• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Aizkraukles novada domes 2021. gada 17. novembra saistošie noteikumi Nr. 2021/22 "Par interešu izglītības un pieaugušo neformālās izglītības programmu licencēšanas kārtību". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 1.04.2022., Nr. 65 https://www.vestnesis.lv/op/2022/65.4

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Aizkraukles novada domes saistošie noteikumi Nr. 2022/5

Par bērnu reģistrācijas, uzņemšanas un atskaitīšanas kārtību Aizkraukles novada pašvaldības izglītības iestādēs, kurās īsteno pirmsskolas izglītības programmas

Vēl šajā numurā

01.04.2022., Nr. 65

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Aizkraukles novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 2021/22

Pieņemts: 17.11.2021.

OP numurs: 2022/65.4

2022/65.4
RĪKI

Aizkraukles novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 4 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Aizkraukles novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 2021/22

Aizkrauklē 2021. gada 17. novembrī

Par interešu izglītības un pieaugušo neformālās izglītības programmu licencēšanas kārtību

APSTIPRINĀTI
ar Aizkraukles novada domes
2021. gada 17. novembra sēdes lēmumu Nr. 455
(prot. Nr. 18, 21. p.)

PRECIZĒTI
ar Aizkraukles novada domes
2022. gada 17. marta sēdes lēmumu Nr. 123
(prot. Nr. 6, 5. p.)

Izdoti, pamatojoties uz Izglītības likuma
17. panta trešās daļas 16. punktu,
46. panta piekto daļu un 47. panta trešo daļu

I. Vispārīgie jautājumi

1. Saistošie noteikumi (turpmāk – noteikumi) nosaka kārtību, kādā Aizkraukles novada pašvaldība (turpmāk – pašvaldība) īsteno pašvaldības kompetenci – izsniegt licences juridiskām un fiziskām personām (turpmāk – licences pieprasītājs, izņemot valsts un pašvaldības izglītības iestādes), interešu un pieaugušo neformālās izglītības programmu (turpmāk – izglītības programma) īstenošanai.

2. Noteikumi nosaka iesniegto izglītības programmu licencēšanas dokumentu izvērtēšanas kārtību, lēmuma par licences izsniegšanas, licences termiņa pagarināšanas, licences pārreģistrācijas, licences izsniegšanas atteikuma vai licences anulēšanu pieņemšanas kārtību.

3. Noteikumos noteikto izglītības programmu licencēšanu nodrošina Aizkraukles novada domes izveidota Interešu izglītības un pieaugušo neformālās izglītības programmu licencēšanas komisija (turpmāk – Komisija).

II. Licencēšanas komisija un tās kompetence

4. Licenci interešu izglītības programmu īstenošanai un pieaugušo neformālās izglītības programmu īstenošanai (3. pielikums) izsniedz Aizkraukles novada pašvaldības (turpmāk tekstā – pašvaldība) domes izveidota Interešu un pieaugušo neformālās izglītības programmu licencēšanas komisija.

5. Komisija:

5.1. veic izskaidrojošo darbu par interešu izglītības un pieaugušo neformālās izglītības programmu licencēšanu;

5.2. izskata iesniegtos dokumentus;

5.3. pārbauda iesniegto dokumentu atbilstību spēkā esošo normatīvo aktu prasībām;

5.4. pieņem lēmumu par:

5.4.1. licences izsniegšanu;

5.4.2. atteikumu izsniegt licenci;

5.4.3. izsniegtās licences anulēšanu;

5.4.4. izsniegtās licences pārreģistrāciju un/ vai pagarināšanu.

5.5. pieteikumus izskata un 5.4. punktā minētos lēmumus pieņem viena mēneša laikā no iesnieguma iesniegšanas pašvaldībā;

5.6. noformē un izsniedz licences;

5.7. apkopo informāciju par izglītības programmu īstenošanu pašvaldības teritorijā;

5.8. ir tiesīga pārbaudīt programmas īstenošanu (par izglītības programmas īstenošanas kvalitāti atbild programmas īstenotājs).

6. Komisijai ir tiesības pieņemt lēmumu par atteikumu izsniegt licenci, ja:

6.1. iesniegtie dokumenti neatbilst spēkā esošo normatīvo aktu vai šo noteikumu prasībām, vai nav iesniegti visi nepieciešamie dokumenti;

6.2. iesniegtajos dokumentos sniegta nepatiesa informācija;

6.3. licencējamās izglītības programmas saturs neatbilst programmas nosaukumam un mērķim vai spēkā esošo normatīvo aktu prasībām;

6.4. personāla kvalifikācija neatbilst licencējamās izglītības programmas īstenošanai.

III. Licences pieteikuma iesniegšanas kārtība

7. Licences pieprasītājs iesniegumu (1. pielikums) un tam pievienotos dokumentus un to kopijas sagatavo un apliecina normatīvajos aktos par dokumentu izstrādāšanu un noformēšanu noteiktajā kārtībā. Dokumentus, kas iesniegti elektroniskā formā, izstrādā un noformē saskaņā ar normatīvajos aktos par elektroniskajiem dokumentiem noteiktajām prasībām.

8. Komisijai adresētie licencēšanas iesniegumi un dokumenti iesniedzami Aizkraukles novada valsts un pašvaldības vienotajā klientu apkalpošanas centrā (turpmāk – KAC), Pārvaldēs, Pakalpojumu centros vai nosūtāmi pa pastu vai elektroniski (e-pasts: dome@aizkraukle.lv) atbilstoši normatīvo aktu prasībām par drošu elektronisku parakstu. Komisijas piešķirtās licences tiek izsniegtas Aizkraukles KAC.

9. Licenci var pieprasīt juridiskas un fiziskas personas, kuras nav reģistrētas Izglītības iestāžu reģistrā interešu izglītības un pieaugušo neformālās izglītības programmu īstenošanai.

10. Lai saņemtu pašvaldības licenci pieaugušo neformālās izglītības programmas apjoms ir līdz 160 akadēmiskajām stundām.

11. Licences saņemšanai licences pieprasītājs pašvaldībā iesniedz:

11.1. rakstveida iesniegumu (1. pielikums), kurā norāda:

11.1.1. juridiskai personai – nosaukumu, reģistrācijas Nr., juridisko adresi, tālruņa numuru, e-pasta adresi;

11.1.2. fiziskai personai – vārdu, uzvārdu, personas kodu, adresi, tālruņa numuru, e-pasta adresi.

11.2. licencējamo interešu izglītības un pieaugušo neformālās izglītības programmu (turpmāk tekstā – izglītības programma) atbilstoši 2. pielikumam, kurā norāda:

11.2.1. izglītības programmas nosaukumu;

11.2.2. izglītības programmas mērķi;

11.2.3. izglītības programmas uzdevumus;

11.2.4. izglītības programmas mērķauditoriju, norādot vecuma vai specializācijas grupas;

11.2.5. izglītības programmas apjomu (stundās);

11.2.6. izglītības programmas saturu (tematiskais plāns);

11.2.7. izglītības programmas paredzamos rezultātus;

11.2.8. licencējamās izglītības programmas īstenošanā iesaistīto pedagogu/treneru sarakstu, pievienojot dzīves aprakstu (CV) un izglītības programmas īstenošanai atbilstošas izglītības un tālākizglītības apliecinošo dokumentu kopijas atbilstoši normatīvo aktu prasībām;

11.2.9. pēc izglītības programmas apguves izsniedzamā dokumenta paraugu.

IV. Lēmuma pieņemšanas kārtība

12. Ja iesniegtajos dokumentos nav pietiekamu ziņu jautājuma objektīvai izlemšanai, Komisija atliek jautājuma izskatīšanu un informē par to licences pieprasītāju, norādot dokumentu vai ziņu iesniegšanas termiņu. Jautājums tiek izskatīts pēc tam, kad saņemta pieprasītā informācija un (vai) dokumenti.

13. Komisijai ir tiesības:

13.1. pieprasīt papildu informāciju un dokumentus, kas nepieciešami licences piešķiršanai, tostarp izziņu no sodu reģistra;

13.2. pieaicināt speciālistus, ekspertus, kā arī pieprasītāju konkrētu jautājumu noskaidrošanai.

14. Ja Komisija pieņem lēmumu atteikt programmas licencēšanu, pēc Komisijas lēmumā norādīto trūkumu novēršanas licences pieprasītājs ir tiesīgs atkārtoti iesniegt iesniegumu attiecīgās programmas īstenošanai.

15. Licenci paraksta Komisijas priekšsēdētājs.

16. Licences derīguma termiņu skaita no dienas, kad Komisija ir pieņēmusi lēmumu par licences izsniegšanu.

17. Licenci tās pieprasītājam vai tā pilnvarotai personai izsniedz pret parakstu.

18. Licenci izsniedz uz 2 (diviem) gadiem.

19. Licences nozaudēšanas gadījumā Komisija pēc licences pieprasītāja rakstveida iesnieguma saņemšanas izsniedz pieprasītās licences dublikātu, uz kura ir atzīme "Dublikāts".

20. Licences īpašniekam ir pienākums informēt pašvaldību par izmaiņām dokumentos, kas bijuši par pamatu licences saņemšanai ne vēlāk kā 10 (desmit) dienu laikā no izmaiņu izdarīšanas dienas.

21. Komisija ir tiesīga anulēt agrāk izsniegto licenci, ja:

21.1. licences īpašnieks gada laikā pēc tās saņemšanas nav uzsācis īstenot licencēto izglītības programmu;

21.2. licences īpašnieka darbība vai licencētās izglītības programmas īstenošana neatbilst spēkā esošo normatīvo aktu prasībām;

21.3. licences īpašnieks sniedzis nepatiesu informāciju licences saņemšanai;

21.4. tiek īstenota cita, licencē neminēta programma;

21.5. licencētās izglītības programmas īstenošanā konstatēti normatīvo aktu pārkāpumi;

21.6. juridiskās personas darbība ir izbeigta normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā.

22. Par licences anulēšanu licences īpašnieks tiek informēts rakstiski ne vēlāk kā 5 (piecu) darba dienu laikā pēc attiecīgā Komisijas lēmuma pieņemšanas.

23. Ar lēmuma par licences anulēšanu pieņemšanas brīdi izsniegtā licence zaudē spēku un izglītības programmas īstenošana jāpārtrauc.

24. Komisijas lēmums stājas spēkā nākamajā dienā pēc tā pieņemšanas, ja lēmumā nav norādīts cits spēkā stāšanās termiņš.

25. Par interešu izglītības un pieaugušo neformālās izglītības programmas īstenošanas kvalitāti atbild Programmas īstenotājs.

V. Licences derīguma termiņa pagarināšanas kārtība

26. Komisija lēmumu par licences derīguma termiņa pagarināšanu un licences izsniegšanu uz 2 (diviem) gadiem pieņem, ja licences īpašnieks iesniedz iesniegumu ne vēlāk kā vienu mēnesi pirms licences derīguma termiņa beigām. Licenci var pagarināt vienu reizi.

27. Iesniegumam par licences derīguma termiņa pagarināšanu pievieno:

27.1. izsniegtās licences kopiju;

27.2. informāciju par izmaiņām programmā un programmas īstenošanai nepieciešamā pedagogu/treneru sarakstā, izmaiņu gadījumā pievienojot dzīves aprakstu (CV) un izglītības programmas īstenošanai atbilstošas izglītības apliecinošo dokumentu.

28. Komisijai ir tiesības pieprasīt licences pieprasītājam iesniegt papildu informāciju un dokumentus, kas nepieciešami licences derīguma termiņa pagarināšanai.

29. Komisija pieņem lēmumu par licences derīguma termiņa pagarināšanu vai atteikumu pagarināt licences derīguma termiņu ne vēlāk kā 30 (trīsdesmit) dienu laikā pēc iesnieguma un visu nepieciešamo dokumentu saņemšanas.

VI. Administratīvo aktu apstrīdēšana un pārsūdzēšana

30. Komisijas lēmumu var apstrīdēt Aizkraukles novada pašvaldības domē.

31. Domes lēmumu par faktisko rīcību var pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā.

VII. Noslēguma jautājumi

32. Saistošie noteikumi stājas spēkā ar 2022. gada 1. janvāri.

33. Ar šo saistošo noteikumu spēkā stāšanos atzīt par spēku zaudējušiem:

33.1. ar Aizkraukles novada domes 27.07.2017. lēmumu Nr. 158 (protokols Nr. 7, 26. §) Nr. 2017/57 apstiprinātā Aizkraukles novada pašvaldības domes interešu izglītības un pieaugušo neformālās izglītības programmu licencēšanas kārtību;

33.2. ar Kokneses novada domes 27.04.2016. sēdes lēmumu Nr. 7.1 (protokols Nr. 4) apstiprinātā Kokneses novada domes interešu izglītības un pieaugušo neformālās izglītības programmu licencēšanas kārtību;

33.3. Pļaviņu novada domes 30.03.2017. saistošos noteikumus Nr. 2 "Par interešu izglītības un pieaugušo neformālās izglītības programmu licencēšanu";

33.4. Skrīveru novada domes 26.01.2012. saistošos noteikumus Nr. 2 "Interešu izglītības un pieaugušo neformālās izglītības programmu licencēšanas kārtība Skrīveru novadā".

Aizkraukles novada pašvaldības domes priekšsēdētājs L. Līdums

 

1. pielikums
Aizkraukles novada pašvaldības
2021. gada 17. novembra
saistošajiem noteikumiem Nr. 2021/22
"Par interešu izglītības un pieaugušo neformālās izglītības
programmu licencēšanas kārtību"

Aizkraukles novada pašvaldības
Interešu izglītības un pieaugušo neformālās
izglītības programmu licencēšanas komisijai

 

/juridiskās personas nosaukums, reģistrācijas Nr. vai fiziskās personas vārds, uzvārds/

 

/juridiskās personas pārstāvja amats, vārds, uzvārds vai fiziskās personas kods, dzīvesvieta/

IESNIEGUMS.

Lūdzu izsniegt / pagarināt licenci sekojošas/ -u pieaugušo neformālās izglītības / interešu izglītības programmas/-u īstenošanai:

/nosaukums/

/nosaukums/

/nosaukums/


Juridiskās personas nosaukums vai fiziskās personas vārds, uzvārds.  
Reģistrācijas numurs/ personas kods.  
Juridiskā adrese/dzīvesvieta.  
Kontaktpersona (pilnvarotā persona).  
Tālruņa nr.  
E-pasta adrese.  
Programmas realizēšanas vietas adrese.  
Programmas realizēšanas vietas īpašnieka saskaņojums/telpu nomas līgums.  

Datums

 

Paraksts

 

2. pielikums
Aizkraukles novada pašvaldības
2021. gada 17. novembra
saistošajiem noteikumiem Nr. 2021/22
"Par interešu izglītības un pieaugušo neformālās izglītības
programmu licencēšanas kārtību"

Interešu izglītības/pieaugušo neformālās izglītības programma

Izglītības programmas nosaukums  
Izglītības programmas mērķi.  
Izglītības programmas uzdevumi.  
Izglītības programmas mērķauditorija, norādot vecuma vai specializācijas grupas.  
Izglītības programmas apjoms (stundās).  
Izglītības programmas saturs (tematiskais plāns).  
Izglītības programmas paredzamie rezultāti.  
Licencējamās izglītības programmas īstenošanā iesaistīto pedagogu/treneru saraksts, pielikumā pievienojot (CV) un izglītības programmas īstenošanai atbilstošos izglītības un tālākizglītības apliecinošo dokumentu kopijas atbilstoši normatīvo aktu prasībām.  
Pēc izglītības programmas apguves izsniedzamā dokumenta paraugs (pielikumā).  

 

3. pielikums
Aizkraukles novada pašvaldības
2021. gada 17. novembra
saistošajiem noteikumiem Nr. 2021/22
"Par interešu izglītības un pieaugušo neformālās izglītības
programmu licencēšanas kārtību"

AIZKRAUKLES NOVADA PAŠVALDĪBA

INTEREŠU IZGLĪTĪBAS UN PIEAUGUŠO NEFORMĀLĀS IZGLĪTĪBAS PROGRAMMU LICENCĒŠANAS KOMISIJA

LICENCE Nr. _____________

interešu izglītības programmas īstenošanai

Izdota:

juridiskās personas nosaukums vai fiziskās personas vārds un uzvārds

Reģistrācijas Nr. – juridiskajai personai,
personas kods – fiziskai personai

XXXXXXXX

programmas NOSAUKUMS īstenošanai Aizkraukles novadā īstenošanas vietas adrese.

(Mērķauditorija)

Licence derīga NO DD.MM.GGGG. līdz DD.MM.GGGG.

Komisijas priekšsēdētājs  
vārds, uzvārds

paraksts

Izsniegšanas datums: MM.DD.GGGG.

Licences kopijas eksemplārs, kurš tiek glabāts pašvaldībā.

Licenci Nr. XXXX/X saņēmu:

(paraksts, atšifrējums, amats)

 

(saņemšanas datums)

 

 

Aizkraukles novada domes 2021. gada 17. novembra saistošo noteikumu Nr. 2021/22 "Par interešu izglītības un pieaugušo neformālās izglītības programmu licencēšanas kārtību"
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Saistošie noteikumi "Par interešu izglītības un pieaugušo neformālās izglītības programmu licencēšanas kārtību" ir nepieciešami, lai, jaunizveidotajā novadā būtu vienoti saistošie noteikumi, kuri nosaka vienotu kārtību, kādā Aizkraukles novada pašvaldība īsteno Izglītības likuma 17. panta trešās daļas 16. punktā, 46. panta piektajā daļā un 47. panta trešajā daļā pašvaldības kompetenci – izsniegt licences juridiskām un fiziskām personām interešu un pieaugušo neformālās izglītības programmu īstenošanai.
2. Īss projekta satura izklāsts Saistošie noteikumi ir izstrādāti, lai noteiktu licences izsniegšanas un anulēšanas kārtību interešu izglītības un pieaugušo neformālās izglītības programmu licencēšanai.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Pašvaldības budžets tiks papildināts no saistošajos noteikumos noteiktās maksas par licences saņemšanu.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz sociāli ekonomisko stāvokli (uzņēmējdarbības vidi) pašvaldības teritorijā Nav attiecināms.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Saistošajos noteikumos ir noteiktas veicamās administratīvās procedūras licences saņemšanai/izsniegšanai.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Konsultācijas nav notikušas.

Aizkraukles novada pašvaldības domes priekšsēdētājs L. Līdums

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!