• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ķekavas novada domes 2022. gada 16. marta saistošie noteikumi Nr. 4/2022 "Par aizliegumu ģenētiski modificēto kultūraugu audzēšanai Ķekavas novadā". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 2.05.2022., Nr. 84 https://www.vestnesis.lv/op/2022/84.6

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ropažu novada domes saistošie noteikumi Nr. 10/22

Par kārtību, kādā pašvaldība izīrē dzīvojamo telpu speciālistam

Vēl šajā numurā

02.05.2022., Nr. 84

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ķekavas novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 4/2022

Pieņemts: 16.03.2022.

OP numurs: 2022/84.6

2022/84.6
RĪKI

Ķekavas novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 2 Pēdējās nedēļas laikā 1 Visi

Ķekavas novada domes saistošie noteikumi Nr. 4/2022

Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā 2022. gada 16. martā

Par aizliegumu ģenētiski modificēto kultūraugu audzēšanai Ķekavas novadā

Apstiprināti ar Ķekavas novada domes
2022. gada 16. marta sēdes lēmumu Nr. 3 (prot. Nr. 9)

Izdoti saskaņā ar Ģenētiski modificēto
organismu aprites likuma 22. panta otro daļu

1. Saistošie noteikumi nosaka aizliegumu audzēt jebkādus ģenētiski modificētus kultūraugus Ķekavas novada administratīvajā teritorijā.

2. Aizliegums ir spēkā 10 (desmit) gadus no šo noteikumu spēkā stāšanās dienas.

3. Ar šo noteikumu spēkā stāšanos spēku zaudē:

3.1. Ķekavas novada pašvaldības 2015. gada 30. aprīļa saistošie noteikumi Nr. 7/2015 "Par aizliegumu ģenētiski modificēto kultūraugu audzēšanai Ķekavas novada pašvaldības teritorijā";

3.2. Baldones novada pašvaldības 2020. gada 24. novembra saistošie noteikumi Nr. 12 "Par aizliegumu ģenētiski modificēto kultūraugu audzēšanai Baldones novadā".

Ķekavas novada domes priekšsēdētājs J. Žilko

 

Saistošo noteikumu Nr. 4/2022 "Par aizliegumu ģenētiski modificēto kultūraugu audzēšanai Ķekavas novadā"
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija
1. Projekta nepieciešamības pamatojums Saskaņā ar administratīvi teritoriālo reformu, atbilstoši Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumam, ar 2021. gada 1. jūliju ir izveidots jauns Ķekavas novads. Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likuma Pārejas noteikumu 17. punktā ir noteikts, ka 2021. gada pašvaldību vēlēšanās ievēlētā novada dome izvērtē novadu veidojošo bijušo pašvaldību pieņemtos saistošos noteikumus un pieņem jaunus novada saistošos noteikumus. Līdz ar to ir jāizstrādā un jāapstiprina jauni saistošie noteikumi par aizliegumu ģenētiski modificēto kultūraugu audzēšanai.

2. Īss projekta satura izklāsts

Noteikt aizliegumu ģenētiski modificēto kultūraugu audzēšanai Ķekavas novadā ar mērķi panākt, lai ģenētiski modificētie organismi neradītu negatīvu ietekmi uz cilvēku un dzīvnieku veselību un vidi, lai saglabātu dabisko bioloģisko daudzveidību un veicinātu ilgtspējīgu vietējās lauksaimniecības attīstību.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Plānotā ietekme uz pašvaldības budžetu (arī uz vides aizsardzības speciālo budžetu) nav sagaidāma.
4.Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Saistošie noteikumi attiecas arī uz pašvaldības administratīvajā teritorijā esošām komercsabiedrībām, kas nodarbojas ar lauksaimniecību, taču ietekmi tas nerada, jo aizliegums darbojies jau no 2010. gada.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām 5.1. Ķekavas novada pašvaldība ir institūcija, kurā var vērsties saistošo noteikumu piemērošanas jautājumos;

5.2. Par saistošo noteikumu spēkā stāšanos tiks informēti visi pašvaldības iedzīvotāji, publicējot informāciju pašvaldības mājaslapā un izdevumā "Ķekavas novads";

5.3. Par minēto aizliegumu tiks informētas pašvaldības, kuru administratīvā teritorija robežojas ar Ķekavas novada teritoriju – Rīgas valstspilsēta, Olaines novads, Ogres novads, Bauskas novads, Salaspils novads, kā arī Zemkopības ministrija, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija, Valsts Vides dienesta Lielrīgas reģionālā vides pārvalde, Valsts Augu aizsardzības dienests.

6. Konsultācijas ar sabiedrību 12.10.2021. izdevumā "Ķekavas novads" tika publicēts paziņojums par nodomu noteikt aizliegumu ģenētiski modificēto kultūraugu audzēšanai Ķekavas novadā, nosakot termiņu priekšlikumu iesniegšanai pašvaldībā līdz 09.11.2021. Noteiktajā laikā neviens priekšlikums netika saņemts.

Ķekavas novada domes priekšsēdētājs J. Žilko

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!