• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pieminot Latvijas labvēli Aristidu Briānu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.09.1998., Nr. 267/268 https://www.vestnesis.lv/ta/id/32748

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Konkursi

Vēl šajā numurā

15.09.1998., Nr. 267/268

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pieminot Latvijas labvēli Aristidu Briānu

Kopš piektdienas, 11. septembra, Rīgā atkal ir piemiņas plāksne Francijas politiķim, publicistam un valstsvīram, Nobela miera prēmijas laureātam, Aristidam Briānam (1862–1932).

Pirms 65 gadiem, 1933. gada 11. septembrī, Rīgā svinīgi atklāja arhitekta Osvalda Tīlmaņa veidoto piemiņas sienu ar Aristida Briāna bareljefu. Izcilais valstsvīrs no 1915. gada līdz 1917. gadam bija Francijas nacionālās aizsardzības kabineta priekšsēdētājs un ārlietu ministrs, savas darbības laikā — vienpadsmit reizes Francijas premjerministrs. Viņš bija viens no ietekmīgākajiem Latvijas neatkarības atzīšanas sekmētājiem. 1933. gadā viņa vārdā tika nosaukta arī iela, kas šajā vietā piekļaujas Krišjāņa Valdemāra ielai. Aristida Briāna bareljefu padomju varas gados noņēma, tā vietā piestiprinot Anri Barbisa attēlu.

Piemiņas vieta tika atjaunota pēc Ārlietu ministrijas ierosinājuma ar Rīgas domes atbalstu, to veica akciju sabiedrība "Restaurators"; bareljefs veidots pēc tēlnieces Intas Bergas meta.

Atklāšanā piedalījās ārlietu ministrs Valdis Birkavs, Rīgas domes un Francijas vēstniecības pārstāvji, kā arī pirmā Latvijas ārlietu ministra Zigfrīda Meierovica dēls Gunārs Meierovics (attēlā pa labi).

"LV" informācija

Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!