• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Rīgas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

Rīgas pilsētas izpilddirektors publicē rīkojumus par paaugstinātas ledus bīstamības perioda noteikšanu.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Rīgas domes 2022. gada 23. februāra saistošie noteikumi Nr. 123 "Par pašvaldības atbalstu sporta, aktīvās atpūtas un darba ar jaunatni projektu īstenošanai Rīgā". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 4.04.2022., Nr. 66 https://www.vestnesis.lv/op/2022/66.9

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Rēzeknes pilsētas domes saistošie noteikumi Nr. 7

Grozījumi Rēzeknes pilsētas domes 2011. gada 23. decembra saistošajos noteikumos Nr. 28 "Par sociālajiem pakalpojumiem Rēzeknes valstspilsētas pašvaldībā"

Vēl šajā numurā

04.04.2022., Nr. 66

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Rīgas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 123

Pieņemts: 23.02.2022.

OP numurs: 2022/66.9

2022/66.9
RĪKI

Rīgas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 1 Visi

Rīgas domes saistošie noteikumi Nr. 123

Rīgā 2022. gada 23. februārī (prot. Nr. 47, 49. §)

Par pašvaldības atbalstu sporta, aktīvās atpūtas un darba ar jaunatni projektu īstenošanai Rīgā

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 43. panta trešo daļu

1. Vispārīgie jautājumi

1. Saistošie noteikumi (turpmāk – Noteikumi) nosaka kārtību, kādā Rīgas valstspilsētas pašvaldība (turpmāk – Pašvaldība) atbalsta sporta, aktīvās atpūtas un darba ar jaunatni projektu īstenošanu (turpmāk – Pasākums), piešķirot finanšu līdzekļus (turpmāk – Līdzfinansējums) juridiskām personām, ar mērķi sekmēt rīdzinieku fizisko aktivitāti, iespēju sasniegt augstus sportiskos rezultātus un veicināt jauniešu līdzdalību, kā arī iniciatīvu īstenošanu.

2. Noteikumos lietotie termini:

2.1. organizācijas kapacitātes stiprināšana – mērķtiecīgu aktivitāšu kopums, kas sekmē tās darbības ilgtspēju un nepārtrauktību, paaugstina personāla kvalifikāciju un rada priekšnoteikumus darbības paplašināšanai;

2.2. pretendents – juridiska persona, kura saskaņā ar Noteikumiem ir iesniegusi pieteikumu Pašvaldībā Līdzfinansējuma saņemšanai;

2.3. Rīgas sportists – persona, kura nodarbojas ar sportu, kuras dzīvesvietas adrese ir deklarēta Pašvaldības administratīvajā teritorijā un kura pārstāv Pašvaldības administratīvajā teritorijā reģistrētu sporta klubu, vai ir Pašvaldības dibinātas sporta izglītības vai interešu izglītības iestādes audzēknis un nav profesionāls sportists Sporta likuma un Eiropas Savienības Komisijas 2014. gada 17. jūnija Regulas Nr. 651/2014, ar ko noteiktas atbalsta kategorijas atzīst par saderīgām ar iekšējo tirgu, piemērojot Līguma 107. un 108. pantu, 2. panta 143. punkta izpratnē;

2.4. Rīgas izlase – Rīgas sportisti, kuri iepriekšējā kalendāra gadā uzrādījuši augstus sasniegumus sportā un nav profesionāli sportisti;

2.5. starptautiskās sacensības – sporta sacensības, kurās piedalās sportisti no vismaz divām valstīm, izņemot komercsacensības, kas rīkotas ar mērķi sportistiem vai sporta klubiem gūt ienākumus;

2.6. veterānu/senioru sacensības – sacensības dažādām iedzīvotāju vecuma grupām atbilstoši attiecīgās sporta veida federācijas nosacījumiem.

3. Līdzfinansējums ir Pašvaldības līdzmaksājums tikai tādu Pasākumu un aktivitāšu izdevumu segšanai, kas atbilst Noteikumos noteikto sedzamo izdevumu kategorijai un tiek piešķirts šajos Noteikumos paredzētajā kārtībā.

4. Līdzfinansējums nav kvalificējams kā komercdarbības atbalsts Komercdarbības atbalsta kotroles likuma izpratnē, izņemot Noteikumu 2.6. apakšnodaļā noteikto Līdzfinansējumu.

5. Līdzfinansējums tiek piešķirts kārtējā kalendāra gadā Pašvaldības budžetā paredzēto finanšu līdzekļu ietvaros.

6. Noteikumu izpildi nodrošina Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments (turpmāk – Departaments).

7. Lēmumu par Līdzfinansējuma piešķiršanu, tā apmēru vai atteikumu piešķirt Līdzfinansējumu pieņem Rīgas domes izveidota komisija (turpmāk – Komisija). Komisijas sastāvā tiek iekļauti Departamenta pārstāvji, pa vienam deputātam no katras Rīgas domē pārstāvētās frakcijas, ko darbam Komisijā deleģējusi attiecīgā frakcija, kā arī biedrības "Latvijas Sporta federāciju padome" un citu sporta organizāciju pārstāvji un darba ar jaunatni nozares deleģēti pārstāvji.

2. Līdzfinansējuma piešķiršanas nosacījumi, kārtība un veidi

8. Līdzfinansējums tiek piešķirts Noteikumos noteiktajā kārtībā un apmērā pretendentam, kurš atbilst Noteikumos noteiktajām prasībām un pastāvot šādiem nosacījumiem:

8.1. pretendentam nav nodokļu un citu valsts vai pašvaldību noteikto obligāto maksājumu parāda, kas pārsniedz 150 euro;

8.2. pretendents pret Pašvaldību ir izpildījis visas līgumsaistības, kurām iestājies izpildes termiņš;

8.3. pretendentam nav pasludināts maksātnespējas process, netiek īstenots tiesiskās aizsardzības process, netiek īstenots ārpustiesas tiesiskās aizsardzības process, nav uzsākta bankrota procedūra, nav piemērota sanācija vai mierizlīgums, tas netiek apsūdzēts naudas atmazgāšanā un sankciju pārkāpšanas regulējuma neievērošanā, tā saimnieciskā darbība nav izbeigta vai apturēta un/vai tas neatbilst valsts tiesību aktos noteiktajiem kritērijiem, lai tam pēc kreditoru pieprasījuma piemērotu maksātnespējas procedūru;

8.4. Pasākuma īstenošanai nav piešķirts cits Līdzfinansējums kārtējā gadā Departamenta īstenoto konkursu ietvaros;

8.5. Pasākumam nav primārs militārs, politisks vai reliģisks mērķis;

8.6. Pretendenta pieteikums ir sagatavots un iesniegts paziņojumā par konkursa izsludināšanu norādītajā termiņā un noformēts atbilstoši Departamenta izdotajā konkursa nolikumā (turpmāk – Nolikums) noteiktajai kārtībai.

9. Ja Komisija, izskatot pretendenta pieteikumu, konstatē, ka pretendents vai Pasākums neatbilst Noteikumu 8. punkta prasībām, pieteikums netiek izskatīts pēc būtības un tiek atstāts bez izskatīšanas.

10. Ja pretendents atbilst Noteikumu 8. punkta prasībām, Komisija pretendenta pieteikumu izskata pēc būtības atbilstoši Nolikumā noteiktajiem pieteikuma vērtēšanas kritērijiem.

11. Izskatot pieteikumu, Komisija pieņem lēmumu par:

11.1. Līdzfinansējuma piešķiršanu un tā apmēru;

11.2. atteikumu piešķirt Līdzfinansējumu, norādot pamatojumu.

12. Līdzfinansējuma veidi:

12.1. Līdzfinansējums sportistiem, atsevišķiem komandas dalībniekiem un komandām;

12.2. Līdzfinansējums sporta organizācijām sacensību un sporta Pasākumu īstenošanai;

12.3. Līdzfinansējums sporta organizāciju kapacitātes stiprināšanai;

12.4. Līdzfinansējums bērnu un jauniešu nometnēm un brīvā laika aktivitātēm;

12.5. Līdzfinansējums jaunatnes organizāciju kapacitātes stiprināšanai;

12.6. Līdzfinansējums Pašvaldībai nozīmīgu sporta, aktīvās atpūtas un darba ar jaunatni Pasākumu īstenošanai;

12.7. Līdzfinansējums citu sporta un darba ar jaunatni Pasākumu īstenošanai.

13. Līdzfinansējums tiek piešķirts saskaņā ar Nolikumu, kurā tiek noteikta:

13.1. pieteikuma iesniegšanas, noformēšanas kārtība;

13.2. pieteikuma izvērtēšanas kārtība un vērtēšanas kritēriji;

13.3. lēmuma par Līdzfinansējuma piešķiršanu pieņemšanas kārtība;

13.4. Komisijas kompetence un rezultātu paziņošanas kārtība;

13.5. līguma par Līdzfinansējuma piešķiršanu noslēgšanas kārtība;

13.6. Līdzfinansējuma saņēmēja pārskatu iesniegšanas kārtība.

14. Nolikumā tiek ietverti komercdarbības atbalsta izslēdzošie kritēriji vai komercdarbības atbalsta nosacījumi (kur tas ir attiecināms), šo kritēriju vērtēšanas kārtība, kā arī de minimis atbalsta piešķiršanas nosacījumi. Nolikumu saskaņo Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komiteja.

15. Paziņojums par konkursa izsludināšanu tiek publicēts Pašvaldības tīmekļvietnē www.riga.lv un tīmekļvietnē www.sports.riga.lv vai www.izglitiba.riga.lv, norādot:

15.1. pieteikumu iesniegšanas vietu;

15.2. pieteikumu iesniegšanas termiņu;

15.3. Nolikumu.

16. Paziņojumi par konkursu rezultātiem un Komisiju pieņemtajiem lēmumiem tiek publicēti Pašvaldības tīmekļvietnē www.riga.lv un tīmekļvietnē www.sports.riga.lv vai izglitiba.riga.lv, norādot Līdzfinansējuma saņēmējus un apmēru.

2.1. Līdzfinansējums sportistiem, atsevišķiem komandas dalībniekiem un komandām
2.1.1. Līdzfinansējums Rīgas izlasē iekļautajiem sportistiem

17. Līdzfinansējuma mērķis ir atbalstīt augstu sasniegumu Rīgas sportistus, sekmējot viņu gatavošanos dažāda mēroga starptautiskām sacensībām. Līdzfinansējums tiek piešķirts no budžeta programmas 16.16.00. "Konkursi par Rīgas domes finansiālu atbalstu sporta pasākumiem un sporta organizācijām".

18. Līdzfinansējums var tikt piešķirts Latvijā atzītajai sporta federācijai (turpmāk – Federācija) par Rīgas izlases sportistiem, kuri sacensībās pārstāv Latviju un atbilst šādiem nosacījumiem:

18.1. ir Latvijas pilsoņi vai tiem ir piešķirts Latvijas nepilsoņa statuss;

18.2. ir sasnieguši 16 gadu vecumu;

18.3. to dzīvesvietas adrese deklarēta Pašvaldības administratīvajā teritorijā kopš iepriekšējā kalendāra gada 1. janvāra.

19. Rīgas izlasē individuālajos sporta veidos iekļauj Rīgas labākos individuālo sporta veidu sportistus, kurus iedala trīs grupās atbilstoši iepriekšējā gada sasniegumiem saskaņā ar Nolikumā definētajiem kritērijiem. Līdzfinansējuma apjoms ir atkarīgs no pieteikto sportistu skaita un iedalītās grupas:

19.1. "A" grupas sportistam – līdz 2000 euro;

19.2. "B" grupas sportistam – līdz 1500 euro;

19.3. "C" grupas sportistam – līdz 900 euro.

20. Pieteikumu Līdzfinansējuma saņemšanai saskaņā ar Nolikumu var iesniegt Federācija vienu reizi gadā.

21. Līdzfinansējumu var izmantot šādiem mērķiem: sporta bāzes nomai treniņu nodarbību nodrošināšanai, ceļa izdevumiem, dalības maksai un naktsmītnes izdevumiem.

2.1.2. Līdzfinansējums Rīgas sportistu un komandu dalībai pasaules čempionātos, Eiropas čempionātos un starptautiskās sacensībās

22. Līdzfinansējuma mērķis ir sekmēt labāko Rīgas sportistu un sporta veidu komandu dalību pasaules čempionātos, Eiropas čempionātos un starptautiskajās sacensībās. Līdzfinansējums tiek piešķirts no budžeta programmas 16.16.00. "Konkursi par Rīgas domes finansiālu atbalstu sporta pasākumiem un sporta organizācijām".

23. Līdzfinansējums var tikt piešķirts Rīgas sportistu un sporta veidu komandu dalībai:

23.1. starptautiskajās sacensībās;

23.2. pasaules čempionātos un Eiropas čempionātos.

24. Ja sacensības ir iekļautas attiecīgā sporta veida starptautiskās federācijas vai attiecīgās Federācijas sacensību kalendārā, uz Līdzfinansējumu var pretendēt sporta organizācija, kuras sportisti un komandu sportisti ir sasnieguši 15 gadu vecumu, kuru dzīvesvieta deklarēta Pašvaldības administratīvajā teritorijā ne vēlāk kā kalendārā gada 1. janvārī un kuri atbilst vienam no šādiem kritērijiem:

24.1. ir Pašvaldības dibinātu sporta izglītības iestāžu audzēkņi;

24.2. ir Pašvaldības dibinātu interešu izglītības iestāžu audzēkņi;

24.3. ir sporta klubu biedri;

24.4. ir paraolimpiskā un pielāgotā sporta sportisti.

25. Pieteikumu Līdzfinansējuma saņemšanai saskaņā ar Nolikumu dalībai pasaules čempionātā un Eiropas čempionātā var iesniegt Federācija, dalībai starptautiskajās sacensībās – Federācija vai Pašvaldības administratīvajā teritorijā reģistrēta nevalstiskā sporta organizācija, kura ir Federācijas biedre.

26. Līdzfinansējumu piešķir dalības maksas, ceļa izdevumu (biļešu izdevumi un transporta noma) un naktsmītnes izdevumu samaksai.

27. Līdzfinansējuma apmērs dalībai vienās starptautiskajās sacensībās:

27.1. Rīgas sportistam olimpiskajos individuālajos sporta veidos olimpiskajās disciplīnās – līdz 450 euro, komandu disciplīnā komandai – līdz 900 euro;

27.2. Rīgas sportistam olimpisko sporta veidu sporta spēlēs – līdz 350 euro, komandai – līdz 2300 euro;

27.3. Rīgas sportistam neolimpiskajos individuālajos sporta veidos un olimpisko sporta veidu neolimpiskajās disciplīnās – līdz 350 euro, komandu disciplīnā komandai – līdz 700 euro;

27.4. Rīgas sportistam neolimpisko sporta veidu sporta spēlēs – līdz 250 euro, komandai – līdz 1500 euro;

27.5. Rīgas sportistam veterānu/senioru sacensībās – līdz 200 euro.

28. Līdzfinansējuma apmērs dalībai pasaules un Eiropas čempionātos vienām sacensībām:

28.1. Rīgas sportistam olimpiskajos individuālajos sporta veidos olimpiskajās disciplīnās – līdz 650 euro, komandu disciplīnā komandai – līdz 1300 euro;

28.2. Rīgas sportistam olimpisko sporta veidu sporta spēlēs – līdz 400 euro, komandai – līdz 3000 euro;

28.3. Rīgas sportistam neolimpiskajos individuālajos sporta veidos un olimpisko sporta veidu neolimpiskajās disciplīnās – līdz 500 euro, komandu disciplīnā komandai – līdz 1000 euro;

28.4. Rīgas sportistam neolimpisko sporta veidu sporta spēlēs – līdz 300 euro, komandai – līdz 1750 euro;

28.5. Rīgas sportistam veterānu/senioru sacensībās – līdz 250 euro.

2.2. Līdzfinansējums sporta organizācijām sacensību un sporta pasākumu īstenošanai
2.2.1. Līdzfinansējums pasaules čempionātu un Eiropas čempionātu, nozīmīgu un starptautisku sacensību organizēšanai Rīgā

29. Līdzfinansējuma mērķis ir atbalstīt pasaules čempionātu un Eiropas čempionātu, kā arī nozīmīgu un starptautisku sacensību norisi Rīgā. Līdzfinansējums tiek piešķirts konkursa kārtībā no budžeta programmas 16.16.00. "Konkursi par Rīgas domes finansiālu atbalstu sporta pasākumiem un sporta organizācijām" līdzekļiem vienu reizi gadā.

30. Pretendēt uz Līdzfinansējumu līdz 40 000 euro, bet ne vairāk kā 50 % apmērā no valsts piešķirtā finansējuma, pasaules un Eiropas čempionātu organizēšanai var Federācija, kura ir tiešā sacensību organizatore un kura atbilst visiem šiem kritērijiem:

30.1. tā ir saņēmusi Latvijas Nacionālās sporta padomes pozitīvu atzinumu sacensību organizēšanai Rīgā;

30.2. tā ir saņēmusi lēmumu par finansējuma piešķiršanu sacensībām no valsts budžeta līdzekļiem;

30.3. tā ir iesniegusi pieteikumu atbilstoši Nolikumam.

31. Noteikumu 30. punktā paredzēto Līdzfinansējumu Federācija var saņemt vienu reizi divos gados.

32. Pretendēt uz Līdzfinansējumu līdz 24 000 euro, bet nepārsniedzot 70 % no sacensību kopējās tāmes, nozīmīgu starptautisku sacensību organizēšanai var Federācija, kura ir tiešā sacensību organizatore, kurai ir vismaz viena gada pieredze sacensību organizēšanā un ja pastāv šādi nosacījumi:

32.1. starptautiskās sacensības ir iekļautas attiecīgā sporta veida starptautiskās federācijas kalendārā;

32.2. sacensībās startēs Rīgas sportisti;

32.3. ir iesniegts pieteikums atbilstoši Nolikumam.

33. Pretendēt uz Līdzfinansējumu līdz 8000 euro, bet nepārsniedzot 70 % no sacensību kopējās tāmes, starptautisku sacensību organizēšanai var sporta klubs, kas ir Federācijas biedrs, ir tiešais sacensību organizators, kuram ir vismaz viena gada pieredze sacensību organizēšanā un ja pastāv šādi nosacījumi:

33.1. starptautiskās sacensības ir iekļautas konkrētā sporta veida Federācijas sacensību kalendārā;

33.2. sacensībās startēs Rīgas sportisti;

33.3. ir iesniegts pieteikums atbilstoši Nolikumam.

34. Ar Līdzfinansējumu atbalstāmās izmaksas ir:

34.1. sporta bāzes noma;

34.2. iekārtu, aprīkojuma un inventāra noma;

34.3. neatliekamās medicīniskās palīdzības nodrošināšana;

34.4. transporta pakalpojumi;

34.5. uzvarētāju apbalvošana;

34.6. televīzijas translāciju nodrošinājums.

35. Līdzfinansējumu piešķir to Pasākumu īstenošanai, kuri vērtēšanas laikā ieguvuši lielāko punktu skaitu. Ja divi vai vairāki pieteikumi ir saņēmuši vienādu punktu skaitu un Pašvaldības kārtējā gada budžetā šim mērķim paredzētais finansējums ir ierobežots, tad šos pieteikumus sarakstā sarindo pēc lielākā saņemto punktu skaita atbilstoši kritērijiem par sacensību statusu un dalībvalstu skaitu.

2.2.2. Līdzfinansējums tautas sporta, bērnu un jauniešu sporta sacensību organizēšanai Rīgā

36. Līdzfinansējuma mērķis ir atbalstīt tautas sporta un bērnu un jauniešu sporta sacensību norisi Rīgā, sekmēt fiziskās aktivitātes un iedzīvotāju piesaistīšanu aktīvām sporta nodarbībām. Līdzfinansējums tiek piešķirts konkursa kārtībā no budžeta programmas 16.16.00. "Konkursi par Rīgas domes finansiālu atbalstu sporta pasākumiem un sporta organizācijām" līdzekļiem vienu reizi gadā.

37. Pretendēt uz Līdzfinansējumu var nevalstiskā sporta organizācija, kura savu darbību veic Pašvaldības administratīvajā teritorijā un ir tiešā sacensību organizatore, kurai Uzņēmumu reģistrā norādītā darbības joma ir "Sporta apvienība un sporta federācija", "Sporta klubs", "Sporta pasākumu organizēšana", "Sporta atbalsts"vai "Sporta izglītība" un kurai ir vismaz viena gada pieredze sacensību organizēšanā.

38. Pretendēt uz Līdzfinansējumu līdz 20 000 euro, bet nepārsniedzot 70 % no sacensību kopējās tāmes, bērnu un jauniešu sacensību organizēšanai var tad, ja pastāv šādi nosacījumi:

38.1. pretendents ir tiešais sacensību organizators;

38.2. sacensības ir iekļautas attiecīgā sporta veida Federācijas sacensību kalendārā;

38.3. sacensības ir notikušas ne mazāk kā piecus gadus;

38.4. sacensībās startēs Rīgas sportisti;

38.5. ir iesniegts pieteikums atbilstoši Nolikumam.

39. Pretendēt uz Līdzfinansējumu līdz 12 000 euro, bet nepārsniedzot 70 % no sacensību kopējās tāmes, bērnu un jauniešu sacensību organizēšanai var tad, ja pastāv šādi nosacījumi:

39.1. pretendents ir tiešais sacensību organizators;

39.2. sacensības ir notikušas ne mazāk kā divus gadus;

39.3. sacensībās startēs Rīgas sportisti;

39.4. iesniegts pieteikums atbilstoši Nolikumam.

40. Pretendēt uz Līdzfinansējumu līdz 4000 euro, bet nepārsniedzot 70 % no sacensību kopējās tāmes, bērnu un jauniešu sacensību organizēšanai var tad, ja pastāv šādi nosacījumi:

40.1. pretendents ir tiešais sacensību organizators;

40.2. sacensībās startēs Rīgas sportisti;

40.3. ir iesniegts pieteikums atbilstoši Nolikumam.

41. Pretendēt uz Līdzfinansējumu līdz 20 000 euro, bet nepārsniedzot 70 % no sacensību kopējās tāmes, tautas sacensību organizēšanai var tad, ja pastāv šādi nosacījumi:

41.1. pretendents ir tiešais sacensību organizators;

41.2. sacensību dalībnieku skaits ir lielāks par 1200;

41.3. sacensības ir iekļautas attiecīgā sporta veida Federācijas sacensību kalendārā;

41.4. ir iesniegts pieteikums atbilstoši Nolikumam.

42. Pretendēt uz Līdzfinansējumu līdz 8000 euro, bet nepārsniedzot 70 % no sacensību kopējās tāmes, tautas sacensību organizēšanai var tad, ja pastāv šādi nosacījumi:

42.1. pretendents ir tiešais sacensību organizators;

42.2. sacensību dalībnieku skaits ir lielāks par 200;

42.3. ir iesniegts pieteikums atbilstoši Nolikumam.

43. Ar Līdzfinansējumu atbalstāmās izmaksas ir:

43.1. sporta bāzes noma;

43.2. iekārtu, aprīkojuma un inventāra noma;

43.3. neatliekamās medicīniskās palīdzības nodrošināšana;

43.4. transporta pakalpojumi (kravas transports);

43.5. uzvarētāju apbalvošana;

43.6. dezinfekcijas līdzekļi.

44. Līdzfinansējumu piešķir to Pasākumu īstenošanai, kuri vērtēšanas laikā ieguvuši lielāko punktu skaitu. Ja divi vai vairāki pieteikumi ir saņēmuši vienādu punktu skaitu un Pašvaldības kārtējā gada budžetā šim mērķim paredzētais finansējums ir ierobežots, tad šos pieteikumus sarakstā sarindo pēc lielākā saņemto punktu skaita atbilstoši kritērijiem par sacensību pieejamību un atbilstību mērķauditorijai.

2.2.3. Līdzfinansējums tematisku sporta aktivitāšu organizēšanai Rīgā

45. Līdzfinansējuma mērķis ir atbalstīt sporta aktivitāšu norisi Pašvaldības administratīvās teritorijas dažādās apkaimēs, piedāvājot iespēju iedzīvotājiem bez maksas aktīvi iesaistīties daudzveidīgās sporta aktivitātēs. Līdzfinansējums tiek piešķirts konkursa kārtībā no budžeta programmas 16.16.00. "Konkursi par Rīgas domes finansiālu atbalstu sporta pasākumiem un sporta organizācijām" līdzekļiem vienu reizi gadā.

46. Pretendēt uz Līdzfinansējumu var nevalstiskā sporta organizācija, kura savu darbību veic Pašvaldības administratīvajā teritorijā, kuras Uzņēmumu reģistrā norādītā darbības joma ir "Sporta apvienība un sporta federācija", "Sporta klubs", "Sporta pasākumu organizēšana", "Sporta atbalsts" vai "Sporta izglītība", kura ir tiešā Pasākuma organizatore un kurai ir vismaz viena gada pieredze sporta aktivitāšu organizēšanā.

47. Vienam Pasākumam var piešķirt Līdzfinansējumu līdz 3000 euro, bet nepārsniedzot 90 % no Pasākuma kopējās tāmes.

48. Līdzfinansējumu piešķir to Pasākumu īstenošanai, kuri vērtēšanas laikā ieguvuši lielāko punktu skaitu. Ja divi vai vairāki pieteikumi ir saņēmuši vienādu punktu skaitu un Pašvaldības kārtējā gada budžetā šim mērķim paredzētais finansējums ir ierobežots, tad šos pieteikumus sarakstā sarindo pēc lielākā saņemto punktu skaita atbilstoši kritērijiem par Pasākuma pieejamību un aktivitāšu daudzveidību.

2.3. Līdzfinansējums sporta organizāciju kapacitātes stiprināšanai
2.3.1. Līdzfinansējums sporta organizācijai, kura īsteno profesionālās ievirzes sporta izglītības programmas Rīgā

49. Līdzfinansējuma mērķis ir stiprināt sporta organizācijas, kuras ir akreditētu sporta izglītības iestāžu, kuras darbojas Pašvaldības administratīvajā teritorijā, dibinātāji (turpmāk – Privātās sporta skolas), sekmējot audzēkņu, kuru dzīvesvieta deklarēta Pašvaldības administratīvajā teritorijā, dalību profesionālās ievirzes sporta izglītības programmās. Līdzfinansējums tiek nodrošināts no budžeta programmas 16.16.00. "Konkursi par Rīgas domes finansiālu atbalstu sporta pasākumiem un sporta organizācijām".

50. Līdzfinansējumu piešķir līdz 7000 euro kalendārā gada laikā, ņemot vērā sporta izglītības programmās reģistrēto audzēkņu, kuru dzīvesvieta deklarēta Pašvaldības administratīvajā teritorijā, skaitu, sportiskos sasniegumus, treniņgrupu pēctecību un sabiedriskās aktivitātes, saskaņā ar Nolikumu.

51. Uz līdzfinansējumu var pretendēt Privātā sporta skola, kura Pašvaldības administratīvajā teritorijā ne mazāk kā vienu gadu īsteno profesionālās ievirzes sporta izglītības programmas un kuras audzēkņi ir ne vairāk kā 25 gadus veci.

52. Ar Līdzfinansējumu atbalstāmās izmaksas ir:

52.1. sporta bāzes noma Privātās sporta skolas treniņa procesa nodrošināšanai;

52.2. ne ilgāk kā sešus mēnešus kalendāra gada laikā šādiem mērķiem:

52.2.1. biroja nomas izdevumu (telpu noma, komunālie maksājumi, elektroenerģijas izdevumu samaksa) segšana līdz 60 euro mēnesī;

52.2.2. grāmatvedības pakalpojumu samaksa līdz 40 euro mēnesī.

2.3.2. Līdzfinansējums sporta klubam, kurš īsteno veterānu/senioru sportu, paraolimpisko vai pielāgoto sportu Rīgā

53. Līdzfinansējuma mērķis ir veicināt fizisko aktivitāšu pieejamību, veselīgu dzīvesveidu visa mūža garumā. Līdzfinansējums tiek nodrošināts no budžeta programmas 16.16.00. "Konkursi par Rīgas domes finansiālu atbalstu sporta pasākumiem un sporta organizācijām".

54. Uz Līdzfinansējumu var pretendēt sporta klubs, kurš atbilst šādiem nosacījumiem:

54.1. darbojas Pašvaldības administratīvajā teritorijā;

54.2. ir attiecīgās Federācijas biedrs;

54.3. vairāk nekā pusei biedru (fizisko personu) dzīvesvieta ir deklarēta Pašvaldības administratīvajā teritorijā;

54.4. tā darbība ir saistīta ar veterānu sportu, paraolimpisko vai pielāgoto sportu;

54.5. ir iesniegts pieteikums atbilstoši Nolikumam.

55. Līdzfinansējumu piešķir līdz 1500 euro kalendāra gada laikā sporta bāzes nomai treniņu nodarbību nodrošināšanai.

2.4. Līdzfinansējums bērnu un jauniešu nometnēm un brīvā laika aktivitātēm

56. Līdzfinansējuma mērķis ir veicināt iekļaujošu un izaugsmi veicinošu nometņu, izņemot starptautisku nometņu, brīvā laika aktivitāšu un citu darba ar jaunatni norišu pieejamību Pašvaldības izglītības iestāžu izglītojamiem un Pašvaldības administratīvajā teritorijā dzīvesvietu deklarējušiem bērniem un jauniešiem.

57. Līdzfinansējumu piešķir Pasākumiem saskaņā ar Nolikumu šādu konkursu ietvaros:

57.1. nometņu organizēšanas finansēšanas konkurss – no budžeta programmas 16.07.03. "Centralizēto pasākumu īstenošana un pašvaldību savstarpējie norēķini par izglītības pakalpojumiem" apakšprogrammas "Atbalsts NVO nometnēm" finanšu līdzekļiem;

57.2. brīvā laika aktivitāšu konkurss – no budžeta programmas 16.07.03. "Centralizēto pasākumu īstenošana un pašvaldību savstarpējie norēķini par izglītības pakalpojumiem" apakšprogrammas "Atbalsts brīvā laika aktivitātēm" finanšu līdzekļiem.

58. Līdzfinansējumu var piešķirt Pasākumam, kas norisinās:

58.1. Latvijas Republikas teritorijā – Noteikumu 57.1. apakšpunktā noteiktajā konkursā;

58.2. Pašvaldības administratīvajā teritorijā – Noteikumu 57.2. apakšpunktā noteiktajā konkursā.

59. Līdzfinansējuma apmērs vienam Pasākumam:

59.1. līdz 2500 euro, bet ne vairāk kā 70 % no nometnes tāmes, – Noteikumu 57.1. apakšpunktā noteiktajā konkursā;

59.2. līdz 5000 euro, bet ne vairāk kā 95 % no Pasākuma tāmes, – Noteikumu 57.2. apakšpunktā noteiktajā konkursā.

60. Pretendents Līdzfinansējumu var saņemt:

60.1. ne vairāk kā vienai nometnei vienā izglītojamo brīvlaikā, izņemot biedrību "Latvijas Skautu un gaidu centrālā organizācija", kas vienā izglītojamo brīvlaikā var saņemt finansējumu vienai nometnei katrai Rīgas skautu un gaidu vienībai;

60.2. ne vairāk kā divu brīvā laika aktivitāšu Pasākumu īstenošanai kalendārā gada laikā.

61. Uz Līdzfinansējuma saņemšanu var pretendēt ne mazāk kā sešus mēnešus pirms pieteikuma iesniegšanas reģistrēta biedrība vai nodibinājums, kurš uz pieteikuma iesniegšanas brīdi atbilst šādiem nosacījumiem:

61.1. pretendents īsteno darba ar jaunatni, sociālā darba vai izglītojošas aktivitātes Pašvaldības administratīvajā teritorijā;

61.2. Uzņēmumu reģistrā norādītā pretendenta darbības joma ir "Vizuālā māksla", "Mūzika, deja, teātris", "Mūzikas, dejas un teātra atbalsts", "Tautas māksla un nemateriālais mantojums", "Cita izklaides un atpūtas darbība", "Cita kultūras darbība", "Izglītība", "Sabiedrības veselība un veselības izglītība", "Sociālā aizsardzība", "Atbalsts ģimenēm un bērniem", "Vides apziņa", "Kopienas un apkaimes attīstība", "Pilsonisko tiesību un cilvēktiesību aizsardzība", "Brīvprātīgā darba veicināšana", "Jaunatnes biedrība vai nodibinājums", "Sporta apvienība un sporta federācija", "Sporta klubs", "Sporta pasākumu organizēšana", "Sporta izglītība" vai "Kultūras apmaiņa".

62. Līdzfinansējumu piešķir to Pasākumu īstenošanai, kuri vērtēšanas laikā ieguvuši lielāko punktu skaitu. Ja divi vai vairāki pieteikumi ir saņēmuši vienādu punktu skaitu un Pašvaldības kārtējā gada budžetā šim mērķim paredzētais finansējums ir ierobežots, tad šos pieteikumus sarakstā sarindo pēc lielākā saņemto punktu skaita atbilstoši kritērijiem par aktivitāšu pieejamību un daudzveidību.

63. Ar Līdzfinansējumu atbalstāmās izmaksas:

63.1. administratīvie izdevumi (darbinieku atalgojums, telpu un inventāra noma, atlīdzība par citu personu sniegtajiem pakalpojumiem, t. sk. grāmatvedības uzskaites pakalpojumi u. tml.), izņemot Noteikumu 57.1. apakšpunktā noteiktajā konkursā;

63.2. izdevumi, kuri nepieciešami Pasākumu ietvaros īstenoto aktivitāšu un nometņu norisei;

63.3. sabiedrības informēšanas un publicitātes izmaksas.

64. Līdzfinansējumu nepiešķir šādām izmaksām:

64.1. pretendenta pamatlīdzekļu iegādei;

64.2. prēmijām, dāvanām un stimulējošu pasākumu rīkošanai Pasākuma īstenošanā iesaistītajam personālam;

64.3. naudas sodu, līgumsodu, kavējuma procentu samaksai;

64.4. līdzfinansējumam citu Pašvaldības līdzfinansēto Pasākumu īstenošanai.

2.5. Līdzfinansējums jaunatnes organizāciju kapacitātes stiprināšanai

65. Līdzfinansējuma mērķis ir sniegt atbalstu jaunatnes organizāciju un organizāciju, kuras īsteno darbu ar jaunatni, darbībai un attīstībai Pašvaldības administratīvajā teritorijā. Līdzfinansējumu privātpersonām piešķir jaunatnes organizāciju kapacitātes stiprināšanas konkursa ietvaros no budžeta programmas 16.07.03. "Centralizēto pasākumu īstenošana un pašvaldību savstarpējie norēķini par izglītības pakalpojumiem" apakšprogrammas "Atbalsts brīvā laika aktivitātēm" finanšu līdzekļiem.

66. Vienam Pasākumam var piešķirt Līdzfinansējumu līdz 2500 euro, bet ne vairāk kā 95 % no Pasākuma tāmes, saskaņā ar Nolikumu.

67. Pretendents viena konkursa ietvaros var saņemt Līdzfinansējumu ne vairāk kā vienam Pasākumam.

68. Uz Līdzfinansējuma saņemšanu var pretendēt ne mazāk kā sešus mēnešus pirms pieteikuma iesniegšanas reģistrēta biedrība vai nodibinājums, kurš uz pieteikuma iesniegšanas brīdi atbilst šādiem nosacījumiem:

68.1. pretendents īsteno darba ar jaunatni aktivitātes bez maksas Pašvaldības administratīvajā teritorijā;

68.2. Uzņēmumu reģistrā norādītā pretendenta darbības joma ir "Jaunatnes biedrība vai nodibinājums".

69. Līdzfinansējumu piešķir to Pasākumu īstenošanai, kuri vērtēšanas laikā ieguvuši lielāko punktu skaitu. Ja divi vai vairāki pieteikumi ir saņēmuši vienādu punktu skaitu un Pašvaldības kārtējā gada budžetā šim mērķim paredzētais finansējums ir ierobežots, tad šos pieteikumus sarakstā sarindo pēc lielākā saņemto punktu skaita atbilstoši kritērijiem par aktivitāšu pieejamību un daudzveidību.

70. Ar Līdzfinansējumu atbalstāmās izmaksas:

70.1. administratīvie izdevumi (darbinieku atalgojums, telpu un inventāra noma, atlīdzība par citu personu sniegtajiem pakalpojumiem, t. sk. grāmatvedības uzskaites pakalpojumi u. tml.);

70.2. izdevumi, kas nepieciešami Pasākumu ietvaros īstenoto aktivitāšu norisei;

70.3. sabiedrības informēšanas un publicitātes izmaksas.

71. Līdzfinansējumu nepiešķir šādām izmaksām:

71.1. pretendenta pamatlīdzekļu iegādei;

71.2. prēmijām, dāvanām un stimulējošu pasākumu rīkošanai Pasākuma īstenošanā iesaistītajam personālam;

71.3. naudas sodu, līgumsodu, kavējuma procentu samaksai;

71.4. līdzfinansējumam citu Pašvaldības līdzfinansēto projektu īstenošanai.

2.6. Līdzfinansējums Pašvaldībai nozīmīgu sporta, aktīvās atpūtas un darba ar jaunatni Pasākumu īstenošanai

72. Līdzfinansējuma mērķis ir nodrošināt Pašvaldībai nozīmīgu sporta un jaunatnes Pasākumu, kuri tiek īstenoti ar plašu sabiedrības un Pašvaldības iedzīvotāju līdzdalību, īstenošanu. Pasākumam var piešķirt Līdzfinansējumu, nepārsniedzot 150 000 euro kalendārajā gadā, atbilstoši Pašvaldības budžetam un Nolikumam, kas nosaka Līdzfinansējuma piešķiršanas kārtību un kritērijus Pasākuma iedalīšanai attiecīgajā Līdzfinansējuma grupā.

73. Pasākums tiek finansēts no Departamenta budžeta programmām:

73.1. programmas 16.11.00. "Sporta pasākumi" apakšprogrammas "Līdzfinansējums Rīgai nozīmīgu sporta projektu īstenošanai";

73.2. programmas 16.07.03. "Centralizēto pasākumu īstenošana un pašvaldību savstarpējie norēķini par izglītības pakalpojumiem" apakšprogrammas "Atbalsts brīvā laika aktivitātēm".

74. Pieteikumu Līdzfinansējumam var iesniegt, ja Pasākums neatbilst Noteikumu 12.1., 12.2., 12.3., 12.4. un 12.5. apakšpunktā noteiktajiem Līdzfinansējuma veidiem.

75. Ja Līdzfinansējums ir kvalificējams kā komercdarbības atbalsts, tad Nolikumā tiek noteikti de minimis atbalsta piešķiršanas nosacījumi.

76. Līdzfinansējums var tikt piešķirts Pasākumam, kas atbilst vismaz vienam turpmāk norādītajam nosacījumam:

76.1. par Pasākuma organizēšanu ir noslēgts sadarbības līgums ar Pašvaldību;

76.2. līdzīga rakstura un apjoma Pasākums ir bijis īstenots Rīgā vismaz divas reizes pēdējo piecu gadu laikā;

76.3. Pasākuma organizētāja sporta veida komanda vismaz trīs reizes pēdējo 10 gadu laikā ir ieguvusi nacionālā čempiona pieaugušajiem titulu;

76.4. Pasākuma organizētāja sporta veida komanda ir kvalificējusies dalībai Eiropas sporta spēļu līgu pamatturnīros.

77. Līdzfinansējuma apmērs atkarībā no Pasākuma Līdzfinansējuma grupas:

77.1. "A" grupa – līdz 150 000 euro, bet nepārsniedzot 70 % no Pasākuma kopējās tāmes;

77.2. "B" grupa – līdz 50 000 euro, bet nepārsniedzot 70 % no Pasākuma kopējās tāmes;

77.3. "C" grupa – līdz 12 000 euro, bet nepārsniedzot 90 % no Pasākuma kopējās tāmes.

78. Pretendenta pieteikums tiek izvērtēts saskaņā ar šādiem kritērijiem:

78.1. Pasākums veicina Rīgas atpazīstamību nacionālā, reģionālā un Eiropas mērogā;

78.2. Pasākumā piedalās ne mazāk kā 1200 dalībnieku;

78.3. Pasākumam ir plaša pieejamība – Pasākumā var piedalīties ikviens Rīgas iedzīvotājs un 70 % no Pasākuma programmas paredzētas Rīgas iedzīvotājiem, vai Pasākuma īstenotāja apsaimniekošanā esošajā objektā tiek nodrošinātas brīvā laika aktivitātes bērniem un jauniešiem un/vai Pasākums ir pieejams mērķa/riska grupai bez maksas;

78.4. Pasākums ir unikāls Projekta organizētāja autorprojekts;

78.5. Pasākums tiek paredzēts personām ar īpašām vajadzībām vai Pasākums ir vērsts uz specifisku mērķa/riska grupu;

78.6. Pasākumu nodrošina organizācija, kurai ir specifiskas zināšanas, pieredze un resursi atbilstošas darbības nodrošināšanai un/vai darbam ar konkrēto mērķa/riska grupu;

78.7. Pasākumā ir pārstāvētas ne mazāk kā astoņas valstis;

78.8. Pasākums nodrošina sporta mantojuma saglabāšanu, nodrošinot sabiedrības izglītošanu, sporta izglītojošās programmas u. tml.;

78.9. Pasākums notiek olimpiskajos un paraolimpiskajos sporta veidos;

78.10. Pasākums ir īstenots iepriekš ne mazāk kā piecus gadus, nemainot organizētāju;

78.11. Pasākums tiek īstenots jomās, kurās pašvaldības izglītības iestādēs tiek īstenotas interešu izglītības un/vai profesionālās ievirzes sporta izglītības programmas;

78.12. ar Pasākumu tiek īstenoti izglītojoši pasākumi, tajā skaitā jauniešu neformālās izglītības programmas vai brīvprātīgā darba programmas;

78.13. Pasākums ir iekļauts attiecīgās valstī atzītās sporta federācijas kalendārā un starptautiskās federācijas kalendārā;

78.14. Pasākums nodrošina plašu publicitāti plašsaziņas līdzekļos, tajā skaitā televīzijā, tīmekļvietnēs vai sociālo tīklu kontos, un ne mazāk kā 10 000 personu lielas auditorijas sasniedzamību.

79. Pasākums tiek iedalīts:

79.1. Līdzfinansējuma "A" grupā, ja tas atbilst vismaz septiņiem Noteikumu 78. punktā noteiktajiem kritērijiem;

79.2. Līdzfinansējuma "B" grupā, ja tas atbilst vismaz pieciem Noteikumu 78. punktā noteiktajiem kritērijiem;

79.3. Līdzfinansējuma "C" grupā, ja tas atbilst vismaz trijiem Noteikumu 78. punktā noteiktajiem kritērijiem.

80. Līdzfinansējumu nepiešķir šādām izmaksām:

80.1. inventāra un pamatlīdzekļu iegādei;

80.2. Pasākuma organizētāja darbinieku darba algām (izņemot Pasākuma, kas atbalstīts saskaņā ar Noteikumu 76.3. un 76.4. apakšpunktā noteikto nosacījumu), prēmijām, pabalstiem, naudas balvām, dāvinājumam vai citiem materiāli stimulējošiem pasākumiem;

80.3. Pasākuma organizētāja darbinieku komandējumiem (izņemot Pasākuma, kas atbalstīts saskaņā ar Noteikumu 76.3. un 76.4. apakšpunktā noteikto nosacījumu);

80.4. naudas sodu, līgumsodu un kavējuma procentu samaksai;

80.5. procentu maksājumiem, zaudējumu atlīdzības un parādu dzēšanai;

80.6. izdevumiem, kas jau ir segti no citām Pašvaldības budžeta programmām.

2.7. Līdzfinansējums citu sporta un darba ar jaunatni Pasākumu īstenošanai

81. Līdzfinansējuma mērķis ir nodrošināt atbalstu iepriekš neplānotu, taču Pašvaldībai nozīmīgu sporta un darba ar jaunatni bezmaksas Pasākumu īstenošanai Pašvaldības administratīvajā teritorijā, uz kuriem nav attiecināmi Noteikumu 12.1., 12.2., 12.3., 12.4., 12.5. un 12.6. apakšpunktā noteiktie Līdzfinansējuma veidi. Līdzfinansējumu piešķir no Departamenta budžeta programmas 16.07.03. "Centralizēto pasākumu īstenošana un pašvaldību savstarpējie norēķini par izglītības pakalpojumiem" apakšprogrammas "Finanšu līdzekļu rezerve izglītības, kultūras un sporta projektiem" un apakšprogrammas "Karjeras izglītības atbalsts Rīgas vispārizglītojošām skolām" finanšu līdzekļiem.

82. Līdzfinansējuma apmērs tiek noteikts ne lielāks kā 70 % apmērā no Pasākuma tāmes un ne vairāk kā 5000 euro atbilstoši Pašvaldības budžetā šim mērķim apstiprinātajam finansējumam un Nolikumam, kas nosaka Līdzfinansējuma piešķiršanas kārtību.

83. Līdzfinansējums var tikt piešķirts Pasākumam, kas atbilst vismaz diviem turpmāk norādītājiem nosacījumiem:

83.1. Pasākums ir inovatīvs un veidots atbilstoši labas prakses standartiem;

83.2. Pasākumam ir individuāls raksturs un tas uzskatāms par autorprojektu;

83.3. Pasākuma īstenošanā tiks iesaistīti eksperti un nozares profesionāļi;

83.4. Pasākumam ir būtiska pozitīva ietekme sporta un/vai jaunatnes nozarē;

83.5. Pasākuma rezultāti būs publiski pieejami un izmantojami arī pēc Pasākuma.

84. Līdzfinansējumu nepiešķir šādām izmaksām:

84.1. inventāra un pamatlīdzekļu iegādei;

84.2. Pasākuma rīkotāju darbinieku darba algām, prēmijām, pabalstiem, naudas balvām, dāvinājumam vai citiem materiāli stimulējošiem pasākumiem;

84.3. Pasākuma rīkotāja darbinieku komandējumiem;

84.4. naudas sodu, līgumsodu un kavējuma procentu samaksai;

84.5. procentu maksājumiem, zaudējumu atlīdzības un parādu dzēšanai;

84.6. izdevumiem, kuri jau ir segti no citām Pašvaldības budžeta programmām.

3. Komisijas lēmuma apstrīdēšanas kārtība, izpildes kontrole un informācijas pieejamības nodrošināšana

85. Komisijas lēmumu var apstrīdēt pie Rīgas domes priekšsēdētāja.

86. Pamatojoties uz Komisijas lēmumu par Līdzfinansējuma piešķiršanu, Departaments un pretendents slēdz finansēšanas līgumu par Līdzfinansējuma piešķiršanas, izlietošanas un atskaišu iesniegšanas kārtību.

87. Slēdzot finansēšanas līgumu, Departaments nodrošina komercdarbības atbalsta izslēdzošo nosacījumu un de minimis atbalsta nosacījumu uzraudzību. Tiesības saņemt de minimis atbalstu pretendents iegūst finansēšanas līguma abpusējas parakstīšanas dienā.

88. Līdzfinansējuma saņēmējam ir pienākums:

88.1. sadarboties ar Pašvaldību sabiedrības līdzdalības un aktīvās atpūtas sekmēšanai;

88.2. iesniegt pārskatu par Līdzfinansējuma izlietojumu un finansēšanas līgumā noteiktajā kārtībā iesniegt Līdzfinansējuma izlietojuma pārskatu, t. sk. uzrādīt grāmatvedības pamatojuma dokumentus;

88.3. atmaksāt saņemto Līdzfinansējumu vai tā daļu, ja tas saņemts, sniedzot nepatiesu vai nepilnīgu informāciju vai nepaziņojot par apstākļiem, kuri ietekmē tiesības uz Līdzfinansējuma saņemšanu;

88.4. atmaksāt saņemtā Līdzfinansējuma daļu, kura izlietota, neievērojot finansēšanas līguma nosacījumus.

89. Ja Līdzfinansējums netiek izlietots iepriekš paredzētajiem mērķiem, netiek izlietots vispār vai tiek izlietots daļēji, tad tā saņēmējs atmaksā Pašvaldībai neizlietoto Līdzfinansējuma daļu vai neatbilstoši piešķiršanas mērķim izlietoto Līdzfinansējumu finansēšanas līgumā noteiktajā kārtībā.

90. Ja Līdzfinansējuma saņēmējs Noteikumu 88.3., 88.4. apakšpunktā vai 89. punktā noteiktajos gadījumos neatmaksā saņemto finansējumu, Pašvaldība uzsāk piespiedu izpildi normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā.

Rīgas domes priekšsēdētājs M. Staķis

 

Paskaidrojuma raksts
Rīgas domes 2022. gada 23. februāra saistošajiem noteikumiem Nr. 123 "Par pašvaldības atbalstu sporta, aktīvās atpūtas un darba ar jaunatni projektu īstenošanai Rīgā"

1. Īss saistošo noteikumu satura izklāsts

Saistošie noteikumi "Par pašvaldības atbalstu sporta, aktīvās atpūtas un darba ar jaunatni projektu īstenošanai Rīgā" nosaka kārtību, kādā Rīgas valstspilsētas pašvaldība (turpmāk – Pašvaldība) atbalsta un piešķir finanšu līdzekļus (turpmāk – Līdzfinansējums) privātpersonām sporta, aktīvās atpūtas un darba ar jaunatni projektu īstenošanai Rīgā.

Saistošie noteikumi nosaka prasības Līdzfinansējuma saņēmējiem, Līdzfinansējuma veidu un apmēru, Līdzfinansējuma piešķiršanas un atmaksas kārtību.

2. Saistošo noteikumu nepieciešamības pamatojums

Atbilstoši likuma "Par pašvaldībām" 3. pantam pašvaldība savas funkcijas pilda, ievērojot attiecīgās administratīvās teritorijas iedzīvotāju intereses. Gan Pašvaldība, gan nevalstiskās organizācijas kā pasākumu organizatori (t. sk. sporta federācijas, sporta klubi, privātās sporta izglītības iestādes, jaunatnes organizācijas u. c.) ir ieinteresēti nodrošināt iedzīvotājiem daudzveidīgu sporta, aktīvās atpūtas, darba ar jaunatni pasākumu pieejamību, kā arī kvalitatīvas sporta izglītības iegūšanas iespējas.

Lai pilnvērtīgāk nodrošinātu savu funkciju īstenošanu, piemēram, likuma "Par pašvaldībām" 15. panta pirmās daļas 4. un 6. punktā noteikto pašvaldības autonomo funkciju – gādāt par iedzīvotāju izglītību, t. sk. organizatoriska un finansiāla palīdzība izglītības iestādēm un izglītības atbalsta iestādēm u. c., kā arī veicināt iedzīvotāju veselīgu dzīvesveidu un sportu –, Pašvaldība ir ieinteresēta sadarboties ar pasākumu organizatoriem. Minētajās pašvaldības funkcijās ietilpst pārvaldes uzdevumi, kuri saistīti ar finansiālā atbalsta sniegšanu sporta, aktīvās atpūtas un darbā ar jaunatni iesaistītajām organizācijām, ņemot vērā, ka viens no instrumentiem, kā var motivēt privātpersonas līdzdalībai pašvaldības procesos, ir finansiāla atbalsta sniegšana, vienlaikus veicinot arī minēto organizāciju kapacitāti.

Saistošo noteikumu uzdevums ir reglamentēt Līdzfinansējuma (atbalsta finansējuma) piešķiršanas kārtību sporta, aktīvās atpūtas un darba ar jaunatni pasākumu organizatoriem, kas vērtējama kā pašvaldības brīvprātīgā iniciatīva. Likuma "Par pašvaldībām" 12. pantā noteikts, ka pašvaldības administratīvās teritorijas iedzīvotāju interesēs var brīvprātīgi īstenot savas iniciatīvas ikvienā jautājumā, ja tas nav Saeimas, Ministru kabineta, ministriju, citu valsts pārvaldes iestāžu, tiesas vai citu pašvaldību kompetencē vai arī ja šāda darbība nav aizliegta ar likumu. Pašvaldība brīvprātīgās iniciatīvas var īstenot, pamatojoties uz tiesību normu – pašvaldības saistošajiem noteikumiem.

Saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 43. panta trešo daļu, lai nodrošinātu pašvaldības autonomo funkciju un brīvprātīgo iniciatīvu izpildi, pašvaldības dome ir tiesīga izdot saistošos noteikumus.

3. Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz pašvaldības budžetu

Attiecīgie Līdzfinansējuma veidi tiek piešķirti no Pašvaldības budžeta programmu 16.16.00. "Konkursi par Rīgas domes finansiālu atbalstu sporta pasākumiem un sporta organizācijām", 16.11.00. "Sporta pasākumi", 16.07.03. "Centralizēto pasākumu īstenošana un pašvaldību savstarpējie norēķini par izglītības pakalpojumiem" apakšprogrammas "Atbalsts NVO nometnēm" finanšu līdzekļiem, 16.07.03. "Centralizēto pasākumu īstenošana un pašvaldību savstarpējie norēķini par izglītības pakalpojumiem" apakšprogrammas "Atbalsts brīvā laika aktivitātēm", 16.07.03. "Centralizēto pasākumu īstenošana un pašvaldību savstarpējie norēķini par izglītības pakalpojumiem" apakšprogrammas "Finanšu līdzekļu rezerve izglītības, kultūras un sporta projektiem" un apakšprogrammas "Karjeras izglītības atbalsts Rīgas vispārizglītojošām skolām" finanšu līdzekļiem.

Saistošajos noteikumos paredzētā Līdzfinansējuma piešķiršana tiek realizēta Pašvaldības kārtējā gada budžetā piešķirto līdzekļu ietvaros.

4. Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā

Līdzfinansējuma piešķiršana valstspilsētas, valsts un starptautiska līmeņa sporta sacensību organizēšanai, Rīgas sportistu dalībai sacensībās, aktīvās atpūtas un darba ar jaunatni pasākumu organizēšanai Pašvaldības administratīvajā teritorijā sekmē iedzīvotāju iesaistīšanos sporta un aktīvās atpūtas pasākumos, palielina sporta izglītības pieejamību un arī pozitīvi ietekmē ekonomikas attīstību, ko apliecina pētījumi un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) aprēķini par sporta sacensību norises ietekmi uz ekonomiku, t. sk. uz valsts budžeta ieņēmumiem.

Attiecībā uz saistošajos noteikumos ietverto līdzfinansējumu izvērtēta valsts atbalsta regulējuma ietekme. Komercdarbības atbalsta kontroles likuma 5. pantā ir noteikts, ka saskaņā ar Līguma par Eiropas Savienības darbību 107. panta 1. punktā un citos Eiropas Savienības aktos noteikto, lai finansiālo palīdzību komercdarbības veicināšanai uzskatītu par komercdarbības atbalstu komercsabiedrībai, tai jāatbilst visām šīm pazīmēm:

– 1. pazīme: līdzfinansējums (atbalsts) tiek sniegts no publiskiem līdzekļiem (valsts vai pašvaldības);

– 2. pazīme: saņemot līdzfinansējumu (atbalstu), atbalsta saņēmējs iegūst ekonomiskas priekšrocības, kādas nevarētu iegūt tirgus apstākļos vai tad, ja komercdarbības atbalsts netiktu sniegts;

– 3. pazīme: līdzfinansējums (atbalsts) ir selektīvs pēc sava rakstura;

– 4. pazīme: līdzfinansējums (atbalsts) ietekmē tirdzniecību un izkropļo konkurenci Eiropas Savienības iekšējā tirgū.

Saistošo noteikumu 12. punktā paredzēti šādi Līdzfinansējuma veidi:

"12.1. Līdzfinansējums sportistiem, atsevišķiem komandas dalībniekiem un komandām dalībai sacensībās;

12.2. Līdzfinansējums sporta organizācijām sacensību un sporta Pasākumu īstenošanai;

12.3. Līdzfinansējums sporta organizācijām kapacitātes stiprināšanai;

12.4. Līdzfinansējums bērnu un jauniešu nometnēm un brīvā laika aktivitātēm;

12.5. Līdzfinansējums jaunatnes organizācijām kapacitātes stiprināšanai;

12.6. Līdzfinansējums Pašvaldībai nozīmīgu sporta, aktīvās atpūtas un darba ar jaunatni Pasākumu īstenošanai;

12.7. Līdzfinansējums citu sporta un darba ar jaunatni Pasākumu īstenošanai."

Saistošo noteikumu:

a) 2.1.1. apakšnodaļā noteiktais Līdzfinansējums (atbalsts) paredzēts Rīgas izlases sportistiem, kas neatbilst profesionāla sportista regulējumam Sporta likuma un Eiropas Savienības Komisijas 2014. gada 17. jūnija Regulas Nr. 651/2014, ar ko noteiktas atbalsta kategorijas atzīst par saderīgām ar iekšējo tirgu, piemērojot Līguma 107. un 108. pantu, 2. panta 143. punkta izpratnē. Atbalstam pieteikumu iesniedz Latvijā atzītas sporta federācijas. Līdzfinansējuma piešķiršana nerada ietekmi uz tirdzniecību un konkurenci Eiropas Savienības iekšējā tirgū, tādējādi uz to nav attiecināma komercdarbības atbalsta 4. pazīme;

b) 2.1.2. apakšnodaļā noteiktais līdzfinansējums (atbalsts) paredzēts Latvijā atzītām sporta federācijām, lai nodrošinātu labāko Rīgas sportistu un sporta komandu dalību nozīmīgās starptautiskās sacensībās, pasaules un Eiropas čempionātos, kuros piedalās sportisti no vismaz divām valstīm (izņemot komercsacensībās, kas rīkotas ar mērķi sportistiem vai sporta klubiem gūt ienākumus). Atbalsts paredzēts sportistiem, kas neatbilst profesionāla sportista regulējumam Sporta likuma un Eiropas Savienības Komisijas 2014. gada 17. jūnija Regulas Nr. 651/2014, ar ko noteiktas atbalsta kategorijas atzīst par saderīgām ar iekšējo tirgu, piemērojot Līguma 107. un 108. pantu, 2. panta 143. punkta izpratnē. Atbalsta sniegšana valsts izlašu sportistu sagatavošanai un dalībai oficiālās valsts izlašu sporta sacensībās nav uzskatāma par komercdarbības atbalstu. Līdzfinansējums piešķirts saistībā ar Latvijas sporta izlašu spēlētāju sagatavošanos dalībai un dalību pasaules čempionātos un olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīros (t. sk. sedzot dalības maksas, ceļa, viesnīcas, spēlētāju apdrošināšanas u. c. saistītās izmaksas), kā arī tas saistīts ar Latvijas izlašu sacensību sezonas turpināšanu, jo minētie izdevumi tiešā veidā ir saistīti ar valsts (Latvijas izlašu) dalību starptautiskajās sacensībās. Šajā gadījumā sacenšas valstis un to izlašu sportisti un netiek radīta ietekme uz tirdzniecību un konkurenci, tādējādi uz to nav attiecināma komercdarbības atbalsta 4. pazīme. Atbalsts nav kvalificējams kā atbalsts profesionālajam sportam, jo atbalsts tiek sniegts Latvijas izlases sportistu sagatavošanai un dalībai sacensībās, kas nav komercsacensības, tieši Latvijas izlases sastāvā. Atbalsta sniegšana nevalstisko sporta organizāciju darbībai, kā arī sportistu sagatavošanai un dalībai starptautiskajās sporta sacensībās tiešā veidā ir saistīta ar valsts politikas īstenošanu sporta nozarē;

c) 2.2.1. apakšnodaļā noteiktais Līdzfinansējums (atbalsts) paredzēts Latvijā atzītām sporta federācijām, kuras organizē pasaules čempionātus un Eiropas čempionātus, nozīmīgas un starptautiskas sporta sacensības, izņemot komercsacensības, kas rīkotas ar mērķi sportistiem vai sporta klubiem gūt ienākumus, Pašvaldības administratīvajā teritorijā. Pasākumiem ir lokāls raksturs, proti, finansiālā atbalsta sniegšana sporta federācijām ar sporta sacensību organizēšanu saistīto izdevumu segšanai nerada konkurences kropļojumu Eiropas Savienības līmenī, jo konkrēto sporta sacensību rīkošanas tiesības attiecīgajai sacensību sezonai ir piešķirtas, paredzot, ka sacensības ir iekļautas attiecīgā sporta veida starptautiskās sporta federācijas un Latvijas sporta federācijas kalendārā. Turklāt sacensību organizēšanas tiesības ir piešķīrusi neatkarīga trešā puse (attiecīgā sporta veida starptautiskā un Latvijas sporta federācija), tāpēc citas valstis (sacensību norises vietas), kuras nav iekļautas attiecīgā sporta veida starptautisko sporta sacensību kalendārā konkrētajai sacensību sezonai, nevar organizēt šāda veida sporta sacensības, un šādās sacensībās sacenšas tikai valstis, nevis sporta klubi kā saimnieciskās darbības veicēji. Līdzfinansējuma piešķiršana Eiropas čempionātu un kausa izcīņas, pasaules čempionātu un kausa izcīņas posmu attiecīgajā sporta veidā organizēšanai (t. sk. licences iegādei, naudas balvu fonda daļas samaksai u. tml.) vienlaikus neatbilst visām Komercdarbības atbalsta kontroles likuma 5. pantā noteiktajām pazīmēm, tādējādi minētais atbalsts nav uzskatāms par komercdarbības atbalstu;

d) 2.2.2. apakšnodaļā noteiktais Līdzfinansējums (atbalsts) paredzēts nevalstiskām sporta organizācijām bērnu un jauniešu sporta sacensību, izņemot komercsacensību, kas rīkotas ar mērķi nevalstiskajām organizācijām gūt ienākumus, organizēšanai Pašvaldības administratīvajā teritorijā. Sacensībās sacenšas sportisti kā fiziskas personas vai sporta organizācijas, kas nav uzskatāmas par saimnieciskās darbības veicējiem; sacensībās startē Rīgas sportisti, kas nav profesionāli sportisti Sporta likuma un Eiropas Savienības Komisijas 2014. gada 17. jūnija Regulas Nr. 651/2014, ar ko noteiktas atbalsta kategorijas atzīst par saderīgām ar iekšējo tirgu, piemērojot Līguma 107. un 108. pantu, 2. panta 143. punkta izpratnē. Nevalstiskās sporta organizācijas (biedrības) darbojas to statūtos noteikto sabiedriskā labuma mērķu (konkrētā sporta veida attīstības veicināšana Latvijā) sasniegšanai un to darbībai pamatā ir vietēja ietekme, proti, to pamata mērķauditorija ir attiecīgā sporta veida bērnu un jaunatnes un tautas sporta attīstīšana vietējā līmenī, un tikai salīdzinoši neliela daļa augstas klases sportistu (Latvijas izlases sportistu) junioru vecumā ir saistīti ar sportu starptautiskā līmenī. Sporta federācijas biedri ir tikai Latvijā reģistrētas juridiskas personas (sporta klubi), kas apvieno Latvijas iedzīvotājus, vai arī Latvijā reģistrētas sporta izglītības iestādes. Līdzfinansējums paredzēts sacensību rīkošanai, izņemot komercsacensības, kas rīkotas ar mērķi sportistiem vai sporta klubiem gūt ienākumus, tādējādi uz to nav attiecināma komercdarbības atbalsta 4. pazīme;

e) 2.2.3. apakšnodaļā noteiktais Līdzfinansējums (atbalsts) paredzēts nevalstiskām sporta organizācijām ar mērķi atbalstīt sporta aktivitāšu norisi Pašvaldības administratīvās teritorijas dažādās apkaimēs, piedāvājot iespēju iedzīvotājiem bez maksas aktīvi iesaistīties regulārās sporta aktivitātēs. Ņemot vērā, ka pasākumi ir pieejami bez maksas un tiem ir lokāls raksturs, šādu pasākumu organizēšana nav kvalificējama kā pretendenta saimnieciskā darbība un visu četru komercdarbības atbalsta pazīmju pastāvēšana nav jāvērtē;

f) 2.3.1. apakšnodaļā noteiktais Līdzfinansējums (atbalsts) paredzēts akreditētu sporta izglītības iestāžu, kuras darbojas Pašvaldības administratīvajā teritorijā, dibinātājiem profesionālās ievirzes sporta izglītības programmu īstenošanas atbalstam. Pasākumiem ir lokāls raksturs, proti, finansiālā atbalsta sniegšana ar sporta izglītību saistīto izdevumu segšanai Pašvaldības administratīvajā teritorijā nerada konkurences kropļojumu Eiropas Savienības līmenī;

g) 2.3.2. apakšnodaļā noteiktais Līdzfinansējums (atbalsts) paredzēts sporta klubiem (biedrībām, kuras savu darbību īsteno Pašvaldības administratīvajā teritorijā un apvieno fiziskas un juridiskas personas, lai īstenotu attiecīgas mērķauditorijas intereses noteiktā sporta veidā un veicinātu tā attīstību) veterānu/senioru, paraolimpiskā vai pielāgotā sporta sacensību organizēšanai. Līdzfinansējums paredzēts sporta organizācijām, kas nav uzskatāmas par saimnieciskās darbības veicējiem;

h) 2.4. apakšnodaļā noteiktais Līdzfinansējums (atbalsts) paredzēts biedrībām un nodibinājumiem, kuras organizē iekļaujošas un izaugsmi veicinošas nometnes bērniem un jauniešiem (izņemot starptautiskas nometnes), brīvā laika aktivitātes un citus darba ar jaunatni pasākumus Pašvaldības izglītības iestāžu izglītojamiem un Pašvaldības administratīvajā teritorijā dzīvesvietu deklarējušiem bērniem un jauniešiem. Šādu pasākumu organizēšanai saistīto izdevumu segšana nerada konkurences kropļojumu Eiropas Savienības līmenī, jo līdzfinansējums ir paredzēts pasākumiem, kuriem ir lokāls un sabiedriski nozīmīgs vai sociāls raksturs un nav komerciāla mērķa;

i) 2.5. apakšnodaļā noteiktais Līdzfinansējums (atbalsts) paredzēts biedrībām un nodibinājumiem, kuri īsteno darbu ar jaunatni, darbībai un attīstībai Pašvaldības administratīvajā teritorijā. Nevalstiskās sporta organizācijas (biedrības) darbojas to statūtos noteikto sabiedriskā labuma mērķu (konkrētā sporta veida attīstības veicināšana Latvijā) sasniegšanai un to darbības pamatā ir vietēja ietekme, proti, to pamata mērķauditorija ir attiecīgā sporta veida bērnu un jaunatnes un tautas sporta attīstīšana lokālā līmenī. Ņemot vērā, ka pasākumi ir pieejami bez maksas, šādu pasākumu organizēšana nav kvalificējama kā pretendenta saimnieciskā darbība un visu četru komercdarbības atbalsta pazīmju pastāvēšana nav jāvērtē;

j) 2.6. apakšnodaļā noteiktais Līdzfinansējums (atbalsts) paredzēts juridiskām personām Pašvaldībai nozīmīgu sporta un jaunatnes Pasākumu rīkošanai, uz kuriem nav attiecināmi saistošo noteikumu 12.1., 12.2., 12.3., 12.4. un 12.5. apakšpunktā noteiktie Līdzfinansējuma veidi un kuri tiek īstenoti ar plašu sabiedrības un Pašvaldības iedzīvotāju līdzdalību un kļuvuši par ikgadēju Rīgas tradīciju.

Atsevišķos gadījumos 2.6. apakšnodaļā paredzētais Līdzfinansējums var tikt piešķirts pretendentam, kas uzskatāms par saimnieciskās darbības veicēju komercdarbības atbalsta regulējuma izpratnē, piemēram, piešķirot līdzfinansējumu komercsabiedrībai šādiem mērķiem – "Rimi" Rīgas maratonam, velomaratonam, Krastu mačiem u. c. pasākuma vietas, inventāra nomas izmaksu, policijas, pasākuma vietas norobežošanas un apsardzes pakalpojumu, pasākumā iesaistītā personāla atlīdzības izmaksu segšanai u. tml., attiecīgi var pastāvēt visas četras komercdarbības atbalsta pazīmes, tāpēc jāpiemēro de minimis atbalsta regulas nosacījumi.

Saskaņā ar Eiropas Savienības Komisijas 2013. gada 18. decembra Regulu Nr. 1407/2013 par Līguma par Eiropas Savienības darbību 107. un 108. panta piemērošanu de minimis atbalstam (Eiropas Savienības Oficiālais Vēstnesis, 2013. gada 24. decembris, Nr. L352/1) (turpmāk – de minimis regula) paredzēts atbrīvojums no valsts atbalsta sniegšanas paziņošanas, ja vienotam uzņēmumam piešķirtais finansējums jebkurā triju fiskālo gadu periodā nepārsniedz 200 000 euro. Uz 2.3. apakšnodaļā noteikto Līdzfinansējumu attiecas de minimis regulas 3. panta 1. un 2. punkta prasības jeb neviena līdzfinansējuma maksimālais apmērs nepārsniedz 200 000 euro. Šajā gadījumā informācija par Līdzfinansējuma piešķiršanu, pastāvot visām Komercdarbības atbalsta kontroles likuma 5. pantā noteiktajām valsts atbalsta pazīmēm, ir jāreģistrē, ievērojot Ministru kabineta 2018. gada 21. novembra noteikumus Nr. 715 "Noteikumi par de minimis atbalsta uzskaites un piešķiršanas kārtību un de minimis atbalsta uzskaites veidlapu paraugiem".

Ņemot vērā, ka 2.7. apakšnodaļā noteiktais Līdzfinansējums atsevišķos gadījumos var tikt kvalificēts kā komercdarbības atbalsts, tad Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta izdotajā nolikumā (turpmāk – Nolikums) tiks noteikti komercdarbības atbalsta kritēriji, šo kritēriju vērtēšanas kārtība un de minimis atbalsta piešķiršanas nosacījumi. Maksimālo līdzfinansējuma summu saimnieciskās darbības veicējam noteiks saskaņā ar de minimis regulu. Gala termiņš lēmumam par de minimis atbalsta piešķiršanu ir 2024. gada 30. jūnijs;

k) 2.7. apakšnodaļā noteiktais Līdzfinansējums (atbalsts) paredzēts juridiskām personām sporta un darba ar jaunatni pasākumu, uz kuriem nav attiecināmi saistošo noteikumu 12.1., 12.2., 12.3., 12.4., 12.5. un 12.6. apakšpunktā noteiktie Līdzfinansējuma veidi, īstenošanai Pašvaldības administratīvajā teritorijā. Līdzfinansējums paredzēts juridiskām personām (biedrībām, nodibinājumiem un komercsabiedrībām) tādu pasākumu īstenošanai, kuri tiek īstenoti bez maksas. Ņemot vērā, ka pasākumi ir pieejami bez maksas, šādu pasākumu organizēšana nav kvalificējama kā pretendenta saimnieciskā darbība un visu četru komercdarbības atbalsta pazīmju pastāvēšana nav jāvērtē.

5. Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz administratīvajām procedūrām

Saistošie noteikumi paredz administratīvas procedūras privātpersonām (biedrībām, nodibinājumiem un citām juridiskām personām), kas vēlas saņemt Līdzfinansējumu sporta, aktīvās atpūtas un jaunatnes pasākumu organizēšanai.

Saistošie noteikumi paredz, ka administratīvās procedūras tiek noteiktas Nolikumā. Nolikumā tiek noteikti komercdarbības atbalsta izslēdzošie kritēriji vai komercdarbības atbalsta nosacījumi (kur tas ir attiecināms) un šo kritēriju vērtēšanas kārtība, kā arī de minimis atbalsta piešķiršanas nosacījumi. Nolikumu saskaņo Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komiteja.

Nolikumā ietveramo un regulējamo jautājumu loks definēts saistošajos noteikumos.

Saistošie noteikumi paredz, ka komisijas lēmumu var apstrīdēt pie Rīgas domes priekšsēdētāja, bet Rīgas domes priekšsēdētāja lēmumu var pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā saskaņā ar Administratīvā procesa likumu.

Atbilstoši Administratīvā procesa likuma 1. panta otrajai daļai, 81. panta pirmajai daļai, Valsts pārvaldes iekārtas likuma 7. panta piektajai un septītajai daļai Rīgas domes priekšsēdētājs var pildīt augstākās iestādes funkcijas; funkcionālā padotība tiks realizēta pārraudzības formā.

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām

Ir veiktas konsultācijas ar Latvijas Sporta federāciju padomi un citām sporta un jaunatnes organizācijām.

Rīgas domes priekšsēdētājs M. Staķis

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!