• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidents:. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.12.1998., Nr. 361 https://www.vestnesis.lv/ta/id/33255

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidents:

Vēl šajā numurā

08.12.1998., Nr. 361

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidents:

— Itas Kozakēvičas Latvijas nacionālo kultūras biedrību asociācijai

Valsts Prezidenta apsveikums Itas Kozakēvičas Latvijas nacionālo kultūras biedrību asociācijas 10 gadu jubilejā 1998.gada 5.decembrī

Dārgie draugi!

Pirms desmit gadiem, atdzimstot un veidojoties jaunām nacionālajām kultūras biedrībām, tika nodibināta Latvijas Nacionālo kultūras biedrību asociācija. Tas bija simboliski un likumsakarīgi, ka, atjaunojoties neatkarīgai Latvijas valstij, atjaunojās arī tajā dzīvojošo dažādu tautību cilvēku kultūras brīva attīstība.

Brīva demokrātiska valsts ir vienādi nepieciešama visiem Latvijas iedzīvotājiem. To labi saprata tie dažādu Latvijas nacionālo minoritāšu un nacionālo grupu pārstāvji, kas jau no paša sākuma iesaistījās cīņā par mūsu valsts neatkarības atjaunošanu. Tāpat kā mūsu valsts pirmsākumos pirms astoņdesmit gadiem, arī deviņdesmito gadu sākumā kopā ar latviešiem neatkarīgo Latviju aizstāvēt stājās krievi, ebreji, poļi, igauņi, lietuvieši, baltkrievi un daudzu citu tautību Latvijas iedzīvotāji, Latvijas patrioti.

Itas Kozakēvičas vārds ierakstīts gan jūsu asociācijas nosaukumā, gan visu Latvijas iedzīvotāju sirdīs. Viņa, Latvijas poliete, viena no Augstākās padomes deputātēm, kas balsoja par Latvijas neatkarību, varbūt labāk par daudziem citiem saprata, cik nozīmīga Latvijas nākotnei ir visu tās iedzīvotāju vienotība mūsu kopīgas nākotnes vārdā. Viņas pūliņi nav bijuši velti. Lielā mērā tieši pateicoties dažādu tautību Latvijas iedzīvotāju vienotībai cīņā par brīvas demokrātiskas valsts atdzimšanu, viņu ticībai savai un savu bērnu nākotnei šajā valstī, mums izdevās uzvarēt.

Kultūra vieno cilvēkus un vieno tautas. Jūsu asociācijai ir cēls uzdevums — palīdzēt dažādām nacionālajām kultūras biedrībām. Tas ir grūts uzdevums, ņemot vērā, ka valsts pagaidām nespēj kultūrai, tajā skaitā nacionālo minoritāšu kultūrai, sniegt vajadzīgo atbalstu. Bet es esmu pārliecināts, ka, mūsu valstij kļūstot stiprākai, šis atbalsts pieaugs. Svarīgi ir neļaut pārtrūkt attīstībai, tam pavedienam, kas saista cilvēkus ar savas tautas kultūru. Dažādas etniskas izcelsmes Latvijas iedzīvotāju kultūras bagātības ir mūsu kopīgā bagātība. Jūs to vairojat. Veiksmi un panākumus jums šajā svētīgajā darbā!

Guntis Ulmanis

1998. gada 5. decembrī

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!