• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Liepājas pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Liepājas pilsētas domes 2021. gada 16. septembra saistošie noteikumi Nr. 14 "Grozījumi Liepājas pilsētas domes 2017. gada 12. oktobra saistošajos noteikumos Nr. 17 "Par nekustamā īpašuma nodokļa piemērošanu Liepājas pilsētas administratīvajā teritorijā"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 29.09.2021., Nr. 188 https://www.vestnesis.lv/op/2021/188.8

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Jēkabpils novada domes saistošie noteikumi Nr. 14

Grozījumi Jēkabpils novada domes 01.07.2021. saistošajos noteikumos Nr. 1 "Jēkabpils novada pašvaldības nolikums"

Vēl šajā numurā

29.09.2021., Nr. 188

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Liepājas pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 14

Pieņemts: 16.09.2021.

OP numurs: 2021/188.8

2021/188.8
RĪKI

Liepājas pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Liepājas valstspilsētas pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 14

Liepājā 2021. gada 16. septembrī (prot. Nr. 11, 2. §)

Grozījumi Liepājas pilsētas domes 2017. gada 12. oktobra saistošajos noteikumos Nr. 17 "Par nekustamā īpašuma nodokļa piemērošanu Liepājas pilsētas administratīvajā teritorijā"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par nekustamā īpašuma nodokli"
2. panta 81 daļu, 3. panta pirmo daļu, 14 daļu un 9. panta otro daļu

1. Izdarīt Liepājas pilsētas domes 2017. gada 12. oktobra saistošajos noteikumos Nr. 17 "PAR NEKUSTAMĀ ĪPAŠUMA NODOKĻA PIEMĒROŠANU LIEPĀJAS PILSĒTAS ADMINISTRATĪVAJĀ TERITORIJĀ" (Latvijas Vēstnesis, 2017., 209. nr., 2018., 188. nr.) šādus grozījumus:

1.1. papildināt saistošo noteikumu izdošanas tiesisko pamatojumu aiz skaitļa "14" ar skaitli "16";

1.2. izteikt 1. punktu šādā redakcijā:

"1. Saistošie noteikumi nosaka:

1.1. nekustamā īpašuma nodokļa maksātājus par daudzdzīvokļu dzīvojamām mājām (tās daļām), kas ierakstītas zemesgrāmatā uz Liepājas valstspilsētas pašvaldības (turpmāk arī – pašvaldība) vārda, un pašvaldībai piederošo vai piekritīgo zemi, uz kuras šīs mājas atrodas;

1.2. nekustamā īpašuma nodokļa likmes piemērošanu;

1.3. vidi degradējošu, sagruvušu vai cilvēku drošību apdraudošu būvju aplikšanu ar nekustamā īpašuma nodokli;

1.4. būvju, kuru būvniecībā pārsniegts normatīvajos aktos noteiktais kopējais būvdarbu veikšanas ilgums, aplikšanu ar nekustamā īpašuma nodokli;

1.5. nekustamā īpašuma nodokļa maksāšanas paziņojumu piespiedu izpildes termiņu.";

1.3. papildināt ar 13.¹ punktu šādā redakcijā:

"13.¹ Būvi, kuras būvniecībā pārsniegts normatīvajos aktos noteiktais kopējais būvdarbu veikšanas ilgums, ar nākamo mēnesi pēc būvniecības termiņa izbeigšanās līdz mēnesim, kad parakstīts akts par būves pieņemšanu ekspluatācijā, apliek ar nekustamā īpašuma nodokļa likmi 3 % apmērā no lielākās kadastrālās vērtības:

13.1 1. būvei piekritīgās zemes kadastrālās vērtības;

13.1 2. būves kadastrālās vērtības."

2. Noteikumi stājas spēkā 2022. gada 1. janvārī.

Liepājas valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs G. Ansiņš

 

Saistošo noteikumu "Grozījumi Liepājas pilsētas domes 2017. gada 12. oktobra saistošajos noteikumos Nr. 17 "Par nekustamā īpašuma nodokļa piemērošanu Liepājas pilsētas administratīvajā teritorijā""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojumu raksta sadaļas Informācija
1. Projekta nepieciešamības pamatojums Saistošo noteikumu projekts nepieciešams, lai grozītu Liepājas pilsētas domes 2017. gada 12. oktobra saistošos noteikumus Nr. 17 "Par nekustamā īpašuma nodokļa piemērošanu Liepājas pilsētas administratīvajā teritorijā". Grozījumu mērķis ir veicināt būvobjektu nodošanu ekspluatācijā vai būvdarbu veikšanas termiņa pamatotu pagarināšanu, nosakot, ka būvi, kuras būvniecībā pārsniegts normatīvajos aktos noteiktais kopējais būvdarbu veikšanas ilgums, apliek ar nekustamā īpašuma nodokļa likmi 3 % apmērā no lielākās kadastrālās vērtības.

Ministru kabineta 2014. gada 19. augusta noteikumu Nr. 500 "Vispārīgie būvnoteikumi" (turpmāk – Būvnoteikumi), kuri stājās spēkā 2014. gada 1. oktobrī, 80. punkts paredz, ka maksimālais būvdarbu veikšanas ilgums līdz būves nodošanai ekspluatācijā:

• 80.1. būvēm, kurām tika veikts paredzētās darbības ietekmes uz vidi novērtējums, – pieci gadi;

• 80.2. pārējām būvēm – astoņi gadi.

Būvdarbiem, kuri uzsākti līdz šo noteikumu spēkā stāšanās dienai, būvatļaujas derīguma termiņš ir norādīts būvatļaujā. Ja termiņš nebija norādīts, tas nedrīkst pārsniegt Būvnoteikumu 80. punktā paredzēto. Tātad pēc 2022. gada 1. oktobra beidzās maksimālais būvdarbu veikšanas ilgums un ēkas jānodod ekspluatācijā vai jāvēršas Liepājas pilsētas būvvaldē, lai saņemtu būvatļaujas pagarinājumu. Ja būvatļaujai būs beidzies derīguma termiņš, nekustamā īpašuma nodokļa aprēķinā tiks piemērota likme 3 % no ēkas vai zemes kadastrālās vērtības.

2. Īss projekta satura izklāsts Pamatojoties uz likuma "Par nekustamā īpašuma nodokli" 3. panta 1daļu tiek izdarīti grozījumi saistošajos noteikumos. Saistošo noteikumu 1. punkts tiek izteikts jaunā redakcijā, pārkārtojot numerāciju, un papildināts ar 1.4. apakšpunktu "būvju, kuru būvniecībā pārsniegts normatīvajos aktos noteiktais kopējais būvdarbu veikšanas ilgums, aplikšanu ar nekustamā īpašuma nodokli". Saistošie noteikumi papildināti ar 13.¹ punktu "Būvi, kuras būvniecībā pārsniegts normatīvajos aktos noteiktais kopējais būvdarbu veikšanas ilgums, ar nākamo mēnesi pēc būvniecības termiņa izbeigšanās līdz mēnesim, kad parakstīts akts par būves pieņemšanu ekspluatācijā, apliek ar nekustamā īpašuma nodokļa likmi 3 % apmērā no lielākās kadastrālās vērtības:

• 13.1 1. būvei piekritīgās zemes kadastrālās vērtības;

• 13.1 2. būves kadastrālās vērtības."

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Šobrīd nevar aprēķināt, jo dati par jaunbūvēm tiks apkopoti 2021. gada decembrī.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā

Nav nepieciešams.

5. Informācija par administratīvajām procedūrām Liepājas pilsētas pašvaldības iestāde "Liepājas pilsētas būvvalde" 2021. gada decembrī un turpmāk iesniegs Nodokļu administrācijai datus par būvēm, kurām pārsniegts normatīvajos aktos noteiktais kopējais būvdarbu veikšanas ilgums un nav pagarināta būvatļauja. Aprēķinot nekustamā īpašuma nodokli 2022. gadam un turpmākajiem gadiem, minētajām būvēm vai zemei tiks piemērota 3 % likme. Ziņas par būves pieņemšanu ekspluatācijā tiek reģistrētas Kadastra informācijas sistēmā un ir redzamas nodokļu administrēšanas programmas lietotājiem.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Nav notikušas.

Liepājas valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs G. Ansiņš

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!