• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Smiltenes novada domes 2021. gada 24. novembra saistošie noteikumi Nr. 22/21 "Par neapbūvēta, Smiltenes novada pašvaldībai piederoša vai piekrītoša zemesgabala nomas maksu". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 19.01.2022., Nr. 13 https://www.vestnesis.lv/op/2022/13.4

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Smiltenes novada domes saistošie noteikumi Nr. 23/21

Par Apes novada pašvaldības domes 2012. gada 19. janvāra saistošo noteikumu Nr. 2/2012 "Par prioritāro bezdarbnieku iesaistes kārtību algoto pagaidu sabiedrisko darbu veikšanā Apes novadā" atzīšanu par spēku zaudējušiem

Vēl šajā numurā

19.01.2022., Nr. 13

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Smiltenes novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 22/21

Pieņemts: 24.11.2021.

OP numurs: 2022/13.4

2022/13.4
RĪKI

Smiltenes novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 3 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Smiltenes novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 22/21

Smiltenē 2021. gada 24. novembrī

Par neapbūvēta, Smiltenes novada pašvaldībai piederoša vai piekrītoša zemesgabala nomas maksu

Apstiprināti ar Smiltenes novada pašvaldības domes
2021. gada 24. novembra lēmumu Nr. 355 (prot. Nr. 14, 71. §)

Izdoti saskaņā ar Ministru kabineta 2018. gada 19. jūnija
noteikumu Nr. 350 "Publiskās personas zemes nomas un
apbūves tiesības noteikumi" 31. punktu

1. Saistošie noteikumi (turpmāk – Noteikumi) nosaka kārtību, kādā Smiltenes novada pašvaldība aprēķina nomas maksu par pašvaldībai piederošu vai piekrītošu neapbūvētu zemesgabalu vai tā daļu (turpmāk – neapbūvēts zemesgabals).

2. Neapbūvētā zemesgabala, kas tiek izmantots personisko palīgsaimniecību vajadzībām atbilstoši likuma "Par zemes reformu Latvijas Republikas lauku apvidos" 7. pantam ar nosacījumu, ka nomnieks neapbūvētajā zemesgabalā neveic saimniecisko darbību, kurai samazinātas nomas maksas piemērošanas gadījumā atbalsts nomniekam kvalificējams kā komercdarbības atbalsts, nomas maksa gadā ir 1,5% no zemes kadastrālās vērtības, bet ne mazāk kā 10 euro.

3. Neapbūvētā zemesgabala, kas pilsētā nodots pagaidu lietošanā sakņu (ģimenes) dārza ierīkošanai ar nosacījumu, ka nomnieks neapbūvētajā zemesgabalā neveic saimniecisko darbību, kurai samazinātas nomas maksas piemērošanas gadījumā atbalsts nomniekam kvalificējams kā komercdarbības atbalsts, nomas maksa gadā ir 1,5 % no zemesgabala kadastrālās vērtības, bet ne mazāk kā 10 euro.

4. Atzīt par spēku zaudējušiem:

4.1. Smiltenes novada domes 2018. gada 27. decembra saistošos noteikumus Nr. 11/18 "Par neapbūvēta, Smiltenes novada pašvaldībai piederoša vai piekrītoša zemesgabala nomas maksu".

4.2. Apes novada domes 2018. gada 27. decembra saistošos noteikumus Nr. 10/2018 "Par Apes novada pašvaldības neapbūvētas zemes nomu".

5. Noteikumi stājas spēkā 2022. gada 1. janvārī.

Smiltenes novada pašvaldības domes priekšsēdētājs E. Avotiņš

 

Paskaidrojuma raksts
Smiltenes novada pašvaldības domes 2021. gada 24. novembra saistošajiem noteikumiem Nr. 22/21 "Par neapbūvēta, Smiltenes novada pašvaldībai piederoša vai piekrītoša zemesgabala nomas maksu"

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādītā informācija
1. Saistošo noteikumu nepieciešamības pamatojums Pamatojoties uz Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likuma pārejas noteikumu 17. punktu, 2021. gada pašvaldību vēlēšanās ievēlētā novada dome ne vēlāk kā līdz 2022. gada 1. jūnijam izvērtē novadu veidojošo bijušo pašvaldību pieņemtos saistošos noteikumus un pieņem jaunus novada saistošos noteikumus.

Saistošie noteikumi nosaka neapbūvētu zemesgabalu nomas maksu par Smiltenes novada pašvaldībai piederošiem vai piekrītošie zemesgabaliem, kuri nodoti pagaidu lietošanā sakņu dārzu ierīkošanai un personisko palīgsaimniecību vajadzībām.

2. Īss satura izklāsts Šie saistošie noteikumi tiek pieņemti, lai būtu noteikta vienota neapbūvētu zemesgabalu nomas maksa visā jaunveidotajā novadā, kā arī, lai novērstu pašvaldībai piederošo vai piekrītošo neapbūvētu zemesgabalu iznomāšanu par nesamērīgi zemu maksu.

Saistošie noteikumi liedz nomnieka tiesības neapbūvēto zemesgabalu ar samazināto nomas maksu izmantot saimnieciskajai darbībai, tādējādi neveidosies komercdarbības atbalsta objekts.

3. Informācija par plānoto saistošo noteikumu ietekmi uz pašvaldības budžetu Ietekmi uz pašvaldības budžetu nav iespējams precīzi noteikt.
4. Informācija par plānoto saistošo noteikumu ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav attiecināms.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Saistošo noteikumu izpildi nodrošinās pašvaldības iestāde "Smiltenes novada Centrālā administrācija" un tās struktūrvienības – Smiltenes novada pašvaldības Nekustamo īpašumu nodaļa.

Visas personas, kuras skar šo Saistošo noteikumu piemērošana, var griezties Smiltenes novada pašvaldības izveidotajā iestādēs – Smiltenes novada Centrālajā administrācijā Dārza ielā 3, Smiltenē, Smiltenes novadā un pilsētas un pagastu pārvaldēs.

Saistošie noteikumi tiks publicēti oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis"; pēc to stāšanās spēkā publicēt pašvaldības mājaslapā internetā un izlikti redzamā vietā Smiltenes novada Centrālās administrācijas ēkā un pagastu pārvaldēs, kā arī publicēta informācija par pašvaldības bezmaksas izdevumā "Smiltenes novada Domes Vēstis".

6. Informācija par konsultācijās ar privātpersonām Pēc Saistošo noteikumu projekta un tam pievienotā paskaidrojuma raksta izskatīšanas un publicēšanas pašvaldības mājaslapā internetā www.smiltene.lv, saņemto priekšlikumu vai iebildumu apkopošanas, tos, izvērtējot lietderības apsvērumus, paredzēts iekļaut Saistošajos noteikumos.

Plānotais sabiedrības līdzdalības veids – priekšlikumu un iebildumu izvērtēšana pēc projekta publicēšanas pašvaldības mājaslapā internetā – www.smiltene.lv.

Sabiedrības pārstāvju izteiktie priekšlikumi vai iebildumi – paredzēts izvērtēt pēc to saņemšanas.

Smiltenes novada pašvaldības domes priekšsēdētājs E. Avotiņš

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!