• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidents:. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.09.1998., Nr. 278 https://www.vestnesis.lv/ta/id/32848

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par lībiešu tautas nākotni - savos bērnos, kultūrā, rakstu gaismā Latvijas valsts un lībieši: dzīve un politika

Vēl šajā numurā

24.09.1998., Nr. 278

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidents:

— Ņujorkā, Apvienoto Nāciju Organizācijā

Turpinot vizīti ASV, Valsts prezidents Guntis Ulmanis pēc ASV ielūguma 22.septembrī Mičiganā iepazinās ar Savienoto Valstu karabāzēm.

Apmeklējuma ietvaros G.Ulmanis tikās ar ASV gaisa spēku komandieri ģenerāli Raienu, sarunas laikā pārrunājot ASV un Latvijas militāro sadarbību un tās perspektīvas. Valsts prezidents iepazinās ar dažādiem militārajiem objektiem, tai skaitā ar gaisa spēku, nacionālās gvardes, ASV armijas, krasta apsardzes un citu militāro vienību darbību. Viesojoties 107. iznīcinātāju eskadronā, G.Ulmanis tika informēts par pilotu mācībām, kaujas gatavības uzturēšanu eskadronā, kā arī tā līdzdalību militārajā operācijā "Tuksneša vētra". G.Ulmanis un NBS komandieris Juris Eihmanis veica stundu ilgu lidojumu ar virsskaņas iznīcinātāju F-16.

Vakar, 23.septembrī, Valsts prezidents un NBS komandieris tikās ar Latvijas militārās ģenerālinspekcijas virsniekiem, kuri Mičiganā apgūst ASV ģenerālinspekcijas darba pieredzi. G.Ulmanim un J.Eihmanim bija sarunas ar ASV ģenerālinspekcijas vadītāju. Tikšanās gaitā apspriests jautājums par 1999.gada lielāko militāro mācību "Corner Stone" rīkošanu Latvijā, kurās piedalīsies arī ASV militāro struktūrvienību pārstāvji no Mičiganas.

Valsts prezidenta

preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!