• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ropažu novada domes 2021. gada 10. novembra saistošie noteikumi Nr. 25/21 "Grozījumi Ropažu novada domes 2021. gada 7. jūlija saistošajos noteikumos Nr. 1/21 "Ropažu novada pašvaldības nolikums"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 17.11.2021., Nr. 224 https://www.vestnesis.lv/op/2021/224.20

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saldus novada domes saistošie noteikumi Nr. 44

Par bērnu uzņemšanas un atskaitīšanas kārtību Saldus novada pirmsskolas izglītības iestādēs un vispārizglītojošajās izglītības iestādēs, kuras realizē pirmsskolas izglītības programmas

Vēl šajā numurā

17.11.2021., Nr. 224

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ropažu novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 25/21

Pieņemts: 10.11.2021.

OP numurs: 2021/224.20

2021/224.20
RĪKI

Ropažu novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 2 Pēdējās nedēļas laikā 1 Visi

Šī publikācija ir precizēta.
Precizējums: OP 2021/226.9

Ropažu novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 25/21

Ulbrokā 2021. gada 10. novembrī

Grozījumi Ropažu novada domes 2021. gada 7. jūlija saistošajos noteikumos Nr. 1/21 "Ropažu novada pašvaldības nolikums"

Apstiprināti ar Ropažu novada pašvaldības domes
10.11.2021. sēdes lēmumu (prot. Nr. 15/21, 36. p.)

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
21. panta pirmās daļas 1. punktu un 24. pantu

Izdarīt Ropažu novada domes 2021. gada 7. jūlijā saistošajos noteikumos Nr. 1/21 "Ropažu novada pašvaldības nolikums" šādus grozījumus:

1. Svītrot saistošo noteikumu 6.6. apakšpunktu.

2. Izteikt saistošo noteikumus ar 94. punkta trešo teikumu šādā redakcijā:

"Kārtību, kādā notiek iesniegumu virzība pašvaldības struktūrvienībās un citās institūcijās, nosaka iekšējie normatīvie akti."

3. Izteikt saistošo noteikumu 23.27. apakšpunktu šādā redakcijā:

"23.27. Izpilddirektoram ir tiesības:

23.27.1. izdot administratīvos aktus par publisko pasākumu rīkošanu un par nekustamā īpašuma nodokļa piedziņu bezstrīda kārtībā;

23.27.2. izdot Centrālās administrācijas iekšējos normatīvos aktus, tai skaitā Centrālās administrācijas iekšējos normatīvos aktus, kas attiecināmi uz pašvaldības iestādēm, struktūrvienībām un citām institūcijām, izņemot iestāžu nolikumus;

23.27.3. saskaņot pašvaldības iestāžu iekšējo normatīvo aktu projektus, ja iestāžu nolikumos nav noteikta citādāka saskaņošanas kārtība;".

Ropažu novada pašvaldības domes priekšsēdētāja V. Paulāne

 

Paskaidrojuma raksts
Ropažu novada domes 2021. gada 10. novembra saistošajiem noteikumiem Nr. 25/21 "Grozījumi Ropažu novada domes 2021. gada 7. jūlija saistošajos noteikumos Nr. 1/21 "Ropažu novada pašvaldības nolikums""

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums

Likuma "Par pašvaldībām" 24. panta pirmā daļa nosaka, ka pašvaldības nolikums ir saistošie noteikumi, kas nosaka pašvaldības pārvaldes organizāciju, lēmumu pieņemšanas kārtību, iedzīvotāju tiesības un pienākumus vietējā pārvaldē, kā arī citus pašvaldības darba organizācijas jautājumus.

Lai atslogotu domes darbu, kā arī ņemot vērā, ka iekšējie normatīvie akti nav saistoši trešajām personām, bet gan attiecas uz pašvaldības struktūrvienību un iestāžu darbību un to darbiniekiem, tiek veikti grozījumi pašvaldības nolikumā, paredzot, ka izpilddirektors saskaņo pašvaldības iestāžu izdotos iekšējos normatīvos aktus, ja iestāžu nolikumos nav paredzēta citādāka saskaņošanas kārtība, kā arī paredzot, ka izpilddirektors izdot Centrālās administrācijas iekšējos normatīvos aktus, tai skaitā Centrālās administrācijas iekšējos normatīvos aktus, kas attiecināmi uz iestāžu, struktūrvienību un citu institūciju darbību.

No nolikuma tiek svītrota Korupcijas novēršanas komisija, jo korupcijas jautājumu skatīšanu atbilstoši Ropažu novada pašvaldības Juridiskā, publisko iepirkumu un personāla vadības departamenta nolikumam (apstiprināts ar Ropažu novada pašvaldības domes 2021. gada 15. septembra lēmumu (prot. Nr. 11/2021, 52. p.) nodrošina Juridiskā, publisko iepirkumu un personāla vadības departaments.

2. Īss projekta satura izklāsts Saistošie noteikumi nosaka Ropažu novada pašvaldības pārvaldes organizāciju, lēmumu pieņemšanas kārtību, iedzīvotāju tiesības un pienākumus vietējā pārvaldē, kā arī citus pašvaldības darba organizācijas jautājumus.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Saistošajos noteikumos paredzētā Ropažu novada pašvaldības administratīvā struktūra, tai skaitā komisijas, tiek veidotas un funkcijas nodrošinātas esošā budžeta ietvaros.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav attiecināms.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Nav attiecināms.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Nav attiecināms.

Ropažu novada pašvaldības domes priekšsēdētāja V. Paulāne

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!