• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Ministru prezidenta vizīti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.09.1998., Nr. 267/268 https://www.vestnesis.lv/ta/id/32751

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par sadarbību ar Itāliju

Vēl šajā numurā

15.09.1998., Nr. 267/268

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Ministru prezidenta vizīti

Ministru prezidents Guntars Krasts

no 14. līdz 16. septembrim Stokholmā

piedalās starptautiskā konferencē

Šodien, 15.septembrī, Ministru prezidents uzstāsies ASV investoru grupas "Pensions 2000" rīkotajā konferencē "Kapitālieguldījumi Baltijas jūras reģionā". "Pensions 2000" pārstāv lielu, stabilu un ietekmīgu ASV investoru grupu (ASV valdību, štatu pašvaldības un privāto pensiju fondus). Fonda vērtība ir 3 triljoni ASV dolāru. Aptuveni 20 procenti no šī pamatkapitāla tiek ieguldīti ārzemēs. Stokholmas konferences mērķis ir iepazīstināt ap 100 ievērojamus ASV investorus ar konkrētām ieguldījumu iespējām Baltijas jūras reģionā.

Vizītes laikā Ministru prezidentam paredzēta tikšanās ar Jakobu Valenbergu, kurš ir viens no ietekmīgākajiem uzņēmējiem ne tikai Zviedrijā, bet arī visā Baltijas jūras reģionā. Investīciju iespējas Latvijā premjers pārrunās arī ar Zviedrijas Tirdzniecības kameras un uzņēmuma ABB vadību.

Uzstājoties ar runu konferencē, kā arī tiekoties ar ASV un Zviedrijas uzņēmējiem un politiķiem, G.Krasts vēlas apliecināt, ka, neraugoties uz Krievijas krīzi, ekonomiskā situācija Latvijā joprojām ir stabila un investīcijām labvēlīga.

Ministru prezidentam paredzēta tikšanās ar Zviedrijas tieslietu ministri Lailu Freivaldi, kuras laikā plānots apspriest jautājumus par Latvijas austrumu robežas sakārtošanu un Latvijas sadarbību ar Zviedriju tieslietu un iekšlietu jomā.

Kā parasti ārzemju vizīša laikā, Ministru prezidents iecerējis tikties ar vietējo latviešu organizāciju pārstāvjiem.

Vizītes programmā ir arī Guntara Krasta tikšanās ar Zviedrijas Aizsardzības akadēmijas rektoru K.Neretnieku un "Bofors Test Centre — Celsius" apmeklējums, kur tiks demonstrēta prettanku bruņojuma sistēma.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!