• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Salaspils novada domes 2022. gada 24. februāra saistošie noteikumi Nr. 4/2022 "Grozījumi Salaspils novada domes 2014. gada 10. septembra saistošajos noteikumos Nr. 35/2014 "Par augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas aprites kārtību Salaspils novadā"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 3.05.2022., Nr. 85 https://www.vestnesis.lv/op/2022/85.8

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Talsu novada domes saistošie noteikumi Nr. 2

Grozījumi Talsu novada domes 2021. gada 26. augusta saistošajos noteikumos Nr. 17 "Kārtība, kādā Talsu novada pašvaldība sniedz palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā"

Vēl šajā numurā

03.05.2022., Nr. 85

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Salaspils novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 4/2022

Pieņemts: 24.02.2022.

OP numurs: 2022/85.8

2022/85.8
RĪKI

Salaspils novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Salaspils novada domes saistošie noteikumi Nr. 4/2022

2022. gada 24. februārī

Grozījumi Salaspils novada domes 2014. gada 10. septembra saistošajos noteikumos Nr. 35/2014 "Par augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas aprites kārtību Salaspils novadā"

Apstiprināti Salaspils novada domes sēdē
2022. gada 24. februārī (prot. Nr. 4, 2. §)

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
43. panta pirmās daļas 1. un 13. punktu,
Ģeotelpiskās informācijas likuma 13. panta sesto daļu,
26. panta trešo daļu,

Izdarīt Salaspils novada domes 2014. gada 10. septembra saistošajos noteikumos Nr. 35/2014 "Par augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas aprites kārtību Salaspils novadā" (Salaspils Vēstis, 17.10.2014. Nr. 20 (594)), šādus grozījumus:

1. papildināt noteikumus ar 3.1 punktu šādā redakcijā:

"3.1 Mērniecībai nepieciešamo datu izsniegšanu veic pamatojoties uz pasūtītāja iesniegumu. Pēc iesnieguma saņemšanas topogrāfisko informāciju no datubāzes (planšetes) izsniedz trīs darbdienu laikā. Sarežģītu vai lielu objektu gadījumā, topogrāfisko informāciju no datubāzes (planšetes) izsniedz septiņu darbdienu laikā.";

2. papildināt noteikumus ar 4.1 punktu šādā redakcijā:

"4.1 Objektu pieņemšana ekspluatācijā nenotiek, ja izpildmērījuma plāns vai būvju nojaukšanas (demontāžas) izpildmērījuma plāns nav reģistrēts datubāzē.";

3. papildināt 5. punktā aiz vārdiem iekavās "(mērnieks vai komersants)" ar vārdiem "sešu mēnešu laikā, kopš pasūtītāja iesnieguma reģistrācijas Būvvaldē";

4. aizstāt 6. un 12. punktā elektroniskā pasta adresi "buvvalde@salaspils.lv" ar elektroniskā pasta adresi "topoinform@salaspils.lv";

5. izteikt 7. punktu šādā redakcijā:

"7. Pirms topogrāfiskā plāna vai izpildmērījuma plāna iesniegšanas pārbaudei un reģistrācijai topogrāfiskās informācijas datubāzē, to saskaņo ar inženierkomunikāciju turētājiem, pārvaldītājiem un atbildīgajām personām, kuru tīkli, inženierkomunikācijas vai sistēmas ir reģistrētas topogrāfiskās informācijas datubāzē (planšetēs).";

6. izteikt 8. punktu šādā redakcijā:

"8. Būvvalde ir tiesīga pieprasīt papildus saskaņojumus ar inženierkomunikāciju turētājiem, pārvaldītājiem un atbildīgajām personām, ja pārbaudei iesniegtā topogrāfiskā plānā konstatēti jauni, izbūvēti un reģistrēti tīkli, inženierkomunikācijas vai sistēmas.".

Salaspils novada domes priekšsēdētājs R. Čudars

 

Saistošo noteikumu Nr. 4/2022 "Grozījumi Salaspils novada domes 2014. gada 10. septembra saistošajos noteikumos Nr. 35/2014 "Par augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas aprites kārtību Salaspils novadā""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija
1. Projekta nepieciešamības pamatojums Ministru kabineta 2012. gada 24. aprīļa noteikumu Nr. 281 "Augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas un tās centrālās datubāzes noteikumi" 69. un 79. punkts, likuma "Par pašvaldībām" 43. panta pirmās daļas 1. un 13. punkts, Ģeotelpiskās informācijas likuma 13. panta sestā daļa, 26. panta trešā daļa.
2. Īss projekta satura izklāsts Noteikumu piemērošanas gaitā tika secināts, ka ir nepieciešams vienkāršot izpildmērījumu saskaņošanas procesu. Šim nolūkam tika izstrādāti grozījumi, kas paredz topogrāfisko plānu vai izpildmērījumu plānu saskaņot tikai ar tiem inženierkomunikāciju turētājiem, pārvaldītājiem un atbildīgajām personām, kuru tīkli, inženierkomunikācijas vai sistēmas ir reģistrētas topogrāfiskās informācijas datubāzē (planšetēs) attiecīgajā objektā.

Lai atvieglotu topogrāfiskās informācijas apriti Salaspils novada Būvvaldē, ar grozījumiem ir izveidota atsevišķa e-pasta adrese, uz kuru turpmāk būs jāsūta topogrāfiskie un izpildmērījumu plāni.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Nav.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz sociāli ekonomisko stāvokli (uzņēmējdarbības vidi) pašvaldības teritorijā Tiks atvieglots topogrāfiskās informācijas saskaņošanas process.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Tiks samazināts administratīvais slogs pašvaldības administrācijas un būvvaldes speciālistiem pārbaudot saskaņošanai iesniegtos topogrāfiskos un izpildmērījumu plānus.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Konsultācijas nav veiktas.

Salaspils novada domes priekšsēdētājs R. Čudars

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!