• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas priekšsēdētājs: - Baltkrievijas Republikā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.09.1998., Nr. 279 https://www.vestnesis.lv/ta/id/32873

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts amatpersonu deklarācijas

Vēl šajā numurā

25.09.1998., Nr. 279

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeimas priekšsēdētājs:

— Baltkrievijas Republikā

Saeimas priekšsēdētājs Alfreds Čepānis, kurš pēc Baltkrievijas Republikas Nacionālās sapulces padomes priekšsēdētāja Pāvela Šipuka uzaicinājuma uzturas oficiālā vizītē Baltkrievijā, 23.septembrī ticies ar Baltkrievijas Republikas Nacionālās sapulces padomes priekšsēdētāju P.Šipuku un ar Baltkrievijas premjerministru S.Lingu.

Kā Saeimas preses dienestu informēja Saeimas priekšsēdētāja palīgs Rets Plēsums, sarunās ar Baltkrievijas amatpersonām A.Čepānis akcentēja nepieciešamību atrisināt Latvijas un Baltkrievijas robežu jautājumu, kā arī parakstīt starpvalstu nolīgumu par nelegālo bēgļu atpakaļuzņemšanu. Premjerministrs S.Linga atzina, ka Baltkrievijā tā ir nopietna problēma, kas jārisina kopīgi ar NVS valstīm.

Tika pārrunāta arī sadarbība ekonomikas jomā. Baltkrievija ir ieinteresēta izmantot Latvijas tranzītiespējas. Informējot par ekonomisko situāciju Baltkrievijā, S.Linga atzina, ka smags slogs valstij ir Černobiļas AES katastrofas seku likvidēšanai nepieciešamie 30 procenti valsts budžeta.

Savukārt, pārrunājot Latvijas un Baltkrievijas attiecības, Baltkrievijas amatpersonas atzīmēja, ka masu saziņas līdzekļi pārāk vienpusīgi traktē notikumus gan Latvijā, gan Baltkrievijā.

24.septembrī A.Čepānim paredzēta tikanās ar Baltkrievijas prezidentu A.Lukašenko, kā arī ar opozīcijas pārstāvjiem. Saeimas priekšsēdētājs uzturēsies Baltkrievijā līdz 25.septembrim.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!