• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Centrālās statistikas pārvaldes informācija "Par pārtikas produktu eksporta cenām". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.09.1998., Nr. 257/260 https://www.vestnesis.lv/ta/id/32742

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Centrālās statistikas pārvaldes informācija

Par ražotāju cenu pieaugumu jūlijā Latvijas rūpniecībā

Vēl šajā numurā

09.09.1998., Nr. 257/260

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Centrālā statistikas pārvalde

Veids: informācija

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Centrālā statistikas pārvalde

Informācija

Par pārtikas produktu eksporta cenām

1998.gada II ceturksnī, salīdzinot ar iepriekšējā gada attiecīgo periodu, eksporta cenas Latvijā kopumā pieauga par 0,6%. Liels cenu kāpums bija metāliem un to izstrādājumiem — par 25,8%. Eksporta cenas palielinājās arī mašīnām un mehānismiem; elektriskajām iekārtām — par 3,6%, tekstilmateriāliem un tekstilizstrādājumiem — par 2,9%, transporta līdzekļiem — par 1,8%, koksnei un tās izstrādājumiem — par 1,1%. Vienlaikus strauji kritās eksporta cenas pārtikas rūpniecības produktiem (ieskaitot dzērienus un tabaku) — par 22,3%, koksnes papīrmasai; papīram un kartonam — par 15,1%, kā arī dzīvnieku un lopkopības produkcijai — par 11,1%, ķīmiskās rūpniecības un tās saskarnozaru produkcijas cenas pazeminājās par 2,3%.

Šā gada II ceturksnī, salīdzinot ar iepriekšējo ceturksni, eksporta cenas kopumā palielinājās par 1,2%. Jūtams cenu kāpums bija vērojams dzīvnieku un lopkopības produkcijas eksportā — par 13,7%. Cenas pārtikas rūpniecības produktiem (ieskaitot dzērienus un tabaku) pieauga par 4,9%, transporta līdzekļiem — par 4,8%, ķīmiskās rūpniecības un tās saskarnozaru produkcijai — par 4,0%.

Tādām preču grupām kā tekstilmateriāli un tekstilizstrādājumi, kā arī koksnei un tās izstrādājumiem cenas palielinājās nenozīmīgi .

Centrālās statistikas pārvaldes

Cenu statistikas departamenta

Ražotāju cenu indeksu daļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!