• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ķekavas novada domes 2022. gada 19. janvāra saistošie noteikumi Nr. 1/2022 "Par pašvaldības nodevu par izklaidējoša rakstura pasākumu rīkošanu publiskās vietās". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 3.02.2022., Nr. 24 https://www.vestnesis.lv/op/2022/24.27

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Limbažu novada domes saistošie noteikumi Nr. 25

Par Limbažu novada pašvaldības atbalstu bārenim un bez vecāku gādības palikušam bērnam pēc pilngadības sasniegšanas un audžuģimenēm

Vēl šajā numurā

03.02.2022., Nr. 24

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ķekavas novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 1/2022

Pieņemts: 19.01.2022.

OP numurs: 2022/24.27

2022/24.27
RĪKI

Ķekavas novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Ķekavas novada domes saistošie noteikumi Nr. 1/2022

Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā 2022. gada 19. janvārī

Par pašvaldības nodevu par izklaidējoša rakstura pasākumu rīkošanu publiskās vietās

Apstiprināti ar Ķekavas novada domes
2022. gada 19. janvāra sēdes lēmumu Nr. 40. (prot. Nr. 3)

Izdoti saskaņā ar likuma "Par nodokļiem un nodevām"
12. panta pirmās daļas 2. punktu un
Ministru kabineta 2005. gada 28. jūnija
noteikumu Nr. 480 "Noteikumi par kārtību,
kādā pašvaldības var uzlikt pašvaldību nodevas"
3. un 16.1 punktu

1. Saistošie noteikumi, turpmāk – noteikumi, nosaka pašvaldības nodevas par izklaidējoša rakstura pasākumu rīkošanu publiskās vietās apmēru, likmes, samaksas kārtību un pasākumu kategorijas, par kuru rīkošanu nodeva nav jāmaksā.

2. Pašvaldības nodevu ieskaita Ķekavas novada pašvaldības pamatbudžetā.

3. Pašvaldības nodeva samaksājama pilnā apmērā pirms pasākuma uzsākšanas. Pasākuma pārtraukšanas vai atcelšanas gadījumā samaksātā nodeva netiek atmaksāta, izņemot, ja pasākuma rīkošanas atļauja netiek izsniegta.

4. Pašvaldības nodevas maksātāji ir fiziskās un juridiskās personas, kuras rīko izklaidējoša rakstura pasākumus Ķekavas novada administratīvajā teritorijā.

5. Nodevas objekts un likme:

Nodevas objekts Likme (euro/diennaktī)
5.1. Sporta sacensības 50.00
5.2. Izklaides pasākums 50.00
5.3. Atrakcijas vai cirka izrāde 20.00 par katru atrakciju

6. Pašvaldības nodevu nemaksā par:

6.1. labdarības pasākumu;

6.2. piemiņas pasākumu;

6.3. pasākumu, kurā netiek iekasēta ieejas vai dalības maksa;

6.4. pasākumu, kura rīkošanai, atbilstoši Publisku izklaides un svētku pasākumu drošības likumam, nav nepieciešama pasākuma atļauja (ja tos rīko valsts vai pašvaldības iestāde, kā arī publisku pasākumu rīkošanai telpās un publisku sporta pasākumu rīkošanai sporta bāzēs).

7. No pašvaldības nodevas samaksas atbrīvotas sabiedriskā labuma un bezpeļņas organizācijas.

8. Ar noteikumu spēkā stāšanās brīdi spēku zaudē:

8.1. Ķekavas novada pašvaldības 2010. gada 10. jūnija saistošie noteikumi Nr. 23/10 "Nodeva par izklaidējoša rakstura pasākumu rīkošanu publiskās vietās";

8.2. Baldones noveda pašvaldības 2009. gada 3. jūnija saistošo noteikumu Nr. 9 "Par Baldones pašvaldības nodevām" VIII nodaļa "Nodeva par izklaidējoša rakstura pasākumu rīkošanu publiskās vietās".

Ķekavas novada domes priekšsēdētājs J. Žilko

 

Paskaidrojuma raksts
Ķekavas novada pašvaldības 2022. gada 19. janvāra saistošajiem noteikumiem Nr. 1/2022 "Par pašvaldības nodevu par izklaidējoša rakstura pasākumu rīkošanu publiskās vietās"

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija
1. Saistošo noteikumu nepieciešamības pamatojums Atbilstoši Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumam, ar 2021. gada 1. jūliju ir izveidots jauns Ķekavas novads. Pamatojoties uz likuma "Par nodokļiem un nodevām" 12. panta pirmās daļas 2. punktu un Ministru kabineta 2005. gada 28. jūnija noteikumu Nr. 480 "Noteikumi par kārtību, kādā pašvaldības var uzlikt pašvaldību nodevas" 3. un 16.1 punktu, domei ir jāapstiprina pašvaldības nodevas par izklaidējoša rakstura pasākumu rīkošanu, kas būtu vienotas visā novada teritorijā.
2. Īss satura izklāsts Saistošajos noteikumos tiek noteikts nodevas apmērs un samaksas kārtība par sporta, izklaides pasākumu un atrakciju un cirka rīkošanu publiskās vietās, kā arī atbrīvojumi no nodevas samaksas un atvieglojumi.
3. Informācija par plānoto saistošo noteikumu ietekmi uz pašvaldības budžetu Projekts nerada ietekmi uz novada pašvaldības budžeta izdevuma daļu. Lai izpildītu saistošos noteikumus, netiek radītas jaunas darbavietas.
4. Informācija par plānoto saistošo noteikumu ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā

Saistošo noteikumu tiesiskais regulējums attiecināms uz esošajiem un potenciāliem pasākumu rīkotājiem publiskās vietās novada teritorijā.

5. Informācija par administratīvajām procedūrām Saistošos noteikumus publicē oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", pašvaldības mājaslapā, un tie tiek izlikti redzamā vietā Ķekavas novada pašvaldības administrācijas ēkā Ķekavā un Ķekavas novada pašvaldības pārvaldēs Baložos, Daugmalē un Baldonē.
6. Informācija par konsultācijās ar privātpersonām Saistošo noteikumu izstrādes gaitā nav notikušas konsultācijas ar privātpersonām.

Ķekavas novada domes priekšsēdētājs J. Žilko

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!