• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimā - Vācijas delegācija. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.11.1998., Nr. 351 https://www.vestnesis.lv/ta/id/33134

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

26.11.1998., Nr. 351

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeimā — Vācijas delegācija

Vakar, 25. novembrī, Saeimas Eiropas lietu komisijas pārstāvji tikās ar Vācijas delegācijas sarunām ar Latvijas valdību par "Transform" konsultāciju programmu 1999. gadam.

Tikšanās laikā pārrunāti jautājumi, kas saistīti ar Latvijas iestāšanos Eiropas Savienībā (ES) un iespējamo finansiālo palīdzību, ko Latvija varētu saņemt "Transform" programmas ietvaros.

Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājs Edvīns Inkēns informēja par Saeimas vēlēšanu rezultātiem un valdības veidošanas gaitu un pauda pārliecību, ka jaunais Ministru kabinets turpinās līdzšinējo Latvijas politisko un ekonomisko kursu, jo no topošajā valdībā pārstāvētajām trim partijām divas darbojās arī Guntara Krasta vadītājā valdībā. E.Inkēns uzsvēra, ka visas jaunā parlamenta frakcijas paudušas savu atbalstu Latvijas iestāšanās procesam Eiropas Savienībā.

Viesus interesēja Latvijas iedzīvotāju attieksme pret iestāšanos Eiropas Savienībā. Latvijas pārstāvji informēja, ka, pēc sabiedrisko aptauju datiem, interese par Latvijas iestāšanos ES salīdzinājumā ar neatkarības atgūšanas pirmajiem gadiem ir kritusies, tomēr eiroatbalstītāju skaitam ir tendence palielināties. Cilvēku attieksmē pārsvarā dominējot emocionāli, nevis racionāli argumenti, izņemot vienu, kas kopīgs visām Baltijas valstīm, — netiešās drošības garantijas.

Tikšanās laikā runāts arī par Vācijas finansiālo palīdzību Latvijai. Delegācijas vadītājs, Vācijas Ekonomikas un tehnoloģijas ministrijas padomnieks Ulrihs Mormans pastāstīja, ka Vācijas konsultāciju programmas "Transform" ietvaros Latvija, iespējams, saņems finansējumu četru miljonu Vācijas marku izteiksmē.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!