• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sadarbību ar Zviedriju - tieslietās un iekšlietās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.12.1998., Nr. 359 https://www.vestnesis.lv/ta/id/33198

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidents:

Vēl šajā numurā

03.12.1998., Nr. 359

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sadarbību ar Zviedriju — tieslietās un iekšlietās

Vakar, 2.decembrī, Tiesu pilī tika parakstīts Latvijas Republikas valdības un Zviedrijas Karalistes valdības līgums par sadarbības attīstību un tehnisko palīdzību tieslietās un iekšlietās.

T1.JPG (24265 BYTES)

Latvijas Republikas vārdā līgumu parakstīja iekšlietu ministrs Roberts Jurdžs un tieslietu ministre Ingrīda Labucka, Zviedrijas Karalistes valdības vārdā — Zviedrijas tieslietu ministre Laila Freivalde Foto: Arnis Blumbergs, "LV"

Pēc svinīgā notikuma preses konferencē, kurā piedalījās visi trīs līguma parakstītāji — Laila Freivalde, Ingrīca Labucka un Roberts Jurdžs, Zviedrijas tieslietu ministre atzīmēja: — Šis līgums nav iesākums, bet gan jauns posms, turpinājums mūsu valstu iepriekšējai sadarbībai tieslietu un iekšlietu jomā. Līdz šim rīkoti semināri, pieredzes apmaiņa, uzsākta sadarbība starp policiju, cietuma administrāciju. Līgumā konkretizēti turpmākie pasākumi sadarbības, savstarpējās palīdzības izvēršanai.

Laila Freivalde uzsvēra, ka abām valstīm ir daudz kopīgi veicamu darbu, īpaši organizētās noziedzības apkarošanā, bēgļu jautājuma regulēšanā, tiesiskās izglītošanas un citās jomās. Iecerēts regulāri pārskatīt šī līguma izpildes gaitu.

Tieslietu ministre Ingrīda Labucka bija gandarīta, ka ceturtajā darba dienā, pildot jaunā amata pienākumus, iznācis parakstīt tik svarīgu starpvalstu dokumentu. Lai gan lauvas tiesa šajā rīcības plānā būs veicama Iekšlietu ministrijai, būtisks darbs gaida arī tieslietu jomā. — Zviedrijas atbalsts gan materiālajā un finansu, gan mācību, audzināšanas un pieredzes apmaiņas ziņā ir un būs ļoti nozīmīgs.

— Gribu cerēt, ka tautas, visas sabiedrības izglītošanā palīdzēs arī masu saziņas lidzekļi. Būsim paši zinātkāri, atvērti sadarbībai un nopietnam darbam, — teica Ingrīda Labucka. "Iekšlietu ministrs Roberts Jurdžs atzinīgi novērtēja Zviedrijas tieslietu ministres Lailas Freivaldes ieguldījumu līguma izstrādāšanā, novērtējot viesi par līguma krustmāti. Arī līdz šim bijusi laba sadarbība iekšlietās, taču turpmāk, īstenojot konkrētu rīcības plānu, tajā iekļauto programmu un projektu virzība būs straujāka un jūtamāka. Ministrs atcerējās ķīniešu sakāmvārdu: "Labi ir uzdāvināt zivju grozu, bet labāk iedot cilvēkam makšķeri..."

Pēc tam klātesošie ministri atbildēja uz žurnālistu jautājumiem. Piemēram, cik lielas finanses šī rīcības plāna īstenošanā paredz Zviedrijas puse. L.Freivalde minēja 25 miljonus Zviedrijas kronu nākamajos trīs gados. Protams, katru gadu summa konkretizējama atbilstoši vajadzībām. Latvijai jāuzņemas zināmas finansiālas saistības, aicinot konsultantus, ekspertus no Zviedrijas.

Kā uzsvēra tieslietu ministre I.Labucka, ļoti daudz darāmā būs, pildot valdības deklarāciju attiecībā uz cietumu pārņemšanu Tieslietu ministrijas uzraudzībā. Nule parakstītajā līgumā ir speciāls projekts "Administratīvās sadarbības programma ieslodzījuma vietām". Tā mērķis — pielāgot Latvijas cietumu sistēmu starptautiskajiem standartiem un jo sevišķi Eiropas noteikumiem par ieslodzījuma vietām.

Preses konferences nobeigumā I.Labucka pavēstīja, ka 5.decembrī Rīgas apgabaltiesai ir nozīmīga jubileja — aprit 80 gadu, kopš nodibināta neatkarīgās Latvijas Rīgas apgabaltiesa. Šajā sakarībā Rīgas apgabaltiesas priekšsēdētājs Jānis Muižnieks aicināja žurnālistus uz ciemošanos apgabaltiesas vēsturiskajās telpās. (Saruna ar Jāni Muižnieku šīs tiesas jubilejas sakarā — lasiet "LV" piektdienas, 4.decembra, numurā — R.B.)

Rita Belousova,

"LV" nozares redaktore

Latvijas un Zviedrijas līguma teksts — 2.lpp.

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!