• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ādažu novada domes 2022. gada 25. aprīļa saistošie noteikumi Nr. 36/2022 "Sabiedriskās kārtības noteikumi Ādažu novadā". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 3.05.2022., Nr. 85 https://www.vestnesis.lv/op/2022/85.5

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Limbažu novada domes saistošie noteikumi Nr. 16

Grozījumi Limbažu novada pašvaldības domes 2021. gada 25. novembra saistošajos noteikumos Nr. 31 "Par Limbažu novada pašvaldības palīdzību dzīvojamo telpu jautājumu risināšanā"

Vēl šajā numurā

03.05.2022., Nr. 85

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ādažu novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 36/2022

Pieņemts: 25.04.2022.

OP numurs: 2022/85.5

2022/85.5
RĪKI

Ādažu novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 2 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Ādažu novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 36/2022

Ādažos 2022. gada 25. aprīlī

Sabiedriskās kārtības noteikumi Ādažu novadā

APSTIPRINĀTI
ar Ādažu novada pašvaldības domes
2022. gada 25. aprīļa sēdes lēmumu (prot. Nr. 16 § 53)

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
43. panta pirmās daļas 4. punktu, Pirotehnisko izstrādājumu
aprites likuma 17. panta piekto daļu

I. Vispārīgie jautājumi

1. Saistošie noteikumi nosaka sabiedriskās kārtības noteikumus Ādažu novadā, administratīvo atbildību par noteikumu neievērošanu un pašvaldības kompetenci administratīvo pārkāpumu procesā.

2. Šie saistošie noteikumi ir saistoši visām fiziskām un juridiskām personām Ādažu novada pašvaldības administratīvajā teritorijā.

II. Sabiedriskās kārtības noteikumu pārkāpumi

3. Aizliegts izmantot uguņošanas ierīces un skatuves pirotehniskos izstrādājumus laikā no plkst. 22.00 līdz 6.00, izņemot normatīvajos aktos noteiktās svētku, atceres un atzīmējamās dienās līdz plkst. 01.00. Publisku pasākumu laikā pašvaldība var noteikt citus ierobežojumus uguņošanas ierīču un skatuves pirotehnisko izstrādājumu izmantošanai.

4. Par uzmākšanos ar zīlēšanu, buršanu vai ubagošanu sabiedriskā vietā piemēro brīdinājumu vai naudas sodu līdz četrpadsmit naudas soda vienībām.

5. Par ugunskuru kurināšanu, grilēšanu vai pikniku rīkošanu sabiedriskā vietā, izņemot speciāli tam paredzētās vietās un publiskajos pasākumos pēc saskaņošanas ar pašvaldību, piemēro brīdinājumu vai naudas sodu līdz četrdesmit divām naudas soda vienībām.

6. Par telšu uzstādīšanu, pagaidu apmešanās vietu ierīkošanu sabiedriskās vietās, izņemot speciāli tam paredzētās un norādītās vietās, piemēro brīdinājumu vai naudas sodu līdz četrdesmit divām naudas soda vienībām.

7. Par uzbraukšanu uz publisko ūdenstilpju ledus ar mehānisko transportlīdzekli bez saskaņošanas ar pašvaldību, piemēro naudas sodu no desmit līdz piecdesmit naudas soda vienībām.

8. Par mehāniskā transportlīdzekļa apkopi (eļļas vai citu tehnisko šķidrumu maiņa, motora mazgāšana, u.tml.) un mazgāšanu sabiedriskā vietā ārpus speciāli tam paredzētām vietām, piemēro naudas sodu līdz trīsdesmit naudas soda vienībām.

9. Par visa veida braukšanai nederīga transportlīdzekļa ilgstošu (ilgāk par 15 diennaktīm) novietošanu stāvvietās vai ielu malās, vai stāvēšanai tam neparedzētās vietās, vai par transportlīdzekļa, kas Ministru kabineta noteiktajā kārtībā atzīts par atmestu nolietotu un ilgstoši (ilgāk par 15 diennaktīm) atstātu uz ceļa novietošanu sabiedriskā vietā, ja nav pārkāpti ceļu satiksmes noteikumos paredzētie transportlīdzekļu stāvēšanas noteikumi, piemēro brīdinājumu vai naudas sodu fiziskajai personai līdz septiņdesmit naudas soda vienībām un juridiskajai personai līdz viens simts četrdesmit naudas soda vienībām.

III. Kompetence administratīvo pārkāpumu procesā

10. Šo noteikumu ievērošanas kontroli un administratīvā pārkāpuma procesu par pārkāpumiem līdz administratīvā pārkāpuma lietas izskatīšanai veic Ādažu novada pašvaldības policija un pašvaldības pilnvarotās amatpersonas. Administratīvo pārkāpumu lietas izskata pašvaldības Administratīvā komisija.

IV. Noslēguma jautājumi

11. Ar šo noteikumu spēkā stāšanos spēku zaudē:

11.1. Ādažu novada domes 2012. gada 29. maija saistošie noteikumi Nr. 20 "Ādažu novada pašvaldības sabiedriskās kārtības saistošie noteikumi";

11.2. Carnikavas novada domes 2010. gada 19. maija saistošie noteikumi Nr. 2010/10 "Carnikavas novada sabiedriskās kārtības saistošie noteikumi".

12. Administratīvo pārkāpumu lietās attiecībā par pārkāpumiem, kuri izdarīti līdz šo noteikumu spēkā stāšanās dienai un līdz attiecīgās administratīvā pārkāpuma lietvedības stadijas pabeigšanai (lietvedība iestādē, tiesā vai izpilde) piemēro 11.1. un 11.2. punktā noteiktās tiesību normas.

Ādažu novada pašvaldības domes priekšsēdētājs M. Sprindžuks

 

Paskaidrojuma raksts
Ādažu novada pašvaldības 2022. gada 25. aprīļa saistošajiem noteikumiem Nr. 36/2022 "Sabiedriskās kārtības noteikumi Ādažu novadā"

Paskaidrojuma raksta sadaļas un norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums

Likuma par "Par pašvaldībām" 43. panta pirmās daļas 4. punkts nosaka, ka pašvaldības dome ir tiesīga izdot saistošus noteikumus jautājumos par sabiedrisko kārtību, paredzot administratīvo atbildību par to pārkāpšanu, ja tas nav paredzēts likumos.

Likuma "Par pašvaldībām" 15. panta pirmās daļas 12. punkts nosaka, ka pašvaldību autonomā funkcija ir piedalīties sabiedriskās kārtības nodrošināšanā, apkarot žūpību un netiklību.

Saskaņā ar Pirotehnisko izstrādājumu aprites likuma 17. panta piekto daļu pašvaldība, izdodot saistošos noteikumus, ir tiesīga ierobežot uguņošanas ierīču un skatuves pirotehnisko izstrādājumu izmantošanas vietu un laiku.

Pamatojoties uz Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likuma pārejas noteikumu 17. punktu, Ādažu novada pašvaldības dome izvērtē novadu veidojošo bijušo pašvaldību pieņemtos saistošos noteikumus un pieņem jaunus saistošos noteikumus.

2. Īss projekta satura izklāsts

Šo saistošo noteikumu (turpmāk – Noteikumi) būtība ir noteikt sabiedriskās kārtības noteikumus, kas jāievēro fiziskajām un juridiskajām personām Ādažu novada pašvaldības administratīvajā teritorijā, ja atbildība nav paredzēta nozares normatīvajos aktos.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu

Noteikumu īstenošanai nav būtiskas ietekmes uz pašvaldības budžetu.

Noteikumu izpildei nav nepieciešama jaunu institūciju izveide vai esošo institūciju paplašināšana.

4. Informācija par plānoto ietekmi uz sabiedrību (mērķgrupām) un uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā

Sabiedrības mērķgrupas, uz kurām attiecināms Noteikumu tiesiskais regulējums, ir fiziskās un juridiskās personas, kuras dzīvo un uzturas Ādažu novada administratīvajā teritorijā.

Noteikumi tiešā veidā neietekmēs uzņēmējdarbību.

5. Informācija par administratīvajām procedūrām

Uzraudzību par Noteikumu ievērošanu veic Ādažu novada pašvaldības policija, Ādažu pašvaldības Administratīvās komisijas amatpersonas, un pašvaldības pilnvarotās amatpersonas.

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām

Noteikumu izstrādes procesā netika iesaistīti sabiedrības pārstāvji.

Ādažu novada pašvaldības domes priekšsēdētājs M. Sprindžuks

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!