• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par atvērtām durvīm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.09.1998., Nr. 279 https://www.vestnesis.lv/ta/id/32886

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Rīgas domes lēmums Nr.6347

Par grozījumiem Rīgas domes 18.08.1998. lēmumā Nr.6268 "Par vēlēšanu iecirkņu skaita un atrašanās vietu noteikšanu Rīgā Latvijas Republikas 7.Saeimas vēlēšanām"

Vēl šajā numurā

25.09.1998., Nr. 279

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministrijās

Ārlietu ministrijā

Par atvērtām durvīm

B1.JPG (18281 BYTES)

B3.JPG (24815 BYTES)
Ar Ārlietu ministrijas telpām Policijas akadēmijas 3. kursa studentes iepazīstina Ārlietu ministrijas Lietvedības departamenta darbinieks Ainārs Lerhis;

B4.JPG (18742 BYTES)
ar viesiem sasveicinās ārlietu ministrs Valdis Birkavs Foto: Arnis Blumbergs, "LV"

Vakar, 24. septembrī, Ārlietu ministrijā bija atvērto durvju diena. Šādas dienas Ārlietu ministrija rīko ik mēnesi. To mērķis ir iepazīstināt visus interesentus ar ministrijas vēsturi un pašreizējo darbību. Apmeklētājiem ir iespēja tikties ar ārlietu ministru un uzdot jebkuru interesējošo jautājumu.

Vakardienas ministrijas apmeklējuma laikā Ainārs Lerhis, Ārlietu ministrijas Lietvedības departamenta darbinieks, visus sapulcējušos iepazīstināja ar Latvijas Republikas Ārlietu ministrijas un diplomātiskā dienesta vēsturi un mūsu valsts ārlietu ministriem, viņu darbību, ieguldījumu un veikumu. Viesi varēja aplūkot fotogaleriju, kurā redzami visi Latvijas Republikas ārlietu ministri no mūsu valsts pirmā ārlietu ministra Zigfrīda Annas Meierovica (ārlietu ministra amatā bija no 1918.g. līdz 1925.g.) līdz Georgam Andrejevam (1992.g.–1994.g.).

Tikšanās laikā ar pašreizējo Latvijas ārlietu ministru Valdi Birkavu ministrs atzina, ka par savas darbības galveno uzdevumu uzskata "Latvijas nolikšanu uz sliedēm, kas to aizved uz Eiropas Savienību" un "Latvijas iesakņošanu Eiropā". Pamatu tam ministrs jau ir ielicis savā iepriekšējo gadu darbībā, kuras rezultātā no Latvijas tika izvesti bijušās Padomju Savienības bruņotie spēki, tika noslēgtas partnerattiecības ar NATO militāro aliansi, kā arī slēgts Skrundas radiolokators. Tagad, pēc ministra domām, ārpolitikas jautājumu risināšanu kavē iekšpolitiskais juceklis, kura atrisinājumu ministrs saskata drīzā referenduma par grozījumiem Pilsonības likumā rezultātos.

Valdis Birkavs ir pārliecināts, ka izstrādātie Pilsonības likuma grozījumi ļaus Latvijai jau šī gada 4.novembrī uzsākt sarunas par iestāšanos Eiropas Savienībā, esot pirmās grupas valstu vidū. Ārlietu ministrs uzskata, ka integrācijas process uz Eiropu ir visīsākais ceļš Latvijai, kā sasniegt labklājību visas tautas mērogā.

Laura Dūša,

"LV" informācijas redaktore

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!