• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jēkabpils novada domes 2022. gada 28. aprīļa saistošie noteikumi Nr. 22 "Grozījumi Jēkabpils novada domes 2021. gada 25. novembra saistošajos noteikumos Nr. 25 "Saistošie noteikumi par materiālo atbalstu Jēkabpils novadā"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 30.05.2022., Nr. 103 https://www.vestnesis.lv/op/2022/103.16

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Preiļu novada domes saistošie noteikumi Nr. 2022/23

Par aizliegumu ģenētiski modificēto kultūraugu audzēšanai Preiļu novada teritorijā

Vēl šajā numurā

30.05.2022., Nr. 103

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Jēkabpils novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 22

Pieņemts: 28.04.2022.

OP numurs: 2022/103.16

2022/103.16
RĪKI

Jēkabpils novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 3 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Jēkabpils novada domes saistošie noteikumi Nr. 22

Jēkabpils novadā 2022. gada 28. aprīlī

Grozījumi Jēkabpils novada domes 2021. gada 25. novembra saistošajos noteikumos Nr. 25 "Saistošie noteikumi par materiālo atbalstu Jēkabpils novadā"

APSTIPRINĀTI
ar Jēkabpils novada domes
28.04.2022. lēmumu Nr. 303 (prot. Nr. 9, 16. §)

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 43. panta trešo daļu,
Izglītības likuma 17. panta trešās daļas 21. punktu,
likuma "Par Otrā pasaules kara dalībnieka statusu" 6. pantu

Izdarīt Jēkabpils novada domes 2021. gada 25. novembra saistošajos noteikumos Nr. 25 "Saistošie noteikumi par materiālo atbalstu Jēkabpils novadā" (turpmāk – saistošie noteikumi) (Latvijas Vēstnesis, 2022., 11. nr.) šādus grozījumus:

1. Papildināt saistošos noteikumus ar 3.14. apakšpunktu šādā redakcijā:

"3.14. pabalsts higiēnas pakalpojumu nodrošināšanai."

2. Papildināt saistošo noteikumu 91. punktu aiz vārda "kods" ar tekstu "un saņemtā pakalpojuma nosaukums".

3. Papildināt saistošos noteikumus ar 3.14. apakšnodaļu šādā redakcijā:

"3.14. Pabalsts higiēnas pakalpojumu nodrošināšanai

105.1 Tiesības saņemt pabalstu ir trūcīgai un maznodrošinātai personai, valsts vecuma pensijas saņēmējam un personai ar invaliditāti, ja tā saņem publiskās pirts, dušas, veļas mazgāšanas un veļas žāvēšanas pakalpojumu.

105.2 Pabalstu var pieprasīt vienu reizi ceturksnī.

105.3 Pabalsta saņemšanai, papildus šo noteikumu 5. punktā minētajam iesniegumam, iesniedzējs sociālajā dienestā iesniedz izdevumus apliecinošu dokumentu par publiskās pirts, dušas, veļas mazgāšanas, veļas žāvēšanas pakalpojumu izmantošanu kopijas (uzrādot oriģinālus), kuros norādīts personas kods un saņemtā pakalpojuma nosaukums, par iepriekšējiem trīs kalendāra mēnešiem.

105.4 Pabalsta maksimālais apmērs kalendārajā gadā, nepārsniedzot faktiskos izdevumus, ir:

105.41. 200 euro trūcīgai personai;

105.4 2. 100 euro maznodrošinātai personai, valsts vecuma pensijas saņēmējam un personai ar invaliditāti.

105.5 Ja persona vienlaicīgi atbilst vairākām šo noteikumu 105.1 punktā minētajām mērķgrupām, pabalsts tiek piešķirts, ņemot par pamatu personai labvēlīgāko pabalsta maksimālo apmēru."

4. Aizstāt saistošo noteikumu 5. nodaļas nosaukumā vārdu "jautājumi" ar vārdu "jautājums".

Jēkabpils novada domes priekšsēdētājs R. Ragainis

 

Saistošo noteikumu "Grozījumi Jēkabpils novada domes 2021. gada 25. novembra saistošajos noteikumos Nr. 25 "Saistošie noteikumi par materiālo atbalstu Jēkabpils novadā""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Saskaņā ar bijušo vietējo Administratīvi teritoriālās reformas ietvaros apvienoto pašvaldību (Jēkabpils novads, Jēkabpils pilsēta) normatīvajiem aktiem, pašvaldību sociālo dienestu klientiem tiek nodrošināta iespēja saņemt atšķirīgu higiēnas pakalpojumu klāstu, proti, saskaņā ar:

1) Jēkabpils pilsētas domes 2019. gada 7. novembra saistošajiem noteikumiem Nr. 31 "Saistošie noteikumi par sociālo un cita sociālā atbalsta pakalpojumu saņemšanas un samaksas kārtību Jēkabpils pilsētā" Jēkabpils pilsētā deklarētai trūcīgai, maznodrošinātai personai un valsts vecuma pensijas saņēmējam ir tiesības saņemt pirts pakalpojumu četras reizes kalendārajā mēnesī, vienu stundu nedēļā pie ārpakalpojuma sniedzēja, ar kuru Jēkabpils pilsētas pašvaldība vai sociālais dienests noslēdzis līgumu par pakalpojuma sniegšanu, veicot līdzmaksājumu.

2) Jēkabpils novada domes 2016. gada 29. septembra saistošajiem noteikumiem Nr. 7/2016 "Sociālo pakalpojumu saņemšanas un samaksas kārtība Jēkabpils novadā" Jēkabpils novadā deklarētām trūcīgām, maznodrošinātām mājsaimniecībām, pilngadīgām personām ar invaliditāti un personām, kurām ar pašvaldības sociālā dienesta lēmumu piešķirts aprūpes mājās pakalpojums ir tiesības saņemt veļas mazgāšanas pakalpojumu un dušas pakalpojumu (izņemot pilngadīgas personas ar invaliditāti) bez maksas noteiktu reižu skaitu, kas katrai mērķgrupai ir atšķirīgs. Savukārt pārsniedzot noteikto bezmaksas reižu skaitu, kā arī pārējām personām šo pakalpojumu izmantošana tiek nodrošināta par maksu.

Lai nodrošinātu plašāku higiēnas pakalpojumu klāstu atbilstoši katras mazaizsargātas mājsaimniecības mainīgajām vajadzībām visās apvienoto vietējo pašvaldību (Aknīstes un Jēkabpils novads, Jēkabpils pilsēta, Krustpils, Salas un Viesītes novads) teritorijās, nepiesaistot mājsaimniecības konkrētam pakalpojumu sniedzējam, administratīvajai teritorijai un noteiktam katra pakalpojuma apjomam un maksai, veicami grozījumi saistošajos noteikumos, aizstājot pakalpojumus natūrā ar pakalpojumiem pabalsta veidā.

2. Īss projekta satura izklāsts Saistošo noteikumu projekts paredz ieviest jaunu materiālā atbalsta veidu – pabalsts higiēnas pakalpojumu nodrošināšanai, kura ietvaros tiks kompensēti trūcīgu un maznodrošinātu personu, valsts vecuma pensijas saņēmēju un personu ar invaliditāti izdevumi par publiskās pirts, dušas, veļas mazgāšanas un veļas žāvēšanas pakalpojumu izmantošanu.

Pabalsta maksimālais apmērs kalendārajā gadā, nepārsniedzot faktiskos izdevumus, ir 200 EUR trūcīgai personai un 100 EUR maznodrošinātai personai, valsts vecuma pensijas saņēmējam un personai ar invaliditāti.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Nav būtiskas ietekmes.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav attiecināms.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Nav attiecināms.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Konsultācijas nav veiktas.

Jēkabpils novada domes priekšsēdētājs R. Ragainis

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!