• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvija un Dānija - kopā darbā un svētkos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.12.1998., Nr. 361 https://www.vestnesis.lv/ta/id/33250

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidents:

Vēl šajā numurā

08.12.1998., Nr. 361

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvija un Dānija — kopā darbā un svētkos

Valsts Prezidents Guntis Ulmanis darba vizītē Dānijā 7. — 9.decembrī

D1.JPG (26044 BYTES)

Vakar, 7.decembrī, Kopenhāgenā: Dānijas karaliene Margrēta II, Latvijas Valsts prezidents Guntis Ulmanis, Aina Ulmanes kundze un Dānijas princis Felikss Konsorts Foto: Juris Krūmiņš — speciāli "Latvijas Vēstnesim"

Valsts prezidents Guntis Ulmanis vakar, 7.decembrī, uzturējās darba vizītē Dānijā (vēl par vizīti — 2.lpp.) .

Rīta pusē G.Ulmanis uzstājās ar lekciju Kopenhāgenas universitātē (skat. 2.lpp.). Pēc tās Valsts prezidentam tika uzdoti jautājumi par situāciju Latvijā pirms Eiropas Savienības (ES) Vīnes sanāksmes, Latvijas prioritātēm, Ziemeļvalstu sadarbību un augstāko izglītību Latvijā. Valsts prezidents atbildēs uzsvēra, ka Latvija pēdējos trīs četros gados ir paveikusi lielu darbu valsts attīstībā un ir izpildījusi visus ekonomiskos un politiskos priekšnosacījumus, lai ar Latviju tiktu sāktas iestāšanās sarunas ES. G.Ulmanis teica, ka pašlaik Latvijas uzaicināšana uz sarunām ir atkarīga no ES gatavības turpināt paplašināšanās procesu.

Runājot par Latvijas prioritātēm, G.Ulmanis īpaši uzsvēra Dānijas atbalstu demokrātijas, brīvā tirgus, sabiedrības integrācijas un reformu gaitas stiprināšanā.

Skaidrojot situāciju Latvijas izglītībā, G.Ulmanis sacīja, ka pēdējos gados ir radītas vairākas jaunas augstskolas, taču reformas izglītības jomā ir jāturpina.

Valsts prezidents Guntis Ulmanis un Aina Ulmanes kundze piedalījās svinīgās pusdienās, kuras par godu Latvijas prezidentam un viņa kundzei rīkoja Dānijas karaliene Margrēta II. Pusdienās piedalījās arī Dānijas princis Felikss Konsorts un Dānijas premjerministrs Pols Nīrups Rasmusens.

Tikšanās laikā Dānijas karaliene pauda atbalstu Latvijas reformu procesam un virzībai uz Eiropas Savienību.

Pēcpusdienā G.Ulmanis Kopenhāgenas Rātsnamā tikās ar Dānijas galvaspilsētas lordmēru Jensu Krameru Mikelsenu. Rātsnamā Valsts prezidents pasniedza arī Triju Zvaigžņu ordeņus Latvijas goda konsulam Bornholmā Bentam Kofordam un goda konsulam Jitlandē Frankam Urenfoldam.

Šodien, 8.decembrī, Valsts prezidents atklās konferenci "Latvija uz Eiropas Savienības un NATO sliekšņa" tiksies ar Dānijas premjerministru Polu Nīrupu Rasmusenu, pēc tam piedalīsies preses konferencē starptautiskajā preses centrā un tiksies ar Folketinga spīkeru Ivaru Hansenu.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!