• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Administratīvi teritoriālās reformas padomes sastāvu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.12.1998., Nr. 362/365 https://www.vestnesis.lv/ta/id/33324

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas ziņas

Vēl šajā numurā

09.12.1998., Nr. 362/365

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pašvaldībās

Par Administratīvi teritoriālās reformas padomes sastāvu

Saskaņā ar Saeimas 21.oktobrī pieņemto Administratīvi teritoriālās reformas likumu, ko Valsts prezidents izsludinājis 30.oktobrī, jau šajā mēnesī tiks izveidota Administratīvi teritoriālās reformas (ATR) padome, ko apstiprinās Ministru kabinets. Tajā uz paritātes pamatiem darbosies valsts institūciju un pašvaldību pārstāvji.

Šajā sakarā Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) kārtējā valdes sēdē aizvadītajā nedēļā tika izraudzīti astoņi pārstāvji, jo iecerēts, ka ART padomē būs ne vairāk kā divdesmit ekspertu. Turklāt bija jādomā par to, lai šajā padomē būtu maksimāli pārstāvēti visi Latvijas novadi.

Domājot un pārdomājot, Latvijas Pašvaldību savienība par saviem pārstāvjiem Administratīvi teritoriālās reformas padomei izraudzījās šādus kolēģus: Andri Bērziņu, Rīgas pilsētas domes priekšsēdētāju, Uldi Ivanu, Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētāju, Andreju Ceļapīteru, Madonas rajona padomes priekšsēdētāju (arī par rajona līderi kļuvis, būdams Praulienas pagasta padomes vadītājs), Zigmundu Fīreru, Saldus rajona padomes priekšsēdētāju (viņš reizē ir arī Brocēnu pilsētas domes līderis), Jāni Dimitrejevu, Jēkabpils rajona Viesītes pilsētas domes priekšsēdētāju, Jāni Teikmani, Bauskas pilsētas domes priekšsēdētāju, Aleksandru Lielmežu, Rīgas rajona Mālpils pagasta padomes priekšsēdētāju, kā arī Gunāru Laicānu, Talsu rajona Dundagas pagasta padomes priekšsēdētāju.

Jāpiebilst, ka Zigmunds Fīrers, Jānis Teikmanis un Aleksandrs Lielmežs ir arī Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) valdes priekšsēža vietnieki. Viņu izraudzīšana ATR padomei ir zīmīgs akcents LPS astotā kongresa gaidās. Jo kongress notiks jau pēc nedēļas nākamajā piektdienā, 18.decembrī.

Kā jau vairākkārt rakstīts arī "LV" slejās, viena no LPS VIII kongresa aktualitātēm būs administratīvi teritoriālā reforma. Jo vairāk nekā būtisks ir nesen pieņemtā un izsludinātā likuma otrais punkts:

"Administratīvi teritoriālās reformas mērķis ir izveidot ekonomiski attīsties spējīgas administratīvās teritorijas ar vietējām un reģionālajām pašvaldībām, kas nodrošinātu kvalitatīvu pakalpojumu sniegšanu iedzīvotājiem."

Mintauts Ģeibāks,

"LV" informācijas redaktors

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!