
      59 IRB pieeja: tādi riska darījumi ar fiziskām personām vai mazajiem un vidējiem uzņēmumiem, kuri nav atjaunojami vai nav nodrošināti ar nekustamā īpašuma hipotēku
      60 IRB pieeja: tādi riska darījumi ar fiziskām personām vai mazajiem un vidējiem uzņēmumiem, kuri ir atjaunojami
      61 IRB pieeja: tādi riska darījumi ar fiziskām personām vai mazajiem un vidējiem uzņēmumiem, kuri nodrošināti ar nekustamā īpašuma hipotēku
      0 Darījuma riska grupa nav piemērojama
14. Emitenta statuss 48 100 Emitents bez juridiskiem apgrūtinājumiem
      101 Emitents, kurš atrodas likvidācijas procesā
      102 Emitents, kurš atzīts par maksātnespējīgu
      103 Emitents, kuram ir citi juridiski apgrūtinājumi
15. Galveno aktīvu kategorija 50 D Parāda vērtspapīri
D.1 Obligācijas
D.11 Tradicionālās obligācijas
      D.12 Vērtspapīrotas obligācijas
      D.121 Tradicionālā veidā vērtspapīrotas obligācijas
      D.122 Sintētiskā veidā vērtspapīrotas obligācijas
      D.129 Citā veidā vērtspapīrotas obligācijas
      D.13 Nodrošinātas obligācijas
      D.131 Lielapjoma nodrošinātas obligācijas
      D.139 Citas nodrošinātas obligācijas
      D.14 Vidēja termiņa parādzīmes
      D.141 Euro denominētas vidēja termiņa parādzīmes
      D.149 Citas vidēja termiņa parādzīmes
      D.15 Beztermiņa obligācijas
      D.16 Piesaistītās obligācijas
      D.161 Inflācijai piesaistītas obligācijas
      D.162 Procentu likmei piesaistītas obligācijas
      D.163 Aktīviem piesaistītas obligācijas
      D.164 Valūtas kursam piesaistītas obligācijas
      D.165 Kredītam piesaistītas obligācijas
      D.166 Biržā tirgotām parādzīmēm piesaistītas obligācijas
      D.167 Biržā tirgotām izejvielām piesaistītas obligācijas
      D.169 Citas piesaistītās obligācijas
      D.17 Sadalītās (strip) obligācijas
      D.171 Pamatsummas sadalītās obligācijas
      D.172 Kupona sadalītās obligācijas
      D.18 Strukturētie parāda vērtspapīri
      D.181 Investīciju finanšu instrumenti
      D.1811 Kapitāla aizsardzības finanšu instrumenti
      D.1812 Peļņas palielināšanas finanšu instrumenti
      D.1813 Līdzdalības finanšu instrumenti
      D.1819 Citi investīciju finanšu instrumenti
      D.182 Sviras finansējuma finanšu instrumenti
      D.1821 Sviras finansējuma finanšu instrumenti ar barjeras nosacījumu (knock-out)
      D.1822 Sviras finansējuma finanšu instrumenti bez barjeras nosacījuma
      D.1823 Pastāvīga sviras finansējuma finanšu instrumenti
      D.1829 Citi sviras finansējuma finanšu instrumenti
      D.19 Citas obligācijas
      D.2 Naudas tirgus instrumenti
      D.21 Banku (akceptēti) pārvedu vekseļi
      D.22 Noguldījuma sertifikāti
      D.23 Komerciāli vērtspapīri
      D.231 Komerciāli vērtspapīri denominēti euro
      D.232 Spānijas tirgum raksturīgi vērtspapīri (Pagares)
      D.239 Citi komerciāli vērtspapīri
      D.24 Valsts parādzīmes
      D.29 Citi naudas tirgus instrumenti
      D.3 Kombinētie parāda instrumenti
      D.31 Konvertējamas obligācijas
      D.311 Konvertējamas obligācijas ar konvertācijas nosacījumiem (CoCo)
      D.32 Obligācijas ar piesaistītām garantijām
      D.33 Kombinēti parāda instrumenti
      D.34 Priekšrocību akcijas bez balsstiesībām
      D.39 Citi hibrīda parāda instrumenti
      D.9 Citi parāda instrumenti
      E Kapitāla vērtspapīri
      E.1 Parastās akcijas
      E.2 Priekšrocību akcijas
      E.21 Kumulatīvās priekšrocību akcijas
      E.22 Priekšrocību akcijas ar balsstiesībām
      E.23 Kumulatīvās priekšrocību akcijas ar balsstiesībām
      E.24 Dzēšamās priekšrocību akcijas
      E.29 Citas priekšrocību akcijas
      E.3 Depozitārie sertifikāti
      E.31 Amerikas depozitārie sertifikāti (American Depositary Receipt; ADR)
      E.32 Globālie depozitārie sertifikāti (Global Depositary Receipt; GDR)
      E.39 Citi depozitārie sertifikāti
      E.4 Kombinētie kapitāla instrumenti
      E.41 Dalības sertifikāti (Genussschein)
      E.42 Konvertējamas (priekšrocību) akcijas
      E.43 Pirmpirkuma tiesības
      E.49 Citi hibrīda kapitāla instrumenti
      E.9 Citi kapitāla vērtspapīri
      F Fondi
      F.1 Ieguldījumu fondi
      F.2 Alternatīvo ieguldījumu fondi
      F.9 Citi fondi
16. Vērtspapīroto aktīvu kategorija 51 1000 Vērtspapīrošana
1100 ABS
1101 Ar aizdevumiem transportlīdzekļu iegādei nodrošināti ABS
      1102 Ar patēriņa kredītiem nodrošināti ABS
      1103 Ar kredītkaršu parādiem nodrošināti ABS
      1104 Ar iekārtu nomas līgumiem nodrošināti ABS
      1105 Ar aizdevumiem, kas nodrošināti ar mājokļa īpašumtiesībām, nodrošināti ABS
      1106 Ar pārvietojamo mājokļu nomas līgumiem nodrošināti ABS
      1107 Ar aizdevumiem maziem un vidējiem uzņēmumiem nodrošināti ABS
      1108 Ar studējošo kredītiem nodrošināti ABS
      1109 Ar visas uzņēmējdarbības vērtspapīrošanu (Whole Business Securitisation; WBS) nodrošināti ABS
      1110 Jaukta nodrošinājuma ABS
      1198 Ar citiem aktīviem nodrošināti ABS
      1199 Nav pieejama informācija par ABS nodrošinājuma aktīviem
      1200 Ar hipotēkām nodrošināti vērtspapīri (Mortgage Backed Securities; tālāk tekstā – MBS)
      1201 Ar mājokļa hipotēkām nodrošināti MBS
      1202 Ar komercīpašuma hipotēkām nodrošināti MBS
      1203 Jaukta nodrošinājuma MBS
      1298 Citi MBS
      1299 Nav pieejama attiecīgā informācija MBS klasifikācijai
      1300 Vērtspapīri, kas nodrošināti ar ķīlu, izņemot hipotēku (Collateralised Debt Obligation; CDO)
      1400 Vērtspapīri, kas nodrošināti ar hipotēku (Collateralised Mortgage Obligation; CMO)
      1500 Vērtspapīrošana ar dažādu veidu vērtspapīriem
      1800 Vērtspapīrošanai izmantoti cita veida aktīvi
      1900 Nav pieejama detalizēta informācija vērtspapīrošanai izmantoto aktīvu kategorijas klasifikācijai
      2000 Nodrošinātas obligācijas
      2100 Ar publiskā sektora garantijām nodrošinātas obligācijas
      2200 Ar hipotēku nodrošinātas obligācijas
      2300 Ar kuģa ķīlu nodrošinātas obligācijas
      2400 Ar gaisa kuģa ķīlu nodrošinātas obligācijas
      2500 Ar jauktu ķīlu nodrošinātas obligācijas
      2800 Citā veidā nodrošinātas obligācijas
      2900 Nodrošinātas obligācijas, kuru nodrošinājuma veids nav zināms
      9999 Nav pieejama informācija

(norāda, ja nav pieejama nepieciešamā informācija, lai norādītu attiecīgo vērtspapīroto aktīvu vai nodrošināto obligāciju kategoriju)

      0 Vērtspapīroto aktīvu kategorijas klasifikācijas kods nav piemērojams
17. Vērtspapīra statuss 52 100 Apgrozībā esošs vērtspapīrs
101 Pēc dzēšanas datuma apgrozībā esošs vērtspapīrs
      102 Apgrozībā esošs vērtspapīrs ar maksājumu kavējumu
      103 Apgrozībā esošs vērtspapīrs ar saistību neizpildes pazīmēm
      104 Pēc struktūru korporatīvām darbībām apgrozībā esošs vērtspapīrs
18. Finanšu instrumenta nodrošinājuma līmenis 56    
18.1. Finanšu instrumenta nodrošinājuma līmeņa pirmais cipars (garantijas veids)   1 Bez garantijas
2 Ar valdības garantiju
8 Ar citas garantijas identificēšanas iespēju
9 Bez garantijas identificēšanas iespējas
18.2. Finanšu instrumenta nodrošinājuma līmeņa otrais cipars (saistību segšanas prioritāte maksātnespējas gadījumā)   1 Pakārtoto saistību vērtspapīri ar zemāko saistību segšanas prioritāti
2 Pakārtoto saistību vērtspapīri ar augstāko saistību segšanas prioritāti
3 Pakārtoto saistību vērtspapīri, ja saistību segšanas prioritāte nav zināma
4 Augstākā saistību segšanas prioritāte attiecībā pret pakārtoto saistību vērtspapīriem
5 ABS ar zemāko aktīvu kvalitāti
6 ABS ar vidēju aktīvu kvalitāti
7 ABS ar augstāko aktīvu kvalitāti
9 Dati par saistību segšanas prioritātēm nav pieejami
18.3. Finanšu instrumenta nodrošinājuma līmeņa trešais cipars (nodrošinājuma pazīme)   1 Nenodrošināts
2 Nodrošināts
9 Nav pieejami dati par nodrošinājuma veidu

Latvijas Bankas prezidents M. Kazāks

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!