• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas priekšsēdētājs:. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.12.1998., Nr. 361 https://www.vestnesis.lv/ta/id/33259

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts ieņēmumu dienesta rīkojums Nr. 664

Par Elektronisko kases aparātu un kases sistēmu tirgotāju reģistra papildināšanu

Vēl šajā numurā

08.12.1998., Nr. 361

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Diplomātija

Saeimas priekšsēdētājs:

— sarunā ar Apvienoto Nāciju organizācijas

Attīstības programmas koordinatoru

Piektdien, 4. decembrī, Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume tikās ar Apvienoto Nāciju Attīstības programmas (UNDP) Latvijā koordinatoru Janu Sorensenu.

UNDP koordinators Latvijā informēja, ka 10. decembrī ANO atzīmēs Vispārējās cilvēktiesību deklarācijas 50. gadadienu. J.Sorensens un J.Straume pārrunāja iespēju šo nozīmīgo gadskārtu atzīmēt arī Saeimas 10. decembra plenārsēdē. UNDP koordinators uzsvēra, ka cilvēktiesības un demokrātija ir cieši saistītas, un pauda gandarījumu par Latvijas sekmīgo sadarbību ar ANO.

Saeimas priekšsēdētājs augstu novērtēja J.Sorensena personisko ieguldījumu UNDP darbības nodrošināšanā un atzīmēja, ka īpaši būtiska Latvijai patlaban ir programma, kas skar valsts valodas nostiprināšanu, kā arī integrācijas programmas ieviešana. J.Straume pauda viedokli, ka integrācijas procesā būs jāpārvar zināmas grūtības saistībā ar dažādu Latvijas reģionu atšķirībām. Izvērtējot situāciju cilvēktiesību jomā, Saeimas priekšsēdētājs norādīja, ka Latvijā šajā ziņā ir iespējams panākt savstarpēju izpratni arī starp atšķirīgiem politiskajiem spēkiem. Par to liecina nodaļas par cilvēktiesībām iekļaušana Satversmē. J.Straume arī izteica cerību, ka jau 1999. gada sākumā Latvijā tiks atklāts ANO centrs, kas atvieglos un aktivizēs Latvijas un ANO sadarbību.

— tiekoties ar Zviedrijas vēstnieku

Piektdien, 4. decembrī, Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume tikās ar Zviedrijas Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Hansu Magnusonu.

Sarunas sākumā Saeimas priekšsēdētājs pauda viedokli, ka Latvijas ceļā uz integrāciju Eiropas Savienībā izjūtama Zviedrijas patiesa ieinteresētība un atbalsts. Augstu vērtējams arī Zviedrijas ieguldījums sabiedrības integrācijas programmas izstrādāšanā. J.Straume īsi informēja par svarīgākajiem Saeimas uzdevumiem, norādot, ka liela uzmanība tuvākajā laikā tiks veltīta Valsts valodas un Izglītības likumam. Saeimas priekšsēdētājs informēja viesi, ka divi būtiskākie Saeimas uzdevumi ir likumdošanas saskaņošana ar ES prasībām, kā arī labas sadarbības nodrošināšana starp likumdevēju varu un izpildvaru valstī.

Tikšanās laikā pārrunātas problēmas saistībā ar Eiropas Savienības paplašināšanās procesu. H.Magnusons apliecināja, ka Saeimas priekšsēdētāja bažas par ES paplašināšanās procesa iespējamo palēnināšanos ir pamatotas. Sarežģījumi daļēji skaidrojami ar ES dalībvalstu iekšējām problēmām, daļēji — ar to, ka Eiropas Savienībai pirms jaunu dalībvalstu uzņemšanas pašai jāveic reformas. Tomēr H.Magnusons apliecināja, ka Zviedrija atbalsta sarunu uzsākšanu ar Latviju jau tuvākajā laikā.

Atbildot uz Zviedrijas vēstnieka jautājumu, Saeimas priekšsēdētājs J.Straume teica: "Attiecībām ar Krieviju jābūt divpusējām, līdztiesīgām un konstruktīvām." Viņš norādīja, ka valdības deklarācijā labi formulēti uzdevumi, kas skar attiecības ar Eiropas Savienību un Krieviju, un šajā ziņā Saeimai un valdībai jāstrādā kā vienotai komandai. Viens no svarīgākajiem soļiem Latvijas un Krievijas sadarbībā būtu abu valstu robežlīguma ratificēšana. Saeimas priekšsēdētājs uzsvēra, ka Latvijas puse patlaban ir izdarījusi visu, lai līgumu varētu virzīt tālāk.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!