• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zeme un uzņēmumi atrod īpašniekus. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.12.1998., Nr. 360 https://www.vestnesis.lv/ta/id/33226

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Otrdiena, 08.12.1998.

Laidiena Nr. 361, OP 1998/361

Vēl šajā numurā

04.12.1998., Nr. 360

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zeme un uzņēmumi atrod īpašniekus

Par aktualitātēm Privatizācijas aģentūrā

Lai arī Privatizācijas aģentūrā (PA) turpinās peripetijas sakarā ar lēmumiem atbrīvot no amata četrus PA valdes locekļus un valdes priekšsēdētāju, ko pirms savu pilnvaru nolikšanas paguva pieņemt bijušais ekonomikas ministrs Laimonis Strujevičs, darbs aģentūrā nav apstājies. PA valde strādā triju cilvēku sastāvā — aģentūras ģenerāldirektoram un valdes priekšsēdētājam Jānim Naglim pievienojušies jaunie valdes locekļi Imants Mantiņš un Didzis Azanda, kas nesen uzvarēja konkursā uz 2 vakantajām PA valdes locekļu amata vietām.

Pēc jaunās Saeimas ievēlēšanas PA ir nosūtījusi Saeimā pārstāvētajām frakcijām vēstuli ar lūgumu nominēt PA padomes locekļus, lai aģentūras valde varētu sagatavot Ministru kabineta (MK) rīkojuma projektu un MK savukārt — apstiprināt PA padomi jaunajā sastāvā, trešdien notikušajā preses konferencē informēja J.Naglis. Taču lielus strīdus izraisījis jautājums par deputātu iekļaušanu PA padomē. Patlaban Saeimas frakcijās notiek diskusijas par Korupcijas novēršanas likuma piemērošanas kārtību attiecībā uz deputātiem, kuri varētu kļūt par PA padomes locekļiem. Šobrīd savus kandidātus šiem amatiem izvirzījusi Jaunā partija (Ingrīdu Ūdri), Latvijas sociāldemokrātu apvienība (Osvaldu Zvejsalnieku) un Tautas partija (Andri Šķēli).

Ar Ministru kabineta rīkojumiem privatizācijai nodota zeme zem 1208 objektiem jeb 1208 zemes gabali, kuru skaits vēlākajā procesā vismaz trīskāršosies, jo uz vienu objektu iznāk vidēji trīs zemes gabali, kuriem jāveic novērtēšana, apgrūtinājumu noteikšana, reģistrēšana zemesgrāmatā utt., teica J.Naglis. Līdz 1.decembrim zemesgrāmatā reģistrēti 625 zemes gabali.

PA saņēmusi 955 ierosinājumus zemes gabalu reģistrēšanai zemesgrāmatā. No tiem pieņemšanas un nodošanas akti parakstīti tikai 342 gadījumos.

Līdz šim PA savā valdījumā pārņēmusi un privatizācijai sagatavojusi zemes gabalus vairāk nekā 5,8 miljonu kvadrātmetru platībā. Pārdoti aptuveni 1,2 miljoni kvadrātmetru zemes.

Tiek veikts darbs arī uzņēmumu likvidācijas jeb maksātnespējas un bankrota procedūras izsludināšanā, sacīja J.Naglis. Vēl jāpieņem lēmumi par 143 uzņēmumu izslēgšanu no Uzņēmumu reģistra. Paredzams, ka jau tuvākajā laikā (trijos līdz sešos mēnešos) no Uzņēmumu reģistra varētu tikt svītroti 47 objekti. Ir pabeigta to mantas pārdošana un parādu piedziņas process, tātad — vēl jāsagatavo pārskats, uz kuru balstoties, kreditoru sapulce varētu pieņemt lēmumu par kreditoru prasību apmierināšanu un tālāk virzīt dokumentus uz tiesu, kas pieņems lēmumu par bankrota procedūras izbeigšanu.

Vēl jāapstiprina privatizācijas noteikumi 71 uzņēmumam, tai skaitā 6 lielajiem uzņēmumiem, kuros strādājošo skaits pārsniedz 50, t.i., a/s "Vulkāns", a/s VEF, Priekules selekcijas un izmēģinājumu stacija, a/s "Latvenergo", a/s "Latvijas nafta" un a/s "Latvijas kuģniecība". Nesen no šī saraksta tika svītrota a/s RER, kurai apstiprināti privatizācijas noteikumi, un pašlaik notiek gatavošanās akcionāru pilnsapulcei, lai realizētu privatizācijas projektu.

Rezumējot līdz šim paveikto, J.Naglis informēja, ka kopumā PA savos kontos uzkrājusi sertifikātus gandrīz 1,27 miljardu latu vērtībā un vairāk nekā vienu trešdaļu sertifikātu PA jau ir atprečojusi.

Gita Kronberga, "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!