• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Salaspils novada domes 2021. gada 16. septembra saistošie noteikumi Nr. 24/2021 "Par pabalstu krīzes situācijā saistībā ar Covid-19 infekcijas izplatību". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 24.09.2021., Nr. 185 https://www.vestnesis.lv/op/2021/185.10

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursu ziņas

Skatīt visus oficiālos paziņojumus šajā grupā

Vēl šajā numurā

24.09.2021., Nr. 185

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Salaspils novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 24/2021

Pieņemts: 16.09.2021.

OP numurs: 2021/185.10

2021/185.10
RĪKI

Salaspils novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Salaspils novada domes saistošie noteikumi Nr. 24/2021

2021. gada 16. septembrī

Par pabalstu krīzes situācijā saistībā ar Covid-19 infekcijas izplatību

Apstiprināts Salaspils novada domes sēdē
2021. gada 16. septembrī (prot. Nr. 8/JDPP, 2. §)

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
43. panta trešo daļu, Sociālo pakalpojumu un
sociālās palīdzības likuma Pārejas noteikumu
37.2 punkta 1. apakšpunktu, Covid-19 infekcijas
izplatības pārvaldības likuma 24. panta otro daļu

1. Saistošie noteikumi nosaka Salaspils novada pašvaldības pabalsta krīzes situācijā saistībā ar Covid-19 infekcijas izplatību (turpmāk – pabalsts) apmēru, saņemšanas kārtību un personu loku, kurām ir tiesības to saņemt.

2. Pabalstu piešķir tām personām, kuras uz pabalsta pieprasīšanas brīdi ir deklarējušas savu dzīvesvietu Salaspils novada administratīvajā teritorijā.

3. Pabalstu piešķir Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likumā noteiktajā laika periodā.

4. Pabalstu piešķir mājsaimniecībai, kurai ievērojami samazinājušies vai ir zaudēti ienākumi saistībā ar Covid-19 infekcijas izplatību, persona no tās gribas neatkarīgu apstākļu dēļ pati saviem spēkiem nespēj nodrošināt pamatvajadzības un tai ir nepieciešama materiālā palīdzība.

5. Pabalstu nepiešķir gadījumā, ja persona pārtraukusi darba tiesiskās attiecības pēc pašas vēlēšanās.

6. Pabalstu nepiešķir, ja personai atbilstoši normatīvajiem aktiem ir piešķirts dīkstāves atbalsts.

7. Pabalsta apmērs pirmajai vai vienīgajai personai mājsaimniecībā 272 euro apmērā un katrai nākamajai personai mājsaimniecībā 190 euro apmērā.

8. Pabalstu palielina par 50 euro mēnesī katram bērnam, ja mājsaimniecības, tai skaitā audžuģimenes un aizbildņa, kam ir tiesības uz pabalstu krīzes situācijā, aprūpē ir bērns līdz 18 gadu vecumam.

9. Pabalsta saņemšanai persona iesniedz Salaspils novada pašvaldības iestādē "Salaspils novada Sociālais dienests" iesniegumu, pievienojot dokumentus, kas pamato pabalsta saņemšanas apstākļus.

10. Salaspils novada pašvaldības iestāde "Salaspils novada Sociālais dienests" izvērtē personas, kas pabalstu pieprasījusi, un mājsaimniecības situāciju, spēju apmierināt pamatvajadzības, pārbauda lēmuma pieņemšanai nepieciešamās ziņas un desmit darba dienu laikā pēc iesnieguma un visu lēmuma pieņemšanai nepieciešamo dokumentu un informācijas saņemšanas pieņem lēmumu par pabalsta piešķiršanu vai par atteikumu piešķirt pabalstu, norādot pamatojumu un lēmuma apstrīdēšanas kārtību.

Salaspils novada domes priekšsēdētājs R. Čudars

 

Saistošo noteikumu Nr. 24/2021 "Par pabalstu krīzes situācijā saistībā ar Covid-19 infekcijas izplatību"
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija
1. Projekta nepieciešamības pamatojums Likuma "Par pašvaldībām" 43. panta trešā daļa,

Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma Pārejas noteikumu 37.punkta 1. apakšpunkts.

2. Īss projekta satura izklāsts Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likumā izdarīti grozījumi, papildinot Pārejas noteikumus ar 37.punktu, kas paredz pabalsta krīzes situācijā izmaksu laika posmā no 2021. gada 1. jūlija līdz 2021. gada 31. decembrim atbilstoši likuma Pārejas noteikumu 37.punkta 1., 2. un 4. apakšpunktā noteiktajam. Grozījumi stājās spēkā 2021. gada 10. augustā.

Pabalsta krīzes situācijā apmēru pašvaldība nosaka saistošajos noteikumos.

Saistošie noteikumi paredz pabalsta krīzes situācijā saistībā ar Covid-19 infekcijas izplatību izmaksu Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma Pārejas noteikumos norādītajā laika periodā, tā apmēru, saņemšanas kārtību un personu loku, kurām ir tiesības to saņemt.

Lai daļēji kompensētu pašvaldību izdevumus pabalsta krīzes situācijā izmaksai, valsts nodrošinās pašvaldībām mērķdotāciju izdevumu segšanai 50 % apmērā laika posmā no 2021. gada 1. jūlija līdz 2021. gada 31. decembrim izmaksātā pabalsta apmēra, bet ne vairāk kā 75 euro vienai personai mēnesī. Lai kompensētu pašvaldībām izdevumus par izmaksātā pabalsta apmēra palielināšanu par 50 euro mēnesī par katru aprūpē esošu bērnu līdz 18 gadu vecumam, valsts nodrošinās pašvaldībām mērķdotāciju izdevumu segšanai 100 % apmērā no izmaksātā pabalsta palielinājuma – 50 euro mēnesī par katru bērnu līdz 18 gadu vecumam.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Projektam ir ietekme uz pašvaldības budžetu.

Pabalstu krīzes situācijā sakarā ar Covid-19 infekcijas izplatību laika periodā līdz 2021. gada 30. jūnijam saņēma 35 personas, līdz ar to secināms, ka pabalsta saņēmēju skaits pagaidām nav bijis liels. Pabalstā izmaksāti 20380 euro, valsts nodrošināja mērķdotāciju izdevumu segšanai – 7360 euro.

Pabalsta apmēra palielinājums par 50 euro mēnesī tika izmaksāts par 11 bērniem līdz 18 gadu vecumam kopā 2350 euro apmērā, valsts nodrošināja mērķdotāciju izdevumu segšanai 100 % apmērā – 2350 euro.

Ņemot vērā Covid-19 infekcijas izplatību, iespējams, šī pabalsta saņēmēju skaits palielināsies. Pabalsta izmaksa tiks īstenota esošo institūciju un cilvēkresursu ietvaros.

4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz sociāli ekonomisko stāvokli (uzņēmējdarbības vidi) pašvaldības teritorijā.  Tiks atbalstītas sociāli mazaizsargātas personas.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Pabalstu administrēs Salaspils novada pašvaldības iestāde "Salaspils novada Sociālais dienests".
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Konsultācijas nav veiktas.

Salaspils novada domes priekšsēdētājs R. Čudars

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!