• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Ministru kabinets
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Ministru kabineta noteikumus, instrukcijas un ieteikumus. Tie stājas spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas, ja tiesību aktā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Ministru kabineta rīkojumus. Tie stājas spēkā parakstīšanas brīdī;
  • Ministru kabineta sēdes protokollēmumus. Tie stājas spēkā pieņemšanas brīdī;
  • plānošanas dokumentus, kā arī informatīvos ziņojumus par politikas plānošanas dokumentu īstenošanu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2022. gada 8. februāra noteikumi Nr. 99 "Kārtība, kādā Patērētāju tiesību aizsardzības centrs un Veselības inspekcija ierobežo piekļuvi tiešsaistes saskarnei elektronisko sakaru tīklā, domēna vārda lietošanas tiesības un piekļuvi tiešsaistes saskarnei vai saturam informācijas sabiedrības pakalpojumā". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 11.02.2022., Nr. 30 https://www.vestnesis.lv/op/2022/30.6

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr. 100

Grozījumi Ministru kabineta 2014. gada 25. marta noteikumos Nr. 161 "Kārtība, kādā novērš vardarbības draudus un nodrošina pagaidu aizsardzību pret vardarbību"

Vēl šajā numurā

11.02.2022., Nr. 30

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 99

Pieņemts: 08.02.2022.

OP numurs: 2022/30.6

2022/30.6
RĪKI

Ministru kabineta noteikumi: Šajā laidienā 9 Pēdējās nedēļas laikā 4 Visi

Ministru kabineta noteikumi Nr. 99

Rīgā 2022. gada 8. februārī (prot. Nr. 6 7. §)

Kārtība, kādā Patērētāju tiesību aizsardzības centrs un Veselības inspekcija ierobežo piekļuvi tiešsaistes saskarnei elektronisko sakaru tīklā, domēna vārda lietošanas tiesības un piekļuvi tiešsaistes saskarnei vai saturam informācijas sabiedrības pakalpojumā

Izdoti saskaņā ar Patērētāju tiesību aizsardzības likuma
26.15 panta desmito daļu

I. Vispārīgie jautājumi

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā Patērētāju tiesību aizsardzības centrs un Veselības inspekcija (turpmāk – iestāde) sagatavo un nosūta elektronisko sakaru komersantam, augstākā līmeņa domēna reģistram vai domēna vārda reģistratūrai, vai informācijas sabiedrības pakalpojuma sniedzējam Patērētāju tiesību aizsardzības likuma 26.15 panta piektajā daļā minēto lēmumu, kā arī lēmumā ietveramā pieprasījuma veidlapas paraugu, lēmuma nosūtīšanas veidu, tā izpildes un darbības termiņu.

2. Iestāde, kas pieņēmusi Patērētāju tiesību aizsardzības likuma 26.15 panta piektajā daļā minēto lēmumu, pēc lēmuma paziņošanas adresātam ir tiesīga lēmumā vai tā pielikumā norādīto informāciju ievietot iestādes uzturētajā mašīnlasāmajā sarakstā.

II. Lēmums par piekļuves ierobežošanu tiešsaistes saskarnei elektronisko sakaru tīklā

3. Lēmums par piekļuves ierobežošanu tiešsaistes saskarnei elektronisko sakaru tīklā paredz piekļuves ierobežošanu (bloķēšanu) tiešsaistes saskarnei elektronisko sakaru komersanta elektronisko sakaru tīklā, ierobežojot (bloķējot) piekļuvi vai izmantojot citus tehnoloģiskos līdzekļus, ja tie ir pieejami elektronisko sakaru komersantam, kā arī, ja iestāde lēmumā to ir norādījusi, piekļuves pieprasījumu pārvirzīšanu (pāradresēšanu) uz šīs iestādes norādīto tīmekļvietni, ja elektronisko sakaru komersantam ir tehnoloģiskie līdzekļi, kas var nodrošināt piekļuves pieprasījumu pārvirzīšanu (pāradresēšanu).

4. Lēmumu par piekļuves ierobežošanu tiešsaistes saskarnei elektronisko sakaru tīklā lēmuma adresātam – elektronisko sakaru komersantam – nosūta uz elektroniskā pasta adresi vai oficiālo elektronisko adresi. Ja ir zināma tiešsaistes saskarnes valdītāja (trešās personas) elektroniskā pasta adrese vai oficiālā elektroniskā adrese, lēmumu par tiešsaistes saskarnes ierobežošanu elektronisko sakaru tīklā nosūta valdītājam uz elektroniskā pasta adresi vai oficiālo elektronisko adresi.

5. Lēmumā par piekļuves ierobežošanu tiešsaistes saskarnei elektronisko sakaru tīklā papildus Administratīvā procesa likuma 67. panta otrajā daļā noteiktajām administratīvā akta sastāvdaļām norāda šādu informāciju:

5.1. pazīmes, kas identificē tiešsaistes saskarni, pret kuru ir vērsts lēmums par piekļuves ierobežošanu tiešsaistes saskarnei elektronisko sakaru tīklā, – vismaz tīmekļa protokola adresi vai domēna vārdu;

5.2. tīmekļvietnes protokola adresi, uz kuru jāpārvirza (jāpāradresē) piekļuves pieprasījumi tiešsaistes saskarnei, pret kuru vērsts lēmums par piekļuves ierobežošanu tiešsaistes saskarnei elektronisko sakaru tīklā, ja šis lēmums paredz piekļuves pieprasījumu pārvirzīšanu (pāradresēšanu);

5.3. termiņu, kurā lēmums izpildāms atbilstoši šo noteikumu 7. punktam;

5.4. datumu, līdz kuram lēmums ir spēkā.

6. Ja lēmums par piekļuves ierobežošanu tiešsaistes saskarnei elektronisko sakaru tīklā paredz piekļuves ierobežošanu (bloķēšanu) vairākām tiešsaistes saskarnēm elektronisko sakaru komersanta elektronisko sakaru tīklā, iestāde ir tiesīga nosūtīt elektronisko sakaru komersantam lēmumu, tam pievienojot šo noteikumu pielikumā norādīto pieprasījumu ar šo noteikumu 5.1. apakšpunktā minēto informāciju.

7. Lēmumu par piekļuves ierobežošanu tiešsaistes saskarnei elektronisko sakaru tīklā izpilda piecu darbdienu laikā no tā paziņošanas dienas līdz lēmumā norādītajam datumam, bet ne ilgāk par diviem gadiem, vai līdz brīdim, kad iestāde, kas pieņēma šo lēmumu, paziņo par citu lēmumu, ar ko maina iepriekšējā lēmumā norādītos tiesiskos pienākumus.

III. Lēmums par domēna vārda lietošanas tiesību ierobežošanu

8. Ar lēmumu par domēna vārda lietošanas tiesību ierobežošanu paredz domēna vārda tehniskās informācijas atslēgšanu vai aizliegumu mainīt domēna vārda lietotāju, vai domēna vārda lietošanas tiesību nodošanu iestādei, kas pieņem šo lēmumu.

9. Lēmumu par domēna vārda lietošanas tiesību ierobežošanu lēmuma adresātam – augstākā līmeņa domēna reģistra uzturētājam vai domēna vārda reģistratūrai – nosūta uz elektroniskā pasta adresi vai oficiālo elektronisko adresi. Lēmumu par domēna vārda lietošanas tiesību ierobežošanu nosūta domēna vārda lietotājam (trešajai personai) uz elektroniskā pasta adresi vai oficiālo elektronisko adresi.

10. Lēmumā par domēna vārda lietošanas tiesību ierobežošanu, kas paredz domēna vārda tehniskās informācijas atslēgšanu vai aizliegumu mainīt domēna vārda lietotāju, papildus Administratīvā procesa likuma 67. panta otrajā daļā noteiktajām administratīvā akta sastāvdaļām norāda šādu informāciju:

10.1. domēna vārdu, pret kuru ir vērsts lēmums par domēna vārda lietošanas tiesību ierobežošanu;

10.2. termiņu, kurā lēmums izpildāms atbilstoši šo noteikumu 13. punktam;

10.3. datumu, līdz kuram lēmums ir spēkā.

11. Ja lēmums par domēna vārda lietošanas tiesību ierobežošanu paredz vairāku domēna vārdu tehniskās informācijas atslēgšanu vai aizliegumu mainīt lietotāju vairākiem domēna vārdiem, iestāde ir tiesīga nosūtīt augstākā līmeņa domēna reģistra uzturētājam vai domēna vārda reģistratūrai (lēmuma adresātam) lēmumu, tam pievienojot šo noteikumu pielikumā norādīto pieprasījumu ar šo noteikumu 10.1. apakšpunktā minēto informāciju.

12. Lēmumā par domēna vārda lietošanas tiesību ierobežošanu, kas paredz domēna vārda lietošanas tiesību nodošanu iestādei, kura pieņem šo lēmumu, papildus Administratīvā procesa likuma 67. panta otrajā daļā noteiktajām administratīvā akta sastāvdaļām norāda šādu informāciju:

12.1. domēna vārdu, pret kuru ir vērsts lēmums par domēna vārda lietošanas tiesību ierobežošanu;

12.2. domēna vārda jaunā lietotāja (iestādes) personas tipu, nosaukumu, elektroniskā pasta adresi, tālruni, adresi, pasta indeksu un reģistrācijas numuru;

12.3. termiņu, kurā lēmums izpildāms atbilstoši šo noteikumu 13. punktam;

12.4. termiņu, līdz kuram iestādei reģistrējamas domēna vārda lietošanas tiesības.

13. Lēmumu par domēna vārda lietošanas tiesību ierobežošanu izpilda piecu darbdienu laikā no tā paziņošanas dienas līdz lēmumā norādītajam datumam, bet ne ilgāk par diviem gadiem, vai līdz brīdim, kad iestāde, kas pieņēma šo lēmumu, paziņo par citu lēmumu, ar ko maina iepriekšējā lēmumā norādītos tiesiskos pienākumus.

IV. Lēmums par piekļuves ierobežošanu tiešsaistes saskarnei vai saturam informācijas sabiedrības pakalpojumā

14. Ar lēmumu par piekļuves ierobežošanu tiešsaistes saskarnei vai saturam informācijas sabiedrības pakalpojumā paredz izpildīt iestādes norādītās darbības, ar kurām nodrošina piekļuves ierobežošanu tiešsaistes saskarnei vai konkrētam saturam informācijas sabiedrības pakalpojumā.

15. Lēmumu par piekļuves ierobežošanu tiešsaistes saskarnei vai saturam informācijas sabiedrības pakalpojumā lēmuma adresātam – informācijas sabiedrības pakalpojuma sniedzējam – nosūta uz elektroniskā pasta adresi vai oficiālo elektronisko adresi. Ja tiešsaistes saskarnes valdītājs vai informācijas sabiedrības pakalpojuma satura veidotājs vai publicētājs nav informācijas sabiedrības pakalpojuma sniedzējs, bet cita persona (trešā persona) un ir zināma tās elektroniskā pasta adrese vai oficiālā elektroniskā adrese, lēmumu par piekļuves ierobežošanu tiešsaistes saskarnei vai saturam informācijas sabiedrības pakalpojumā nosūta šai personai uz elektroniskā pasta adresi vai oficiālo elektronisko adresi.

16. Lēmumā par piekļuves ierobežošanu tiešsaistes saskarnei vai saturam informācijas sabiedrības pakalpojumā papildus Administratīvā procesa likuma 67. panta otrajā daļā noteiktajām administratīvā akta sastāvdaļām norāda šādu informāciju:

16.1. pazīmes, kas identificē tiešsaistes saskarni vai saturu, pret kuru ir vērsts lēmums par piekļuves ierobežošanu tiešsaistes saskarnei vai saturam informācijas sabiedrības pakalpojumā;

16.2. tiesiskā pienākuma teritoriālo darbību;

16.3. termiņu, kurā lēmums izpildāms atbilstoši šo noteikumu 18. punktam.

17. Ja lēmums par piekļuves ierobežošanu paredz piekļuves ierobežošanu vairākām tiešsaistes saskarnēm vai vairākām satura vienībām informācijas sabiedrības pakalpojumā, iestāde ir tiesīga nosūtīt informācijas sabiedrības pakalpojuma sniedzējam lēmumu, pievienojot šo noteikumu pielikumā norādīto pieprasījumu ar šo noteikumu 16.1. apakšpunktā minēto informāciju.

18. Lēmumu par piekļuves ierobežošanu tiešsaistes saskarnei vai saturam informācijas sabiedrības pakalpojumā izpilda piecu darbdienu laikā no tā paziņošanas dienas līdz brīdim, kad iestāde, kas pieņēma šo lēmumu, paziņo par citu lēmumu, ar ko maina iepriekšējā lēmumā norādītos tiesiskos pienākumus.

Ministru prezidents A. K. Kariņš

Ekonomikas ministrs J. Vitenbergs

 

Pielikums
Ministru kabineta
2022. gada 8. februāra
noteikumiem Nr. 99

Rīgā

_____. gada ___. ___________

Administratīvā akta Nr. ___________

Pieprasījums

Pamatojoties uz Patērētāju tiesību aizsardzības likuma 26.15 panta piekto daļu, ierobežot:

(nepieciešamo atzīmēt ar X)

piekļuvi tiešsaistes saskarnei elektronisko sakaru tīklā    
domēna vārda lietošanas tiesības    
piekļuvi tiešsaistes saskarnei vai saturam informācijas sabiedrības pakalpojumā    
     
Nr. p. k. Tiešsaistes saskarni vai saturu identificējošās pazīmes vai domēna vārds Paskaidrojošā informācija
1.    
2.    
..    

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!