• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Ventspils pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ventspils pilsētas domes 2022. gada 5. maija lēmums Nr. 68 "Par nekustamā īpašuma Bangu ielā 36, Ventspilī (kad. Nr. 2700 032 0212) detālplānojuma atcelšanu". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 11.05.2022., Nr. 90 https://www.vestnesis.lv/op/2022/90.12

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ādažu novada domes saistošie noteikumi Nr. 32/2022

Grozījums Ādažu novada pašvaldības 2021. gada 1. jūlija saistošajos noteikumos Nr. 1/2021 "Ādažu novada pašvaldības nolikums"

Vēl šajā numurā

11.05.2022., Nr. 90

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ventspils pilsētas dome

Veids: lēmums

Numurs: 68

Pieņemts: 05.05.2022.

OP numurs: 2022/90.12

2022/90.12
RĪKI

Ventspils pilsētas domes lēmumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Ventspils valstspilsētas pašvaldības domes lēmums Nr. 68

Ventspilī 2022. gada 5. maijā (prot. Nr. 9, 5. §)

Par nekustamā īpašuma Bangu ielā 36, Ventspilī (kad. Nr. 2700 032 0212) detālplānojuma atcelšanu

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes "Ventspils domes administrācija" Vispārējā nodaļā 2022. gada 18. martā ir saņemts un reģistrēts ar Nr. 1-72.1/1433 nekustamā īpašuma Bangu ielā 36, Ventspilī īpašnieku iesniegums, ar kuru tiek lūgts atcelt detālplānojumu nekustamajam īpašumam Bangu ielā 36, Ventspilī.

Īpašumtiesības uz zemes gabalu Bangu ielā 36, Ventspilī (kadastra apzīmējums 2700 032 0212), saskaņā ar ierakstu Ventspils pilsētas zemesgrāmatas nodalījumā Nr. [..], ir reģistrētas uz [..], personas kods [..], un [..], personas kods [..], vārda, katram uz 1/2 domājamo daļu.

Detālplānojums nekustamajam īpašumam Bangu ielā 36, Ventspilī apstiprināts ar Ventspils pilsētas domes 2010. gada 9. februāra lēmumu Nr. 25 (protokols Nr. 5; 8. §) "Par nekustamā īpašuma Bangu ielā 36, Ventspilī detālplānojuma apstiprināšanu un pašvaldības saistošo noteikumu izdošanu", un izdoti Ventspils pilsētas saistošie noteikumi Nr. 1 "Nekustamā īpašuma Bangu ielā 36, Ventspilī (kad. Nr. 27000320212) detālplānojums".

Detālplānojuma mērķis bija sadalīt zemes gabalu Bangu ielā 36, Ventspilī 9 (deviņās) atsevišķās zemes vienībās, ar mērķi tajās attīstīt savrupmāju dzīvojamo apbūvi.

Nekustamā īpašuma Bangu ielā 36, Ventspilī detālplānojuma īstenošana nav uzsākta, un saskaņā ar Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes "Ventspils domes administrācija" Vispārējā nodaļā saņemto iesniegumu, nekustamā īpašuma Bangu ielā 36, Ventspilī īpašnieki vairs nevēlas šo īpašumu attīstīt tā, kā to paredz detālplānojuma risinājums.

Teritorijas attīstības plānošanas likuma 12. panta trešā daļa nosaka, ka vietējā pašvaldība koordinē un uzrauga vietējās pašvaldības attīstības stratēģijas, attīstības programmas, teritorijas plānojuma, lokālplānojumu, detālplānojumu un tematisko plānojumu īstenošanu. Šā likuma 29. pants nosaka, ka vietējā pašvaldība detālplānojumu apstiprina ar vispārīgo administratīvo aktu, attiecinot uz zemes vienību un tas stājas spēkā pēc paziņošanas. Detālplānojums ir spēkā, līdz to atceļ vai atzīst par spēku zaudējušu.

Teritorijas attīstības plānošanas likuma Pārejas noteikumu 10. punkta 1) apakšpunkts nosaka, ka pēc šā likuma spēkā stāšanās, ir spēkā detālplānojumi, kas apstiprināti ar pašvaldības saistošajiem noteikumiem.

Latvijas Republikas Augstākās tiesas Administratīvo lietu departamenta 2018. gada 9. janvāra spriedumā lietā Nr. A420511213; SKA-77/2018 tiesa ir secinājusi, ka tiesiskā regulējuma izmaiņu dēļ ir radusies netipiska situācija – jautājumus, kas agrāk tika risināti ar normatīvo aktu (detālplānojumi bija jāpieņem kā saistošie noteikumi), līdz ar Teritorijas attīstības plānošanas likuma spēkā stāšanos bija jārisina ar vispārīgo administratīvo aktu (Teritorijas attīstības plānošanas likuma 28. pants). Tas nozīmē, ka detālplānojuma apstiprināšana ar saistošajiem noteikumiem vairs nav pieļaujama. Taču, vienlaikus pašvaldībai turpinās kompetence lemt par teritorijas plānošanu visā tās teritorijā, arī tajās teritorijas daļās, kur ir spēkā esoši detālplānojumi. Turklāt, pašvaldībai tas ir jādara tādā kārtībā, kādu paredz likums. Šādā situācijā norādītie gadījumi ir jāsaprot tādējādi, ka agrāk pieņemtā normatīvā akta darbību var izbeigt no jauna likumā noteiktajā kārtībā pieņemti lēmumi tajā pašā jautājumā. Tātad, līdz ar izmaiņām likumā, detālplānojumi ir ieguvuši administratīvā akta statusu. Tāpēc, arī agrāk izdotie detālplānojumi atzīstami par administratīvajiem aktiem, kuri ir atceļami, grozāmi, atzīstami par spēkā neesošiem ar pašvaldības domes izdotiem administratīvajiem aktiem, lai gan parastā situācijā normatīvo aktu nevar atzīt par spēku zaudējušu ar administratīvo aktu.

Ņemot vērā iepriekš minēto, un atbilstoši nekustamā īpašuma Bangu ielā 36, Ventspilī īpašnieku lūgumam – atcelt nekustamā īpašuma Bangu ielā 36, Ventspilī detālplānojumu, pamatojoties uz likuma "Par pašvaldībām" 14. panta otrās daļas 1. punktu, Teritorijas attīstības plānošanas likuma 12. panta trešo daļu un 29. pantu, ņemot vērā Ventspils valstspilsētas pašvaldības Pilsētas attīstības un vides komisijas 2022. gada 28. aprīļa ieteikumu un Ventspils valstspilsētas pašvaldības Pilsētas attīstības jautājumu komitejas 2022. gada 29. aprīļa atzinumu,

Ventspils valstspilsētas pašvaldības dome
nolemj:

1. Atcelt nekustamā īpašuma Bangu ielā 36, Ventspilī (kad. Nr. 2700 032 0212) detālplānojumu un atzīt par spēku zaudējušiem – Ventspils pilsētas domes 2010. gada 9. februāra lēmumu Nr. 25 "Par nekustamā īpašuma Bangu ielā 36, Ventspilī detālplānojuma apstiprināšanu un pašvaldības saistošo noteikumu izdošanu" un uz tā pamata izdotos Ventspils pilsētas saistošos noteikumus Nr. 1 "Nekustamā īpašuma Bangu ielā 36, Ventspilī (kad. Nr. 2700 032 0212) detālplānojums".

2. Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes "Ventspils domes administrācija" Arhitektūras un pilsētbūvniecības nodaļas Teritoriālplānošanas un zemes ierīcības dienesta vadītājam (K. Siņicins) nodrošināt paziņojuma par šo lēmumu publicēšanu vietējā laikrakstā, Ventspils valstspilsētas pašvaldības tīmekļvietnē www.ventspils.lv, un izvietošanu teritorijas attīstības plānošanas informācijas sistēmā (TAPIS).

3. Kontroli par minētā lēmuma izpildi uzdot Ventspils valstspilsētas pašvaldības izpilddirektoram (A. Ābele).

Šo lēmumu Administratīvā procesa likuma noteiktajā kārtībā var pārsūdzēt viena mēneša laikā no tā spēkā stāšanās dienas.

Sēdes vadītājs,
Domes priekšsēdētājs J. Vītoliņš

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!