• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tukuma novada domes 2022. gada 2. februāra saistošie noteikumi Nr. 13 "Par grozījumiem Tukuma novada domes 2021. gada 24. novembra saistošajos noteikumos Nr. 41 "Par Tukuma novada pašvaldības pabalstiem"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 4.03.2022., Nr. 45 https://www.vestnesis.lv/op/2022/45.25

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tukuma novada domes saistošie noteikumi Nr. 15

Par Tukuma novada pašvaldībai piekrītoša vai piederoša neapbūvēta zemesgabala nomas maksas noteikšanu

Vēl šajā numurā

04.03.2022., Nr. 45

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Tukuma novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 13

Pieņemts: 02.02.2022.

OP numurs: 2022/45.25

2022/45.25
RĪKI

Tukuma novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 2 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Tukuma novada domes saistošie noteikumi Nr. 13

Tukumā 2022. gada 2. februārī (prot. Nr. 2, 5. §)

Par grozījumiem Tukuma novada domes 2021. gada 24. novembra saistošajos noteikumos Nr. 41 "Par Tukuma novada pašvaldības pabalstiem"

Apstiprināti
ar Tukuma novada domes
02.02.2022. lēmumu (prot. Nr. 2, 5. §)

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
14. panta trešo daļu, 43. panta trešo daļu

Izdarīt Tukuma novada domes 2021. gada 24. novembra saistošajos noteikumos Nr. 41 "Par Tukuma novada pašvaldības pabalstiem" šādus grozījumus:

1. svītrot 2.2., 2.3. un 2.8. apakšpunktu;

2.  3. punktā skaitli "300,00" aizstāts ar skaitli "200,00"’;

3. svītrot III un IV nodaļu;

4. svītrot 34.1. apakšpunktu;

5. izteikt 35. punktu šādā redakcijā:

"35. Pabalsta apaļajā dzīves jubilejā saņemšanu administrē un nodrošina Tukuma novada pašvaldība, slēdzot sadarbības līgumu ar Tukuma novada sociālo dienestu un Tukuma novada teritorijā esošām pensionāru biedrībām, kuras izteikušas vēlēšanos piedalīties, veicot pabalsta apaļajā dzīves jubilejā pasniegšanu. Pabalsta apaļajā dzīves jubilejā pasniegšanā var piedalīties Tukuma novada pašvaldības pārstāvis, pagastu pārvalžu vadītāji."

6. svītrot IX nodaļu;

7. izteikt 47. punktu šādā redakcijā:

"47. Pašvaldība sniedz šādu materiālo atbalstu higiēnas pakalpojumu nodrošināšanai:

47.1. vienu reizi mēnesī sedz maksu dušas apmeklējumam un vienu reizi nedēļā veļas mazgāšanai, kā arī dušas apmeklējumam līdz 2,00 euro apmērā katram nākamajam dušas apmeklējumam vienu reizi nedēļā attiecīgajā mēnesī, saistošo noteikumu 49.3. apakšpunktā noteiktajai personu grupai;

47.2. sedz maksu dušas apmeklējumam līdz 2,00 euro apmērā vienu reizi mēnesī, saistošo noteikumu 49.1., 49.2., 49.4., 49.5. apakšpunktā noteiktajai personu grupai;

47.3. sedz maksu dušas apmeklējumam, kā arī veļas mazgāšanai, saistošo noteikumu 49.6. apakšpunktā noteiktajai personu grupai, sociālā darbinieka nosūtījumā norādītajā apjomā."

8. papildināt saistošos noteikumus ar 64., 65. un 66. punktu šādā redakcijā:

"64. Pabalstu jaundzimušā bērna aprūpei bērnam, kurš dzimis līdz dienai, kad spēkā stājas ar Tukuma novada domes 2022. gada 2. februāra lēmumu "Par saistošo noteikumu "Par grozījumiem Tukuma novada domes 2021. gada 24. novembra saistošajos noteikumos Nr. 41 "Par Tukuma novada pašvaldības pabalstiem"" apstiprināšanu" (prot. Nr. 2, 5. §) apstiprinātie saistošo noteikumu grozījumi, piešķir 300,00 euro apmērā.

65. Bērnam, tai skaitā bērnam līdz 24 gadu vecumam, ja bērns iegūst vidējo vai augstāko izglītību un nav darba attiecībās, kurš līdz dienai, kad spēkā stājas ar Tukuma novada domes 2022. gada 2. februāra lēmumu "Par saistošo noteikumu "Par grozījumiem Tukuma novada domes 2021. gada 24. novembra saistošajos noteikumos Nr. 41 "Par Tukuma novada pašvaldības pabalstiem"" apstiprināšanu" (prot. Nr. 2, 5. §) apstiprinātie saistošo noteikumu grozījumi, ir uzsācis saņemt ortodontijas pakalpojumu un turpina to saņemt saskaņā ar ārstēšanas plānu, ir tiesības saņemt pabalstu ortodontijas pakalpojumam 50 % apmērā no faktiskajiem ortodontijas pakalpojuma izdevumiem, bet ne vairāk kā 500,00 euro vienam bērnam kopsummā. Pabalsts netiek piešķirts manipulācijām, kuras tiek segtas no valsts budžeta līdzekļiem.

66. Saistošo noteikumu 65. punktā noteikto pabalstu ortodontijas pakalpojumam piešķir, pamatojoties uz bērna likumiskā pārstāvja vai bērna vecumā no 18 līdz 24 gadiem iesniegumu, kam pievienots ārsta izraksts par diagnozi un nepieciešamo ārstēšanu (manipulācijas kods), ārstēšanas plāns un finanšu dokumenti (rēķins, kvīts vai čeks) par laika periodu, kurā personai saskaņā ar saistošajiem noteikumiem, redakcijā pirms ar Tukuma novada domes 2022. gada 2. februāra lēmumu "Par saistošo noteikumu "Par grozījumiem Tukuma novada domes 2021. gada 24. novembra saistošajos noteikumos Nr. 41 "Par Tukuma novada pašvaldības pabalstiem" apstiprināšanu" (prot. Nr. 2, 5.§) apstiprinātajiem grozījumiem, bija tiesības uz šo pabalstu."

Tukuma novada domes priekšsēdētājs G. Važa

 

Saistošo noteikumu Nr. 13 "Par grozījumiem Tukuma novada domes 2021. gada 24. novembra saistošajos noteikumos Nr. 41 "Par Tukuma novada pašvaldības pabalstiem""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļa

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma 9. panta pirmā daļa noteic, ka pašvaldībai, kuras teritorijā ir deklarētā personas dzīvesvieta, ir pienākums nodrošināt personai iespēju saņemt tās vajadzībām atbilstošus sociālos pakalpojumus un sociālo palīdzību. No augstāk minētā izriet, ka pašvaldībai primāri jānodrošina sociālā palīdzība un sociālie pakalpojumi un sekundāri jārealizē brīvprātīgās iniciatīvas.

Lielai daļai mājsaimniecību būtiski ir pieaugusi maksa par elektrību un siltumenerģiju, ir augušas pārtikas un dažādu pakalpojumu cenas, tas viss ir radījis risku ikdienas pamatvajadzību nodrošināšanai, kuras ietekmē pieaug pieprasījums pēc sociālās palīdzības pabalstiem, kā arī ir pieaudzis sociālo pabalstu apmērs tieši ar mājsaimniecības uzturēšanu saistīto izdevumu atmaksai. Būtiski palielinājušās ir arī sociālo pakalpojumu cenas. Minētie apstākļi rada ietekmi uz pašvaldības budžetu – nepietiekamiem finanšu resursiem sociālajai aizsardzībai, kuru dēļ pašvaldība ir spiesta izvērtēt savas iespējas un prioritātes, atteikties no brīvprātīgajām iniciatīvām par labu pamatvajadzību nodrošināšanai un citiem prioritāriem pasākumiem.

Izvērtējot saistošajos noteikumos noteikto pašvaldības pabalstu mērķi, pašvaldības iespējas, iedzīvotāju intereses kopumā un valsts atbalsta pasākumus, nolemts:

– samazināt pabalstu jaundzimušā bērna aprūpei,

– atteikties no pabalsta ortodontijas pakalpojumam,

– atteikties no pabalsta, uzsākot skolas gaitas 1. klasē,

– atteikties no pabalsta valsts svētkos.

Šādi pasākumi ir nepieciešami, lai primāri nodrošinātu pašvaldības autonomās funkcijas, pārvarētu finanšu krīzi. Minētais pasākums būtu nosakāms kā pagaidu risinājums. Stabilizējoties situācijai, kā arī ņemot vērā pašvaldības budžeta izpildes un ienākumu pozīcijas, ir jāveicina pēc iespējas ātrāka pašvaldības pabalstu atjaunošana esošā apmērā.

Saistošo noteikumu 35. punkts noteic, ka iedzīvotāju sveikšanu apaļajās dzīves jubilejās, saskaņā ar noslēgto sadarbības līgumu, veic Tukuma pilsētas pensionāru biedrība. Arī citas Tukuma novada administratīvajā teritorijā esošas pensionāru biedrības ir izteikušas vēlmi sadarboties un veikt sveikšanu apaļajās dzīves jubilejās savas darbības teritorijā. Ņemot vērā iepriekš minēto un to, ka šāds atbalsts ir būtisks pašvaldības darbiniekiem un ļoti svarīgs gan biedrībām, gan iedzīvotājam, ir nepieciešams veikt grozījumus saistošajos noteikumos, nosakot, ka sveikšanu apaļajās jubilejās var veikt jebkura Tukuma novada administratīvajā teritorijā esoša pensionāru biedrība.

Vienlaicīgi saistošie noteikumi nepieciešami, lai veiktu tehniskus precizējumus saistošo noteikumu punktu numerācijā.

2. Īss projekta satura izklāsts

Noteic, ka sveikšanu apaļajās jubilejās var veikt jebkura Tukuma novada administratīvajā teritorijā esoša pensionāru biedrība. Samazināts pabalsts jaundzimušā bērna aprūpei no 300 euro uz 200 euro.

Likvidēti pabalsti:

– ortodontijas pakalpojumam,

– uzsākot skolas gaitas 1. klasē,

– pabalsts valsts svētkos.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Ieviešot minētos pasākumus, plānots iegūt finanšu līdzekļus citu prioritāru pasākumu nodrošināšanai 134 600,00 euro apmērā.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Projekts šo jomu neskar.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Administratīvajām procedūrām tiek pakļauta lēmuma pieņemšana, izpildes administrēšana un pārsūdzība.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Nav organizētas.

Tukuma novada domes priekšsēdētājs G. Važa

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!