• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" pie jums dodas - 35. burtnīca. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.12.1998., Nr. 357/358 https://www.vestnesis.lv/ta/id/33165

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Melnās kafijas vakarā"

Vēl šajā numurā

02.12.1998., Nr. 357/358

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" pie jums dodas — 35. burtnīca

Godātie lasītāji, kārtējā valsts normatīvo tiesību aktu burtnīca pie Jums dodas ar trīsdesmit pieciem likumiem, ko 6.Saeima pieņēmusi no 14. līdz 16.oktobrim, un septiņiem Ministru kabineta dokumentiem, kas izdoti 14. un 20.oktobrī. Grozījumi izdarīti Latvijas Republikas Satversmē. Tās ceturtais pants izteikts jaunā redakcijā un nosaka, ka valsts valoda Latvijas Republikā ir latviešu valoda un Latvijas karogs ir sarkans ar baltu svītru. Septiņdesmit septītā panta jaunajā redakcijā savukārt noteikts, ka, Saeimai grozot Satversmes pirmo, otro, trešo, ceturto, sesto vai septiņdesmit septīto pantu, grozījumi var stāties spēkā tikai tad, ja tie apstiprināti tautas nobalsošanā. Jaunā redakcijā izteikts arī astoņdesmit otrais pants, un Satversme papildināta ar astoto nodaļu "Cilvēka pamattiesības", kurā ir divdesmit astoņi panti. Līdz ar šo grozījumu stāšanos spēkā zaudē spēku konstitucionālais likums "Cilvēka un pilsoņa tiesības un pienākumi".

Grozījumi izdarīti vēl vairākos likumos: "Par dzīvojamo telpu īri", "Par dzīvokļa īpašumu", "Par sociālo palīdzību", Korupcijas novēršanas likumā u.c. Kultūras institūciju likums pieņemts, lai noteiktu šo institūciju finansēšanas avotus, saimniecisko darbību un valsts garantijas, kas nodrošinātu kultūras mantojuma saglabāšanu un papildināšanu, sekmētu radošo iniciatīvu, profesionālismu un apmierinātu sabiedrības kultūras vajadzības. Saeima ratificējusi vairākus starptautiskos līgumus. Tie ir gan daudzpusējie — Konvencija par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanu, meklēšanu, izņemšanu un konfiskāciju, Kioto starptautiskā konvencija par muitas procedūru vienkāršošanu un harmonizēšanu Eiropas pamatkonvencija par teritoriālo kopienu vai pārvaldes institūciju pārrobežu sadarbību, Enerģētikas hartas protokols par energoefektivitāti un ar to saistītajiem vides aspektiem, Latvijas Republikas un Ziemeļvalstu finansu korporācijas (NEFCO) līgums par NEFCO statusu Latvijā, Latvijas, Igaunijas un Lietuvas vienošanās par Baltijas gaisa telpas novērošanas sistēmas izveidošanu —, gan divpusējie — nolīgums ar Ukrainu par tirdzniecības kuģošanu, līgums ar ASV par muitas administrāciju savstarpējo palīdzību, līgums ar Baltkrievijas Republiku par savstarpējo palīdzību muitas jautājumos, nolīgums ar Slovākijas Republiku par gaisa satiksmi, Latvijas Republikas un Uzbekistānas Republikas konvencija par nodokļu dubultās uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu.

Ministru kabinets izdevis noteikumus par stratēģiskās un reģionālās nozīmes dzelzceļa infrastruktūras iedalījumu, par metodiku šī iedalījuma katgeoriju noteikšanai un par kompensācijas izmaksas kārtību, dzēšot sertifikātus nepamatoti izsūtītajām personām par atņemto mantu. Ar Ministru kabineta rīkojumiem institūcija "IBNA sertifikācija" pilnvarota veikt tvaika un ūdenssildāmo katlu sertifikāciju, kā arī tiek likvidētas Zemkopības ministrijas pārziņā esošās valsts iestādes — Ogres lauksaimniecības skola un Virķēnu lauksaimniecības skola. Jūsu "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!