• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saldus novada domes 2022. gada 28. aprīļa saistošie noteikumi Nr. 22 "Grozījumi Saldus novada domes 2021. gada 23. septembra saistošajos noteikumos Nr. 44 "Par bērnu uzņemšanas un atskaitīšanas kārtību Saldus novada pirmsskolas izglītības iestādēs un vispārizglītojošajās izglītības iestādēs, kuras realizē pirmsskolas izglītības programmas"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 17.05.2022., Nr. 94 https://www.vestnesis.lv/op/2022/94.24

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saldus novada domes saistošie noteikumi Nr. 23

Grozījumi Saldus novada domes 2021. gada 28. oktobra saistošos noteikumos Nr. 50 "Par sociālajiem pakalpojumiem Saldus novadā"

Vēl šajā numurā

17.05.2022., Nr. 94

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Saldus novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 22

Pieņemts: 28.04.2022.

OP numurs: 2022/94.24

2022/94.24
RĪKI

Saldus novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 4 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Saldus novada domes saistošie noteikumi Nr. 22

Saldū 2022. gada 28. aprīlī

Grozījumi Saldus novada domes 2021. gada 23. septembra saistošajos noteikumos Nr. 44 "Par bērnu uzņemšanas un atskaitīšanas kārtību Saldus novada pirmsskolas izglītības iestādēs un vispārizglītojošajās izglītības iestādēs, kuras realizē pirmsskolas izglītības programmas"

Pieņemti ar Saldus novada domes
2022. gada 28. aprīļa sēdes lēmumu (prot. Nr. 8, 9. §)

Izdoti saskaņā ar Vispārējās izglītības likuma
26. panta pirmo daļu

Izdarīt Saldus novada domes 2021. gada 23. septembra saistošajos noteikumos Nr. 44 "Par bērnu uzņemšanas un atskaitīšanas kārtību Saldus novada pirmsskolas izglītības iestādēs un vispārizglītojošajās izglītības iestādēs, kuras realizē pirmsskolas izglītības programmas" šādus grozījumus:

1. izteikt 18. punkta pirmo teikumu šādā redakcijā:

"18. Kārtējā gada martā Speciālists pārbauda to Reģistrā esošo Bērnu atbilstību prioritārajām grupām, kuri nākamajā mācību gadā vēlas uzsākt apmeklēt pirmsskolas izglītības iestādi."

2. svītrot 29. punktu.

3. izteikt 30. punktu šādā redakcijā:

"30. Bērna attaisnotas prombūtnes laikā, pamatojoties uz ģimenes ārsta atzinumu par Bērna veselības stāvokli un uz laiku ne ilgāk par vienu kalendāra gadu, Speciālists ir tiesīgs piedāvāt vietu Izglītības iestādē nākošajam Bērnam, kurš nākamais ir Reģistrā uz vietu konkrētajā Izglītības iestādē".

4. papildināt ar 30.1 punktu šādā redakcijā:

"30.1 Vieta rindas Reģistrā Bērnam, kurš jau apmeklē pirmsskolas izglītības iestādi un vēlas mainīt izglītības iestādi, tiek saglabāta divus kalendāra gadus.";

5. izteikt 31. punktu šādā redakcijā:

"31. Bērns tiek atskaitīts no izglītības iestādes:

31.1. pēc pirmsskolas izglītības programmas apguves, ja izglītojamais ir uzņemts vispārējās pamatizglītības programmā;

31.2. pamatojoties uz vecāka iesniegumu, izņemot obligātajā izglītības ieguves vecumā esošu izglītojamo;

31.3. ja izglītojamais ir uzņemts citā izglītības iestādē;

31.4. ja izglītojamais ir izbraucis no valsts un turpina izglītības ieguvi citā valstī";

6. svītrot 32. punktu;

7. izteikt 34. punktu šādā redakcijā:

"34. Izglītības iestādes vadītājs ir tiesīgs izdot rīkojumu par Bērna atskaitīšanu no izglītības iestādes, ja izglītojamais, izņemot obligātajā izglītības vecumā esošu izglītojamo, bez attaisnojoša iemesla nav apmeklējis izglītības iestādi 60 dienas kalendāra gada laikā. Par attaisnojošu iemeslu uzskatāma izglītojamā prombūtne veselības stāvokļa dēļ, ko apliecina ārsta izsniegta izziņa, izglītojamā pirmsskolas izglītības programmas apguves pārtraukums jūnijā, jūlijā, augustā vai citi gadījumi, par kuriem vecāks rakstveidā informē izglītības iestādi pirms plānotās prombūtnes."

8. papildināt ar 34.1 punktu šādā redakcijā:

"34.1 Pirms atskaitīšanas noteikumu 34. punktā noteiktajā gadījumā iestādei ir jānosūta vecākiem brīdinājuma vēstule par bērna atskaitīšanu, nosakot termiņu paskaidrojuma sniegšanai. Ja brīdinājuma vēstulē noteiktajā termiņā neviens no bērna vecākiem paskaidrojumu nav sniedzis vai novērsis pārkāpumu, izglītības iestādes vadītājs ir tiesīgs pieņemt lēmumu par bērna atskaitīšanu".

Saldus novada domes priekšsēdētājs M. Zusts

 

Paskaidrojuma raksts
saistošajiem noteikumiem Nr. 22 "Grozījumi Saldus novada domes 2021. gada 23. septembra saistošajos noteikumos Nr. 44 "Par bērnu uzņemšanas un atskaitīšanas kārtību Saldus novada pirmsskolas izglītības iestādēs un vispārizglītojošajās izglītības iestādēs, kuras realizē pirmsskolas izglītības programmas""

1. Īss projekta satura izklāsts Grozījumi saistošajos noteikumos precizē pirmsskolas vecuma bērnu atskaitīšanas kārtību Saldus novada pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs un vispārizglītojošajās izglītības iestādēs, kuras realizē pirmsskolas izglītības programmas, kā arī redakcionāli precizē citus punktus.
2. Projekta nepieciešamības pamatojums Ministru kabinets 2022. gada 11. janvārī izdevis noteikumus Nr. 11 "Kārtība, kādā izglītojamie tiek uzņemti vispārējās izglītības programmās un atskaitīti no tām, kā arī obligātās prasības izglītojamo pārcelšanai nākamajā klasē".

Latvijas Republikas tiesībsargs 2021. gada 21. maijā sniedzis atzinumu pārbaudes lietā Nr. 2021-5-20A "Par kārtību, kādā bērni tiek atskaitīti no pirmsskolas izglītības iestādēm".

Grozījumi saistošajos noteikumos nepieciešami, lai noteikumi atbilstu iepriekšminētajiem Ministru kabineta noteikumiem un tiesībsarga atzinumam, kā arī nepieciešams veikt citas precizējošas izmaiņas.

3. Plānotā projekta ietekme uz pašvaldības budžetu Nav attiecināms.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav attiecināms.
5. Administratīvās procedūras un konsultācijas ar privātpersonām Noteikumi izskatīti un atbalstīti domes Izglītības lietu komisijā un atbalstīti Sociālo, izglītības un kultūras jautājumu komitejā.

Saldus novada domes priekšsēdētājs M. Zusts

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!