• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas priekšsēdētāja 1998. gada 10. septembra paziņojums "Saeimas priekšsēdētāja paziņojums". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.09.1998., Nr. 269 https://www.vestnesis.lv/ta/id/32791

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidents: - tiekoties ar Demokrātiskās partijas "Saimnieks" pārstāvjiem

Vēl šajā numurā

16.09.1998., Nr. 269

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Saeimas priekšsēdētājs

Veids: paziņojums

Pieņemts: 10.09.1998.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeimas priekšsēdētāja paziņojums

Daru zināmu, ka Saeima šā gada 10.septembra sēdē nolēmusi:

1. Uzdot Ministru kabinetam izsludināt ārkārtas situāciju Latvijas laukos sakarā ar ražas novākšanai īpaši nelabvēlīgiem laika apstākļiem.

2. Uzdot Ministru kabinetam izvērtēt lauksaimniecības produkcijas ražotāju ienākumu iespējamo samazināšanos (zaudējumus) salīdzinājumā ar 1997.gadu, ņemot vērā:

1) izaudzēto, bet laika apstākļu dēļ zaudēto ražu;

2) produkcijas tirgus cenu samazinājumu;

3) resursu sadārdzinājumu un to papildu patēriņu ražas novākšanā.

3. Uzdot Ministru kabinetam rast nepieciešamos finansu resursus šā lēmuma 2.punktā minēto zaudējumu daļējai kompensācijai.

4. Ieteikt Ministru kabinetam, tirgus intervences pasākumu ietvaros iepērkot labību valsts uzkrājumiem no Latvijas labības audzētājiem (fiziskajām un juridiskajām personām), sākot ar šā gada 14.septembri, noteikt cenu pārtikas kviešu graudiem — 74 lati par tonnu un pārtikas rudzu graudiem — 69 lati par tonnu.

5. Uzdot Ministru kabinetam atbilstoši starpvalstu līgumiem izstrādāt kārtību, kādā veicami neatliekami pasākumi iekšējā tirgus aizsardzībai attiecībā uz visu lauksaimnieciskas izcelsmes produkciju, un realizēt šos pasākumus.

6. Uzdot Ministru kabinetam līdz šā gada 20.septembrim iesniegt Saeimai likumprojektu "Grozījumi likumā "Par valsts budžetu 1998.gadam"", paredzot līdzekļus, lai daļēji kompensētu nepārstrādātās lauksaimniecības produkcijas ražotājiem zaudējumus, kas radušies sakara ar īpaši nelabvēlīgajiem laika apstākļiem.

7. Uzdot Ministru kabinetam izdarīt grozījumus Ministru kabineta noteikumos par tirgus intervenci labības tirgū, izlēdzot normu, kas nosaka minimālo iepērkamās graudu partijas apjomu.

8. Ieteikt Ministru kabinetam līdz šā gada 10.oktobrim izmaksāt dotācijas par 1998.gadā iesētajiem ziemājiem: par rudziem — ne mazāk kā 20 latus par hektāru, par kviešiem — ne mazāk kā 15 latus par hektāru.

Saeimas priekšsēdētāja vietā

Rīgā 1998.gada 10.septembrī Saeimas priekšsēdētāja biedrs A.Ameriks

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!