• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Triju Zvaigžņu ordeņi savu īpašnieku rokās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.11.1998., Nr. 345/346 https://www.vestnesis.lv/ta/id/33048

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uz nākotni mums ir viens - kopīgs ceļš (turpinājums)

Vēl šajā numurā

19.11.1998., Nr. 345/346

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Triju Zvaigžņu ordeņi

savu īpašnieku rokās

17. novembrī, valsts proklamēšanas 80. svētku priekšvakarā,

Valsts prezidents Guntis Ulmanis Nacionālajā teātrī

pasniedza augsto apbalvojumu politiskajiem,

sabiedriskajiem un kultūras darbiniekiem

Kas Latvijas valsti veidojuši, atjaunojuši, saulē cēluši

T2.JPG (18331 BYTES)

Visaugstāko apbalvojumu saņem Valsts prezidents,

Triju Zvaigžņu ordeņa lielkrusta komandieris Guntis Ulmanis

JURIS RUBENIS,

Triju Zvaigžņu ordeņa domes loceklis, pasniedzot

Valsts prezidentam Triju Zvaigžņu ordeni

1998.gada 17.novembrī Rīgā, Nacionālajā teātrī:

ORDENIS-ZALE1-LV.JPG (89884 BYTES)

Augsti godātais Valsts prezidenta kungs!

Triju Zvaigžņu ordeņa dome man uzticējusi šo godpilno pienākumu — pasniegt jums Triju Zvaigžņu augstākās šķiras ordeni mūsu valsts 80. gadskārtas priekšvakarā.

Mikelandželo reiz sacījis: "Dievs ir devis cerībai māsu. Viņu sauc atmiņa."

Ko mēs varam atcerēties šovakar? Vispirms to, ka tas nebūt nav tik pašsaprotami, ka šovakar varam šeit pulcēties un svinēt savas valsts svētkus. Mēs varam atcerēties, ka vēl tikai pirms 12 gadiem daži no tiem, kam Ordeņa dome tikko piešķīrusi ordeņus, atradās cietumos šī sapņa — neatkarīgas Latvijas valsts — dēļ. Vēl tikai pirms 11 gadiem astoņpadsmito novembri kopā ar kādu savu kolēģi svinējām kā VDK darbinieku aizturētie. Tas bija pavisam nesen, un nu mums atkal pieder mūsu valsts, mūsu Latvija.

Kāda tā ir? Ļoti dažāda, taču nē — tā ir tieši tāda kā vienmēr, mūsu cerību un ilgu vērta. Latvija nav skaisti un tukši saukļi. Latvija nav sīki un zemiski mērķīši. Latvija — tie ir cilvēki, kas vēl pavisam nesen, ne mirkli nešauboties, daudz nerunājot, bija gatavi par to atdot visu, kas tiem piederēja. Latvija — tie ir cilvēki, kas nebaidījās nostāties pretī pašai varmācīgākajai impērijai pasaulē. Tie ir cilvēki, kas izturēja vajāšanas, cietumus, padomju avīžu melu kampaņas. Viņiem bija tukšas rokas, bet viņi uzvarēja. Jo viņu sirdis bija mīlestības un ticības pilnas.

Latvija — tie nav sīki cilvēki, kas nespēj redzēt neko vairāk par savām interesēm, kas gatavi pielāgoties katram vējam, nē, tie ir cilvēki, kas tic savai valstij, kam tās brīvība ir vajadzīga kā gaiss, lai elpotu, dzīvotu, strādātu. Lai kas arī notiktu, es zinu, ka šādi cilvēki vienmēr būs. Tā ir Latvija.

Latvijas valsts ir milzu vērtība, par spīti tiem, kas šo valsti pazemo, par spīti tiem, kas šo valsti apzog, par spīti tiem, kas šo valsti izmanto tikai sev. Par spīti tam visam Latvija ir valsts, ar kuru es lepojos, tā ir valsts, kuras pilsonim būt ir gods.

Prezidenta kungs! Jūs esat šīs valsts pirmais prezidents pēc tās neatkarības atjaunošanas. Divas reizes Latvijas Republikas Saeima jūs ievēlējusi šajā augstajā amatā. Tas ir bijis grūts laiks, tas ir bijis sākums, līdzīgi atjaunotajai valstij, par kura turpinājumu neviens neko skaidri nevarēja zināt. Tie nav bijuši viegli gadi, kuros jums šo uzticības un milzīgās atbildības nastu bijis jānes.

Cik zīmīgi — šim ordenim, kura nosaukumā pieminētas zvaigznes, ir krusta forma. Tas norāda, ka šis ordenis katram, kas to saņem, ir apbalvojums un uzdevums vienlaikus. Uzdevums — izturēt un sev uzticēto krustu panest. Krusts ir smags, krusts spiež, zem tā var paklupt, pie tā var pienaglot. Taču mēs zinām no Jaunās Derības, ka tikai krusta nešana ved uz uzvaru. Tikai nesot krustu, patiešām paveras ceļš līdz pat zvaigznēm. Krusts — tas īstenībā ir kaut kas ļoti skaists.

Tas patiesi ir nozīmīgi, ka šodien varam pateikt jums, prezidenta kungs, paldies. Paldies no tās zemes, kuru mēs mīlam, par kuru jums dienu no dienas visus šos gadus bijis jādomā.

Dievs cerībai ir devis māsu. Tās vārds ir atmiņa. Tāpēc, ka mēs atceramies, mums pieder cerība!

Prezidenta kungs! Man ir patiess prieks Triju Zvaigžņu ordeņa domes vārdā jums pasniegt šo nozīmīgo mūsu Latvijas valsts apbalvojumu, atceroties un cerot. Jo Latvija bija, Latvija ir un Latvija būs!

Dievs, svētī Latviju!

Valsts prezidents Guntis Ulmanis

Triju Zvaigžņu ordeņa pasniegšanas ceremonijā 1998.gada 17.novembrī Rīgā, Nacionālajā teātrī:

Cienījamās dāmas, godātie kungi! Es no sirds šovakar sveicu jūs ar mūsu valsts augsto apbalvojumu — Triju Zvaigžņu ordeni.

Esmu priecīgs, ka šajā svētku reizē klāt ir jūsu ģimenes locekļi, radi, draugi, darbabiedri, domubiedri. Mūsu valsts augstākā apbalvojuma pasniegšana ir svētki visiem — gan jums, kam pēc brīža tas tiks pasniegts, gan visiem citiem — tiem, kas jūs pazīst, ar ko kopā esat strādājuši, kas ar jums ir dalījuši gan darba grūtības, gan prieku par tā veikumu. Šie svētki ir mūsu valsts 80 gadu jubilejas svētku sastāvdaļa. Godinot Latvijas valsti, mēs sakām paldies visiem, kas to veidojuši, atjaunojuši, cēluši saulē.

Daudzu tautu folklorā ir pazīstams motīvs par to, kā Dievs radījis zemi, ezerus, kalnus, mēģināts izskaidrot, kāpēc pasaule ir tik dažāda. Mūsu zemei pasaules radīšanā nav tikušas daudzas zemes bagātības, mūsu valsts bagātība ir tās cilvēki. Cilvēki, kuru senči, spītēdami grūtībām, aizsargājot savu zemi un savu sētu no daudzo un dažādo svešas zemes tīkotāju karapūļiem, līda tīrumus, ara zemi, gāja jūrā, audzināja bērnus. Mūsu zemes zelts ir mūsu tauta, atgādināšu Blaumaņa vārdus. Nebeidzams darbs un neiztrūkstoša dziesma — no bērna kājas līdz sirmam vecumam — ir audzējuši latvieša darba tikumu un saglabājuši tautas dvēseles skaidrību. Darbs arī šodien ir tikumības mēraukla un dzīves pamats.

Triju Zvaigžņu ordeņa piešķiršanas ceremonija šoreiz noris Nacionālā teātra telpās. Latvijas Republikas apbalvojums tiek pasniegts zālē, kur pirms astoņdesmit gadiem tika pasludināta mūsu valsts neatkarība. Tas ir simboliski — Latvijas dzimšanas dienas priekšvakarā pasniegt valsts apbalvojumus te, kur mūsu valsts dzima, atgādinot pēctecību: jūs turpināt darbu, ko pirms astoņdesmit gadiem uzsāka mūsu valsts dibinātāji. Viņi sāka, jums ir gods to turpināt.

No vēsturiskas fotogrāfijas uz mums noraugās daudzi cilvēki, cilvēki, kuriem dažāds dzīves gājums, dažāda pieredze un pasaules redzējums. Tomēr viens viņos ir kopīgs — apziņa, ka viņi ir izpildījuši savu vēsturisko pienākumu — nodibinājuši Latvijas valsti. Sapnis bija piepildījies, mūsu tautas ilgais ceļš uz savu valsti bija noslēdzies. Latvija ieņēma savu vietu citu valstu starpā kā līdzīga starp līdzīgām. Sarkanbaltsarkanais karogs plīvoja pie mūsu vēstniecībām daudzās pasaules valstīs, plīvoja uz mūsu kuģiem pasaules jūrās, sakot, ka bijām, esam un būsim.

Neviens toreiz nevarēja paredzēt, ka pēc nepilniem divdesmit trijiem gadiem mūsu neatkarību sabradās naidīgas lielvaras un būs vajadzīgi veseli piecdesmit gadi, lai tā tiktu atjaunota.

Jūs, ko šodien apbalvojam, esat daudz izdarījuši, lai mūsu Latvija būtu. Būtu brīva, demokrātiska, neatkarīga valsts, valsts, kas ir drošas un stipras mājas mūsu tautai, mūsu kultūrai, mūsu valodai.

Starp šodien apbalvotajiem ir ārsti un skolotāji, tautsaimnieki, valsts un sabiedriskie darbinieki, garīdznieki un kultūras darbinieki, sportisti un mākslinieki. Cilvēki, kuri atjaunoja mūsu valsts neatkarību, un cilvēki, kas šo brīdi tuvināja. Starp šodien sumināmajiem ir tie, kas uzturēja tautas garu pat visgrūtākajos apstākļos, tie, kas lika citās zemēs runāt par Latviju arī tad, kad pasaules politiskajā kartē tās nebija, neļāva pasaulei aizmirst, ka tāda zeme ir. Paldies jums!

Apbalvojumus kā Latvijas Republikas pateicību šodien saņem vairāki mūsu draugi – citu valstu pilsoņi. Izpratne un nesavtīgs atbalsts, cieši sadarbojoties ar partneriem Latvijā, patiesa vēlēšanās palīdzēt mūsu valstij ātrāk panākt piecos gadus desmitos iekavēto — lai mūsu valsts godazīme ir pierādījums mūsu pateicībai par izdarīto!

Mūsu valsts, mūsu tautas vēsture nav bijusi viegla. Tā ir pagātne, kurā sastopam gan drosmi, gan gļēvumu, gan gudrību, gan tās trūkumu. Tā ir pagātne, kas mūs ir mācījusi arī neuzticēties valstij, smīnēt par valsts varu un tās nesējiem. Septiņi atjaunotās neatkarības gadi ir izrādījies pārāk īss laiks, lai līdz galam apzinātu, ka valsts — tā ir mūsu, vara — tā ir mūsu vēlēta un dzīve — tāda, kādu to paši veidojam. Gadu desmitus gudrība bija palikt malā. Gadu desmiti mācīja izdzīvošanas mākslu: ierauj galvu, varbūt nepamanīs... Bet laiks ir mainījies, un gudrība tagad ir cita — nepalikt malā. Māksla — saprast laika izaicinājumu un saredzēt iespēju tam atbildēt. Nākotne piederēs tiem, kas spējuši atliekt pagātnes saliektos plecus, tiem, kas padarījuši darbu, gatavi to aizstāvēt. Tiem, kas ciena citus un prot cienīt sevi, prot cienīt citu un savu darbu.

Godātie Trīs Zvaigžņu ordeņa nesēji! Ordenis ir simbols, Latvijas pateicības un cieņas apliecinājums. Tas ir valsts pienākums — atcerēties un pateikt paldies tiem, kas to pelnījuši. Tas ir pienākums arī attiecībā pret tiem, kas ordeņus nesaņems: cilvēkiem jābūt pārliecībai, ka viņu pūliņi tiks ievēroti un novērtēti. Jā, katra cilvēka devums tiks svērts uz mūžības svariem. Bet neskoposimies ar cilvēcīgu un savlaicīgu paldies, jo jau tik daudzi ir aizgājuši, nepaspējuši to sagaidīt.

No 1924. līdz 1940. gadam Triju Zvaigžņu ordenis tika piešķirts pavisam 8810 cilvēkiem, esmu pārliecināts, ka arī atjaunotajā Latvijas Republikā to pelnījuši ļoti daudzi. Es ceru, ka viņi tiks pamanīti un ka to neapēnos skaudības un nenovīdības ēnas. Pateicības un uzmanības cilvēkam nekad nevar būt par daudz.

Šodien, lielu svētku priekšvakarā, es gribu vēlreiz uzsvērt, ka darbs un pilsoniskā drosme ir Dzimtenes mīlestības patiesā mēraukla.

Es novēlu, lai mūsu kopīgais darbs Latvijai ļautu uzziedēt vēl krāšņāk, lai mūsu zeme, mūsu valsts kļūtu vēl stiprāka un skaistāka! Dievs, svētī Latviju!

Foto: A.F.I.

VANAGS~1.JPG (21172 BYTES)

Apbalvojumu saņem Latvijas ev.lut. Baznīcas arhibīskaps,Triju Zvaigžņu ordeņa lielvirsnieks Jānis Vanags

2.JPG (12798 BYTES)

Valodnieks, kultūras darbinieks,Triju Zvaigžņu ordeņa komandieris Silvestrs Gaižūns

3.JPG (68807 BYTES)

Komponists, Triju Zvaigžņu ordeņa komandieris Imants Kalniņš

4.JPG (11784 BYTES)

Zinātnieks, ķīmiķis, Triju Zvaigžņu ordeņa komandieris Tālis Millers

5.JPG (13158 BYTES)

Pedagogs, Latvijas Lauksaimniecības universitātes rektors, Triju Zvaigžņu ordeņa komandieris Voldemārs Strīķis

IGAUNI~1.JPG (20989 BYTES)

Foto: A.F.I.

Bijušais Igaunijas Republikas vēstnieks Latvijā, Triju Zvaigžņu ordeņa komandieris Tomass Tīvels

Pārējie apbalvotie

— 4., 5.lpp.

7.JPG (12428 BYTES)

Tautsaimnieks, Triju Zvaigžņu ordeņa virsnieks Vilnis Andrejsons

8.JPG (13103 BYTES)

Mākslinieks, Triju Zvaigžņu ordeņa virsnieks Jānis Anmanis

9.JPG (12573 BYTES)

Sabiedriskais darbinieks, ārsts, Triju Zvaigžņu ordeņa virsnieks Jāzeps Baško

Foto: A.F.I.

Horeogrāfe, Triju Zvaigžņu ordeņa virsniece Aija Baumane

10.JPG (15073 BYTES)

Sabiedriskais darbinieks, Triju Zvaigžņu ordeņa virsnieks Andris Bērziņš

11.JPG (12440 BYTES)

Sportiste, Triju Zvaigžņu ordeņa virsniece Skaidrīte Budovska

12.JPG (12162 BYTES)

Sabiedriskais darbinieks, Triju Zvaigžņu ordeņa virsnieks Jānis Bībelnieks

13.JPG (13786 BYTES)

Kultūras darbiniece, Triju Zvaigžņu ordeņa virsniece Austra Bukšēvica

14.JPG (12716 BYTES)

Ārste, Triju Zvaigžņu ordeņa virsniece Vija Cera

15.JPG (13015 BYTES)

Ārsts, Triju Zvaigžņu ordeņa virsnieks Romualds Daudze

16.JPG (11366 BYTES)

Pedagogs, Triju Zvaigžņu ordeņa virsnieks Jānis Endele

17.JPG (11798 BYTES)

Norvēģijas sabiedriskais un preses darbinieks, Triju Zvaigžņu ordeņa virsnieks Magnars H.Enebaks

18.JPG (11728 BYTES)

Ārste, Triju Zvaigžņu ordeņa virsniece Ģertrūde Eniņa

19.JPG (12286 BYTES)

Muzikologs, Triju Zvaigžņu ordeņa virsnieks Oļģerts Grāvītis

20.JPG (10303 BYTES)

Pedagogs, zinātnieks, Triju Zvaigžņu ordeņa virsnieks Ervids Grinovskis

21.JPG (11513 BYTES)

Latvijas Goda ģenerālkonsuls Norvēģijā, Triju Zvaigžņu ordeņa virsnieks Arvīds Grundekjons

22.JPG (10876 BYTES)

Valsts zemes dienesta ģenerāldirektors, Triju Zvaigžņu ordeņa virsnieks Guntis Grūbe

23.JPG (12709 BYTES)

Dzejnieks, atdzejotājs, Triju Zvaigžņu ordeņa virsnieks Juris Kronbergs

24.JPG (13496 BYTES)

KfW Koordinācijas centra Latvijā vadītājs, Triju Zvaigžņu ordeņa virsnieks Rolfs Lēmens

25.JPG (11607 BYTES)

Zviedrijas izglītības un sabiedriskais darbinieks, Triju Zvaigžņu ordeņa virsnieks Stefans Burenstams Linders

26.JPG (11284 BYTES)

Ārsts, Triju Zvaigžņu ordeņa virsnieks Anatolijs Ņikitins

27.JPG (10408 BYTES)

Alpīnists, Triju Zvaigžņu ordeņa virsnieks Ilgvars Pauls

28.JPG (11159 BYTES)

Tautsaimnieks, dzelzceļnieks, Triju Zvaigžņu ordeņa virsnieks Jānis Pētersons

29.JPG (11950 BYTES)

Tautsaimnieks, Triju Zvaigžņu ordeņa virsnieks Dzintars Pomers

30.JPG (11743 BYTES)

Sabiedriskais darbinieks, Triju Zvaigžņu ordeņa virsnieks Arturs Pormals

31.JPG (12163 BYTES)

Tautsaimnieks, Triju Zvaigžņu ordeņa virsnieks Uldis Rutks

32.JPG (12788 BYTES)

Pedagogs, zinātnieks, Triju Zvaigžņu ordeņa virsnieks Antons Ruža

33.JPG (11961 BYTES)

Tautsaimnieks, Triju Zvaigžņu ordeņa virsnieks Imants Sarmulis

34.JPG (13009 BYTES)

Pedagoģe, Rēzeknes augstskolas rektore, Triju Zvaigžņu ordeņa virsniece Irēna Siliņēviča

35.JPG (10793 BYTES)

Arhitekte, Triju Zvaigžņu ordeņa virsniece Ausma Skujiņa

36.JPG (13669 BYTES)

Kultūras un sabiedriskais darbinieks, Triju Zvaigžņu ordeņa virsnieks Alberts Spoģis

37.JPG (11280 BYTES)

Iekšlietu ministrijas valsts sekretārs, Triju Zvaigžņu ordeņa virsnieks Andris Staris

38.JPG (13850 BYTES)

Pedagogs, zinātnieks, Triju Zvaigžņu ordeņa virsnieks Aloizs Strods

39.JPG (11899 BYTES)

Mākslinieks, Triju Zvaigžņu ordeņa virsnieks Pāvils Šēnhofs

40.JPG (12364 BYTES)

Politiskais un sabiedriskais darbinieks, Triju Zvaigžņu ordeņa virsnieks Jānis Škapars

41.JPG (12195 BYTES)

Sportists, treneris, Triju Zvaigžņu ordeņa virsnieks Maigonis Valdmanis

42.JPG (13928 BYTES)

 

 

Ārsts, Triju Zvaigžņu ordeņa virsnieks Jānis Volkolākovs

43.JPG (14158 BYTES)

Ārsts, Triju Zvaigžņu ordeņa kavalieris Juris Adreisons

44.JPG (11149 BYTES)

Automotosporta vecmeistars, treneris, uzņēmējs, Triju Zvaigžņu ordeņa kavalieris Valdis Apsītis

45.JPG (13630 BYTES)

Tautsaimnieks, Triju Zvaigžņu ordeņa kavalieris Jurģis Ābele

46.JPG (11438 BYTES)

Sabiedriskais darbinieks, vēsturnieks, Triju Zvaigžņu ordeņa kavalieris Ainārs Bambals

47.JPG (14330 BYTES)

Sabiedriskais darbinieks, Triju Zvaigžņu ordeņa kavalieris Gunards Bērziņš

48.JPG (11189 BYTES)

Tautsaimnieks, Triju Zvaigžņu ordeņa kavalieris Jānis Bērziņš

49.JPG (12592 BYTES)

Iekšlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieks, Triju Zvaigžņu ordeņa kavalieris Raimonds Bluķis

50.JPG (11270 BYTES)

Maizniekmeistars, Triju Zvaigžņu ordeņa kavalieris Alberts Blumbergs

51.JPG (12147 BYTES)

Ārste, Triju Zvaigžņu ordeņa kavaliere Ausma Brēmane

52.JPG (60753 BYTES)

Tautsaimnieks, Triju Zvaigžņu ordeņa kavalieris Juris Bukums

53.JPG (75963 BYTES)

Sabiedriskā darbiniece, Triju Zvaigžņu ordeņa kavaliere Milda Feldmane

54.JPG (73833 BYTES)

Ārsts, Triju Zvaigžņu ordeņa kavalieris Aivars Galviņš

55.JPG (74464 BYTES)

Būvnieks, Triju Zvaigžņu ordeņa kavalieris Roberts Ginters

56.JPG (12926 BYTES)

Ārsts, Triju Zvaigžņu ordeņa kavalieris Arturs Henkels

57.JPG (10949 BYTES)

Tautsaimnieks, Triju Zvaigžņu ordeņa kavalieris Jānis Herbsts

58.JPG (12854 BYTES)

Ārste, Triju Zvaigžņu ordeņa kavaliere Dzidra Kalniņa

59.JPG (12237 BYTES)

Pedagogs, zinātnieks, Triju Zvaigžņu ordeņa kavalieris Harijs Kanaviņš

60.JPG (11635 BYTES)

Ārsts, Triju Zvaigžņu ordeņa kavalieris Valdis Kantāns

61.JPG (12930 BYTES)

Ārste, Triju Zvaigžņu ordeņa kavaliere Biruta Kazakeviča

62.JPG (11197 BYTES)

Foto: A.F.I.

 

KRODER~1.JPG (21834 BYTES)

Sportiste, Triju Zvaigžņu ordeņa kavaliere Silvija Krodere

64.JPG (15502 BYTES)

Kultūras darbiniece, Triju Zvaigžņu ordeņa kavaliere Roze Kupča

65.JPG (13178 BYTES)

Kultūras darbiniece, Triju Zvaigžņu ordeņa kavaliere Dzidra Kuzmane

66.JPG (11445 BYTES)

Ārsts, Triju Zvaigžņu ordeņa kavalieris Pāvils Laizāns

67.JPG (14453 BYTES)

Sabiedriskais darbinieks, Triju Zvaigžņu ordeņa kavalieris Ingvars Leitis

68.JPG (11223 BYTES)

Horeogrāfs, Triju Zvaigžņu ordeņa kavalieris Imants Magone

69.JPG (12213 BYTES)

Sportists, Triju Zvaigžņu ordeņa kavalieris Valdis Muižnieks

70.JPG (13428 BYTES)

Kultūras darbiniece, Triju Zvaigžņu ordeņa kavaliere Lūcija Ņefedova

71.JPG (10738 BYTES)

Ārsts, Triju Zvaigžņu ordeņa kavalieris Jānis Ozoliņš

72.JPG (15677 BYTES)

Būvnieks, Triju Zvaigžņu ordeņa kavalieris Viktors Para

73.JPG (14579 BYTES)

Sportists, treneris, Triju Zvaigžņu ordeņa kavalieris Imants Pļaviņš

74.JPG (13892 BYTES)

Labklājības ministrijas valsts sekretāre, Triju Zvaigžņu ordeņa kavaliere Maija Poršņova

75.JPG (11257 BYTES)

Kordiriģente, Triju Zvaigžņu ordeņa kavalieris Gunta Paškovska

76.JPG (9949 BYTES)

Ārsts, Triju Zvaigžņu ordeņa kavalieris Henriks Runds

77.JPG (12610 BYTES)

Tautsaimnieks, Triju Zvaigžņu ordeņa kavalieris Tālis Straume

78.JPG (10093 BYTES)

Horeogrāfs, Triju Zvaigžņu ordeņa kavalieris Osvalds Štrauss

79.JPG (12784 BYTES)

Sabiedriskā darbiniece, Triju Zvaigžņu ordeņa kavaliere Lauma Upelniece–Katis

80.JPG (11418 BYTES)

Kordiriģente, Triju Zvaigžņu ordeņa kavaliere Rasma Valdmane

81.JPG (12745 BYTES)

Tautsaimnieks, Triju Zvaigžņu ordeņa kavalieris Egons Zariņš

82.JPG (12205 BYTES)

Teologs, Triju Zvaigžņu ordeņa kavalieris Jānis Zviedrāns

Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

Rīgā, Nacionālajā teātrī, 17.11.1998.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!