• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Smiltenes novada domes 2022. gada 23. februāra saistošie noteikumi Nr. 5/22 "Par interešu izglītības un pieaugušo neformālās izglītības programmu licencēšanas kārtību Smiltenes novadā". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 16.05.2022., Nr. 93 https://www.vestnesis.lv/op/2022/93.13

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursu ziņas

Skatīt visus oficiālos paziņojumus šajā grupā

Vēl šajā numurā

16.05.2022., Nr. 93

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Smiltenes novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 5/22

Pieņemts: 23.02.2022.

OP numurs: 2022/93.13

2022/93.13
RĪKI

Smiltenes novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 2 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Smiltenes novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 5/22

Smiltenē 2022. gada 23. februārī

Par interešu izglītības un pieaugušo neformālās izglītības programmu licencēšanas kārtību Smiltenes novadā

APSTIPRINĀTI
ar Smiltenes novada pašvaldības domes
2022. gada 23. februāra lēmumu Nr. 89
(prot. Nr. 4, 39. §)

Ar precizējumiem, kas izdarīti ar
Smiltenes novada pašvaldības domes
2022. gada 27. aprīļa lēmumu Nr. 214
(prot. Nr. 10, 44. §)

Izdoti saskaņā ar Izglītības likuma
17. panta trešās daļas 16. punktu,
46. panta piekto daļu un 47. panta trešo daļu

I. Vispārīgie jautājumi

1. Saistošie noteikumi (turpmāk – noteikumi) nosaka kārtību, kādā Smiltenes novada pašvaldība (turpmāk – pašvaldība) īsteno Izglītības likuma 46. pantā un 47. pantā noteikto pašvaldības kompetenci – izsniegt licences juridiskām un fiziskām personām, kuras nav reģistrētas Izglītības iestāžu reģistrā interešu un pieaugušo neformālās izglītības programmu īstenošanai.

2. Noteikumi nosaka iesniegto izglītības programmu licencēšanas dokumentu izvērtēšanas kārtību, lēmuma par licences izsniegšanas, licences termiņa pagarināšanas, licences pārreģistrācijas, licences izsniegšanas atteikuma vai licences anulēšanu pieņemšanas kārtību.

3. Noteikumos noteikto izglītības programmu licencēšanu nodrošina Smiltenes novada pašvaldības domes izveidota Licencēšanas komisija (turpmāk – komisija).

II. Licences pieprasījuma iesniegšanas kārtība

4. Licences saņemšanai licences pieprasītājs pašvaldībā iesniedz:

4.1. rakstveida iesniegumu:

4.1.1. saskaņā ar noteikumu 1. pielikumu, ja licences pieprasītājs ir juridiska persona;

4.1.2. saskaņā ar noteikumu 2. pielikumu, ja licences pieprasītājs ir fiziska persona.

4.2. licencējamo izglītības programmu datorsalikumā, kurā norāda:

4.2.1. izglītības programmas nosaukumu;

4.2.2. izglītības programmas mērķi (izvirzāms viens vai vairāki mērķi, mērķa/-u formulējumā ietverot mācību, audzināšanas un personības attīstības aspektus) un uzdevumus (uzdevumi norāda, kā sasniegt mērķi/-us, katra mērķa sasniegšanai izvirza vismaz divus uzdevumus);

4.2.3. programmas īstenošanas forma (pulciņš, mākslinieciskās pašdarbības kolektīvs (koris, deju kolektīvs, deju grupa, orķestris, ansamblis u.c.), treniņgrupa, studija, darbnīca, klubs, projekts, nodarbības ar mainīgu dalībnieku sastāvu un skaitu u.c.) (neattiecas uz pieaugušo neformālās izglītības programmu);

4.2.4. izglītības programmas apjomu (stundu skaits);

4.2.5. izglītības programmas mērķauditoriju, norādot vecuma vai specializācijas grupas;

4.2.6. izglītības programmas saturu (tematiskais plāns);

4.2.7. izglītības programmas plānoto rezultātu aprakstu.

5. Lai saņemtu licenci, licences pieprasītājs noteikumu 4. punktā minētos dokumentus iesniedz klātienē Valsts un pašvaldības vienotajā klientu apkalpošanas centrā Dārza iela 3, Smiltene, Smiltenes novads, LV – 4729, vai valsts pārvaldes pakalpojumu portālā www.latvija.lv, izmantojot pašvaldības oficiālo e-adresi, vai ar drošu e-parakstu parakstītu iesniegumu, nosūtot uz elektronisko pasta adresi dome@smiltenesnovads.lv

6. Komisija tai neskaidro informāciju iegūst izmantojot valsts informācijas sistēmās pieejamo informāciju. Gadījumā, ja to nav iespējams iegūt objektīvu iemeslu dēļ, Komisijai ir tiesības pieprasīt licences pieprasītājam papildus informāciju, kas nepieciešama licences piešķiršanai.

III. Licences pieprasījuma izvērtēšanas un licences izsniegšanas kārtība

7. Komisija izglītības programmu licencēšanu veic ne vēlāk kā viena kalendārā mēneša laikā pēc iesnieguma saņemšanas.

8. Ja iesniegtajos dokumentos nav pietiekamu ziņu jautājuma objektīvai izlemšanai, komisija atliek jautājuma izskatīšanu un informē par to licences pieprasītāju. Komisija tai nepieciešamo informāciju iegūst izmantojot valsts informācijas sistēmās pieejamo informāciju. Gadījumā ja to nav iespējams iegūt objektīvu iemeslu dēļ, komisija 5 (piecu) darba dienu laikā pēc komisijas sēdes, kurā pieņemts lēmums par jautājuma izskatīšanas atlikšanu, licences pieprasītājam nosūta rakstveida paziņojumu, kurā norādīta iesniedzamā informācija. Pieprasītā informācija ir jāiesniedz 15 (piecpadsmit) darba dienu laikā. Ja noteiktajā termiņā pieprasītā informācija netiek iesniegta, licences izsniegšana tiek atteikta.

9. Komisija ir tiesīga pieņemt lēmumu par atteikumu izsniegt licenci, ja:

9.1. iesniegtie dokumenti neatbilst spēkā esošo normatīvo aktu prasībām, vai nav iesniegti visi nepieciešamie dokumenti;

9.2. iesniegtajos dokumentos ir sniegta nepatiesa informācija;

9.3. licencējamās izglītības programmas saturs neatbilst izglītības programmas nosaukumam un mērķim vai spēkā esošo normatīvo aktu nosacījumiem;

9.4. personāla kvalifikācija neatbilst licencējamās izglītības programmas īstenošanas prasībām.

10. Ja komisija lēmumā norādījusi trūkumus, kuru dēļ ir atteikts izsniegt licenci, tad, pēc to novēršanas, licences pieprasītājs var atkārtoti iesniegt izglītības programmu licencēšanai.

11. Komisija pieņem lēmumu par licences izsniegšanu vai atteikumu izsniegt licenci, par pieņemto lēmumu rakstveidā informējot licences pieprasītāju ne vēlāk kā 5 (piecu) darba dienu laikā pēc attiecīgā komisijas lēmuma pieņemšanas.

12. Licenci izsniedz uz laiku līdz diviem gadiem.

13. Licence noformējama atbilstoši noteikumu 3. pielikumam.

14. Licenci paraksta komisijas priekšsēdētājs.

15. Licences derīguma termiņu skaita no dienas, kad komisija pieņēmusi lēmumu par licences izsniegšanu.

16. Licenci izsniedz licences pieprasītājam vai tā pilnvarotai personai pret parakstu.

17. Licences saņēmējam ir pienākums informēt pašvaldību par izmaiņām dokumentos, kas bijuši par pamatu licences saņemšanai, ne vēlāk kā 15 (piecpadsmit) dienu laikā no izmaiņu izdarīšanas dienas. Ja komisija konstatē, ka, pamatojoties uz iesniegtajiem dokumentiem, licencē nepieciešams izdarīt izmaiņas, tad viena kalendārā mēneša laikā tiek pieņemts lēmums par licences pārreģistrāciju. Komisija par pieņemto lēmumu rakstveidā informē licences pieprasītāju ne vēlāk kā 5 (piecu) darba dienu laikā pēc attiecīgā komisijas lēmuma pieņemšanas.

18. Par izglītības programmas īstenošanas kvalitāti, tai skaitā par izglītības programmas īstenošanas materiāli tehnisko nodrošinājumu, atbild licences pieprasītājs.

IV. Licences termiņa pagarināšanas kārtība

19. Komisija ir tiesīga pieņemt lēmumu par licences termiņa pagarināšanu, pamatojoties uz jaunu licences saņēmēja rakstveida iesniegumu:

19.1. saskaņā ar noteikumu 1. pielikumu, ja licences pieprasītājs ir juridiska persona;

19.2. saskaņā ar noteikumu 2. pielikumu, ja licences pieprasītājs ir fiziska persona.

20. Komisija lemj par licences termiņa pagarināšanu, ja licences pieprasītājs iesniedz iesniegumu ne vēlāk kā vienu mēnesi pirms licences derīguma termiņa beigām.

21. Iesniegumam par licences termiņa pagarināšanu pievieno aktualizētu izglītības programmu, atbilstoši noteikumu 4.2. apakšpunktam.

22. Licences termiņa pagarināšanai, licences pieprasītājs noteikumu 21. punktā minētos dokumentus iesniedz Valsts un pašvaldības vienotajā klientu apkalpošanas centrā Dārza iela 3, Smiltene, Smiltenes novads, LV – 4729, vai valsts pārvaldes pakalpojumu portālā www.latvija.lv, izmantojot pašvaldības oficiālo e-adresi, vai ar drošu e-parakstu parakstītu iesniegumu, nosūtot uz elektronisko pasta adresi dome@smiltenesnovads.lv.

23. Komisijai ir tiesības pieprasīt licences saņēmējam iesniegt papildu informāciju un dokumentus, kas nepieciešami licences termiņa pagarināšanai.

24. Komisija pieņem lēmumu par licences termiņa pagarināšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai atteikumu pagarināt licences termiņu ne vēlāk kā viena kalendārā mēneša laikā pēc saņemšanas.

25. Komisija par pieņemto lēmumu rakstveidā informē licences saņēmēju ne vēlāk kā 5 (piecu) darba dienu laikā pēc attiecīgā komisijas lēmuma pieņemšanas.

V. Licences anulēšanas kārtība

26. Komisija ir tiesīga pieņemt lēmumu par licences anulēšanu, ja:

26.1. licences pieprasītājs gada laikā pēc tās saņemšanas nav uzsācis īstenot licencēto izglītības programmu;

26.2. licences pieprasītājs sniedzis nepatiesu informāciju licences saņemšanai;

26.3. licences pieprasītājs darbība vai licencētās izglītības programmas īstenošana neatbilst spēkā esošo normatīvo aktu prasībām;

26.4. tiek īstenota cita, licencē neminēta programma;

26.5. licencētās izglītības programmas īstenošanā konstatēti normatīvo aktu pārkāpumi;

26.6. juridiskā persona tiek likvidēta.

27. Par licences anulēšanu programmas īstenotājs tiek informēts rakstveidā ne vēlāk kā 5 (piecu) darba dienu laikā pēc attiecīgā komisijas lēmuma pieņemšanas.

28. Licences anulēšanas gadījumā izglītības programmas īstenošana jāpārtrauc normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā.

29. Ar lēmuma par licences anulēšanu pieņemšanas brīdi, izsniegtā licence zaudē spēku.

VI. Apstrīdēšanas kārtība

30. Komisijas lēmumu vai faktisko rīcību var apstrīdēt Smiltenes novada pašvaldības domē.

31. Smiltenes novada pašvaldības domes lēmumu var pārsūdzēt Administratīvā procesa likuma noteiktajā kārtībā Administratīvajā rajona tiesā.

VII. Noslēguma jautājumi

32. Atzīt par spēku zaudējušiem:

32.1. Smiltenes novada domes 2016. gada 28. decembra saistošos noteikumus Nr. 18/16 "Par interešu izglītības un pieaugušo neformālās izglītības programmu licencēšanas kārtību Smiltenes novadā" (Smiltenes Novada Domes Vēstis, 2017, 2 (61));

32.2. Apes novada domes 2010. gada 26. augusta saistošos noteikumus Nr. 25/2010 "Par interešu izglītības un pieaugušo neformālās izglītības programmu licencēšanas kārtību".

33. Licences, kuras licences pieprasītājam izsniegtas līdz šo saistošo noteikumu spēkā stāšanās dienai, ir derīgas līdz tajās norādītā derīguma termiņa beigām.

Smiltenes novada pašvaldības domes priekšsēdētājs E. Avotiņš

 

1. pielikums
Smiltenes novada pašvaldības domes
2022. gada 23. februāra saistošajiem noteikumiem Nr. 5/22
"Par interešu izglītības un pieaugušo neformālās izglītības
programmu licencēšanas kārtību Smiltenes novadā"

Smiltenes novada pašvaldības Licencēšanas komisijai

 

(juridiskas personas nosaukums, reģistrācijas numurs)

 

(juridiskā adrese)

 

(kontaktpersona, tālruņa numurs, e-pasta adrese)

Iesniegums

Lūdzu izsniegt licenci /pagarināt licences termiņu

interešu izglītības programmai (programmām)

pieaugušo neformālās izglītības programmai (programmām)

(programmas nosaukums)

(programmas nosaukums)

(programmas nosaukums)


Programmas/u īstenošanas vietas adrese  

Pielikumā:

Piekrītu, ka personas datu apstrādes pārzinis Smiltenes novada pašvaldība (Smiltenes novada pašvaldības Licencēšanas komisija) veiks iesniegumā norādīto personas datu apstrādi licences izsniegšanai.

Šajā iesniegumā norādītos fiziskas personas datus Smiltenes novada pašvaldība (Smiltenes novada pašvaldības Licencēšanas komisija) apstrādā kā pārzinis saskaņā ar Eiropas Parlamenta un Padomes Regulu (ES) 2016/679 (2016. gada 27. aprīlis) par fizisku personu aizsardzību attiecībā uz personas datu apstrādi un šādu datu brīvu apriti un ar ko atceļ Direktīvu 95/46/EK (Vispārīgā datu aizsardzības regula). Apstrādes mērķis un tiesiskais pamats ir iesnieguma izskatīšana un lēmuma par licences izsniegšanu interešu un pieaugušo neformālās izglītības programmu īstenošanai Smiltenes novada pašvaldības administratīvajā teritorijā vai atteikumu izsniegt licenci pieņemšana. Juridiskā persona apliecina, ka personu dati, ko tā ir iesniegusi, ir iegūti likumīgi un tai ir tiesības šos personas datus izpaust minētajā nolūkā, kā arī apstiprina, ka šīs personas ir informētas par personas datu apstrādi, un tās ir piekritušas vai citādi atļāvušas šādu datu apstrādi, kā arī ir informētas par savām kā datu subjektu tiesībām.

Sniegto ziņu patiesumu apliecinu ar parakstu

(datums)

   
(juridiskās personas pārstāvja amats, vārds, uzvārds)  

(paraksts)

Smiltenes novada pašvaldības domes priekšsēdētājs E. Avotiņš

 

2. pielikums
Smiltenes novada pašvaldības domes
2022. gada 23. februāra saistošajiem noteikumiem Nr. 5/22
"Par interešu izglītības un pieaugušo neformālās izglītības
programmu licencēšanas kārtību Smiltenes novadā"

Smiltenes novada pašvaldības Licencēšanas komisijai

 

(fiziskas personas vārds, uzvārds, personas kods)

 

(deklarētā dzīvesvietas adrese)

 

(kontaktpersona, tālruņa numurs, e-pasta adrese)

Iesniegums

Lūdzu izsniegt licenci /pagarināt licences termiņu

interešu izglītības programmai (programmām)

pieaugušo neformālās izglītības programmai (programmām)

(programmas nosaukums)

(programmas nosaukums)

(programmas nosaukums)


Programmas/u īstenošanas vietas adrese  

Pielikumā:

Piekrītu, ka personas datu apstrādes pārzinis Smiltenes novada pašvaldība (Smiltenes novada pašvaldības Licencēšanas komisija) veiks iesniegumā norādīto personas datu apstrādi licences izsniegšanai.

Šajā iesniegumā norādītos fiziskas personas datus Smiltenes novada pašvaldība (Smiltenes novada pašvaldības Licencēšanas komisija) apstrādā kā pārzinis saskaņā ar Eiropas Parlamenta un Padomes Regulu (ES) 2016/679 (2016. gada 27. aprīlis) par fizisku personu aizsardzību attiecībā uz personas datu apstrādi un šādu datu brīvu apriti un ar ko atceļ Direktīvu 95/46/EK (Vispārīgā datu aizsardzības regula). Apstrādes mērķis un tiesiskais pamats ir iesnieguma izskatīšana un lēmuma par licences izsniegšanu interešu un pieaugušo neformālās izglītības programmu īstenošanai Smiltenes novada pašvaldības administratīvajā teritorijā vai atteikumu izsniegt licenci pieņemšana.

Sniegto ziņu patiesumu apliecinu ar parakstu

(datums)

   

(paraksts)

 

(atšifrējums)

Smiltenes novada pašvaldības domes priekšsēdētājs E. Avotiņš

 

3. pielikums
Smiltenes novada pašvaldības domes
2022. gada 23. februāra saistošajiem noteikumiem Nr. 5/22
"Par interešu izglītības un pieaugušo neformālās izglītības
programmu licencēšanas kārtību Smiltenes novadā"

SMILTENES NOVADA PAŠVALDĪBA
Reģ. Nr. 90009067337, Dārza iela 3, Smiltene, Smiltenes novads, LV-4729
tālr.: 64774844, e-pasts: dome@smiltenesnovads.lv

Licencēšanas komisija

L I C E N C E

Smiltenē

Nr. _________

Izsniegta:  

, personas kods/reģ.nr.

  ,

deklarētā dzīvesvieta/juridiskā adrese:  

INTEREŠU IZGLĪTĪBAS / PIEAUGUŠO NEFORMĀLĀS IZGLĪTĪBAS PROGRAMMAS REALIZĒŠANAI SMILTENES NOVADĀ PROGRAMMĀ:

Pamatojums: Smiltenes novada pašvaldības domes Licencēšanas komisijas ____.____.____. lēmums Nr. _________

Licences darbības termiņš: no 20____. gada ____._____________ līdz 20____. gada ____._____________

Licences izsniegšanas datums: 20____. gada ____._____________

Smiltenes novada pašvaldības Licencēšanas komisijas priekšsēdētājs/ priekšsēdētāja vietnieks (personiskais paraksts) paraksta atšifrējums

Smiltenes novada pašvaldības domes priekšsēdētājs E. Avotiņš

 

Paskaidrojuma raksts
Smiltenes novada pašvaldības domes 2022. gada 23. februāra saistošajiem noteikumiem Nr. 5/22 "Par interešu izglītības un pieaugušo neformālās izglītības programmu licencēšanas kārtību Smiltenes novadā"

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums 1.1. Saskaņā ar īstenoto administratīvi teritoriālo reformu, ar 2021. gada 1. jūliju izveidots Smiltenes novads, kura sastāvā ietilpst to veidojošā Apes novada, Smiltenes novada un Raunas novada administratīvās teritorijas.

1.2. Saskaņā ar Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likuma Pārejas noteikumu 17. punktu 2021. gada pašvaldību vēlēšanās ievēlētā Smiltenes novada pašvaldības dome izvērtē novadu veidojošo bijušo pašvaldību pieņemtos saistošos noteikumus un pieņem jaunus novada saistošos noteikumus.

1.3. Jaunizveidotajā Smiltenes novadā uz doto brīdi spēkā ir Smiltenes novada domes 2016. gada 28. decembra saistošie noteikumi Nr. 18/16 "Par interešu izglītības un pieaugušo neformālās izglītības programmu licencēšanas kārtību Smiltenes novadā" un Apes novada domes 2010. gada 26. augusta saistošie noteikumi Nr. 25/2010 "Par interešu izglītības un pieaugušo neformālās izglītības programmu licencēšanas kārtību".

1.4. Izglītības likuma 17. panta trešās daļas 16. punkts noteic, ka pašvaldība nodrošina bērnu un jauniešu interešu izglītību, izsniedz licences interešu izglītības programmu īstenošanai, savukārt šī likuma 46. panta piektā daļa un 47. panta trešā daļa nosaka, ka citas juridiskās un fiziskās personas, kuras nav reģistrētas Izglītības iestāžu reģistrā, ir tiesīgas īstenot pieaugušo neformālās izglītības programmas pēc licences saņemšanas pašvaldībā un interešu izglītības programmas ir tiesīgas īstenot arī citas juridiskās un fiziskās personas, kuras nav reģistrētas Izglītības iestāžu reģistrā, pēc attiecīgas licences saņemšanas pašvaldībā.

1.5. Ņemot vērē iepriekš norādīto, Smiltenes novada pašvaldība, izvērtējot spēkā esošos novadu veidojošos saistošos noteikumus par interešu izglītības un pieaugušo neformālās izglītības programmu licencēšanas kārtību, ir izstrādāti un pieņemti jauni saistošie noteikumi par interešu izglītības un pieaugušo neformālās izglītības programmu licencēšanas kārtību Smiltenes novada pašvaldības teritorijā.

2. Īss projekta satura izklāsts 2.1. Saistošie noteikumi nosaka kārtību, kādā tiek licencētas interešu izglītības un pieaugušo neformālās izglītības programmas Smiltenes novadā.

2.2. Lēmumu par licences izsniegšanu interešu izglītības un pieaugušo neformālās izglītības programmu realizēšanai Smiltenes novada administratīvajā teritorijā pieņem Smiltenes novada pašvaldības domes Licencēšanas komisija.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Nav ietekmes uz pašvaldības budžetu.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Saistošie noteikumi attiecas uz fiziskām un juridiskām personām, kas vēlēsies iegūt licenci interešu izglītības un pieaugušo neformālās izglītības programmā.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām 5.1. Saistošo noteikumu izpildi nodrošina Smiltenes novada pašvaldības domes Licencēšanas komisija.

5.2. Saistošie noteikumi nosaka administratīvās procedūras un veicamās darbības licences saņemšanai interešu izglītības un pieaugušo neformālās izglītības programmu realizēšanai.

5.3. Licences saņemšanai licences pieprasītājs Smiltenes novada pašvaldības Vienotajā Valsts un pašvaldības klientu apkalpošanas centrā vai valsts pārvaldes pakalpojumu portālā www.latvija.lv, izmantojot pašvaldības oficiālo e-adresi vai elektroniska dokumenta veidā e-pastā dome@smiltenesnovads.lv iesniedz iesniegumu, pievienojot saistošajos noteikumos minētos dokumentus. Dokumentus izskata saistošajos noteikumos noteiktajā kārtībā.

6. Informācijas par konsultācijām ar privātpersonām Saistošo noteikumu projekts un tam pievienotais paskaidrojuma raksts pēc izskatīšanas domes komitejas sēdē tiks publicēts pašvaldības tīmekļvietnē www.smiltenesnovads.lv.

Smiltenes novada pašvaldības domes priekšsēdētājs E. Avotiņš

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!