• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Skulptūras - puķu un palmu sabiedrībā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.12.1998., Nr. 362/365 https://www.vestnesis.lv/ta/id/33329

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Dod mums dienišķo maizi šodien, Dod mums neikdienišķo Sauli vienmēr!"

Vēl šajā numurā

09.12.1998., Nr. 362/365

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Rīgai — 800 gadi

Skulptūras — puķu un palmu sabiedrībā

2.JPG (45994 BYTES)
Tēlnieku grupa savā jaunajā paviljonā Latvijas Universitātes botāniskajā dārzā

3.JPG (9256 BYTES)
Pauls Jaunzems. "Rīgas lauva"

1.JPG (50486 BYTES)
Teodors Zaļkalns. "Ķēžu rāvējs"

4.JPG (38463 BYTES)
Ģirts Burvis un Inta Berga pie Roberta Antiņa skulptūras "Koklētājs"

Šis gads bijis labvēlīgs mūsu tēlniekiem: viņi ieguvuši jaunu mājvietu un sākuši veidot vairākus skulptūru dārzus. Par šiem jaunumiem pastāstīja Latvijas tēlnieku centra prezidents Ģirts Burvis :

"Mēs uz 10 gadiem esam noslēguši līgumu ar Latvijas Universitātes Botāniskā dārza vadību. Esam saņēmuši kādas neizmantotas laboratorijas telpas un lielu siltumnīcu. Pašu spēkiem esam veikuši kapitālo remontu. Tur atradīsies mūsu birojs un radošās darbnīcas. Te būs iespēja strādāt tēlniekiem, kuriem nav savas darbnīcas, īpaši jaunajiem pēc Mākslas akadēmijas beigšanas. Te varēs kalties akmenī, atliet bronzā, eksperimentēt ar jaunām tehnoloģijām un materiāliem. Apmeklētāji varēs vērot radošo procesu. Vasarā strādāsim arī siltumnīcā — stikla paviljonā, rīkosim izstādes, palmu mājā vietu radīs mazās formas.

Savukārt mēs celsim Botāniskā dārza popularitāti, izveidojot šeit skulptūru dārzu. Te būs pārstāvēti gan mūsu tēlniecības klasiķi, gan vidējā un jaunā paaudze. Jāsaka, vide šeit sakopta, apmeklētāji nāk ar vēlēšanos atpūsties, baudīt dabu un mākslu. Dārzā jau izvietotas 12 skulptūras. Tēlniecība ir tāda pārlaicīga māksla. Un šie klusējošie tēli iedarbojas arī ziemas vidē. Vasarā, kad ainavā viss ziedēs, būs atkal cits iespaids."

Bet Tēlnieku centra Jurģi tika svinēti pašā ziemas spelgoņā. Palmu mājas foajē tika arī godināta izcilā tēlnieka Roberta Antiņa piemiņa viņa simtgadē. Mākslinieka saknes un dzīves sākums meklējams Latvijā, bet radošā gaita noritējusi Lietuvā.

Kā pastāstīja Ģirts Burvis, šogad Pārdaugavā ar skulptūrām bagātināti Nordeķu parks un Dzegužkalns.

Pārliecinājusies, ka Tēlnieku centrs grib un spēj darboties, Rīgas dome pilsētas budžetā paredzējusi māksliniekiem līdzekļus. Atsaukušies arī vairāki uzņēmumi. Mākslas dienās pavasarī atkal notiks simpozijs "Tēlnieki pilsētas parkiem". Tā laikā iecerēts vairākas skulptūras novietot arī Mežaparkā.

Aina Adermane

Foto: Harijs Burmeistars

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!