• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Madonas novada domes 2021. gada 19. oktobra saistošie noteikumi Nr. 11 "Par Madonas novada pašvaldībai piederoša vai piekrītoša neapbūvēta zemesgabala nomas maksas apmēru". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 5.11.2021., Nr. 215 https://www.vestnesis.lv/op/2021/215.13

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ropažu novada domes saistošie noteikumi Nr. 18/21

Pašvaldības pabalsti bez vecāku gādības palikušam bērnam, kurš ir ārpusģimenes aprūpē, kā arī pēc ārpusģimenes aprūpes beigšanās Ropažu novadā

Vēl šajā numurā

05.11.2021., Nr. 215

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Madonas novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 11

Pieņemts: 19.10.2021.

OP numurs: 2021/215.13

2021/215.13
RĪKI

Madonas novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Madonas novada pašvaldības saistošie noteikumi Nr. 11

Madonā 2021. gada 19. oktobrī

Par Madonas novada pašvaldībai piederoša vai piekrītoša neapbūvēta zemesgabala nomas maksas apmēru

APSTIPRINĀTI
ar Madonas novada pašvaldības domes
19.10.2021. lēmumu Nr. 333 (prot. Nr. 12, 33. p.)

Izdoti saskaņā ar Ministru kabineta
2018. gada 19. jūnija noteikumu Nr. 350
"Publiskas personas zemes nomas un apbūves
tiesības noteikumi" 31. punktu

1. Saistošie noteikumi nosaka Madonas novada pašvaldībai piederoša vai piekrītoša neapbūvēta zemesgabala nomas maksas apmēru.

2. Noteikumi attiecas uz fiziskām personām, kuras vēlas nomāt vai nomā pašvaldībai piederošu vai piekrītošu neapbūvētu zemesgabalu.

3. Neapbūvēta zemesgabala, kas tiek izmantots personisko palīgsaimniecību vajadzībām atbilstoši likuma "Par zemes reformu Latvijas Republikas lauku apvidos" 7. pantam ar nosacījumu, ka nomnieks neapbūvētajā zemesgabalā neveic saimniecisko darbību, kurai samazinātas nomas maksas piemērošanas gadījumā atbalsts nomniekam kvalificējams kā komercdarbības atbalsts, minimālā nomas maksa tiek noteikta 10,00 euro gadā gadījumos, kad nomas maksa, kas aprēķināta saskaņā ar Ministru kabineta 2018. gada 19. jūnija noteikumiem Nr. 350 "Publiskas personas zemes nomas un apbūves tiesības noteikumi", ir mazāka par 10,00 euro gadā.

4. Neapbūvēta zemesgabala, kas nodots pagaidu lietošanā sakņu (ģimenes) dārza ierīkošanai ar nosacījumu, ka nomnieks neapbūvētajā zemesgabalā neveic saimniecisko darbību, kurai samazinātas nomas maksas piemērošanas gadījumā atbalsts nomniekam kvalificējams kā komercdarbības atbalsts, minimālā nomas maksas tiek noteikta 10,00 euro gadā gadījumos, kad nomas maksa, kas aprēķināta saskaņā ar Ministru kabineta 2018. gada 19. jūnija noteikumiem Nr. 350 "Publiskas personas zemes nomas un apbūves tiesības noteikumi", ir mazāka par 10,00 euro gadā.

5. Noteikumi stājas spēkā 2022. gada 1. janvārī.

6. Ar Saistošo noteikumu spēkā stāšanās brīdi spēku zaudē 21.05.2019. Madonas novada pašvaldības saistošie noteikumi Nr. 9 "Par Madonas novada pašvaldībai piederoša vai piekrītoša neapbūvēta zemesgabala nomas maksas apmēru" un 20.12.2018. Cesvaines novada domes saistošie noteikumi Nr. 14 "Saistošie noteikumi par nomas maksu neapbūvētiem zemesgabaliem".

Madonas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs A. Lungevičs

 

Madonas novada pašvaldības 2021. gada 19. oktobra saistošo noteikumu Nr. 11 "Par Madonas novada pašvaldībai piederoša vai piekrītoša neapbūvēta zemesgabala nomas maksas apmēru"
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija
1. Projekta nepieciešamības pamatojums

 

Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likuma pārejas noteikumu 17. punkts paredz, ka 2021. gada pašvaldību vēlēšanās ievēlētā novada dome izvērtē novadu veidojošo bijušo pašvaldību pieņemtos saistošos noteikumus un pieņem jaunus novada saistošos noteikumus.

Ministru kabineta 2018. gada 19. jūnija noteikumu Nr. 350 "Publiskas personas zemes nomas un apbūves tiesības noteikumi" 31. punkts nosaka, ka pašvaldībai savos saistošajos noteikumos ir tiesības noteikt lielāku nomas maksu par pašvaldības neapbūvētajiem zemesgabaliem, nekā minēts šo noteikumu 30.1., 30.2. un 30.3. apakšpunktā.

Gadījumos, kad neapbūvētu zemesgabalu, kuri tiek izmantoti personisko palīgsaimniecību vajadzībām atbilstoši likuma "Par zemes reformu Latvijas Republikas lauku apvidos" 7. pantam un kuri nodoti pagaidu lietošanā sakņu (ģimenes) dārza ierīkošanai, kadastrālā vērtība un iznomājamās platības ir nelielas, to noteiktā nomas maksa nesedz administrēšanas izdevumus, līdz ar to nepieciešams noteikt minimālo nomas maksas apmēru.

Saistošos noteikumus nepieciešams izdot, lai nodrošinātu sabiedrības vajadzības pēc Madonas novada pašvaldības valdījumā un īpašumā esošas zemes nomas tiesību izmantošanas un vienlaicīgi noteiktu minimālo nomas maksas apmēru, kas segtu nomas maksas administrēšanas izmaksas visā Madonas pašvaldībā.

2. Īss projekta satura izklāsts Saistošie noteikumi nosaka neapbūvētu pašvaldības zemesgabalu nomas maksas minimālo apmēru, sabalansējot sabiedrības vajadzības pēc zemes izmantošanas un pašvaldības pienākumu racionāli un lietderīgi apsaimniekot tās nekustamo īpašumu.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Saistošo noteikumu projekts paredz pašvaldības zemes nomas minimālo apmēru. Līdz ar to saistošo noteikumu izpildei tiek prognozēta pozitīva ietekme uz pašvaldības budžeta ienākumu sadaļu.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz sabiedrību (mērķgrupām) un uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Sabiedrības mērķgrupas, uz kurām attiecināms saistošo noteikumu tiesiskais regulējums, ir fiziskas personas, kuras novada administratīvajā teritorijā savu vajadzību nodrošināšanai vēlas nomāt pašvaldībai piederošu vai piekrītošu neapbūvētu zemesgabalu.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Privātpersonai, ja tā vēlas nomāt pašvaldībai piederošu vai piekrītošu neapbūvētu zemesgabalu, ar iesniegumu jāvēršas Madonas novada pašvaldībā, Saieta laukumā 1, Madonā vai attiecīgajā apvienības vai pagasta pārvaldē.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām

Konsultācijas ar privātpersonām nav notikušas.

Madonas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs A. Lungevičs

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!