• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 24.novembra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.11.1998., Nr. 350 https://www.vestnesis.lv/ta/id/33124

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta 24.novembra sēdē (turpinājums)

Vēl šajā numurā

25.11.1998., Nr. 350

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 24.novembra sēdē

K3.JPG (30935 BYTES)K4.JPG (23752 BYTES)

Valdība, lemjot un diskutējot: Ministru prezidents Guntars Krasts; Ministru prezdenta biedrs, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Anatolijs Gorbunovs (attēlā pa labi) un ārlietu ministrs Valdis Birkavs… Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

K7.JPG (26444 BYTES)K6.JPG (24329 BYTES)

… tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs, labklājības ministrs Vladimirs Makarovs; finansu minsitrs Roberts Zīle

Akceptēts rīkojums "Par Valsts bērna tiesību aizsardzības centru". Tas paredz reorganizēt Izglītības un zinātnes ministrijas pakļautībā esošo valsts civiliestādi — Bērnu tiesību aizsardzības centru — un uz tā bāzes izveidot Izglītības un zinātnes ministrijas pārraudzībā esošu valsts civiliestādi, Valsts bērnu tiesību aizsardzības centrs.

Ministru kabinets akceptēja noteikumus "Ugunsgrēku un to seku uzskaites noteikumi". Tie nosaka kārtību, kādā uzskaitāmi ugunsgrēki un to sekas — tieši ar ugunsgrēku saistītie materiālie zaudējumi, kā arī cietušie un bojā gājušie cilvēki, kuru nāvi izraisījuši ugunsgrēka bīstamie faktori. Tiks uzskaitīti visi ugunsgrēki neatkarīgi no to izcelšanās vietas un nodarītajiem zaudējumiem, izņemot tos, kuri izcēlušies objektos ar eksteritoriālām tiesībām.

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1998.gada 31.marta rīkojumā nr.147 "Par investīciju projektiem, kas 1998.gadā finansējami no valsts pamatbudžeta dotācijas no vispārējiem ieņēmumiem, valdības aizdevumiem un galvojumiem, kā arī valsts speciālā budžeta līdzekļiem". Grozījumi paredz par 0,066 miljoniem latu samazināt finansējumu investīciju projektam "Valsts robežas atjaunošana" un novirzīt šos līdzekļus investīciju projektam "Valsts austrumu robežas infrastruktūras attīstība".

Valdība akceptēja noteikumus "Noteikumi par minimālo darba algu". Ar 1999.gada 1.janvāri minimālā mēneša alga noteikta 50 latu mēnesī un minimālā stundas tarifa likme — 0,296 lati.

Akceptēts rīkojums "Par uzņemšanu Latvijas pilsonībā naturalizācijas kārtībā". Latvijas pilsonība piešķirta 183 pilsonības pretendentiem, tai skaitā 11 viņu nepilngadīgajiem bērniem.

Ministru kabinets akceptēja un nosūtīja izskatīšanai Saeimā likumprojektu "Administratīvā procesa likums". Likuma mērķi ir nodrošināt demokrātiskas, tiesiskas valsts pamatprincipu, it sevišķi cilvēktiesību, ievērošanu visās konkrētās publiski tiesiskās attiecībās starp valsti, no vienas puses, un fizisko personu vai privāto tiesību juridisko personu, no otras puses, pakļaut neatkarīgas, objektīvas un kompetentas tiesu varas kontrolei izpildvaras darbības, kuras attiecas uz konkrētām publiski tiesiskām attiecībām starp valsti un privāto tiesību subjektu, nodrošināt tiesību normu tiesisku, precīzu un efektīvu realizāciju publiski tiesiskās attiecībās. Likumprojekta izstrāde iekļauta valdības deklarācijā.

Akceptēti noteikumi "Meža fondā neietilpstošo koku un krūmu ciršanas noteikumi". Tie nosaka kārtību, kāda jāievēro fiziskajām un juridiskajām personām, to īpašumā esošajās vai lietošanā piešķirtajās platībās cērtot meža fondā neietilpstošos kokus un krūmus, kas noteikti likuma "Par meža apsaimniekošanu un izmantošanu" 3.pantā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!