• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ķekavas novada domes 2021. gada 17. novembra saistošie noteikumi Nr. 43/2021 "Par līdzfinansējumu privātām vispārējās pamatizglītības iestādēm". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 8.12.2021., Nr. 237 https://www.vestnesis.lv/op/2021/237.33

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Talsu novada domes saistošie noteikumi Nr. 17

Kārtība, kādā Talsu novada pašvaldība sniedz palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā

Vēl šajā numurā

08.12.2021., Nr. 237

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ķekavas novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 43/2021

Pieņemts: 17.11.2021.

OP numurs: 2021/237.33

2021/237.33
RĪKI

Ķekavas novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 2 Visi

Ķekavas novada domes saistošie noteikumi Nr. 43/2021

Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā 2021. gada 17. novembrī

Par līdzfinansējumu privātām vispārējās pamatizglītības iestādēm

Apstiprināti ar Ķekavas novada domes
2021. gada 17. novembra sēdes lēmumu Nr. 29.
(prot. Nr. 19/2021)

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
43. panta trešo daļu

1. Šie noteikumi (turpmāk – noteikumi) nosaka kārtību, kādā no Ķekavas novada pašvaldības (turpmāk – pašvaldība) budžeta piešķir līdzfinansējumu privātajām izglītības iestādēm, kurās vispārējās pamatizglītības programmu apgūst Ķekavas novadā deklarētie izglītojamie (turpmāk – iestāde).

2. Līdzfinansējuma apmērs vienam izglītojamam mēnesī ir 50.00 euro.

3. Līdzfinansēšana neattiecas uz tām izglītības iestādēm, kuras saņem finansējumu no pašvaldības Izglītības likuma 17. panta trešās daļas 27.1 noteiktajā kārtībā.

4. Līdzfinansējumu var piešķirt, ja izpildās visi turpmākie nosacījumi:

4.1. iestāde ir reģistrēta izglītības iestāžu reģistrā;

4.2. iestāde īsteno Latvijā akreditētu vispārējās pamatizglītības programmu;

4.3. izglītojamam un vismaz vienam no viņa likumiskajiem pārstāvjiem deklarētā dzīvesvieta ir pašvaldības administratīvajā teritorijā;

4.4. izglītojamais ir reģistrēts Valsts izglītības informācijas sistēmā programmas apguvei iestādē;

4.5. iestādei ir līgums ar izglītojamā likumisko pārstāvi par programmas apgūšanu;

4.6. iestāde nav nodokļu parādnieks Publisko iepirkumu likuma izpratnē.

5. Līdzfinansējuma piešķiršanai noslēdz līgumu:

5.1. starp pašvaldību un iestādi, iekļaujot līgumā nosacījumu, ka izglītojamā likumiskā pārstāvja veicamā maksa par programmas īstenošanu samazinās pašvaldības līdzfinansējuma apmērā;

5.2. starp pašvaldību un izglītojamā likumisko pārstāvi par pašvaldības līdzfinansējuma izmaksas kārtību.

6. Pēc līguma noslēgšanas, iestāde līdz katra mēneša 5. datumam iesniedz pašvaldībā rēķinu un to izglītojamo sarakstu, kuri ir deklarēti Ķekavas novada administratīvajā teritorijā un apgūst programmu iestādē.

7. Gadījumos, ja iestādes maksa par vispārējās pamatizglītības programmas pakalpojumu, kurā nav iekļauta maksa par izglītojamā ēdināšanu, ir zemāka, kā pašvaldības apstiprinātais līdzfinansējums, līdzfinansējuma summu piešķir atbilstoši maksai, kas noteikta līgumā starp attiecīgo iestādi un izglītojamā likumisko pārstāvi.

8. Pašvaldības atbildīgais darbinieks pārbauda iestādes un izglītojamo atbilstību atbalsta saņemšanas prasībām un saskaņo rēķinu līdzfinansējuma apmaksai.

9. Līdzfinansējumu aprēķina ar dienu, kad izglītojamais uzsācis izglītības apguvi, bet ne agrāk kā tā mēneša pirmajā datumā, kurā noslēgts līgums starp pašvaldību un iestādi.

10. Ja līdzfinansējumu maksā par nepilnu mēnesi, tad to aprēķina proporcionāli apmeklējumam.

11. Līdzfinansējumu ieskaita attiecīgās iestādes bankas kontā.

12. Pašvaldība atsaka vai pārtrauc līdzfinansējuma izmaksu, ja:

12.1. faktiskie apstākļi līdzfinansējuma piešķiršanai neatbilst noteikumu prasībām;

12.2. atbalstu pieprasa izglītojamā ēdināšanas izdevumu segšanai;

12.3. saņemts no izglītojamā likumiskā pārstāvja iesniegums par pakalpojuma izmantošanas pārtraukšanu.

13. Noteikumi stājas spēkā ar 2022. gada 1. janvāri.

Ķekavas novada domes priekšsēdētājs J. Žilko

 

Paskaidrojuma raksts
Ķekavas novada pašvaldības saistošajiem noteikumiem Nr. 43/2021 "Par līdzfinansējumu privātām vispārējās pamatizglītības iestādēm"

Projekta nepieciešamības pamatojums Saskaņā ar administratīvi teritoriālo reformu, atbilstoši Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumam, ar 2021. gada 1. jūliju ir izveidots jauns Ķekavas novads. Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likuma Pārejas noteikumu 17. punktā ir noteikts, ka 2021. gada pašvaldību vēlēšanās ievēlētā novada dome izvērtē novadu veidojošo bijušo pašvaldību pieņemtos saistošos noteikumus un pieņem jaunus novada saistošos noteikumus.

Saistību pārņemšanas ietvaros konstatēts, ka Ķekavas novada pašvaldības dome 2018. gada 18. janvārī ir pieņēmusi lēmumu "Par vispārējās pamatizglītības programmu īstenošanas pakalpojumu apmaksu no Ķekavas novada pašvaldības budžeta privātajām izglītības iestādēm". Lēmumā tika noteikta pašvaldības atbalsta summa par vienu izglītojamo un kārtība, kādā tiek piešķirts no pašvaldības budžeta līdzfinansējums (turpmāk – līdzfinansējums) privātajām izglītības iestādēm, kurās vispārējās pamatizglītības programmu apgūst Ķekavas novadā deklarētie izglītojamie.

Lai nodrošinātu iespēju saņemt pašvaldības līdzfinansējumu ne tikai lēmumā noteiktajiem izglītojamiem, kuru dzīvesvieta deklarēta Daugmales pagastā, Ķekavas pagastā, Baložu pilsētā, bet arī Baldones pagastā un Baldones pilsētā, nepieciešams pieņemt jaunus saistošos noteikumus "Par līdzfinansējumu privātām vispārējās pamatizglītības iestādēm".

Noteikumos paredzētais atbalsts tiek sniegts tām pašvaldības ģimenēm, kurās bērns un viens no bērna likumiskajiem pārstāvjiem savu pamata dzīvesvietu deklarējuši Ķekavas novadā.

Īss projekta satura izklāsts Noteikumi nosaka vienotu kārtību, kādā tiek maksāts līdzfinansējums.

Noteikumos paredzēts atbalsts ģimenēm, kas kā savu pamata dzīvesvietu deklarējušas Ķekavas novadā. Bērns ir reģistrēts programmas apguvei iestādē. Iestāde ir reģistrēta izglītības iestāžu reģistrā un īsteno Latvijā akreditētu vispārējās pamatizglītības programmu, kā arī iestādei ir līgums ar skolēna likumisko pārstāvi par programmas apgūšanu.

Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Ietekme uz budžetu pašvaldības noteikto atbalstu apmērā.

Saskaņā ar Valsts izglītības informācijas sistēmas datiem, atbalsta saņēmēju skaits var sasniegt 280 izglītojamie un plānotie izdevumi 2022. gada budžetā ir 168 000 euro.

Saistošo noteikumu izpildei nav nepieciešams veidot jaunas institūcijas un/vai jaunas darba vietas.

Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Projekts tiešā veidā uzņēmējdarbības vidi neietekmē.
Informācija par administratīvajām procedūrām Personas jautājumos par projekta piemērošanu var vērsties Ķekavas novada pašvaldības Izglītības, kultūras un sporta pārvaldē.
Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Nav notikušas.

Ķekavas novada domes priekšsēdētājs J. Žilko

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!