• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par pašvaldību ieņēmumiem nākamajā gadā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.11.1998., Nr. 350 https://www.vestnesis.lv/ta/id/33123

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par trijiem pagastiem Sēlijas novadā

Vēl šajā numurā

25.11.1998., Nr. 350

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par pašvaldību ieņēmumiem nākamajā gadā

Finansu ministrijas valsts sekretāre Valentīna Andrējeva, Finansu ministrijas, Valsts kases un Valsts ieņēmumu dienesta pārstāvji tikās ar Latvijas Pašvaldību savienības pārstāvjiem. Tikšanās galvenais iemesls bija izskatīt pašvaldību šā gada un 1999.gada ieņēmumu prognozes, ņemot vērā iespējamās pārmaiņas Latvijas ekono6mikā sakarā ar ekonomisko krīzi Krievijā.

Finansu ministrijas veiktie precizējošie aprēķini un prognozes par pašvaldību ieņēmumiem 1999.gadā liecina, ka, salīdzinot ar līdz šim prognozēto, iespējama tikai iedzīvotāju ienākumu nodokļa maksājumu samazināšanās no iepriekš prognozētajiem 185,3 miljoniem līdz 174,3 miljoniem latu. Savukārt īpašuma nodokļa un nekustamā īpašuma nodokļa ieņēmumu prognozes nav jāpārskata. Līdz ar to pašvaldību kopējie ieņēmumi 1999.gadā varētu būt 397,11 miljoni latu. Vienlaikus tika atzīmēts, ka jautājums par papildu līdzekļu dotācijām pašvaldībām no 1999.gada valsts budžeta vēl jāizskata atkārtoti. Tam iemesls — tiek prognozēts, ka sakarā ar ekonomisko krīzi Krievijā nodokļu maksājumi valsts budžetā var samazināties, kā arī tikai līdz šim pieņemto likumu izpildei papildus vien būtu vēl nepieciešami vairāk nekā 70 miljoni latu (šī summa vēl palielināsies, jo tajā nav iekļauti Saeimas pēdējā mēneša laikā pieņemtie likumi).

Arī šā gada pašvaldību iedzīvotāju ienākuma nodokļa ieņēmumu prognoze tiks izpildīta. Jau pašreiz šā nodokļa ieņēmumu plāns apsteidz līdzšinējās prognozes. Turklāt īpašuma nodokļa izpilde jau par 7,8% apsteidz prognozi. Tikai nekustamā īpašuma nodokļa ieņēmumi ir mazāki, nekā bija plānots. Vienlaikus arī tika atzīmēts, ka valdība šā nodokļa prognozes neizpildi kompensē — šim mērķim 1998.gada valsts budžeta grozījumu projektā atvēlēti 4,5 miljoni latu.

Finansu ministrijas

preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!