• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Rēzeknes novada domes 2022. gada 20. janvāra saistošie noteikumi Nr. 23 "Grozījumi Rēzeknes novada pašvaldības 2021. gada 2. decembra saistošajos noteikumos Nr. 14 "Par maznodrošinātās mājsaimniecības ienākumu slieksni un sociālās palīdzības pabalstiem Rēzeknes novada pašvaldībā"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 10.02.2022., Nr. 29 https://www.vestnesis.lv/op/2022/29.20

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Rēzeknes novada domes saistošie noteikumi Nr. 32

Par saistošo noteikumu atzīšanu par spēku zaudējušiem

Vēl šajā numurā

10.02.2022., Nr. 29

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Rēzeknes novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 23

Pieņemts: 20.01.2022.

OP numurs: 2022/29.20

2022/29.20
RĪKI

Rēzeknes novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 2 Pēdējās nedēļas laikā 3 Visi

Rēzeknes novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 23

Rēzeknē 2022. gada 20. janvārī

Grozījumi Rēzeknes novada pašvaldības 2021. gada 2. decembra saistošajos noteikumos Nr. 14 "Par maznodrošinātās mājsaimniecības ienākumu slieksni un sociālās palīdzības pabalstiem Rēzeknes novada pašvaldībā"

APSTIPRINĀTI
Rēzeknes novada domes 2022. gada 20. janvāra sēdē
(prot. Nr. 2, 2. §)

Izdoti saskaņā ar Sociālo pakalpojumu
un sociālās palīdzības likuma
3. panta otro daļu, 33. panta trešo daļu
un 36. panta piekto un sesto daļu,
likuma "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā"
14. panta sesto daļu

Izdarīt Rēzeknes novada pašvaldības 2021. gada 2. decembra saistošajos noteikumos Nr. 14 "Par maznodrošinātās mājsaimniecības ienākumu slieksni un sociālās palīdzības pabalstiem Rēzeknes novada pašvaldībā", turpmāk – saistošie noteikumi, (publicēti 30.12.2021., stājušies spēkā 01.01.2022.) šādus grozījumus:

1. Papildināt saistošo noteikumu izdošanas tiesisko pamatojumu ar atsauci uz Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma 36. panta piekto daļu;

2. Izteikt 7. punktu šādā redakcijā:

"7. Maznodrošinātas mājsaimniecības statusu nosaka atbilstoši Ministru kabineta 2020. gada 17. decembra noteikumiem Nr. 805 "Noteikumi par mājsaimniecības materiālās situācijas izvērtēšanu un sociālās palīdzības saņemšanu" (turpmāk tekstā – Ministru kabineta noteiktajai mājsaimniecības materiālās situācijas izvērtēšanas un maznodrošinātas mājsaimniecības statusa piešķiršanas kārtībai)."

3. Izteikt 8. punktu šādā redakcijā:

"8. Lai saņemtu sociālās palīdzības pabalstu, pabalsta pieprasītājs, uzrādot personu apliecinošu dokumentu (attiecas uz iesniegumu iesniegšanu klātienē), Sociālajā dienestā iesniedz:"

4. Izteikt 11. punktu šādā redakcijā:

"11. Garantētā minimālā ienākuma pabalstu mājsaimniecībai izmaksā naudā, pārējos piešķirtos sociālās palīdzības pabalstus mājsaimniecībai izmaksāt naudā vai pabalsta summas apmērā, sedzot izdevumus par precēm vai pakalpojumiem."

5. Izteikt 12. punkta pirmo teikumu šādā redakcijā:

"12. Sociālais dienests pēc pabalsta pieprasīšanai nepieciešamo dokumentu saņemšanas pieņem lēmumu par pabalsta piešķiršanu vai par atteikumu piešķirt pabalstu, ja nav ievērotas normatīvo aktu un šo noteikumu prasības 1 (viena) mēneša laikā no iesnieguma saņemšanas dienas."

6. Izteikt 33. punktu šādā redakcijā:

"33. Lai saņemtu pabalstu, pabalsta pieprasītājs iesniegumā norāda nepieciešamā krīzes pabalsta apmēru un papildus iesniegumam iesniedz Sociālajā dienestā krīzes situācijas faktu pamatojošu dokumentu kopijas (uzrādot oriģinālus), 3 (trīs) mēnešu laikā pēc krīzes situācijas rašanās."

7. Izteikt 37. punktu šādā redakcijā:

"37. Lēmums par pabalsta krīzes situācijā piešķiršanu un to apmēru vai arī lēmums par atteikumu piešķirt pabalstu tiek pieņemts ne vēlāk kā 1 (viena) mēneša laikā no iesnieguma saņemšanas dienas."

Rēzeknes novada pašvaldības domes priekšsēdētājs M. Švarcs

 

Paskaidrojuma raksts
Rēzeknes novada pašvaldības saistošajiem noteikumiem "Grozījumi Rēzeknes novada pašvaldības 2021. gada 2. decembra saistošajos noteikumos Nr. 14 "Par maznodrošinātas mājsaimniecības ienākumu slieksni un sociālās palīdzības pabalstiem Rēzeknes novada pašvaldībā""

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Šobrīd sociālās palīdzības pabalstu veidus un apmēru, pabalstu piešķiršanas un izmaksas kārtību, personu loku, kurām ir tiesības saņemt noteikumos minēto sociālo palīdzību nosaka Rēzeknes novada pašvaldības 2021. gada 2. decembra saistošie noteikumi Nr. 14 "Par maznodrošinātās mājsaimniecības ienākumu slieksni un sociālās palīdzības pabalstiem Rēzeknes novada pašvaldībā", turpmāk – Saistošie noteikumi Nr. 14, kuri spēkā no 2022. gada 1. janvāra (publicēti pašvaldības bezmaksas izdevumā "Rēzeknes novada ziņas" 2021. gada 30. decembrī, Nr. 8 (78)).

Atbilstoši Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas 2021. gada 29. decembra atzinumam Nr. 1-18/11244 "Par saistošajiem noteikumiem Nr. 14", Saistošajos noteikumos Nr. 14 izdarāmi papildinājumi un grozījumi.

Ņemot vērā iepriekšminēto, nepieciešams veikt grozījumus Saistošajos noteikumos Nr. 14, izdodot jaunus Saistošos noteikumus.

2. Īss projekta satura izklāsts Rēzeknes novada pašvaldības saistošie noteikumi "Grozījumi Rēzeknes novada pašvaldības 2021. gada 2. decembra saistošajos noteikumos Nr. 14 "Par maznodrošinātas mājsaimniecības ienākumu slieksni un sociālās palīdzības pabalstiem Rēzeknes novada pašvaldībā"" izdoti saskaņā ar Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma 3. panta otro daļu, 33. panta trešo daļu un 36. panta piekto un sesto daļu, likuma "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā" 14. panta sesto daļu.

Saistošo noteikumu izdošanas mērķis – izdarīt grozījumus spēkā esošajos Saistošajos noteikumos Nr. 14.

Saistošie noteikumi paredz papildināt Saistošo noteikumu Nr. 14 tiesisko pamatojumu, kā arī precizēt Saistošos noteikumus Nr. 14 7., 8., 11., 12., 33. un 37. punktus.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Saistošo noteikumu īstenošana neietekmē pašvaldības budžetu.

Lai nodrošinātu saistošo noteikumu izpildi nav nepieciešams veidot jaunas institūcijas vai radīt jaunas darba vietas.

4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Ar saistošajiem noteikumiem nav noteikta mērķgrupa, uz kuru attiecināms saistošo noteikumu tiesiskais regulējums.

Uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā saistošie noteikumi neskars.

5. Informācija par administratīvajām procedūrām Personas Saistošo noteikumu piemērošanas jautājumos var griezties Rēzeknes novada pašvaldības Sociālajā dienestā.

Saistošie noteikumi maina Sociālā dienesta lēmuma par pabalsta krīzes situācijā piešķiršanu vai par atteikumu piešķirt pabalstu pieņemšanas termiņu. Citas iepriekš noteiktās administratīvās procedūras Saistošie noteikumi nemaina.

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Sabiedrības līdzdalība Saistošo noteikumu izstrādāšanā tika nodrošināta, informējot iedzīvotājus ar Rēzeknes novada pašvaldības mājaslapas starpniecību, lūdzot izteikt viedokļus un priekšlikumus par papildinājumiem vai grozījumiem Saistošajos noteikumos.

Viedokļi par Saistošo noteikumu projektu nav saņemti.

Rēzeknes novada pašvaldības domes priekšsēdētājs M. Švarcs

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!