• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Dobeles novada domes 2021. gada 26. augusta saistošie noteikumi Nr. 5 "Par maznodrošinātas mājsaimniecības ienākumu slieksni Dobeles novadā". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 23.09.2021., Nr. 184 https://www.vestnesis.lv/op/2021/184.13

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursu ziņas

Skatīt visus oficiālos paziņojumus šajā grupā

Vēl šajā numurā

23.09.2021., Nr. 184

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Dobeles novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 5

Pieņemts: 26.08.2021.

OP numurs: 2021/184.13

2021/184.13
RĪKI

Dobeles novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 2 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Dobeles novada domes saistošie noteikumi Nr. 5

Dobelē 2021. gada 26. augustā

Par maznodrošinātas mājsaimniecības ienākumu slieksni Dobeles novadā

APSTIPRINĀTI
ar Dobeles novada domes
2021. gada 26. augusta lēmumu Nr. 78/6

Izdoti saskaņā ar Sociālo pakalpojumu
un sociālās palīdzības likuma
33. panta trešo daļu
un likuma "Par palīdzību
dzīvokļa jautājumu risināšanā"
14. panta sesto daļu

1. Saistošie noteikumi nosaka ienākumu slieksni, kuru nepārsniedzot mājsaimniecība tiek atzīta par maznodrošinātu Dobeles novada pašvaldībā.

2. Maznodrošinātas mājsaimniecības ienākumu slieksnis ir 350 euro pirmajai vai vienīgajai personai mājsaimniecībā un 245 euro pārējām personām mājsaimniecībā.

3. Ar šo saistošo noteikumu spēkā stāšanās dienu spēku zaudē:

3.1. Auces novada domes 2021. gada 27. janvāra saistošie noteikumi Nr. 1 "Par maznodrošinātas mājsaimniecības ienākumu slieksni Auces novada pašvaldībā";

3.2. Dobeles novada domes 2020. gada 29. decembra saistošie noteikumi Nr. 18 "Par maznodrošinātas mājsaimniecības ienākumu slieksni Dobeles novadā";

3.3. Tērvetes novada pašvaldības 2017. gada 30. novembra saistošo noteikumu Nr. 16 "Par ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas atzīšanu par trūcīgu vai maznodrošinātu un sociālās palīdzības pabalstiem Tērvetes novadā" III nodaļa.

Dobeles novada domes priekšsēdētājs E. Gaigalis

 

Saistošo noteikumu Nr. 5 "Par maznodrošinātas mājsaimniecības ienākumu slieksni Dobeles novadā"
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Saistošo noteikumu nepieciešamības pamatojums Saskaņā ar Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likuma pārejas noteikumu 17. punktu, 2021. gada pašvaldību vēlēšanās ievēlētā novada dome izvērtē novadu veidojošo bijušo pašvaldību pieņemtos saistošos noteikumus un pieņem jaunus novada saistošos noteikumus.

Likuma "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā" 14. panta sestā daļa noteic, ka par maznodrošinātu atzīstama persona, kuras ienākumi un materiālais stāvoklis nepārsniedz maznodrošinātas mājsaimniecības ienākumu slieksni, kuru nosaka attiecīgās pašvaldības domes saistošajos noteikumos, ievērojot Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likumu.

Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma 33. panta trešā daļa noteic, ka maznodrošinātas mājsaimniecības ienākumu slieksni katra pašvaldība ir tiesīga noteikt ne augstāku par 436 euro pirmajai vai vienīgajai personai mājsaimniecībā un 305 euro pārējām personām mājsaimniecībā, bet ne zemāku par šā panta otrajā daļā noteikto trūcīgas mājsaimniecības ienākumu slieksni. Likuma 33. panta otrajā daļā noteikts trūcīgas mājsaimniecības ienākumu slieksnis, kas ir 272 euro pirmajai personai un 190 euro pārējām personām mājsaimniecībā.

Kārtība, kādā tiek izvērtēti mājsaimniecības ienākumi un piešķirts maznodrošinātas mājsaimniecības statuss, noteikta Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma 36. pantā un Ministru kabineta 2020. gada 17. decembra noteikumos Nr. 809 "Noteikumi par mājsaimniecības materiālās situācijas izvērtēšanu un sociālās palīdzības saņemšanu".

2. Īss projekta satura izklāsts Ar šiem saistošajiem noteikumiem tiek noteikts maznodrošinātas mājsaimniecības ienākumu slieksnis Dobeles novada pašvaldībā – 350 euro pirmajai vai vienīgajai personai mājsaimniecībā un 245 euro pārējām personām mājsaimniecībā.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Plānotā budžeta ietvaros.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav attiecināms.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Netiek ieviestas jaunas administratīvās procedūras.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Konsultācijas nav notikušas. Saistošo noteikumu projekts un paskaidrojuma raksts publicēts pašvaldības tīmekļa vietnē www.dobele.lv.

Dobeles novada domes priekšsēdētājs E. Gaigalis

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!