• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par enerģētikas ministru starptautisko apspriedi (turpinajums). Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.12.1998., Nr. 359 https://www.vestnesis.lv/ta/id/33208

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par mūsu kultūrpolitiku

Vēl šajā numurā

03.12.1998., Nr. 359

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas ministrijā

Turpinājums

no 1.lpp.

Par enerģētikas ministru starptautisko apspriedi

Teikt konferences atklāšanas runu ir uzaicināts Eiropas Komisijas komisārs Kristos Papoutsi, Norvēģijas enerģētikas un kurināmā ministre Marita Arnstade, Krievijas federācijas enerģētikas un kurināmā ministrs Sergejs Generalovs, Lietuvas ekonomikas ministrs Vincs Kestulis Babiļus, Somijas tirdzniecības un rūpniecības ministrs A.Kalliomaki, kā arī citu Baltijas jūras valstu ministri un starptautisko institūciju pārstāvji ir apsolījuši piedalīties šajā konferencē un darboties konferences aizbildniecības komitejā.

Paredzams, ka konferencē piedalīsies ap 400 dalībnieku no Baltijas jūras reģiona valstīm, pārstāvot šo valstu valdību institūcijas, banku sektoru, lielo energokompāniju vadības.

A.Šlesers uzsvēra, ka Eiropas Komisija, atbalstot konferences norises vietu — Rīgu, Latviju, ir apliecinājusi, ka Baltijas valstis ir ekonomiski stabilas, kurās investīcijas enerģētikas sektorā ir drošas un ekonomiski pamatotas.

Apspriedes laikā Stavangerā ekonomikas ministrs tikās ar vairāku valstu ministriem.

Ar Krievijas enerģētikas un kurināmā ministru Sergeju Generalovu tika apspriestas Latvijas un Krievijas sadarbības iespējas enerģētikā un citās ekonomiskās sadarbības nozarēs. Ministri arī apsprieda ekonomiskās attīstības gaitu valstīs un vienojās turpmāk ciešāk sadarboties abu valstu tautsaimniecību interesēs. A.Šlesers uzaicināja Krievijas ministru apmeklēt Latviju kopā ar delegāciju, lai konkrētāk apspriestu sadarbības iespējas. S.Generalovs ielīgumu ir pieņēmis, un iespējamā S.Generalova vadītās Krievijas delegācijas vizīte Latvijā ir paredzēta 1999.gada janvāra vidū.

Notika ekonomikas ministra saruna ar Norvēģijas enerģētikas un kurināmā ministri Maritu Arnstadi. Ministri apsprieda sadarbību enerģētikā un arī ievērojamās Norvēģijas investīcijas Latvijā. Ministri vienojās tikties investīciju konferences laikā Rīgā.

Sarunā ar Lietuvas ekonomikas ministru V.K.Babiļu A.Šlesers apsprieda jautājumus saistībā ar "Baltijas loku", konkrētās sadarbības iespējas atbilstoši nesen parakstītajam Baltijas valstu sadarbības līgumam enerģētikā.

Ar Somijas tirdzniecības un rūpniecības ministru A.Kalliomaki notika saruna par iespējamo sadarbību, tai skaitā atbalstu investīciju konferencei. A.Šlesers uzsvēra Latvijas gatavību un ieinteresētību iesaistīties "Ziemeļu dimensijā".

Sarunā ar Eiropas Komisijas Enerģētikas direktorāta ģenerāldirektoru Pablo Benavidesu ekonomikas ministrs pārsprieda investīciju konferences programmatiskos jautājumus, kā arī sadarbību citos Eiropas Komisijas projektos.

Apspriedes laikā Stavangerā A.Šleseram bija saruna ar Islandes tirdzniecības un rūpniecības ministru Finnuru Ingolfssonu.

Ekonomikas ministrijas

preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!