• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par pāreju no vasaras uz ziemas laiku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.10.1998., Nr. 286 https://www.vestnesis.lv/ta/id/32922

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Konkursi

Vēl šajā numurā

06.10.1998., Nr. 286

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par pāreju no vasaras uz ziemas laiku

Šā gada pavasarī, 29.martā, Latvijā pārgāja uz vasaras laiku, pulksteņa rādītājus pagriežot par vienu stundu uz priekšu. Savukārt vasaras laika perioda beidzamā diena būs oktobra pēdējā svētdiena. Tas nozīmē, ka šā gada 25.oktobrī pulksten 4 pulksteņa rādītāji jāpagriež par vienu stundu atpakaļ.

Pāriešana uz vasaras laiku un atpakaļ Latvijā notiek atbilstoši 1997.gada 21.janvāra MK noteikumos nr.50 "Noteikumi par pāreju uz vasaras laiku".

Saskaņā ar Eiropas Ekonomiskās komisijas (EEK) rekomendāciju, stunda, kad jāpāriet uz vasaras laiku un atpakaļ, Eiropā ir noteikta pulksten 1 no rīta (pēc Griničas), un Latvijā tas ir pulksten 4 no rīta pēc vietējā (vasaras) laika. Viens no EEK rekomendācijas galvenajiem uzdevumiem ir nodrošināt vienotu visa kontinenta pāreju uz vasaras laiku, jo tas ir svarīgi vairāku iemeslu dēļ, piemēram, lai saskaņotu starptautisko transporta kustību.

Pēc pašreizējās informācijas, Lietuva pāreju no vasaras laika uz ziemas laiku veiks tajā pašā brīdī (tas ir, pulksten 3 no rīta), kad Latvija, Igaunija galīgo lēmumu, cikos tas notiks, vēl nav pieņēmusi.

EM informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!