• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ziņu teikumi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.11.1998., Nr. 347/348 https://www.vestnesis.lv/ta/id/33102

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Otrdiena, 24.11.1998.

Laidiena Nr. 349, OP 1998/349

Vēl šajā numurā

20.11.1998., Nr. 347/348

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ziņu teikumi

* Jaunā "Latvijas balzama" līnija spēs piepildīt 10 000 pudeļu stundā. LB kontrolpaketes īpašniece a/s "Ave Lat grupa" šajā projektā ieguldījusi 1,7 milj. latu. Nozīmīgais investīciju projekts tiek pamatots ar vēlmi kāpināt pārdošanas apjomus, kā arī apgūt jaunus tirgus.

* Viens no lielākajiem piena pārstrādes uzņēmumiem — a/s "Rīgas piensaimnieks" paziņojis par jauna produkta — sviestmaižu margarīna "Divi gaiļi" — ienākšanu Latvijas tirgū. Šis margarīns pēc RP receptes tiek ražots Somijā, taču vēlāk to plānots ražot arī Latvijā.

* Koncerna "Ave Lat grupa" deviņu mēnešu darbības rezultāti liecina, ka uzņēmuma neto apgrozījums šajā laikā sasniedzis 65 403 000 latu, kas ir par 68,3% vairāk nekā pērn.

* SIA "Scenker - BTL" atklājusi kravu transporta un loģistikas terminālu "Kravu pasaule". Jaunā termināla izveidē ieguldīti 3,5 milj. USD, bet tā tirgus vērtība ir 5 000 000 USD.

* Šogad Latvijas Kvalitātes balva lielo uzņēmumu grupā piešķirta a/s "Grindeks", bet mazo un vidējo uzņēmumu grupā — kompānijai "Pakenso Baltika". Finālistu diplomu lielo uzņēmumu grupā ieguva a/s "Dzintars", bet mazo un vidējo uzņēmumu grupā — energofirma "Jauda" un biznesa augstskola "Turība".

* Atklāts rekonstruētais firmas "Baltic Motors Ltd." "Ford" automašīnu serviss Rīgā, Tērbatas ielā 73. Šobrīd ir pabeigta autoservisa rekonstrukcijas pirmā kārta. Servisa centrs ir paplašināts gandrīz piecas reizes un aprīkots ar moderniem autodiagnostikas un remonta stendiem. Servisa centrā 786 kvadrātmetru platībā tiek veikta garantijas un pēcgarantijas tehniskā apkope "Ford" un citu marku automašīnām. Autoservisā vienlaikus var apkalpot 9 automašīnas, tajā ir septiņi autopacēlāji un divas automazgātavas.

* Lai Latvija kā Eiropas Savienības asociētā valsts no 2000. gada saņemtu 3 miljardus ECU gadā no ES strukturālajiem fondiem, patlaban mūsu valstī tiek realizēta īpaša sagatavošanās programma ar mērķi izveidot platformu šo līdzekļu saņemšanai: sakārtot attiecīgo likumdošanas bāzi un finansu plūsmu. No ES puses šai sagatavošanās programmai līdz 2000. gadam paredzēti 3 milj.ECU.

* Visā pagājušajā gadā Rīgas ostā apstrādāja 11,2 milj.. t kravas, bet šogad 10 mēnešos vēl vairāk — 11,24 milj. t kravas. Savukārt, ja salīdzina veikumu desmit mēnešos, kravu apgrozījums pieaudzis par 24%.

* Ventspils pilsētā un rajonā ir reģistrēta 3031 juridiskā persona, no kurām 87 ir kopuzņēmumi. Tā kā Ventpils ir nozīmīgs tranzīta mezgls starp Austrumiem un Rietumiem, tad ventspilnieki ir piesaistījuši investorus no vairāk nekā 15 valstīm.

* Salīdzinot ar visā 1997. gadā veiktajiem darbiem, šogad deviņos mēnešos Ventspils naftas un ķīmiskās rūpniecības objektu celtniecības kompānija "DCM Montāža" sniegto pakalpojumu apjoms pieaudzis par 60%.

* Ventspilī strādājošais celtniecības uzņēmums a/s "Venceb" saskaņā ar laikraksta "Dienas Bizness" statistiku ir uzņēmums, kuram Latvijā pagājušajā gadā bijis visstraujākais apgrozījuma pieaugums. 1996.gada firmas neto apgrozījums bijis 9,02 milj. latu, bet 1997.gada tas bijis jau 19,17 milj.latu. Tātad pieaugums par vairāk nekā 10 milj.latu.

Pēc Latvijas preses informācijas

"Latvijas Vēstneša"

privatizācijas lietu virsredaktore

MUDĪTE LUKSA

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!