• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sadarbību ar Eiropas Savienību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.12.1998., Nr. 360 https://www.vestnesis.lv/ta/id/33216

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Valsts prezidenta vizīti

Vēl šajā numurā

04.12.1998., Nr. 360

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sadarbību ar Eiropas Savienību

Vakar, 3. decembrī, īpašu uzdevumu ministrs sadarbībai ar starptautiskajām finansu institūcijām un nacionālās palīdzības koordinators Roberts Zīle un Eiropas Savienības (ES) delegācijas vadītājs Latvijā Ginters Veiss parakstījuši divus memorandus, tādējādi iezīmējot Latvijas un ES sadarbību projektiem PHARE šī gada programmas ietvaros.

R.Zīle memorandus Latvijas valdības vārdā parakstīja dienu pēc tam, kad saskaņā ar valdības lēmumu viņam tika uzticētas nacionālās palīdzības koordinatora funkcijas.

"Jebkurā lietā valdības darbā ir svarīga pēctecība, tāpēc esmu gandarīts, ka varu turpināt veiksmīgo sadarbību ar ES delegāciju Latvijā. Jo īpaši tāpēc, ka tieši tagad Latvija aktīvi pārņem PHARE projektu finansu un programmu vadību no Briseles. Un tas pirmām kārtām nozīmē Eiropas Savienības lielu uzticību," pēc memorandu parakstīšanas atzīmēja Roberts Zīle.

Roberts Zīle un Ginters Veiss parakstījuši saprašanās memorandu par nacionālā fonda izveidošanu, no kura pirmoreiz arī tiks finansēti Latvijai apstiprinātie projekti.

"Latvija ir viena no pirmajām ES asociētajām valstīm, kura ir īstenojusi PHARE programmu decentralizācijas ideju deleģēt daļu finansu un programmu koordinācijas no Briseles uz Latviju," pēc līguma parakstīšanas teica ministrs. "Pirms gada Latvijas valdības vārdā ar ES delegācijas vadītāju tepat Rīgā es parakstīju saprašanās memorandu par centrālās finansu un līgumu vienības izveidošanu. Šogad parakstīts arī memorands par nacionālā fonda izveidošanu, kas turpmāk tieši koordinēs Latvijas projektu īstenošanu."

Amatpersonas parakstītais ES PHARE 1998. gada valsts rīcības programmas finansu memorands paredz, ka Latvijai programmas ietvaros tiek piešķirti 18,7 miljoni ekiju. Saskaņā ar memorandu līgumi par piešķirto summu jānoslēdz nākamo gadu laikā.

Šos līdzekļus plānots izmantot programmām, kas saistītas ar Latvijas integrāciju Eiropā, tajā skaitā ar ekonomisko reformu turpināšanu, latviešu valodas apguves un iekšējā tirgus attīstības veicināšanu, kā arī ar infrastruktūras attīstību veicinošiem projektiem enerģētikas, vides aizsardzības, transporta un citos sektoros.

Kopš 1994. gada PHARE programmu ietvaros Latvija no ES valstīm saņēmusi ārvalstu neatmaksājamo palīdzību vairāk nekā 92 miljonu latu vērtībā.

Īpašu uzdevumu ministra

sadarbībai ar starptautiskajām

finansu institūcijām

preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!