• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par pagastu apvienībām. Starp pagastiem un novadiem (turpinājums). Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.11.1998., Nr. 351 https://www.vestnesis.lv/ta/id/33144

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas ziņas

Vēl šajā numurā

26.11.1998., Nr. 351

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

PAŠVALDĪBĀS

Par pagastu apvienībām.

Starp pagastiem un novadiem

Turpinājums

no 1.lpp.

ARVĪDS PĪLĒĢIS, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM)

Pašvaldību lietu pārvaldes Pašvaldību reformu daļas vadītājs, — "Latvijas Vēstnesim"

Varbūt tā ir sagadīšanās, bet varbūt tomēr likumsakarība, ka jau šajā pirmdienā, 30.novembrī, tiklab Ludzā, kā arī Skrundā būs pārrunas par šī gada laikā izvērstajiem pētījumiem.

— Lai rastos kustība, protams, ir nepieciešami līdzekļi. Vai ir iespējams atšifrēt gaidāmās reformas finansiālā nodrošinājuma kapacitāti?

— Šajā ziņā nav noslēpumu. Jā, mēs balstāmies uz Eiropas Savienības PHARE programmas naudas maku. Tas, kas paveikts Ludzas un Talsu rajonā, nav vienas dienas darbs, un mēs joprojām domājam par iekļaušanos vērienīgās aprisēs, arī par tādu projektu kā valsts pārvaldes reformas pilnveide. Tas ļoti tieši un cieši sasaucas ar mūsu idejām administratīvi teritoriālās reformas realizēšanai. Būtiska ir finansiālā apakšprogramma, kas skar valsts budžetu. Tāpat ir svarīgas mērķdotācijas teritoriālplānošanai un attīstības projektu izstrādāšanai.

— Un tomēr: turpmāk veicamo darbu apjoms ir pietiekami liels, lai runātu par papildu darbinieku iekļaušanu gan šī, gan nākamā gada projektu īstenošanā.

— Jā, mēs strādājam paši, tomēr ir vajadzīgi arī palīgi. Raugāmies uz Ekonomikas institūta un LU Ģeogrāfijas fakultātes lietpratējiem, jo šī ir tā reize, kad kļūdīties nevajadzētu. Nupat esam uzzinājuši 7.Saeimas jaunos priekšstāvjus Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijā, kā arī Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijā. Tie ir mums labi pazīstamie Kārlis Greiškalns un Atis Slakteris, tāpat citi, kuriem administratīvi teritoriālās reformas īstenošana būs ikdienas darbs.

— Mūsu saruna risinās Latvijas Pašvaldību savienības kārtējā kongresa priekšvakarā. Ko jūs gribētu bilst par LPS un PLP līdzšinējo sadarbību?

— Tā bijusi lietišķa, jo esam domubiedri gan lielajos, gan mazajos darbos.

Mintauts Ģeibāks,

"LV" informācijas redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!