• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Divas tautas, divas valstis - Norvēģija un Latvija - ciešā rokasspiedienā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.09.1998., Nr. 253/254 https://www.vestnesis.lv/ta/id/32676

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Divas tautas, divas valstis - Norvēģija un Latvija - ciešā rokasspiedienā (turpinājums)

Vēl šajā numurā

04.09.1998., Nr. 253/254

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Divas tautas, divas valstis —

Norvēģija un Latvija —

ciešā rokasspiedienā

Vakar, 3.septembrī,

noslēdzās Viņu Majestāšu

Norvēģijas karaļa Haralda V un

karalienes Sonjas valsts vizīte Latvijā

Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

N12.JPG (32505 BYTES)
2. septembris. Viņa Majestāte Norvēģijas karalis Haralds V un Latvijas Valsts prezidents Guntis Ulmanis sarunu laikā Rīgas pils Zelta zālē

Foto: Arnis Blumbergs, "LV"

Z16.JPG (27366 BYTES)
2. septembris. Godinot Latvijas karavīru, varoņu piemiņu Brāļu kapos

Vakar Viņa Majestātes Norvēģijas karaļa Haralda V un karalienes Sonjas valsts vizītes otrā diena sākās ar Norvēģijas karaļa un Latvijas Ministru prezidenta Guntara Krasta sarunu Viņa Majestātes rezidencē uz karaliskās jahtas "Norge". Tad Norvēģijas karalis kopā ar Latvijas Valsts prezidentu Gunti Ulmani tirdzniecības centrā "Mols" atklāja Norvēģijas Tirdzniecības kameras, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras un Norvēģijas vēstniecības rīkoto semināru par tirdzniecības iespējām Latvijā. Seminārā, kas ir viens no šogad plašākajiem, piedalījās uzņēmēji, baņķieri un starptautisko kompāniju pārstāvji. Pēc tam Norvēģijas karalis un Latvijas Valsts prezidents apmeklēja Ādažu poligonu, kur tapa arī "Latvijas Vēstneša" reportāža.

Haralds V vakar atklāja arī jauno "Statoil" terminālu Rīnūžos. Tas ir viens no lielākajiem Norvēģijas investīciju projektiem mūsu valstī ar plašām perspektīvām Latvijas un Norvēģijas divpusējo ekonomisko sakaru tālākai attīstībai.

Karaliene Sonja un Aina Ulmanes kundze vakar viesojās Valmierā. Pirms tam, atbildot "Latvijas Vēstnesim", Viņas Majestāte bija izteikusi īpašu gandarījumu par iespēju apmeklēt arī kādu mazāku Latvijas pilsētu. Valmierā augstās viešņas apmeklēja Vidzemes augstskolu, kuras izveidē daudz palīdzējusi Norvēģija. Īpaša uzmanība tika veltīta Vidzemes augstskolas sadarbībai ar Lillehammeres augstskolu Norvēģijā. Karaliene Sonja un Aina Ulmanes kundze vakar apmeklēja arī Valmieras cietumu, iepazinās ar Norvēģijas palīdzības projekta īstenošanu tā modernizēšanā, apskatīja cietuma sporta halli, ēdnīcu un darbnīcu, kas tapušas ar Norvēģijas finansiālo palīdzību. Pēc tam Norvēģijas karaliene Sonja un Aina Ulmanes kundze ieradās Valmieras teātrī, kur atklāja Tūra Heijerdāla izstādi.

Pēcpusdienā Viņu Majestātes Norvēģijas karalis Haralds V un Karaliene Sonja savā rezidencē rīkoja pieņemšanu par godu Latvijas Valsts prezidentam Guntim Ulmanim un Ainai Ulmanes kundzei.

Vakar pēcpusdienā Norvēģijas karalis Haralds V un karaliene Sonja atstāja Rīgu un devās uz mūsu kaimiņvalsti Lietuvu.

Atgriežoties pie abu valstu politiķu izteikumiem vizītes laikā, var droši teikt, ka noslēgusies vēsturiska vizīte. Pirmā Norvēģijas karaliskā vizīte Latvijā. Sācies jauns laikmets Latvijas un Norvēģijas attiecībās.

Jānis Ūdris,

"LV" ārpolitikas redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!