• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Ministru kabinets
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Ministru kabineta noteikumus, instrukcijas un ieteikumus. Tie stājas spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas, ja tiesību aktā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Ministru kabineta rīkojumus. Tie stājas spēkā parakstīšanas brīdī;
  • Ministru kabineta sēdes protokollēmumus. Tie stājas spēkā pieņemšanas brīdī;
  • plānošanas dokumentus, kā arī informatīvos ziņojumus par politikas plānošanas dokumentu īstenošanu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2021. gada 19. oktobra noteikumi Nr. 699 "Grozījumi Ministru kabineta 2014. gada 23. septembra noteikumos Nr. 567 "Noteikumi par mednieku un medību vadītāju apmācību un eksamināciju, kā arī medību dokumentu izsniegšanu un anulēšanu"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 21.10.2021., Nr. 204 https://www.vestnesis.lv/op/2021/204.8

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr. 700

Grozījumi Ministru kabineta 2014. gada 22. jūlija noteikumos Nr. 421 "Medību noteikumi"

Vēl šajā numurā

21.10.2021., Nr. 204

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 699

Pieņemts: 19.10.2021.

OP numurs: 2021/204.8

2021/204.8
RĪKI

Ministru kabineta noteikumi: Šajā laidienā 12 Pēdējās nedēļas laikā 4 Visi

Ministru kabineta noteikumi Nr. 699

Rīgā 2021. gada 19. oktobrī (prot. Nr. 70 17. §)

Grozījumi Ministru kabineta 2014. gada 23. septembra noteikumos Nr. 567 "Noteikumi par mednieku un medību vadītāju apmācību un eksamināciju, kā arī medību dokumentu izsniegšanu un anulēšanu"

Izdoti saskaņā ar Medību likuma
14. panta otro daļu un 23. panta trešo daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2014. gada 23. septembra noteikumos Nr. 567 "Noteikumi par mednieku un medību vadītāju apmācību un eksamināciju, kā arī medību dokumentu izsniegšanu un anulēšanu" (Latvijas Vēstnesis, 2014, 198. nr.) šādus grozījumus:

1. Papildināt norādi, uz kāda likuma pamata noteikumi izdoti, aiz vārda "daļu" ar vārdiem un skaitli "un 23. panta trešo daļu".

2. Papildināt noteikumus ar 1.6. apakšpunktu šādā redakcijā:

"1.6. mednieka sezonas kartes izsniegšanas kārtību."

3. Izteikt 2. punktu šādā redakcijā:

"2. Lai nodrošinātu funkciju izpildei nepieciešamās informācijas apriti, Valsts meža dienests elektroniski uztur informāciju Meža valsts reģistrā par:

2.1. personām, kas pieteikušās mednieku un medību vadītāju apmācībai (turpmāk – mednieku un medību vadītāju kandidāti);

2.2. mednieku un medību vadītāju kandidātiem, kas ir apmācīti un pieteikušies mednieku un medību vadītāju eksāmenam;

2.3. kārtotajiem eksāmeniem (teorētiskajiem un praktiskajiem pārbaudījumiem) un to rezultātiem;

2.4. izsniegtajām mednieku un medību vadītāju apliecībām, mednieku sezonas kartēm, medību atļaujām un atļaujām ārzemniekam medīt Latvijas teritorijā;

2.5. anulētajām mednieku un medību vadītāju apliecībām, medību atļaujām un atļaujām ārzemniekam medīt Latvijas teritorijā;

2.6. juridiskām personām, kas nodarbojas ar mednieku un mednieku kandidātu apmācību."

4. Papildināt I nodaļu ar 2.1 punktu šādā redakcijā:

"2.1 Mednieku un medību vadītāju apmācības, eksaminācijas, kā arī medību dokumentu izsniegšanas, apmaiņas, atjaunošanas un anulēšanas pakalpojumus var saņemt, iesniedzot iesniegumu Valsts meža dienestā. Ja iesniegumu iesniedz elektroniski, iesniedzējs aizpilda elektronisko iesnieguma veidlapu, kas pieejama Meža valsts reģistrā, autentifikācijai izmantojot vienotajā valsts un pašvaldību pakalpojumu portālā www.latvija.lv pieejamos personas identifikācijas līdzekļus. Iesniegumā norāda personas kodu vai nacionālās identifikācijas numuru un elektroniskā pasta adresi vai oficiālo elektronisko adresi, ja tāda ir izveidota."

5. Izteikt 8. punktu šādā redakcijā:

"8. Juridiskās personas, kas nodarbojas ar mednieku un medību vadītāju kandidātu apmācību, informāciju par mednieku un medību vadītāju kandidātu apmācības kursa noklausīšanos ievada Meža valsts reģistrā."

6. Izteikt 14. un 15. punktu šādā redakcijā:

"14. Teorētisko zināšanu pārbaudes eksāmens piesakāms ne vēlāk kā piecas dienas pirms eksāmena kārtošanas. Lai reģistrētos mednieku eksāmenam, medību vadītāja eksāmenam vai pārbaudījumam šaušanā ar garstobra–vītņstobra medību šaujamieroci, persona šo noteikumu 2.1 punktā minētajā kārtībā iesniedz Valsts meža dienestā iesniegumu. Iesniegumam pievieno:

14.1. informāciju par mednieka apliecības vai medību vadītāja apliecības saņemšanas vietu (Valsts meža dienesta teritoriālo struktūrvienību);

14.2. sejas digitālo attēlu, kas atbilst normatīvajos aktos par personu apliecinošiem dokumentiem noteiktajām prasībām, vai vienu personas fotogrāfiju (3 x 4 centimetri), ja iesniegumu iesniedz papīra formā.

15. Persona, ierodoties uz eksāmenu, eksaminācijas komisijai uzrāda personu apliecinošu dokumentu."

7. Izteikt 17. punktu šādā redakcijā:

"17. Teorētisko zināšanu pārbaudījumu kārto klātienē datorizēti Meža valsts reģistrā eksaminācijas komisijas klātbūtnē. Mednieku teorētiskajā pārbaudījumā ir 60 jautājumu, un pārbaudījuma kārtošanas laiks ir 90 minūšu. Pārbaudījums ir nokārtots, ja ir pieļautas ne vairāk kā sešas nepareizas atbildes. Medību vadītāju teorētiskajā pārbaudījumā ir 60 jautājumu, un pārbaudījuma kārtošanas laiks ir 90 minūšu. Pārbaudījums ir nokārtots, ja ir pieļautas ne vairāk kā piecas nepareizas atbildes."

8. Izteikt 20. punktu šādā redakcijā:

"20. Mednieku eksaminācijas komisija eksāmena praktiskā pārbaudījuma rezultātus reģistrē Meža valsts reģistrā. Lēmumu par eksāmena rezultātiem paziņo eksāmena dalībniekiem uzreiz pēc eksāmena."

9. Svītrot 22.1. apakšpunktā vārdu "elektroniskos".

10. Izteikt V nodaļas nosaukumu šādā redakcijā:

"V. Kārtība, kādā izsniedz vai anulē mednieka apliecību, medību vadītāja apliecību, mednieka sezonas karti un atļauju ārzemniekam medīt Latvijas teritorijā".

11. Izteikt 28. punktu šādā redakcijā:

"28. Medību vadītāja apliecība un mednieka sezonas karte nav derīga bez mednieka apliecības."

12. Papildināt noteikumus ar 28.1 un 28.2 punktu šādā redakcijā:

"28.1 Lai saņemtu mednieka sezonas karti, mednieks šo noteikumu 2.1 punktā minētajā kārtībā iesniedz Valsts meža dienestā iesniegumu.

28.2 Mednieka sezonas karte ir Meža valsts reģistrā izdarīts ieraksts, uz kuru pamatojoties mednieks konkrētajā medību sezonā ir tiesīgs medīt ar medību šaujamieročiem un medību rīkiem."

13. Izteikt 29. un 30. punktu šādā redakcijā:

"29. Lai saņemtu atļauju ārzemniekam medīt Latvijas teritorijā, persona šo noteikumu 2.1 punktā minētajā kārtībā iesniedz Valsts meža dienestā iesniegumu. Iesniegumā norāda medīšanai Latvijas teritorijā paredzēto laikposmu un pievieno attiecīgās valsts kompetentās iestādes izsniegtu dokumentu (kopiju), kas apliecina personas tiesības medīt savā valstī.

30. Atļauja ārzemniekam medīt Latvijas teritorijā ir Meža valsts reģistrā izdarīts ieraksts, uz kuru pamatojoties ārzemju mednieks konkrētajā termiņā ir tiesīgs medīt ar medību šaujamieročiem un medību rīkiem."

14. Izteikt 34. punktu šādā redakcijā:

"34. Lai apmainītu vai atjaunotu mednieka apliecību vai medību vadītāja apliecību, persona šo noteikumu 2.1 punktā minētajā kārtībā iesniedz Valsts meža dienestā iesniegumu. Iesniegumam pievieno:

34.1. informāciju par mednieka apliecības vai medību vadītāja apliecības saņemšanas vietu (Valsts meža dienesta teritoriālo struktūrvienību);

34.2. sejas digitālo attēlu, kas atbilst normatīvajos aktos par personu apliecinošiem dokumentiem noteiktajām prasībām, vai vienu personas fotogrāfiju (3 x 4 centimetri), ja iesniegumu iesniedz papīra formā."

15. Svītrot 35. punktu.

16. Svītrot 37. punktu.

17. Papildināt noteikumus ar 44. punktu šādā redakcijā:

"44. Izziņas par apmācību, kas personām izsniegtas par mednieku apmācības kursa noklausīšanos, ir derīgas līdz 2022. gada 31. decembrim."

18. Svītrot 1. pielikumu.

Ministru prezidents A. K. Kariņš

Zemkopības ministrs K. Gerhards

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!