• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Domu apmaiņā - virsnieki un kadeti Prasmes pārbaudē - karavīri un zemessargi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.09.1998., Nr. 251 https://www.vestnesis.lv/ta/id/32651

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas ekonomika: vakar, šodien, rīt

Vēl šajā numurā

02.09.1998., Nr. 251

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

INFORMĀCIJA

Domu apmaiņā — virsnieki un kadeti

Nacionālajā aizsardzības akadēmijā (NAA) viesojās un seminārā "Militārās vadības un izglītības problēmas un to iespējamie risinājumi" piedalījās Dānijas bruņoto spēku kapteinis Kims Hansens, kā arī Dānijas Karaliskās kara akadēmijas kadeti Nikolass Olsens un Tuve Kjaers.

Dāņu virsnieks pastāstīja par iesaukšanas kārtību šīs ziemeļvalsts bruņotajos spēkos un militārās karjeras uzsākšanas iespējām tās Karaliskajā kara akadēmijā. Militārā profesija dāņu zemē ir ļoti populāra, un kandidātu skaits sasniedz vairākus tūkstošus. Pēc zināmas atlases vēl jāpiemēro pie mums pagaidām neparastā forma — lozēšana.

Lielu interesi semināra klausītājos izraisīja kadetu stāstījums par dienestu, mācībām un dzīvi Karaliskajā kara akadēmijā, kaut vai tāds fakts, ka kadetu stipendija, pārvēršot mūsu naudā, ir tūkstoš divsimt latu mēnesī. Iespējams, ka nākamajās ziemeļvalstu kadetu sporta spēlēs piedalīsies arī mūsu Nacionālās aizsardzības akadēmijas sportisti.

Ne mazāku interesi klausītājos raisīja NAA prorektora majora Jura Maklakova darbs "Militārā apmācība Latvijas bruņotajos spēkos".

Andris Kļaviņš

ARMIJA.JPG (18864 BYTES)
Dānijas bruņoto spēku kapteinis Kims Hansens iepazīstina ar virsnieku apmācības sistēmu Dānijā, Nacionālās aizsardzības akadēmijas prorektoru Juri Maklakovu un rektoru Ilmāru Vīksnu

Prasmes pārbaudē — karavīri un zemessargi

Saskaņā ar aizsardzības ministra Tālava Jundža šī gada 20. augusta pavēli 28. un 29. augustā Vidzemē notika Nacionālo bruņoto spēku kaujas gatavības pārbaude brigādes līmenī. Mācību uzdevumus saņēma zemessardzes, mobilo strēlnieku, izlūkdesanta, gaisa spēku un speciālo uzdevumu vienības — kopumā apmēram 700 karavīru un zemessargu.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!