• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Ministru kabinets
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Ministru kabineta noteikumus, instrukcijas un ieteikumus. Tie stājas spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas, ja tiesību aktā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Ministru kabineta rīkojumus. Tie stājas spēkā parakstīšanas brīdī;
  • Ministru kabineta sēdes protokollēmumus. Tie stājas spēkā pieņemšanas brīdī;
  • plānošanas dokumentus, kā arī informatīvos ziņojumus par politikas plānošanas dokumentu īstenošanu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2022. gada 12. marta noteikumi Nr. 168 "Noteikumi par izmitināšanas un ēdināšanas pakalpojuma nodrošināšanu Ukrainas civiliedzīvotājiem". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 13.03.2022., Nr. 50B https://www.vestnesis.lv/op/2022/50B.1

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Otrdiena, 15.03.2022.

Laidiena Nr. 52, OP 2022/52

Vēl šajā numurā

13.03.2022., Nr. 50B (13:39)

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 168

Pieņemts: 12.03.2022.

OP numurs: 2022/50B.1

2022/50B.1
RĪKI

Ministru kabineta noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 4 Visi

Ministru kabineta noteikumi Nr. 168

Rīgā 2022. gada 12. martā (prot. Nr. 14 1. §)

Noteikumi par izmitināšanas un ēdināšanas pakalpojuma nodrošināšanu Ukrainas civiliedzīvotājiem

Izdoti saskaņā ar
Ukrainas civiliedzīvotāju atbalsta likuma
12. panta trešo daļu

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā Ukrainas civiliedzīvotājiem tiek nodrošināts izmitināšanas un ēdināšanas pakalpojums.

2. Izmitināšanas pakalpojums šo noteikumu izpratnē ir Ukrainas civiliedzīvotāju nodrošināšana ar apmešanās vietu līdz 90 dienām. Ēdināšanas pakalpojums šo noteikumu izpratnē ir sabiedriskās ēdināšanas pakalpojuma nodrošināšana Ukrainas civiliedzīvotājiem līdz 90 dienām, ja nepieciešams.

3. Izmitināšanas un ēdināšanas pakalpojumu Ukrainas civiliedzīvotājiem nodrošina pašvaldība.

4. Izmitināšanas un ēdināšanas pakalpojuma sniegšanu Ukrainas civiliedzīvotājiem koordinē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests sadarbībā ar Valsts robežsardzi un pašvaldību sadarbības teritorijas civilās aizsardzības komisijām.

5. Pašvaldība (sadarbības teritorijas civilās aizsardzības komisija):

5.1. organizē šo noteikumu 3. punktā minētā pakalpojuma sniegšanu Ukrainas civiliedzīvotājiem, ņemot vērā katra Ukrainas civiliedzīvotāja individuālās vajadzības;

5.2. izveido un uztur to Ukrainas civiliedzīvotāju sarakstu, kuriem pašvaldības administratīvajā vai sadarbības teritorijā tiek nodrošināts izmitināšanas un ēdināšanas pakalpojums, šī pakalpojuma sniegšanas vietu un izmantošanas apmēru diennaktīs.

6. Par šo noteikumu 5.2. apakšpunktā minēto sarakstu un tajā iekļauto informāciju, tai skaitā izdevumu apmēra pamatotību, kā arī šajos noteikumos noteiktajā kārtībā piešķirto līdzekļu izlietojuma pamatotību ir atbildīga pašvaldība, kas nodrošina arī normatīvajos aktos noteikto līdzekļu izlietojuma uzraudzības kontroli atbilstoši mērķim.

7. Izdevumus par Ukrainas civiliedzīvotājiem nodrošināto izmitināšanas pakalpojumu pašvaldībai sedz 100 % apmērā no izmitināšanas faktiskajām izmaksām, bet ne vairāk kā 20 euro par personu diennaktī.

8. Izdevumus par Ukrainas civiliedzīvotājiem nodrošināto ēdināšanas pakalpojumu pašvaldībai sedz 100 % apmērā no ēdināšanas faktiskajām izmaksām. Ja ēdināšanas pakalpojums tiek sniegts pašvaldības teritorijas ēdināšanas iestādē, ēdināšanas izmaksas nedrīkst pārsniegt konkrētās pašvaldības teritorijas ēdināšanas iestādes ēdināšanas pakalpojuma izcenojumu.

9. Ja pašvaldības teritorijā nav pieejamas izmitināšanas vietas, kas atbilst šo noteikumu 7. punktā noteiktajām izmaksām, pašvaldība uz laiku, līdz ir pieejamas atbilstošas izmitināšanas vietas, var izmitināt personas vietās, kuru izmaksas pārsniedz šo noteikumu 7. punktā noteiktās izmaksas.

10. Ja atbrīvojas izmitināšanas vietas, kas atbilst šo noteikumu 7. punktā noteiktajām izmaksām,  pašvaldība personas, kas uzturas šo noteikumu 9. punktā minētajās izmitināšanas vietās, izmitina vietās, kas atbilst šo noteikumu 7. punktā noteiktajām izmaksām. 

11. Ja izmitināšanas izdevumi pārsniedz šo noteikumu 7. punktā noteiktās izmaksas, pašvaldība, normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā iesniedzot pārskatu par izdevumiem, kas saistīti ar Ukrainas civiliedzīvotājiem sniegto atbalstu, pievieno apliecinājumu, ka izmitināšanas brīdī nav bijušas pieejamas izmitināšanas vietas, kuru izmaksas atbilst šo noteikumu 7. punktā noteiktajām izmaksām.

12. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā sagatavo pieprasījumu finansējuma piešķiršanai no valsts budžeta programmas 02.00.00 "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem", lai segtu šo noteikumu 7., 8. un 9. punktā minētos pašvaldību izdevumus, pamatojoties uz pašvaldību sniegto informāciju.

13. Šo noteikumu 11. punkts stājas spēkā 2022. gada 21. martā.

Ministru prezidents A. K. Kariņš

Ekonomikas ministra pienākumu izpildītājs –
zemkopības ministrs K. Gerhards

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!