• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Jūrmalas pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jūrmalas pilsētas domes 2022. gada 27. janvāra saistošie noteikumi Nr. 3 "Par Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības pabalstu bērniem un izglītojamajiem mācību procesa atbalstam". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 1.02.2022., Nr. 22 https://www.vestnesis.lv/op/2022/22.6

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Jūrmalas pilsētas domes saistošie noteikumi Nr. 4

Grozījumi Jūrmalas pilsētas domes 2021. gada 30. septembra saistošajos noteikumos Nr. 40 "Par brīvprātīgo iniciatīvu pabalstiem Jūrmalas valstspilsētas pašvaldībā"

Vēl šajā numurā

01.02.2022., Nr. 22

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Jūrmalas pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 3

Pieņemts: 27.01.2022.

OP numurs: 2022/22.6

2022/22.6
RĪKI

Jūrmalas pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 3 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Jūrmalas domes saistošie noteikumi Nr. 3

Jūrmalā 2022. gada 27. janvārī (prot. Nr. 1, 20. p.)

Par Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības pabalstu bērniem un izglītojamajiem mācību procesa atbalstam

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
43. panta trešo daļu

1. Saistošie noteikumi nosaka pabalsta bērniem un izglītojamajiem mācību procesa atbalstam (turpmāk – pabalsts) apmēru, tā piešķiršanas un izmaksas kārtību.

2. Tiesības saņemt pabalstu ir bērnam vai izglītojamajam, kura pamata dzīvesvieta vismaz 12 mēnešus pirms pabalsta pieprasīšanas nepārtraukti ir deklarēta Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības administratīvajā teritorijā, ja:

2.1. bērns ir vecumā no pusotra līdz pieciem gadiem (turpmāk – bērns);

2.2. izglītojamais ir vecumā no pieciem līdz 24 gadiem, un ja tas iesnieguma iesniegšanas brīdī apgūst obligāto izglītību pirmsskolas vai pamatizglītības programmā, vidējo izglītību, profesionālo vai augstāko izglītību pilna laika studijās pirmā līmeņa profesionālās augstākās izglītības programmā (koledža), akadēmiskā bakalaura studiju programmā vai otrā līmeņa profesionālās augstākās izglītības programmā, kuru īsteno pēc vidējās izglītības apguves, Izglītības iestāžu reģistrā Valsts izglītības informācijas sistēmā reģistrētajā izglītības iestādē (turpmāk – apgūst izglītību).

3. Pabalsta apmērs ir 100 euro katram bērnam par katru kalendāra gadu un izglītojamajam par katru kalendāra gadu, kad izglītojamais apgūst izglītību.

4. Lai saņemtu pabalstu, bērna vai izglītojamā likumiskais pārstāvis vai izglītojamais, kurš sasniedzis pilngadību (turpmāk – pabalsta pieprasītājs), iesniedz kādā no Jūrmalas valstspilsētas administrācijas apkalpošanas centriem pašrocīgi parakstītu iesniegumu pabalsta saņemšanai, nosūta uz Jūrmalas valstspilsētas administrācijas (turpmāk – Centrālā administrācija) oficiālo e-pasta adresi: pasts@jurmala.lv, vai Centrālās administrācijas oficiālo elektronisko adresi ar drošu elektronisku parakstu parakstītu iesniegumu. Ja izglītojamais apgūst izglītību profesionālās vai augstākās izglītības iestādē, tad iesniegumam pievieno attiecīgās izglītības iestādes izdotu izziņu, kas apliecina, ka izglītojamais apgūst izglītību un nav pārtraucis apgūt izglītību izglītības iestādē.

5. Pabalstu ir tiesības pieprasīt vienu reizi kalendārajā gadā no 1. janvāra līdz 31. decembrim.

6. Lai nodrošinātu pabalsta pieprasītāja sniegtās informācijas pārbaudi, Centrālās administrācijas Izglītības pārvalde (turpmāk – Izglītības pārvalde), izmantojot valsts datu reģistros pieejamās ziņas, kā arī iegūstot nepieciešamo informāciju no pabalsta pieprasītāja, valsts un pašvaldību institūcijām, apstrādā datus par izglītojamā izglītības pakāpi, periodu un izglītības iestādi, Jūrmalas Labklājības pārvalde (turpmāk – Labklājības pārvalde) apstrādā datus par izglītojamā deklarēto dzīvesvietu un periodu.

7. Lēmumu par pabalsta piešķiršanu un izmaksu pieņem Labklājības pārvalde viena mēneša laikā no iesnieguma saņemšanas dienas un pēc Izglītības pārvaldes saņemtā apstiprinājuma par izglītojamā atbilstību 2.2. apakšpunktā noteiktai mērķa grupai.

8. Labklājības pārvalde pabalstu izmaksā viena mēneša laikā no lēmuma pieņemšanas vienam no bērna vai izglītojamā likumiskajiem pārstāvjiem vai izglītojamajam, kurš sasniedzis pilngadību, pabalsta pieprasītāja iesniegumā norādītajā kredītiestādes norēķinu kontā.

9. Pabalsta piešķiršanu atsaka, ja:

9.1. Bērna vai izglītojamā pamata dzīvesvieta nav deklarēta Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības administratīvajā teritorijā nepārtraukti vismaz 12 mēnešus pirms pabalsta pieprasīšanas;

9.2. izglītojamais iesnieguma pabalsta saņemšanai iesniegšanas brīdī neiegūst vai ir pārtraucis apgūt izglītību Valsts izglītības informācijas sistēmā reģistrētajā izglītības iestādē;

9.3. pabalsts tiek pieprasīts vairāk kā vienu reizi kalendārajā gadā;

9.4. zudis tiesisks pamats pabalsta izmaksai.

10. Jūrmalas Labklājības pārvaldes lēmumu par pabalsta piešķiršanu vai atteikumu piešķirt pabalstu var apstrīdēt Jūrmalas valstspilsētas administrācijā. Jūrmalas valstspilsētas administrācijas lēmumu par apstrīdēto administratīvo aktu var pārsūdzēt tiesā Administratīvā procesa likumā noteiktajā kārtībā.

11. Pabalstu par 2022. gadu personai ir tiesības pieprasīt sākot ar 2022. gada 1. februāri.

12. Atcelt Jūrmalas domes 2021. gada 16. decembra saistošos noteikumus Nr. 53 "Par Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības pabalstu bērniem un izglītojamajiem mācību procesa atbalstam".

Jūrmalas domes priekšsēdētājs G. Truksnis

 

Paskaidrojuma raksts
Jūrmalas domes 2022. gada 27. janvāra saistošajiem noteikumiem Nr. 3 "Par Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības pabalstu bērniem un izglītojamajiem mācību procesa atbalstam"

Paskaidrojumu raksta sadaļas Informācija
1. Projekta nepieciešamības pamatojums Saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 43. panta trešo daļu dome var pieņemt saistošos noteikumus, lai nodrošinātu pašvaldības autonomo funkciju un brīvprātīgo iniciatīvu izpildi.

Saistošo noteikumu "Par Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības pabalstu bērniem un izglītojamajiem mācību procesa atbalstam" (turpmāk – saistošie noteikumi) izstrādes mērķis ir sniegt atbalstu ģimenēm, kurās ir bērni un izglītojamie, kuri apgūst obligāto izglītību pirmsskolas vai pamatizglītības programmā, vidējo izglītību, profesionālo vai augstāko izglītību un kuriem vismaz 12 mēnešus pamata dzīvesvieta ir deklarēta Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības administratīvajā teritorijā.

Saistošie noteikumi precizēti atbilstoši Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas 2022. gada 3. janvāra atzinumam Nr. 1-18/8 "Par saistošajiem noteikumiem Nr. 53".

2. Īss projekta satura izklāsts Lai nodrošinātu kvalitatīvu mācību vidi bērniem, kā arī izglītojamiem, kuri apgūst obligāto izglītību pirmsskolas vai pamatizglītības programmā, vidējo izglītību, profesionālo vai augstāko izglītību un kuriem vismaz 12 mēnešus pamata dzīvesvieta ir deklarēta Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības administratīvajā teritorijā, Jūrmalas dome, īstenojot brīvprātīgo iniciatīvu izpildi pieņem saistošos noteikumus, nosakot pabalstu bērniem un izglītojamajiem mācību procesa nodrošināšanai 100 euro kalendārajā gadā.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Saskaņā ar Valsts izglītības informācijas sistēmas (VIIS) datiem jaunā iniciatīva par 100 euro pabalsta piešķiršanu attiecināma uz orientējoši 8350 Jūrmalas valstspilsētā deklarētajiem izglītojamajiem. Lai 2022. gadā nodrošinātu šī pabalsta izmaksu no pašvaldības budžeta būs nepieciešams finansējums 835 000 euro apmērā.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Tiešas ietekmes nav.
5. Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz administratīvajām procedūrām 5.1. Lai saņemtu pabalstu, bērna vai izglītojamā likumiskajam pārstāvim vai izglītojamajam, kurš sasniedzis pilngadību būs nepieciešams iesniegt Jūrmalas valstspilsētas administrācijā, kādā no apkalpošanas centriem iesniegumu pabalsta saņemšanai.

5.2. Lēmumu par pabalsta piešķiršanu un izmaksu pieņems Jūrmalas Labklājības pārvalde viena mēneša laikā no iesnieguma iesniegšanas dienas.

5.3. Saistošo noteikumu izpilde neietekmēs pašvaldības funkcijas vai institucionālo struktūru. Ietekme uz cilvēkresursiem būs tik tālu, cik pabalsta piešķiršanas procesā būs nepieciešams pārbaudīt informāciju izmantojot valsts datu reģistros pieejamās ziņas un sagatavot lēmumu par pabalsta piešķiršanu.

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Konsultācijas ar privātpersonām saistošo noteikumu izstrādes procesā nav notikušas, jo saistošo noteikumi ir labvēlīgi privātpersonām.

Jūrmalas domes priekšsēdētājs G. Truksnis

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!